Σάββατο, 12η Ιουνίου 2021  10:50: μμ
rss button rss button fb button fb button

Ροή Ειδήσεων

hmerologio ekdiloseon

Επιχειρείν Δυτικά

RESET: κάνετε Reset... σας κάνουμε Upload...

Ιαν 03, 2021
Η Reset Media ιδρύθηκε το 2005 με στόχο την πρωτοπορία και την σύγχρονη αντίληψη. Μέσα στα χρόνια…

Ημερολόγιο Ειδήσεων

« Απρίλιος 2021 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 20 Απριλίου 2021

Αναγκαία η επιτάχυνση των εμβολιασμών, αλλά αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί με την μέθοδο “κόψτε το κεφάλι σας”, αναφέρει ο Γ. Βαρεμένος επισημαίνοντας την ανάγκη να ενισχυθούν με προσωπικό οι δομές υγείας και εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής.

Αναλυτικά το σχόλιό του:
Κατάσταση ασφυξίας λόγω έλλειψης κυρίως προσωπικού, αλλά και χώρων, δημιουργεί η αναγκαία αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στα νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου. Χωρίς ενίσχυση, στο νοσοκομείο Αγρινίου πρέπει να δημιουργηθούν τέσσερεις επί πλέον γραμμές και στο Μεσολόγγι πέντε, πράγμα που σημαίνει ότι, στην δεύτερη περίπτωση, οι εμβολιασμοί από 120 ημερησίως πρέπει να φθάσουν τους 700.

Είναι αναγκαία η επιτάχυνση των εμβολιασμών, αλλά αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί με την μέθοδο “κόψτε το κεφάλι σας”, αλλά με την έγκαιρη λήψη των αναγκαίων μέτρων. Η δυνατότητα, μέσω πρόσφατης ΚΥΑ, για πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού για ένα μόνο έτος είναι ουτοπική και, για μία ακόμη φορά, αποδεικνύεται, μέσω των τραγικών αποτελεσμάτων της πανδημίας, ότι τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με προγραμματισμένες και δομικές παρεμβάσεις στο ΕΣΥ και όχι με λογικές επιβολής «λύσεων» εκ των άνω, που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σημερινής υγειονομικής συγκυρίας.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη,16/02/2021

ΤΟΥ: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας
ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών
ΘΕΜΑ: «Πλημμελής συντήρηση της παλαιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Καταγγελίες σε τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι, πολλά τμήματα της παλαιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, που εντάσσονται στα συνοδά έργα της Ιόνιας Οδού, δεν έχουν ακόμη παραληφθεί διοικητικά, με αποτέλεσμα να καταγράφεται, έκτοτε (από το 2017 δηλαδή μέχρι σήμερα), η πλημμελής συντήρησή τους. Ανάλογη με την εικόνα του κόμβου του Κεφαλόβρυσου, (ελλιπής φωτισμός κ.τ.λ.), όπως καταγγέλλεται, είναι η κατάσταση και στον κόμβο Χαλαζιά, αλλά και στον κόμβο της Αγριλιάς, έξω από το Μεσολόγγι. Τους προηγούμενους μήνες, έχουν καταγραφεί κάποιες μικρές παρεμβάσεις από την πλευρά της Περιφέρειας, σε κάποια σημεία, αλλά η ολοκληρωμένη συντήρηση εκκρεμεί ακόμη, όπως, εξάλλου, η διοικητική παραλαβή.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Ποιοι είναι οι ακριβείς λόγοι της καθυστέρησης της διοικητικής παραλαβής από την αρμόδια Περιφέρεια της ως άνω οδικής αρτηρίας;
Προτίθεσθε να προβείτε άμεσα στην δρομολόγηση των απαραίτητων διαδικασιών συντήρησης και αποκατάστασης της ως άνω, παλαιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής, καθώς και των επισκεπτών της;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Θέμα: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. πρωτ. 4304/18-02-2021 Ερώτηση

Σε συνέχεια του υπ’ αριθμ. πρωτ. 22666/26-03-2021 εγγράφου μας και σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, σας διαβιβάζουμε το υπ’ αριθμ. πρωτ. 44927/12-03-2021 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με το συνημμένο του και το υπ’ αριθμ. πρωτ. 27909/232/01-03-2021 έγγραφο της Περιφέρειας Ηπείρου, για ενημέρωσή σας.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΕΤΣΑΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο λειτουργίας της European Super League από 12 ομάδες οι οποίες αποφάσισαν να αγωνίζονται μόνο μεταξύ τους δημιουργώντας την δική τους διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο Twitter σημειώνει πως η εν λόγω πρόταση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ιστορία του ποδοσφαίρου και οι οπαδοί δεν πρόκειται να την αποδεχθούν.

Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού:

Η δυνατότητα του απροσδόκητου κάνει το ποδόσφαιρο τόσο συναρπαστικό. Η πρόταση λιγοστών, εύπορων ευρωπαϊκών συλλόγων για συγκρότηση μίας κλειστής λίγκας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ιστορία και την παράδοση του αθλήματος. Για να το πω απλά και καθαρά, είναι λάθος. Οι φίλαθλοι δεν θα το αποδεχτούν.

Πηγή: protothema.gr