Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:50: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 22:03

Μητσοτάκης – Ιερώνυμος τα είπαν για το Πάσχα

Για το Πάσχα και τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες συνομίλησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η συζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, και ήταν αποκλειστικά για τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων αυτών, την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

Όπως έγραψε και το newsit.gr το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται εδώ και πολλές ημέρες σε επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, σε μία προσπάθεια να βρεθεί η “χρυσή” τομή ανάμεσα στις προτάσεις της εκκλησίας και στις θέσεις των Επιστημόνων.

Για την ασφαλή λειτουργία των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα και το βράδυ της Ανάστασης, αναμένεται να επιστρατευθεί το “εργαλείο” των self test, τόσο στους ιερείς, όσο και στους ψάλτες.

Η Εκκλησία προτείνει περισσότερα άτομα εντός του ναού, με τις απαραίτητες αποστάσεις, υπαίθριες ακολουθίες και Ανάσταση στις πλατείες ή στο προαύλιο των ναών.

newsit.gr

foto newsit.gr