Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:02: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 18:00

Ερώτηση Κωνσταντόπουλου για την αναβάθμιση του ΔΑΚ Μεσολογγίου

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος με θέμα την “Άμεση ανάγκη αναβάθμισης του ΔΑΚ Μεσολογγίου”.

Αναλυτικά η ερώτηση:

“Η ομάδα μπάσκετ “Χαρίλαος Τρικούπης” αποτελεί πηγή χαράς και περηφάνιας για την πόλη του Μεσολογγίου, έχοντας διαγράψει τα τελευταία έτη μια επιτυχημένη και συνεχώς ανοδική πορεία. Μάλιστα την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 θα αγωνισθεί στην κορυφαία κατηγορία της Basket League.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στους κατοίκους του Μεσολογγίου που περιμένουν να δουν την τοπική ομάδα να αντιμετωπίζει τις κορυφαίες ομάδες της χώρας. Ωστόσο, αντί η ομάδα, η πόλη, οι τοπικοί φορείς και οι φίλαθλοι να αναμένουν την έναρξη των αγώνων, αγκάθι παραμένει το θέμα του γηπέδου.

Σημειώνεται ότι η ομάδα έως σήμερα χρησιμοποιούσε ως έδρα το ΔΑΚ Μεσολογγίου, που αποτελεί δημοτική εγκατάσταση. Ωστόσο, το Κλειστό Γυμναστήριο έχει άμεση ανάγκη αναβάθμισης και ανακατασκευής, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις προδιαγραφές μεγάλων αγώνων. Ήδη διαφαίνεται το ενδεχόμενο η ομάδα να χρησιμοποιήσει ως έδρα της γήπεδο στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται μακριά από τους φιλάθλους και την πόλη του Μεσολογγίου.

Στο πλαίσιο αυτό, επιβάλλεται η ενεργοποίηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την παροχή των απαιτούμενων πόρων ώστε ο Δήμος Μεσολογγίου να μπορέσει να προβεί στις αναγκαίες εργασίες.

Χρόνος πλέον δεν υπάρχει για αναβολές, αφού η ομάδα θα πρέπει σύντομα να δηλώσει επίσημα που θα αγωνισθεί τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η προοπτική δε, να αγωνισθεί μακριά από το Μεσολόγγι θα αποτελέσει πλήγμα για την πόλη, τόσο σε ηθικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο στήριξης της τοπικής οικονομίας.

Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1.Υπάρχει προγραμματισμός για την υλοποίηση έργων ανακατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου ΔΑΚ Μεσολογγίου; Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους;

2.Ποια είναι η χρηματοδότηση που απαιτείται προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα στο ΔΑΚ Μεσολογγίου; Έχουν εξασφαλισθεί οι αναγκαίοι πόροι;

3.Ποια είναι η εξέλιξη του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του ΔΑΚ Μεσολογγίου;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος”

agriniopress.gr