Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  5:06: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020

«Δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε ζωή στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού. Θα φροντίσουμε για τη συνεχή ανανέωση του νερού από τον πατραϊκό κόλπο, ώστε το απαραίτητο οξυγόνο να συμβάλει καθοριστικά στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση της ιχθυοκαλλιέργειας. Παράλληλα, θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τα φυτοφάρμακα που εισέρχονται στη λιμνοθάλασσα. Αξιοποιούμε την ιχθυόσκαλα ώστε να αναβαθμιστεί η εμπορική αξία των αλιευμάτων και να λειτουργήσει ως βάση δραστηριοτήτων για το ψάρι, όπως, για παράδειγμα, τυποποίηση και εξαγωγές».

Αυτά είναι όσα είχε υποσχεθεί σε προεκλογική του ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας πριν εκλεγεί πρωθυπουργός.

Μετά από τεσσεράμισι χρόνια στην εξουσία και πεντέμισι χρόνια περίπου μετά από αυτές τις εξαγγελίες, η κατάσταση στη Λιμνοθάλασσα δεν έχει βελτιωθεί. Ούτε για το ευαίσθητο οικοσύστημα συνολικά, ούτε για τους αλιείς της περιοχής. Επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για τα έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης στη Λιμνοθάλασσα, ωστόσο τα έργα αυτά ακόμη και σήμερα –συμπεριλαμβανομένου και του ενός χρόνου που βρίσκεται η ΝΔ στην κυβέρνηση- δεν έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τα κονδύλια των 20 εκατ. ευρώ που απαιτούνται. Αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε τη βούληση να «τρέξει»  αυτά τα έργα, σήμερα θα βρίσκονταν σε φάση υλοποίησης. Και χθες ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να δώσει άλλο νόημα στην επίσκεψή του στις πελάδες του Μεσολογγίου.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

TAGAS SPIROS

Του ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΓΚΑ

Αν θέλουμε να εστιάσουμε, πραγματικά, στα 200 χρόνια που πέρασαν από την έναρξη της Επανάστασης μέχρι σήμερα﮲ και, επέκεινα, να ανακαλύψουμε ποιος ήταν ο «κύριο μοχλός» που κίνησε δομικά το, ήδη, μικρό βασίλειο να γίνει, τελικά, ένα κανονικό κράτος﮲ θα πρέπει –το οφείλουμε άλλωστε-, να σταθούμε ιδιαίτερα στην ιστορία της «Μεγάλης Ιδέας», ήτις, προσανατόλισε όλο το διάβα της σύγχρονης Ελλάδας μέχρι, τουλάχιστον, το 1922, όθεν, ουσιαστικά κατέρρευσε μαζί με μια ανείπωτη καταστροφή…

 Εμπνευστής και δημιουργός του αφηγήματος της «Μεγάλης Ιδέας» ήταν ο πολύς, όντως, και οξύνους πολιτικός  Ιωάννης Κωλέττης (1773 -1847) απ’ το Συρράκο της Ηπείρου (καθ’ όλα εγγράμματος και καταρτισμένος, τόσο, που να του χρεώνεται ακόμη και η γραφή της περίφημης «Ελληνικής Νομαρχίας – Ανωνύμου του Έλληνα»), ο οποίος, ήταν και ο πρώτος συνταγματικός πρωθυπουργός της χώρας. Όντας «Αληπασαλής» ως γιατρός και αξιωματούχος ο Ιωάννης Κωλέττης, είχε εισέλθει από νεαρός δίπλα στον μέντορά του στην σαγήνη και την έκσταση της «μεγάλης πολιτικής» και, κατανοώντας βαθιά, πώς έχει να κάνει με ένα πολύ μικρό κράτος στο οποίο ζούσαν διάσπαρτες διάφορες λαότητες επινόησε, καταρχήν, ένα κεντρικό πλαίσιο ενοποίησης και ομογενοποίησης αυτών των λαοτήτων…

Κατά δεύτερον (και αφού θα κατοχύρωνε το βασικό του σκοπό), θεωρούσε, περίπου, σαν μακροπρόθεσμο ιδεολογικό μανιφέστο, ότι (…) «Ελλάδα δεν είναι μόνο το σημερινό περιορισμένο γεωγραφικά κράτος, αλλά, Ελλάδα είναι όπου υπάρχουν και ζούν Έλληνες» που (μέχρι τότε), ήταν ακόμη αλύτρωτοι. Έφτιαχνε, λοιπόν, αυτός ο μεγάλος πολιτικός (που κατηγορήθηκε και ως πανούργος μέσα στην δαιδαλώδη ελληνική πολιτική κονίστρα ), παράλληλα και την κρίσιμη «οδό διαφυγής» προς το μέλλον : μια ελπιδοφόρα και ευεργετική προοπτική να μεγαλώσει αυτό το μικρό κράτος και, οιονεί, ενσωματώνοντας τους υπόλοιπους σκλαβωμένους Έλληνες, να γίνει ένα μεγάλο κανονικό κράτος που θα προοδεύσει και, οπωσδήποτε, θα ανήκει στη Δύση και στο δυτικό πολιτικό – πολιτισμικό μοντέλο. Καθώς τα χρόνια περνούσαν και οι κυβερνήσεις αλληλοδιαδέχονταν η μια την άλλη (μαζί με τις σοβαρές κρίσεις που παρείσδυαν ανυπόφορες και τραγικές), το αφήγημα τούτο πήρε και φούντωσε ξεπερνώντας τα όποια παραταξιακά χαρακτηριστικά και, επιτέλους, μετασχηματίστηκε εξ ολοκλήρου σε «εθνικό αφήγημα» (αυτολεξεί), και, παραπέρα, σε ένα «εθνικό σκοπό» που διέτρεξε όλο τον 19ο αιώνα και το πρώτο τέταρτο του 20ου

Πλην, όμως, η «Μεγάλη Ιδέα» που, αλήθεια, στην αρχή έδωσε μια δημιουργική ώθηση στο μικρό κράτος  και όλα κινούνταν πάνω στο ρυθμό της απ’ άκρη σ’ άκρη της επικράτειας, στην συνέχεια έγινε η κύρια βάση και αφορμή για «εκκόλαψη του, κακώς ειπείν, εθνικισμού», για πρώιμες και παράτολμες ενέργειες που κατέληξαν, μετά από πολλές εσωτερικές θυσίες, στο «χαμένο πόλεμο» του 1897 που, παραλίγο (αν δεν μεσολαβούσαν για ίδια συμφέροντα οι λεγόμενες Μεγάλες Δυνάμεις), να γυρίσει την Ελλάδα στα πρώτα φτωχά γεωγραφικά και οικονομικά όριά της. Μπορεί, βεβαία, αργότερα πάλι, αυτή - τούτη η ίδια η Ιδέα να ανατροφοδοτήθηκε και να εμπλουτίστηκε δεόντως από χαρισματικούς ηγέτες (σαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο), που θεωρούσαν στρατηγικά ότι «η Ελλάδα είναι μικρό κράτος, δεν έχει σπονδυλική στήλη, οπότε, οφείλει να μεγαλώσει για να επιβιώσει καθώς είναι ίδιον των μικρών κρατών να καταστρέφονται και να χάνονται», να έτρεξε επιτυχώς παράλληλα με τους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμου, καθώς, και τον 1ο Παγκόσμιο, αλλά, το συνεχές γεωπολιτικό τράβηγμα «από δω και από κεί» και η αναπάντεχη νεκρανάσταση των γειτόνων Τούρκων είχε ως αποτέλεσμα την οδυνηρή καταστροφή της Μικρασίας και την μετακίνηση Ελληνικών πληθυσμών που, από πολλούς αιώνες, είχαν μόνιμη και εδραία παρουσία, στην απέναντι πλευρά Αιγαίου…

Ασφαλώς, όχι μόνο επρόκειτο εδώ για το μεγαλύτερο πλήγμα που δέχτηκε γενικά ο Ελληνισμός ακόμη και από τα χρόνια της Αρχαιότητας, αλλά, -το κυριότερο, αποτέλεσε και την οριστική ταφόπλακα των όποιων μεγάλων σκοπών και στόχων είχαμε θέσει (ή θα θέταμε) ως έθνος και ως λαός. Έκτοτε, η Ελλάδα, θαρρείς «ξερυθμίστηκε», έχασε το «κέντρο βάρους» της κι ουδέποτε ξεμύτισε, πλέον, στην κεντρική φωτισμένη σκηνή των μεγάλων εθνών. Το αντίθετο μάλιστα : έκτοτε υπάρχει (καίτοι διαμορφώθηκε και εμποτίστηκε ποικιλότροπα), μόνιμα πάντα η αίσθηση, αφενός, ότι η Ελλάδα μικραίνει και αφετέρου (σύμφωνα με το ευφυές θεώρημα του Βενιζέλου), θα δεχτεί, ενδεχομένως, και το συντριπτικό πλήγμα που θα την καταδικάσει ολότελα!..

Αν εξαιρέσουμε, λοιπόν  τώρα, το γεγονός ότι στα πιο σύγχρονα χρόνια, υπήρξε η στρατηγική επιλογή της εισόδου στην ΕΟΚ και στην ΕΕ που μας έβγαλε, τοιουτοτρόπως, πάλι σε ένα «ξέφωτο» και βρήκαμε το σχετικό «άξονα» και πλαίσιο ανάπτυξης και προόδου, τελικώς, όλα τα υπόλοιπα χρόνια, ήταν χρόνια λογαριασμών των καταστροφών -συνέπεια της «Κωλεττικής» Μεγάλης Ιδέας﮲ και, ασφαλώς, (για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας), των χρεοκοπιών που έχουμε οδηγηθεί πολλάκις…

_______________________________

*Ως μικρή συνεισφορά στο διάλογο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

ΠΗΓΗ: ΜΑTRIX24

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ
γράφει ο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
 

Πριν πολλά χρόνια είδα το καταπληκτικό έργο του Μάθιου Κάσοβιτζ «Το Μίσος» (τότε έγινε γνωστός ο Βενσάν Κασέλ). Μια ταινία αφιερωμένη στην κατάπτωση της γαλλικής κοινωνίας που τώρα πλέον το ίδιο ανώμαλα καταρρέει και η ελληνική.

Στην ταινία ένας εκ των πρωταγωνιστών διηγούνταν ένα ανέκδοτο: «Η κοινωνία μοιάζει με αυτόν που πέφτει από τον πέμπτο όροφο και σε κάθε όροφο επαναλαμβάνει "μέχρι εδώ όλα καλά, μέχρι εδώ όλα καλά" και το έδαφος πλησιάζει».

Αλληγορική ιστορία αλλά τόσο αληθινή. Η ελληνική κοινωνία πέφτει και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα. Βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και δεν μπορεί να κάνει κάτι για να την ανακόψει.

«Στρουθοκαμηλίζει» και προσπαθεί να πιστεύει ότι όσο ακόμα δεν έχει γίνει «χαλκομανία» στο έδαφος, «δεν βαριέσαι, όλα καλά».

Η υπόθεση με την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, η απαγωγή της 10χρονης Μαρκέλλας, ο γιατρός-μαϊμού που κέρδισε εκατομμύρια ευρώ από τα θύματά του, η φλεγόμενη γυναίκα που έπεσε από τον 4ο στην Θεσσαλονίκη, δείχνουν πως πλέον δεν υπάρχουν ηθικά όρια για το τι επιτρέπεται και τι όχι και το κυριότερο δεν υπάρχουν φραγμοί που να οριοθετούν στα ανθρώπινα όντα, πως μπορούν να διάγουν τον βίο τους με σχετική αξιοπρέπεια.

Αυτό ισχύει πλέον για όλους. Όλοι μπορούν να κάνουν τα πάντα και να πάθουν τα πάντα. Όλοι είμαστε ικανοί για τα χείριστα.

Γυναίκες καταστρέφουν τις ζωές άλλων γυναικών με την υπόνοια του ανταγωνισμού για τον ίδιο ερωτικό σύντροφο και λαμβάνουν «συμβουλευτικές» κατευθύνσεις από καφετζούδες και χαρτορίχτρες!

Κυκλώματα παιδεραστίας και παιδεραστές απειλούν το σύνολο των παιδιών των Ελλήνων, ενώ ακόμα και την σήμερον ημέρα, αρκεί κάποιος να διαθέτει μια σχετικά υψηλή ευφυία μαζί με το απαιτούμενο θράσος για να μπορέσει να πείσει τους πάντες ότι είναι γιατρός και να μπορεί να μπορεί να μπαινοβγαίνει ως τέτοιος μέσα στα διαγνωστικά κέντρα!

Δηλαδή ακόμα ισχύει το «ότι δηλώσεις είσαι».

Ταυτόχρονα η έλλειψη ακόμα και των στοιχειωδών αξιών αφήνει τους ανθρώπους «ξεκρέμαστους» ψυχολογικά και έτοιμους να αφαιρέσουν την ίδια την ζωή τους με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.

Όλα αυτά τι σημαίνουν για την χώρα σαν έθνος, γιατί η κοινωνία είναι η τωρινή έκφραση του έθνους και επειδή αυτή αποτελεί το βασικότερο συστατικό του, επηρεάζει και την μελλοντική του πορεία.

Έχουμε μια κοινωνία, αυτοκαταστροφική, κενή ενδιαφερόντων και αξιών, μια κοινωνία που δεν γεννάει και άρα πεθαίνει, μια κοινωνία που δυσκολεύεται να σκεφτεί με αρχή, μέση και τέλος, μια κοινωνία έτοιμη για το χειρότερο αλλά όχι για το καλύτερο.

Απέναντί μας αντίθετα έχουμε, μια Τουρκία έτοιμη για όλα. Έτοιμη να μας πάρει το... «σκαλπ». 

Ταυτόχρονα το δίμηνο «lockdown» φέρνει προ των πυλών μια οικονομική κρίση άνευ προηγουμένων την οποία θα αρχίσουμε να την βλέπουμε από Σεπτέμβριο όταν θα γίνει φανερό πόσο θα λείψουν τα έσοδα του τουρισμού και της εστίασης.

Αυτή η κοινωνία όπως είναι τώρα, δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτά που έρχονται. Το «μέχρι έδώ όλα καλά» έχει πάψει προ πολλού να ισχύει.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως οι όροφοι τελειώνουν και το έδαφος είναι πολύ κοντά...

pronews.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Το ακροαριστερό κίνημα του Black Lives Matter το οποίο εδώ και εβδομάδες «καίει» τις ΗΠΑ, αλλά και την Ευρώπη κρύβει εκτός από την εκστρατεία για φυλετική ισότητα, πολύ πιο σκοτεινές ατζέντες θαμμένες καλά, οι οποίες έχουν υπαγορευτεί από τους χρηματοδότες του, οι οποίοι είναι ο Τζωρτζ Σόρος και οι μεγάλες τράπεζες. 

Εκείνοι χρησιμοποιούν τους μαύρους «ακτιβιστές» ως στρατό για να προκαλέσουν παγκόσμια αναταραχή σε μη αρεστά καθεστώτα. Άραγε είναι τυχαίο πως οι διαδηλώσεις και οι ταραχές είναι ιδιαίτερα έντονες μόνο σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο;

Οι ταραχές που βλέπουμε δεν διαφέρουν σε τίποτα με τις κατευθυνόμενες ταραχές που συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και τις πρώην ανατολικές χώρες, μόνο που αυτή τη φορά συμβαίνουν σε δυτικά κράτη και τις ίδιες τις ΗΠΑ.

Ο οργανισμός Black Lives Matter ιδρύθηκε αρχικά το 2013, μετά την απαλλαγή του Τζορτζ Ζίμερμαν για τη δολοφονία του Τράιβον Μάρτιν. Συνιδρυτές είναι οι Αλίσια Γκάρζα, Οπάλ Τομέτι και Πάτρις Κούλορς

Η Οπάλ είναι μέλος της «Μαύρης Συμμαχίας για τη δίκαιη μετανάστευση», μια οργάνωση που παραδέχεται ανοιχτά ότι είναι ενάντια σε «καταπιεστικά νομοσχέδια για τη μετανάστευση» και υποστηρίζει πιο ανοιχτά σύνορα στη δήλωση αποστολής της.

Οι κύριοι διοργανωτές τους είναι ένας οργανισμός με έδρα το Ντελαγουέρ που ονομάζεται Black Lives Matter Global Foundation, INC, και είναι πολύ δημοφιλής στα κοινωνικά μέσα. Η Κούλορς είναι ο στρατηγικός σύμβουλός τους, ενώ η Kaliee Scales είναι διευθύνων σύμβουλος. Πρόσφατα προκάλεσε αντιπαράθεση με αφορμή την άρνηση να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τα οικονομικά του οργανισμού.

Υπάρχει ένα πιο ριζοσπαστικό κίνημα, που είναι το Movement For Black Lives (κίνημα για τις μαύρες ζωές), οι οποίοι είναι πιο ανοιχτά μαρξιστές από τους πιο μετριοπαθείς ομολόγους τους του BLM. 

Το MFBL υποστηρίζει επίσης ανοιχτά την κατάργηση του καπιταλισμού και της αστυνομίας στο σύνολό της, ενώ υποστηρίζει τον μαύρο διαχωρισμό με τις μαύρες μόνο κοινότητες με το δικό τους νόμο.

Το πρώτο υιοθετήθηκε επίσης από πολλούς στο κίνημα BLM και έγινε σύνθημα των ακτιβιστών. Αυτό συνιστάται επίσης από ομάδες όπως το ιλαμοαφροαμερικανικό Nation Of Islam και παρόμοιες μαύρες εθνικιστικές ομάδες.

«Υπάρχει ένας μεγάλος συνασπισμός ομάδων που ονομάζεται Κίνημα για Μαύρες Ζωές. ορισμένοι από τους ακτιβιστές των οποίων τα ονόματα μπορεί να αναγνωρίσετε (όπως η Γκάρζα) οδηγούν αυτόν τον συνασπισμό».

Ποιος όμως χρηματοδοτεί αυτές τις ομάδες;

Ένας από τους μεγαλύτερους δωρητές της MFBL είναι η Alliance for Global Justice (Συμμαχία για την Παγκόσμια Δικαιοσύνη), μια σκιώδη αριστερή οργάνωση που χρηματοδοτεί διάφορα δικτατορικά καθεστώτα στην Λατινική Αμερική εκεί και ισχυρίζεται ότι συνδέεται με την Antifa.

Έχει επίσης υποστηρίξει Ισλαμιστές τρομοκράτες στο παρελθόν όπως η Αλ Κάιντα και τη Χαμάς, ενώ υποστηρίζει την Παλαιστίνη στη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης, θέλοντας να αφαιρεθεί το συνοριακό τείχος του Ισραήλ με τη Γάζα.

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ (AFGJ) είναι ένα «πλυντήριο» δωρεών, η οποία λαμβάνει χρήματα από διάφορους εταιρικούς δωρητές, όπως το Open Society του Τζ.Σόρος, η εταιρεία παγωτού Ben & Jerry's, το Tides Foundation και το Πανεπιστημιο της Νέας Υόρκης, μεταξύ πολλών άλλων, τα οποία ανακατευθύνει σε σκοπούς με τα οποία δεν θα ήθελαν να συνδεθούν απευθείας τα συγκεκριμένα ιδρύματα κι εταιρίες. 

Ένας από τους αξιοσημείωτους υποστηρικτές των BLM είναι  φυσικά το Open Society Foundation, με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο «φιλάνθρωπο» Τζορτζ Σόρος. Ο Σόρος έχει χρηματοδοτήσει πολλά αριστερά ΜΜΕ κατά τη διάρκεια των ετών, συμπεριλαμβανομένων αυτών των MoveOn.Org και Media Matters.

Τα τελευταία χρόνια, έχει χρηματοδοτήσει το BLM, την εκστρατεία υπέρ των εκτρώσεων στην Ιρλανδία και τις εκστρατείες δημοψηφίσματος υπέρ της ΕΕ στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ συγχρόνως χρηματοδοτεί έμμεσα το κίνημα Occupy Wall Street.

Άλλοι εταιρικοί δωρητές περιλαμβάνουν μεγάλες τράπεζες, όπως 10.000 $ από το Bank of America Charitable Foundation, 10.000 $ από το Aetna Foundation, $ 5.000 από το Bank of America Charitable Gift Fund, 119.000 $ από το Fidelity Investments Charitable Gift Fund και 21.100 $ από το Schwab Charitable Fund.

Η προαναφερθείσα εταιρεία στο Delaware που είναι υπεύθυνη για το κύριο κίνημα BLM εξαρτάται από μια ΜΚΟ που ονομάζεται Thousand Currents όσον αφορά το κομμάτι της χρηματοδότησης και πολλά χρήματα προέρχονται επίσης από πωλήσεις εμπορευμάτων, όπως προβάλλεται στο προφίλ τους στο Twitter.

Υπάρχει επίσης ένα υποκατάστημα της Καλιφόρνιας που ονομάζεται Black Lives Matter Foundation, με έδρα το Canyon Creek, αλλά δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες εκεί, με μόνο τη φορολογική απόδειξη του το 2017 που είναι διαθέσιμη.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος με θέμα την “Άμεση ανάγκη αναβάθμισης του ΔΑΚ Μεσολογγίου”.

Αναλυτικά η ερώτηση:

“Η ομάδα μπάσκετ “Χαρίλαος Τρικούπης” αποτελεί πηγή χαράς και περηφάνιας για την πόλη του Μεσολογγίου, έχοντας διαγράψει τα τελευταία έτη μια επιτυχημένη και συνεχώς ανοδική πορεία. Μάλιστα την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 θα αγωνισθεί στην κορυφαία κατηγορία της Basket League.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στους κατοίκους του Μεσολογγίου που περιμένουν να δουν την τοπική ομάδα να αντιμετωπίζει τις κορυφαίες ομάδες της χώρας. Ωστόσο, αντί η ομάδα, η πόλη, οι τοπικοί φορείς και οι φίλαθλοι να αναμένουν την έναρξη των αγώνων, αγκάθι παραμένει το θέμα του γηπέδου.

Σημειώνεται ότι η ομάδα έως σήμερα χρησιμοποιούσε ως έδρα το ΔΑΚ Μεσολογγίου, που αποτελεί δημοτική εγκατάσταση. Ωστόσο, το Κλειστό Γυμναστήριο έχει άμεση ανάγκη αναβάθμισης και ανακατασκευής, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις προδιαγραφές μεγάλων αγώνων. Ήδη διαφαίνεται το ενδεχόμενο η ομάδα να χρησιμοποιήσει ως έδρα της γήπεδο στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται μακριά από τους φιλάθλους και την πόλη του Μεσολογγίου.

Στο πλαίσιο αυτό, επιβάλλεται η ενεργοποίηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την παροχή των απαιτούμενων πόρων ώστε ο Δήμος Μεσολογγίου να μπορέσει να προβεί στις αναγκαίες εργασίες.

Χρόνος πλέον δεν υπάρχει για αναβολές, αφού η ομάδα θα πρέπει σύντομα να δηλώσει επίσημα που θα αγωνισθεί τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η προοπτική δε, να αγωνισθεί μακριά από το Μεσολόγγι θα αποτελέσει πλήγμα για την πόλη, τόσο σε ηθικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο στήριξης της τοπικής οικονομίας.

Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1.Υπάρχει προγραμματισμός για την υλοποίηση έργων ανακατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου ΔΑΚ Μεσολογγίου; Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους;

2.Ποια είναι η χρηματοδότηση που απαιτείται προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα στο ΔΑΚ Μεσολογγίου; Έχουν εξασφαλισθεί οι αναγκαίοι πόροι;

3.Ποια είναι η εξέλιξη του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του ΔΑΚ Μεσολογγίου;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος”

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στόχος να «θωρακιστούν» περαιτέρω τα χερσαία σύνορα της χώρας    -Δείτε τι προβλέπει η συμφωνία

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση σε εξαιρετικά σύντομο διάστημα του έργου επέκτασης του φράχτη στον Έβρο κατά 30 χιλιόμετρα, ώστε να «θωρακιστούν» περαιτέρω τα χερσαία σύνορα της χώρας μας μετά τη συντονισμένη τουρκική απόπειρα παραβίασης τους από δεκάδες χιλιάδες μετανάστες τον περασμένο Μάρτιο.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράφηκε χθες στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σύμβαση παροχής υπηρεσιών συμβούλου για την υποβοήθηση του Τμήματος Κτιριολογικής Υποδομής της Δ/νσης Τεχνικής Υποστήριξης/ Α.Ε.Α. στην εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών και Τευχών Δημοπράτησης του έργου «Κατασκευή νέου, αναβάθμιση – επισκευή υφιστάμενου Τεχνητού Εμποδίου και συνοδών έργων κατά μήκος της οριογραμμής της Ελληνοτουρκικής Μεθορίου στην Π.Ε. Έβρου».

Η συνδρομή της τεχνικής εταιρείας αφορά στις ακόλουθες υπηρεσίες:

α)Υποβοήθηση της ΕΛ.ΑΣ στον καθορισμό των απαιτούμενων μελετών για την υλοποίηση του έργου.
β)Τυπικές λύσεις επισκευών στον υφιστάμενο φράκτη περιοχής Καστανιάς και διάταξη ανύψωσής του.
γ)Μελέτη νέου φράκτη σε περιοχές συνολικού μήκους 30km περίπου.
δ)Σύνταξη τεχνικής περιγραφής, προμέτρησης και προϋπολογισμού οικοδομικών επισκευών σε υφιστάμενες στρατιωτικές εγκαταστάσεις παρακολούθησης του τεχνητού εμποδίου.
ε)Τυπικές μελέτες παρατηρητηρίων φυλακίων κτλ. επιτήρησης του τεχνητού εμποδίου.

Η συμβατική διάρκεια για την παροχή των υπηρεσιών ορίζονται οι 30 ημερολογιακές μέρες από την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης, ύψους 169.880ευρώ.

Προηγουμένως η ΕΛ.ΑΣ είχε υπογράψει σύμβαση με δικηγορική εταιρεία για την παροχή υπηρεσιών νομικού συμβούλου της Δ/νσης Τεχνικής Υποστήριξης του αρχηγείου στην κατάρτιση των απαιτούμενων Τευχών Δημοπράτησης και την συμβασιοποίηση του έργου επέκτασης του φράχτη. Η νομική υποστήριξη της αρμόδιας διεύθυνσης της ΕΛ.ΑΣ κατά την εκτέλεση της σύμβασης αφορά σε χρονικό διάστημα μέχρι την παραλαβή του έργου (προσωρινή ή οριστική) και πάντως μέχρι την 31.12.2020.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
 
 

O Σπήλιος Λιβανός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για την παροχή μικροπιστώσεων.


Ως προς το σχέδιο της ΝΔ για την οικονομία σημείωσε ότι «Θέλουμε τη μεσαία τάξη να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο, καθώς για εμάς δεν είναι ταξικός εχθρός, αλλά η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Μια οικονομία με ίσες ευκαιρίες για όλους και κοινωνική δικαιοσύνη. Με ισχυρή δημόσια παιδεία και υγεία. Με ανάδειξη της σημασίας της εργασίας, όχι μόνο ως μέσου βιοπορισμού των πολιτών αλλά και ως μέσου που οδηγεί στην ασφάλεια.»


Τόνισε ότι η ΝΔ «μάχεται για να διορθώσει τις κοινωνικές ανισότητες, εφαρμόζοντας μια φιλελεύθερη πολιτική με κοινωνικό πρόσημο, ώστε να καταστεί εφικτό, για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, το «ελληνικό όνειρο», η δυνατότητα, δηλαδή, να προοδεύσουν, ανεξαρτήτως της κοινωνικής και οικονομικής τους θέσης. Καταπολεμούμε τη διαιώνιση των παγίδων φτώχειας. Στόχος μας είναι να γίνει εφικτή η οικονομική και κοινωνική κινητικότητα.»


Ως προς το παρόν νομοσχέδιο σημείωσε ότι με αυτό: «Ενισχύουμε τον νέο άνθρωπο που επιθυμεί να ξεκινήσει τη δική του μικρή επιχείρηση, αλλά και τον μεγαλύτερο ηλικιακά, τον πολίτη που έχει εξοικείωση με την τεχνολογία, τον νέο φοιτητή, τις μονογονεϊκές οικογένειες, και άλλες ευάλωτες κοινωνικά ομάδες παρέχοντάς τους πρόσβαση σε πολύτιμη ρευστότητα. Ενισχύουμε στην πράξη την ελληνική οικονομία και κοινωνία»


Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «Τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ κατά την τετραετή διακυβέρνησή του είναι πολλά και χιλιοειπωμένα. Το σοβαρότερο, όμως, ήταν η προσπάθεια να ελέγξει τους θεσμούς, να αλώσει τα κρίσιμα θεσμικά αντίβαρα, να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη» και πρόσθεσε «οι πρόσφατες συνομιλίες που είδαν και βλέπουν το φως της δημοσιότητας μεταξύ του κ. Παππά, τότε Υπουργού Επικρατείας και νούμερο δύο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και του επιχειρηματία κ. Μυωνή, αποδεικνύουν τον θεσμικό κατήφορο της προηγούμενης περιόδου. Έναν κατήφορο που περιείχε «μαγαζιά» και «παραμάγαζα», «κέρδη», πιέσεις για καταθέσεις, ώστε να ασκηθούν διώξεις σε συζύγους πολιτικών αντιπάλων».


Καταλήγοντας τόνισε ότι «Αυτά είναι φαινόμενα σήψης και παρακμής. Βέβαια αυτό είναι το στίγμα σας, η πολιτική σας. Δεν σας αρκεί η διακυβέρνηση του τόπου, θέλατε να καταλάβετε και τους «αρμούς της εξουσίας». Το DNA του κόμματός σας συνοψίζεται στο περίφημο: «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Κυβερνήσατε διχαστικά, απολυταρχικά, επιχειρώντας να ελέγξετε κάθε θεσμό, και κυρίως τη Δικαιοσύνη».


Κάλεσε, δε, το ΣΥΡΙΖΑ «έστω και τώρα, τη δωδεκάτη ώρα, να καταδικάσει ρητά τα ντιλαρίσματα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τα καφέ. Γιατί η Ελλάδα, δεν είναι ούτε μαγαζί ούτε μαγαζάκι. Είναι η πατρίδα όλων μας και όλοι οφείλουμε να την υπηρετούμε.»

 

 
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει επιλέξει να μην συζητά για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας γιατί δεν σκοπεύει να δώσει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να διεκδικεί και να προτείνει λύσεις για την προστασία και τη στήριξη των ανθρώπων του μόχθου και της παραγωγής. #Μεσολόγγι #Μένουμε Όρθιοι” γράφουν σχετικά με το video που αναρτήθηκε στα social media για την χθεσινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Μεσολόγγι 

sinidisi.gr

«Από τη μια μεριά, το κράτος προπαγανδίζει τη διαφάνεια και τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών, από την άλλη, κουκουλώνει τις υποκλοπές που γίνονται. Είναι καθαρό ότι το απόρρητο των επικοινωνιών στη χώρα μας δεν διασφαλίζεται», σημειώνει το ΚΚΕ.

Υποκλοπές στα γραφεία του καταγγέλλει σε ανοιχτή επιστολή το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι το φαινόμενο αυτό έχει γίνει πλέον ενδημικό και τονίζοντας πως το κόμμα έχει γνώση «για τη λειτουργία και δράση διάφορων μηχανισμών και υπηρεσιών που οργανώνουν και κουκουλώνουν τέτοιου είδους ενέργειες».

Η επιστολή – καταγγελία
Αναλυτικά το ΚΚΕ αναφέρει: «Κάνουμε γνωστό ότι στις 18 και 20 Ιούνη έγιναν και πάλι οι γνωστές “συνακροάσεις” – υποκλοπές στα γραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ. Έχει γίνει πλέον ενδημικό αυτό το φαινόμενο των υποκλοπών.

Πλησιάζουν 4 χρόνια από την πρώτη δημόσια ανακοίνωση – καταγγελία του Κόμματός μας για υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, και ενώ μεσολάβησαν δύο ακόμα κρούσματα το 2017 και το 2019, οι συναρμόδιες αρχές (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, Κρατική Ασφάλεια, Εισαγγελία) καλύπτουν τους υπεύθυνους των υποκλοπών. Η υπόθεση εκκρεμεί ακόμα στα Δικαστήρια, τη στιγμή που τα στοιχεία βοούν ότι υπάρχει σοβαρή παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακριβώς για αυτά τα ζητήματα λειτουργεί στη χώρα μας ανεξάρτητη Αρχή σύμφωνα με το Σύνταγμα, η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), που διαθέτει απεριόριστες αρμοδιότητες για την άσκηση του έργου της, μέχρι και ελέγχου της ΕΥΠ, και με τη σύγχρονη υψηλή τεχνολογία στα χέρια της. Όμως, αποδεικνύεται ότι αυτή δεν είναι “Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών”, αλλά “Αρχή Διατήρησης της Ανασφάλειας των Επικοινωνιών”!

Όλα αυτά τα χρόνια, η ΑΔΑΕ κρατάει μια τόσο σοβαρή υπόθεση στο σκοτάδι. Έτσι, ενώ δέχεται ότι έχουν γίνει τηλεφωνικές παρεμβάσεις από 14 χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ, μάλιστα 2 από το Ηνωμένο Βασίλειο που ευκολότερα μπορεί να βρεθούν οι καλούντες, δεν προχωράει στην αποκάλυψη αυτών που τις οργανώνουν.

Από τη μια μεριά, το κράτος προπαγανδίζει τη διαφάνεια και τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών, από την άλλη, κουκουλώνει τις υποκλοπές που γίνονται. Είναι καθαρό ότι το απόρρητο των επικοινωνιών στη χώρα μας δεν διασφαλίζεται.

Το ΚΚΕ έχει γνώση για τη λειτουργία και δράση διάφορων μηχανισμών και υπηρεσιών που οργανώνουν και κουκουλώνουν τέτοιου είδους ενέργειες.

Έχουν βαριές ευθύνες στη συγκάλυψη οι κυβερνήσεις, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, που επί διακυβέρνησής του έγιναν όλες οι καταγγελίες για υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ, όσο και της ΝΔ, που συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση. Έχει φτάσει σε τέτοιο ξεδιάντροπο σημείο το κουκούλωμα, που το υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις γιατί δεν έχει τον αριθμό της δικογραφίας! Πρόκειται για μεγάλο ψέμα. Τους αριθμούς τούς έχει. Άλλωστε, για μια ακόμη φορά τους κάνουμε και εμείς γνωστούς σήμερα: είναι οι Α/2016/2650 και Α/2019/141.

Είναι υπόθεση του ελληνικού λαού να προασπίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του, που καθημερινά καταπατούνται» καταλήγει το ΚΚΕ.

in.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 11:25

Τα 5+1 καυτά ερωτήματα για τον Τσίπρα

Βαρύ το κλίμα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου παρακολουθεί τις εξελίξεις μετά τις αποκαλύψεις των συνομιλιών του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή και της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Την ώρα που οι πολίτες ακούνε και διαβάζουν διαλόγους από την εποχή της πρωθυπουργίας του, που θυμίζουν εκπομπές βραδινής ζώνης και άλλης θεματολογίας, με το πρώην δεξί του χέρι να μιλάει για «ατζέντα του μαγαζιού», «πολλά λεφτά» και «την τύπισσα», ο Αλέξης Τσίπρας περιορίστηκε σε μια άτολμη – και κάπως φτωχή εκφραστικά – φωτογραφική αναφορά, για «πρακτικές πρακτόρικες, μαφιόζικες, μια σκανδαλολογία ανύπαρκτων σκανδάλων».

Το κλίμα βαραίνει περισσότερο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Παραπολιτικά» που παραμένουν επίσης αναπάντητες. Γι’ αυτές υπάρχει, τουλάχιστον, μια παραδοχή που έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, παρότι πρόκειται για υπόθεση που τον αφορά, εκ της θέσεώς του, προσωπικά.

Ζητούνται απαντήσεις. Μέσα από τις διαδοχικές αποκαλύψεις, ωστόσο, ανακύπτουν τουλάχιστον έξι ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις από τον ίδιο τον Τσίπρα:

1 Ηταν ενήμερος για τις συναντήσεις Παππά – Μιωνή και Παππά – Παπαγγελόπουλου – Μιωνή, που πραγματοποιήθηκαν και στο Μέγαρο Μαξίμου; Είχαν γίνει κατ’ εντολή του και με τι απώτερο στόχο;

2 Τι γνωρίζει για τα «μαγαζιά» στα οποία εμφανίζεται να αναφέρεται ο Νίκος Παππάς, όπως και για αυτούς τους «κάποιους που έβγαζαν πολλά λεφτά»;

3 Εκτιμούσε και ο ίδιος ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε «τη δική του ατζέντα» και ότι «έκανε το δικό του outsourcing», όπως τουλάχιστον φαίνεται να λέει ο Νίκος Παππάς;

www.in.gr