Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  8:12: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021

Ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση – διαβούλευση των Νομαρχιακών Επιτροπών Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα λάβει χώρα με θέμα «συζητάμε και διαμορφώνουμε με την κοινωνία το Πρόγραμμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Η ΕΠΕΚΕ και το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχουν ξεκινήσει να διοργανώνουν Περιφερειακές διαδικτυακές εκδηλώσεις για την παρουσίαση του Προγράμματος Υγείας και τη διαβούλευσή του με τους υγειονομικούς, τους ασθενείς και τις τοπικές κοινωνίες.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΠΕΚΕ και το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  συνδιοργανώνουν μαζί με τις Νομαρχιακές Επιτροπές Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση – διαβούλευση το Σάββατο 3 Απριλίου 2021 και ώρα 7:00 μμ με θέμα:

«Συζητάμε και διαμορφώνουμε με την κοινωνία το Πρόγραμμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία»

Στην εκδήλωση εισηγητές θα είναι οι:

  • Ανδρέας Ξανθός, Βουλευτής Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, πρώην Υπουργός Υγείας
  • Πάνος Καλαράς, Συντονιστής Τμήματος Υγείας
  • Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιατρός ΕΣΥ, πρώην Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Υγείας

Στη συζήτηση θα παρέμβουν υγειονομικοί, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι συλλόγων ληπτών υγείας και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία της Δυτικής Ελλάδας.

Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά (live streaming) από τις σελίδες των νομαρχιακών οργανώσεων στο Facebook και συγκεκριμένα του ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ (https://www.facebook.com/syrizaaxaias), του ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ (https://www.facebook.com/syrizaaitoloakarnanias) και ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηλείας Ν.Ε.

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρόεδρο της εταιρείας: “Ελληνικές Αλυκές ΑΕ”, κύριο Λεωνίδα Βρεττάκο και το διοικητικό συμβούλιο για την έγκριση της δωρεάς ενός απινιδωτή  στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου “Χατζηκώστα”. Σε συνεργασία με τον διοικητή του νοσοκομείου Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο που γνωστοποίησε το ζήτημα, είχα θέσει προσωπικά το αίτημα στον κύριο Βρεττάκο ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά. Είναι μια εξέλιξη που θα συνδράμει ευεργετικά στην εν γένει λειτουργία του  νοσοκομείου και στους πολίτες που το έχουν ανάγκη.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην τηλεδιάσκεψη με θέμα «Η τρέχουσα κατάσταση και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σε περιφερειακό επίπεδο – Δυτική Ελλάδα» που είναι σε εξέλιξη ,ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι υιοθέτησε το αίτημα των βουλευτών της Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνο και υπέγραψε το ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ για την καταβολή της στρεμματικής αποζημίωσης των 70 ευρώ ανά στρέμμα 8000 ελαιοπαραγωγών . Με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται μια αδικία που είχαν υποστεί οι ελαιοπαραγωγοί του νομού μας.

Ο κ. Σαλμάς ευχαρίστησε τον Υπουργό Οικονομικών κ.Χρήστο Σταϊκούρα για την κατανόηση στο αίτημα των παραγωγών ελιάς καλαμών στον νομό μας.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Είναι τουλάχιστον φαιδρό να λένε οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τα δημόσια πράγματα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  επενδύει στα καταστροφικά σενάρια και επιχαίρει με την αύξηση των νεκρών», δήλωσε ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή “Κοινωνία ώρα MEGA”, με τους δημοσιογράφους  Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζει στο Βασίλειο της αντιφατικότητας. «Μετά την πρώτη περίοδο της πανδημίας- που σημειωτέον  η αντιπολίτευση κράτησε μια συναινετική στάση-  ήρθε η Άνοιξη και την κυβέρνηση την κατέλαβε ένας εφησυχασμός,  όπως έχουν ομολογήσει πολλά στελέχη της ΝΔ, με αποτέλεσμα να μην ληφθούν εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα για το δεύτερο. Με τον παρατεταμένο εγκλεισμό, σε οικονομία και σε σπίτια, η  κυβέρνηση χρειάστηκε να διαχειριστεί και την καθημερινότητα του πολίτη. Εκεί άρχισαν τα λάθη. Ενοχοποιήθηκαν πλευρές της ζωής και της οικονομίας που δεν έχουν ευθύνη για τη μεταδοτικότητα και την υπερμεταδοτικότητα. Έπρεπε να ρίξει το βάρος στις συγκοινωνίες. Έφερε λεωφορεία των ΚΤΕΛ, χωρίς παράθυρα, αλλά με κλιματισμό.  Αν κάποιος επιβάτης είχε τον ιό, χωρίς να το ξέρει, το λεωφορείο μετατρεπόταν σε «κινητή βόμβα».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το αθλητικό κίνημα σάς έδωσε ηχηρή απάντηση»

Ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ, Θάνος Μωραΐτης, κατά την εισήγησή του ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος στο νομοσχέδιο «Αναγκαίες ρυθμίσεις για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον αναθεωρημένο, με ισχύ από 1ης.1.2021, Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ», επεσήμανε πως «η κυβέρνηση έχει φέρει χάος στην αθλητισμό, όπως και σε κάθε μέτωπο».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο κ. Αυγενάκης, αντί να ενδιαφερθεί για την επανεκκίνηση του Αθλητισμού, που επί έναν χρόνο, από το Μάρτιο του 2020, είχε κατεβάσει ρολά, κατανάλωσε το χρόνο του ασχολούμενος με την άλωση, τη χειραγώγηση και την κομματικοποίησή των ομοσπονδιών». Παράλληλα, υπογράμμισε πως «οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της δεν απουσιάζουν ούτε από τον αθλητισμό».

Τα βασικά σημεία της εισήγησης του κ. Μωραΐτη:

– Χάος έχει προκαλέσει η κυβέρνηση σε κάθε μέτωπο, χάος έχει φέρει και στον αθλητισμό. Ο κ. Αυγενάκης, αντί να ενδιαφερθεί για την επανεκκίνηση του Αθλητισμού, που επί έναν χρόνο, από το Μάρτιο του 2020, είχε κατεβάσει ρολά, κατανάλωσε το χρόνο του ασχολούμενος με την άλωση, τη χειραγώγηση και την κομματικοποίησή των ομοσπονδιών. Απέτυχε, βέβαια, στο στόχο του, καθώς το αθλητικό κίνημα του έδωσε ηχηρή απάντηση.

– Επί μήνες το Υφυπουργείο Αθλητισμού δεν εκπόνησε κανένα σχέδιο. Αντί της μελέτης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της προσκόμισης στοιχείων στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων ότι ο αθλητισμός δεν αποτελεί κύρια εστίας μετάδοσης, έχασε το κρίσιμο διάστημα από το Μάϊο ως το Σεπτέμβριο – με ενδιάμεσες φιέστες στη Σαντορίνη – σε απόλυτο εφησυχασμό. Επιχείρησε έπειτα να μεταβιβάσει – κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης – την ευθύνη στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Ενώ όφειλε εξ αρχής να έχει υποστηρίξει ότι ο αθλητισμός δεν είναι πρόβλημα αλλά μέρος της λύσης, κατάφερε να είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη με κλειστό αθλητισμό.

– Στους χιλιάδες ανθρώπους του αθλητισμού που μαστίζονται από ανεργία και εξαθλίωση, μοναδική απάντηση που δόθηκε από το Υφυπουργείο Αθλητισμού ήταν τα λιγοστά χρήματα που δόθηκαν για τη στήριξη των σωματείων, «ψίχουλα» σε σχέση με τις ανάγκες που επί μήνες έχουν συσσωρευθεί. Αν πράγματι η κυβέρνηση δαπάνησε 25 δις όπως «διαφημίζει» για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, είναι άξιον απορίας πώς διατέθηκαν μόλις 12 εκατ. για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

– Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης δεν απουσιάζουν ούτε από τον αθλητισμό. Προωθώντας την υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης, με αμιγώς «οικονομική» λογική, ο κ. Αυγενάκης οδηγεί στην πλήρη ιδιωτικοποίηση τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, μέσω της υποτιθέμενης ενίσχυσής του από τα έσοδα του στοιχήματος.

– Ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία προτείναμε τη δημιουργία ενός Ενιαίου Ταμείου Ανταποδοτικότητας υπέρ του ερασιτεχνικού αθλητισμού, με ένα αλγοριθμημένο σύστημα κριτηρίων και διαφάνειας, που θα μπορούσε να κατανείμει με δικαιοσύνη κρατικούς πόρους σε όλα τα σωματεία.

– Με την απόφαση όμως του Υφυπουργού Αθλητισμού, οι πόροι από το στοίχημα διατίθενται μόνο στις Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρείες, στις ομοσπονδίες και στα μεγάλα αθλητικά σωματεία που έχουν τη δυνατότητα προσέλκυσης χορηγιών. Ενισχύονται και πάλι οι πιο ισχυροί, τα χιλιάδες ερασιτεχνικά σωματεία μετατρέπονται σε κυνηγούς χορηγιών και τίθεται σε αμφισβήτηση ο μη – κερδοσκοπικός τους χαρακτήρας. Η κυβέρνηση γυρίζει την πλάτη στα μικρά σωματεία της γειτονιάς που είναι και τα κύρια φυτώρια των αθλητών. Πρόθεσή της είναι η εμπορευματικοποίηση και ιδιωτικοποίηση των πάντων.

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Η κυβέρνηση διχάζει και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα», αναφέρει ανακοίνωση που κοινοποίηθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης από τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Μεσολογγίου. Η ανακοίνωση:  

Η κυβέρνηση τις τελευταίες δυο μέρες ξεπέρασε τον εαυτό της, παραβιάζοντας κάθε έννοια λογικής, κάθε έννοια ηθικής δεοντολογίας και αποδεικνύοντας την απόλυτη κοινωνική μεροληψία της.

Ειδικότερα:

  • Μετά από πέντε  μήνες lock down, η πανδημία καλπάζει με τον αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων να καταγράφουν ρεκόρ και τον  συνολικό αριθμό θανάτων να υπερβαίνει τους 8.000.

Και όμως, η κυβέρνηση εξαγγέλλει άρση των περιορισμών και επιστροφή στη κανονικότητα. Η ίδια κυβέρνηση που οδήγησε τη χώρα σε ολικό lock down με 1.000 ημερήσια κρούσματα,  τώρα με 4.000  ημερήσια κρούσματα προαναγγέλλει άνοιγμα της αγοράς,  άνοιγμα του τουρισμού και επαναλειτουργία των  σχολείων. Υπάρχει άραγε κάποια λογική εξήγηση γι’ αυτές τις παλινωδίες και αντιφάσεις;

  • Τη μέρα που η πανδημία χτυπούσε κόκκινο σε όλους τους δείκτες, η κυβερνητική πλειοψηφία  μέσα από μια διαδικασία – παρωδία  και με εντελώς αστήριχτες κατηγορίες, επικύρωσε την προειλημμένη απόφασή της για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Είναι προφανές ότι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες των ΜΜΕ  δεν συγχώρησαν ποτέ την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για επιβολή κανόνων στο τηλεοπτικό πεδίο. Δεν συγχώρησαν ποτέ το γεγονός ότι για πρώτη  φορά αναγκάστηκαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη και το Ελληνικό Δημόσιο να εισπράξει  χρήματα από τη χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων.

Η διαπλοκή πολιτικής και επιχειρηματιών των ΜΜΕ έχει μακρά παράδοση στη χώρα. Όμως είναι η πρώτη φορά που μία κυβέρνηση δείχνει τόσο αδύναμη, τόσο εξαρτημένη και χειραγωγούμενη από τα συμφέροντα των συγκεκριμένων επιχειρηματιών.

  • Μια μέρα μετά, ο πρωθυπουργός προχώρησε  σε μια από τις γνωστές επικοινωνιακές φιέστες του, παρουσιάζοντας το   Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, υποσχόμενος 57 δισ. ευρώ στην αγορά και 200.000 νέες  θέσεις εργασίας.

Βέβαια αυτά που πρότεινε επί της ουσίας είναι η πλήρης απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με άμεσο αντίκτυπο στους μισθούς,  η συρρίκνωση των μικρομεσαίων  επιχειρήσεων,  η μείωση της φορολογίας για τις ευκατάστατες εισοδηματικά τάξεις και τις μεγάλες επιχειρήσεις, η ταυτόχρονη μεταφορά φορολογικών βαρών στην κατανάλωση και τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες  και τέλος, η  μείωση των κοινωνικών δαπανών.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα πάρτι για τα μεγάλα συμφέροντα σε βάρος των πραγματικών αναγκών της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.

Με λίγα λόγια, μέσα σε δυο μέρες η κυβέρνηση αποκάλυψε πλήρως το πραγματικό σχέδιό της:

  • Σταδιακή απόσυρση του κράτους από την προστασία της δημόσιας υγείας και μεταφορά της ευθύνης στους πολίτες μέσω των περίφημων self test.
  • Πλήρης αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και σε βάρος της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, των ελευθέρων επαγγελματιών και των μισθωτών.
  • Στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων, δημιουργία κοινωνικού αυτοματισμού, τεχνητής πόλωσης και διχασμού της κοινωνίας.

Πλέον είναι σαφές: Η κυβέρνηση δεν είναι απλώς κατώτερη των περιστάσεων. Είναι  επικίνδυνη  για τη χώρα.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 24/03/2021

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

           Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ:    «Έντονες αντιδράσεις στο σχέδιο τοποθέτησης ανεμογεννητριών στο όρος Βαράσοβα της Αιτωλοακαρνανίας»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Τα αιολικά πάρκα, που θεωρητικά, είναι μια μορφή ανανεώσιμης πηγής ενέργειας, δυστυχώς, έχουν πολύ βαρύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα και τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, όταν αυτά εγκαθίστανται σε περιοχές «Natura». Η ψήφιση του αντιπεριβαλλοντικού νόμου έγινε με ταχύτατες διαδικασίες, χωρίς δημόσια διαβούλευση και χωρίς να ληφθεί υπόψη η γνώμη της επιστημονικής κοινότητας, που διακηρύσσει ότι, το όφελος από τις σχετικές εγκαταστάσεις είναι μικρό αλλά η καταστροφή μεγάλη. Οι επενδυτές των παραπάνω έργων δείχνουν, επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον για τις περιοχές «Natura», που βρίσκονται, συνήθως, κοντά σε κατοικημένες περιοχές, γεγονός που εξασφαλίζει μεγάλη κατανάλωση, ώστε να μειώνεται το ενεργειακό κόστος μεταφοράς και να μην προκύπτουν σημαντικές απώλειες εκ του τελευταίου, που ακυρώνουν την επενδυτική προσπάθεια. Εάν επιτραπεί η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στη Βαράσοβα, απεμπολείται η ήπια οικοτουριστική ανάπτυξη της εν λόγω περιοχής. Το θέμα της αποτροπής εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη Βαράσοβα, ιδιαίτερα μετά την υπέρ της σχετικής εγκατάστασης απόφαση της «ΡΑΕ», πρέπει να καταστεί κατεπείγον. Δεν πρέπει να αγνοηθεί το συμφέρον ενός ολόκληρου τόπου, που αποκομίζει τουριστικά οφέλη, τόσο από ένα μοναδικό βραχώδες αναρριχητικό πεδίο στην περιοχή, όσο και από ένα απολύτως προσβάσιμο  θρησκευτικό τοπόσημο, σε συνδυασμό με το διάχυτο φυσικό κάλλος όλης της περιοχής.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Προτίθεσθε να επανεξετάσετε και να αποτρέψετε την επικείμενη εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου στο όρος Βαράσοβα της Αιτωλοακαρνανίας, με δεδομένο ότι, η Πολιτεία κατά την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, οφείλει να λαμβάνει υπόψη και τις όποιες ζημιογόνες σωρευτικές επιπτώσεις, τόσο των ίδιων των έργων, όσο και των συνοδών τους, ιδιαίτερα σε δασικές περιοχές, σε άξια προστασίας οικοσυστήματα, αλλά και σε αρχαιολογικούς χώρους;

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, ώστε να προστατευθεί από την καταστροφική αλλοίωση, που θα επέλθει από την ως άνω αναμενόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών το ιστορικό και ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους όρος Βαράσοβα στην Αιτωλοακαρνανία, λαμβάνοντας υπόψη την εκπεφρασμένη αντίδραση των κατοίκων στην σχετική εγκατάσταση αλλά και τις τεκμηριωμένες αρνητικές προς την τελευταία εισηγήσεις της επιστημονικής κοινότητας;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

 

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

            Θεσσαλονίκη, 24/03/2021

Του:      Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:  Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ:  «Ανάγκη νέας χάραξης του οδικού άξονα Ναυπάκτου-Θέρμου, Αιτωλοακαρνανίας»


Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου σε συνεδρίασή του της 12ης Μαρτίου 2021 αποφάσισε, κατά πλειοψηφία ότι, οι επιμέρους βελτιώσεις του επαρχιακού δρόμου «Ναύπακτος – Θέρμο» δεν αλλάζουν την κατάσταση και δεν βελτιώνουν ουσιαστικά την επικοινωνία του Δήμου Θέρμου με το βασικό συγκοινωνιακό σύστημα της χώρας και με τις μεγάλες πόλεις της. Κατέληξε στο ότι, καθίσταται απαραίτητη νέα χάραξη του εν λόγω οδικού άξονα, ο οποίος δεν πρέπει να καταλήγει στο Θέρμο, αλλά να επεκταθεί ως το Καρπενήσι, βγάζοντας, έτσι, από τη γεωγραφική και συγκοινωνιακή απομόνωση τον Δήμο Θέρμου και προσδίδοντας αναπτυξιακή διάσταση στην ευρύτερη περιοχή. Γι’ αυτό, είναι απαραίτητο να υλοποιηθεί η ήδη υποβληθείσα από το 2017 πρόταση για ένταξη στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών (Σ.Π.Ε.Μ.) της κατασκευής του οδικού άξονα «Αντίρριο – Καρπενήσι» μέσω «Ναυπάκτου – Θέρμου» και προς αυτήν την κατεύθυνση να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες. Επιπλέον απαραίτητο είναι να εξεταστεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η δυνατότητα για απευθείας ανάθεση εξειδικευμένων υπηρεσιών, βάσει του άρθρου 128, του Ν. 4412/2016, προκειμένου για την μελέτη και την υλοποίηση του εν λόγω έργου.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,


Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Προτίθεσθε να στηρίξετε τις ως άνω προθέσεις του Δήμου Θέρμου για νέα χάραξη του οδικού άξονα «Ναυπάκτου-Θέρμου», ώστε να βγει από την γεωγραφική και συγκοινωνιακή απομόνωση η ανωτέρω περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη ότι, οι επιμέρους βελτιώσεις του ανωτέρω οδικού άξονα δεν βελτιώνουν ουσιαστικά την επικοινωνία του Δήμου Θέρμου με τις μεγάλες πόλεις της χώρας;

2. Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και να αναζητήσετε διεξοδικές λύσεις για τα ζητήματα που αφορούν στις λοιπές οδικές συνδέσεις της περιοχής, με σκοπό, αφενός, τον εκσυγχρονισμό του οδικού άξονα «Αγρίνιο – Θέρμο», και αφετέρου, την ασφαλτόστρωση στο σύνολό τους των δρόμων σύνδεσης των Κοινοτήτων της εν λόγω ορεινής περιοχής με το κέντρο του Δήμου Θέρμου;


Ο ερωτών Βουλευτής

 

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την πεποίθηση πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει μια ισχυρή χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε μιλώντας στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.

Ο κ. Φεύγας αναφέρθηκε στις χθεσινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού που παρουσίασε το σχέδιο ανάκαμψης, επισημαίνοντας πως Ελλάδα μπορεί να γίνει μια ισχυρή χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάτι το οποίο θα φανεί κι από τα μεγάλα έργα που αναμένεται να υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Οι επενδυτικοί πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι σημαντικοί για την ενίσχυση των δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας που αλλάζει συνεχώς.

Όπως τόνισε ο κ. Φεύγας πρόκειται για έναν πολύ καλά μελετημένο οδικό χάρτη που περιλαμβάνει 170 συγκεκριμένα έργα, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις με 4 πυλώνες:

1ον: Την ψηφιακή μετάβαση για το κράτος, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.

2ον: Την αύξηση της απασχόλησης και της συνοχής της κοινωνίας με αιχμή την Υγεία και την Παιδεία.

3ον: Την πράσινη μετάβαση, στην οποία αφιερώνεται πάνω από το 37% των πόρων του σχεδίου.

4ον: Την εκτίναξη της παραγωγικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ο κ. Φεύγας θεωρεί πως η εφετινή τουριστική περίοδος θα κυλήσει καλύτερα από την περυσινή, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας και κατέληξε τονίζοντας ότι:  «Πρέπει να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και να κοιτάξουμε με αισιοδοξία το μέλλον, καθώς η πανδημία μπορεί να μας ταλαιπωρεί αλλά έχει ημερομηνία λήξης όσο ο εμβολιασμός του ελληνικού πληθυσμού.»

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ