Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:51: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020

Σε υψηλούς τόνους η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ– Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άδειασε τον πρώην υπουργό και επιτέθηκε παράλληλα στην κυβέρνηση μιλώντας για «σύστημα εξουσίας»- «Έκανα λάθη ύφους και ουσίας» «απολογήθηκε» ο Νίκος Παππάς.

Να αναλάβει την ευθύνη για τα πεπραγμένα του και όσα αποκαλύπτονται μετά τη δημοσιοποίηση του διαλόγου του με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή κάλεσε τον Νίκο Παππά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στην έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Απαντώντας, ο πρώην υπουργός απάντησε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη.

«Πρέπει λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε ότι απέναντι μας δεν έχουμε απλά μια κυβέρνηση, ένα αντίπαλο κόμμα, αλλά ένα σύστημα εξουσίας. Που δε διστάζει να κάνει τα πάντα και να αξιοποιήσει τα πάντα για να εδραιωθεί» τόνισε σε υψηλούς τόνους ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την μαραθώνια συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. Με φόντο την υπόθεση Παππά, ο  Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη. παραλήψεις ή αστοχίες».

Στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο Νίκος Παππάς ζήτησε το λόγο αμέσως μετά τον Πρόεδρο και μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω.

Ωστόσο λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι αυτό την ευθύνη.

Αναλυτικά, η εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Κατά την εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

Έναν μόλις χρόνο μετά την εκλογή της, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι αδύναμη να διαχειριστεί τη κρίση αλλά και τις συνέπειες των επιλογών της.

Οδήγησε την οικονομία σε ύφεση τον Οκτώβρη του 19, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εκλογή της.

Και με την αδράνεια και ατολμία της να πάρει μέτρα στήριξης μετά τον κορονοιό, έχει ήδη επιφέρει ένα εφιαλτικό υφεσιακό τέλμα.

Η χώρα μπαίνει σε ένα βαθύ κοινωνικό και οικονομικό τούνελ και σε μία περίοδο θεσμικού εκφυλισμού και παρακμής που απειλεί την ίδια τη δημοκρατία.

Η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί τη κρίση την οδηγεί στην επιλογή να σύρει την πολιτική ζωή του τόπου στο βούρκο της παραπολιτικής και της σκανδαλολογίας.

Και αυτό δεν γίνεται τυχαία. Αποσκοπεί στο να κρύψει τα υπαρκτά και μεγάλα σκάνδαλα της ΝΔ, αποσκοπεί στο να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά το βασικότερο: να αποπροσανατολίσει από τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα, από την αδικαιολόγητη αδράνεια της κυβέρνησης να στηρίξει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, που πλέον ήδη αρχίζουν να γίνονται ορατά καθημερινά.

Πρέπει λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε ότι απέναντι μας δεν έχουμε απλά μια κυβέρνηση, ένα αντίπαλο κόμμα, αλλά ένα σύστημα εξουσίας.

Που δε διστάζει να κάνει τα πάντα και να αξιοποιήσει τα πάντα για να να εδραιωθεί.

Και διαψεύστηκαν πολύ γρήγορα όλοι όσοι πίστεψαν ότι η δεξιά ήρθε στην εξουσία με ένα αλλαγμένο μετριοπαθές πρόσωπο.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι παρά ένα κακέκτυπο της κυβέρνησης Σαμαρά. Επιλέγει πολιτικές καταστροφής της κοινωνικής συνοχής, επιλέγει συνειδητά ψαλίδι στη διαφάνεια και στη δημοκρατία. Επιλέγει εν τέλει τη λάσπη για να σπιλώσει πολιτικούς της αντιπάλους.

Απέναντι, λοιπόν, σε ένα τέτοιο αδίστακτο σύστημα εξουσίας οφείλουμε όλοι και κυρίως τα στελέχη πρώτης γραμμής να προσέχουμε κάθε μας πράξη και κάθε μας λέξη.

Δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους.

Από εκεί και πέρα ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη. παραλήψεις ή αστοχίες.

Όχι απλά για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε.

Από εκεί και πέρα όμως δε πρέπει να παραβλέπουμε τη μεγάλη εικόνα. Και η μεγάλη εικόνα είναι το μείζον θεσμικό ζήτημα, ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να μετατρέψει την πολιτική ζωή σε βούρκο για να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, για τα οποία ευθύνεται ο ίδιος.

Οι παρακρατικές πρακτικές σκοτεινών εποχών της μεταπολίτευσης που έχει όμως ανασύρει ο κ. Μητσοτάκης είναι καταδικασμένες στην συνείδηση των Ελλήνων πολιτών και όχι μόνο δεν θα καλύψουν τα αδιέξοδα της κυβέρνησης του αλλά θα γυρίσουν μπούμερανγκ στους εμπνευστές και κληρονόμους.

Σας καλώ λοιπόν στη Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης μα δώσουμε όλοι μαζί ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, συστράτευσης και επανεκκίνησης.

Και ταυτόχρονα το μήνυμα ότι δε θα επιτρέψουμε στη ΝΔ, στο κόμμα της χρεωκοπίας, της αδιαφάνειας και της ταύτισης με την ολιγαρχία, να κάνει το άσπρο μαύρο.

Δεν θα τους επιτρέψουμε να αποπροσανατολίσουν από τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Προτείνω να εισηγηθούμε ομόφωνα στη ΚΕΑ να υιοθετήσει και επίσημα την προσθήκη του όρου «Προοδευτική Συμμαχία» στο όνομα του κόμματος και να σχεδιάσουμε το συνέδριό μας για το φθινόπωρο.

Οι οριστικές αποφάσεις και η ακριβής ημερομηνία θα οριστεί στο τέλος του καλοκαιριού.

Επίσης η ΚΕΑ να πρέπει να αναθέσει στο Πολιτικό Συμβούλιο να συγκροτήσει Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου στο τέλος του καλοκαιριού.

Και να αξιοποιήσουμε το χρόνο του καλοκαιριού για να γυρίσουμε όλη την Ελλάδα, να βρεθούμε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας, δίπλα στις κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της κρίσης.

protothema.gr

Για την πολιτική επικαιρότητα έγραψε άρθρο στο Documento, σήμερα (25/06/2020), ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

“Η κανονικότητα της Κυβέρνησης είναι όντως η κανονική δεξιά, όπως την ξέρουμε.

Ο πολιτικός χώρος της υπονόμευσης των πολιτικών αντιπάλων, του ισχυρού παρακράτους, ο διαχρονικός πολέμιος του προοδευτισμού.

Η παράταξη που διαχρονικά επενδύει στη γιγάντωση των φοβικών συνδρόμων, που ενεργοποιεί τα πιο συντηρητικά αντανακλαστικά με ψηφοθηρική πατριδοκαπηλεία.

Ο ρόλος της επιτελείται όταν κανονικοποιεί την καταστολή. Όταν διαστρεβλώνει την πραγματικότητα εξαγοράζοντας την ελευθερία της ενημέρωσης. Κι ο στόχος της ολοκληρώνεται όταν δημιουργεί δυστοπικό κοινωνικό κλίμα.

Με αυτή τη στρατηγική υλοποιεί κάθε φορά που παίρνει την εξουσία το νεοφιλελεύθερο οικονομικό της πρόγραμμα: Απορυθμίζει τα εργασιακά, απαξιώνει το δημόσιο σύστημα Υγείας, επιτάσσει γενικευμένη λιτότητα.

Σήμερα, λοιπόν, αποδεικνύεται ότι είναι στο dna της δεξιάς το να επιλέγει τον ίδιο δρόμο, ανεξαρτήτως διεθνούς συγκυρίας. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ακολουθεί την ίδια συνταγή αποπροσανατολισμού. Χτίζει το νέο βρώμικο παιχνίδι για να στρίψει την ατζέντα.

Το αφήγημα του “Μεσσία Πρωθυπουργού”, της οικονομικής ευημερίας και του… άσπιλου επιτελείου, είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Η “Κυβερνητική αποτελεσματικότητα” καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. Δεν αποψιλώνεται η πολιτική της μόνο εκ των έσω, αλλά κυρίως και πιο τρανταχτά στην πραγματική δυσπραγία.

Η διψήφια ύφεση που δε μπορούν πλέον να αποτρέψουν με ευχολόγια και αυτοθαυμασμούς, γκρεμίζει την πραγματική οικονομία -με τα πρώτα δεινά αποτελέσματα σε όλους τους παραγωγικούς τομείς, ήδη εμφανή.

Ο Τουρισμός, η σανίδα σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας, δεν θα αποφέρει ούτε τα ελάχιστα στα δημόσια ταμεία. Παλινωδίες, εμπαιγμός και καθυστερήσεις έχουν οδηγήσει σε κλειστά ξενοδοχεία, άδεια θέρετρα και εγκατάλειψη επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Τα εύκολα χρήματα που θα έρχονταν από την Ευρώπη, δεν ευόδωσαν τη φαντασίωση της Κυβέρνησης για άμεση ρευστότητα χωρίς προαπαιτούμενα. Η Επιτροπή “εσωτερικών δημοσίων σχέσεων” κατέληξε άλλο ένα επεισόδιο επικοινωνιακής διαχείρισης της κρίσης.

Την ίδια ώρα, ως αποκύημα του αλαζονικού συντηρητισμού, η ιστορία επαναλαμβάνεται, μέσω χυδαίων αντιπερισπασμών. Και όχι ως φάρσα.

Η Νέα Δημοκρατία ποινικοποιεί και ευτελίζει την πολιτική ζωή, με όργανό της τις παράνομες ηχογραφήσεις, τους διαμεσολαβητές και τις μαφιόζικες πρακτικές. Κι όχι ως αδιάφθορη και διαφανής, αλλά πανικοβλημένη από την οικονομική λαίλαπα που έφερε και δε μπορεί πλέον ούτε να εξηγήσει ούτε να διαχειριστεί.

Η συγκάλυψη κατευθυνόμενων “συνταγογραφήσεων”, που γέμισαν τις τσέπες συζύγων, οι παράνομες διαδρομές της μίζας εκατομμυρίων, που χρηματοδότησαν προεκλογική εκστρατεία της δεξιάς, η αδιαφανής διαχείριση δημοσίου χρήματος για φίμωση των ΜΜΕ, η διασπάθιση κονδυλίων για την τηλεκατάρτιση – φιάσκο, οι κοπτοραπτικές και οι παρακολουθήσεις, η εξυπηρέτηση των λίγων και ισχυρών είναι ο πραγματικός κόσμος της Νέας Δημοκρατίας.
Από την άλλη, η ανέχεια, τα ρημαγμένα ταμεία, το σπιράλ της ύφεσης, η αυξανόμενη ανεργία, οι απολύσεις, τα άδεια τραπέζια και μαγαζιά, τα απλήρωτα δάνεια είναι ο πραγματικός κόσμος κάθε πολίτη.

Κι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. γνωρίζει αυτήν την πραγματικότητα. Όλο αυτό το διάστημα είναι δίπλα στον κόσμο της εργασίας και στις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις, ασκώντας υπεύθυνη και θεσμική αντιπολίτευση.

Έβαλε πλάτη στην κρίση του Έβρου, κάλεσε τον κόσμο με ενωτική διάθεση να μείνει σπίτι κατά την πανδημία, δε βυσσοδομεί και δεν πατά επί πτωμάτων.
Το να κατηγορείται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για “εξωθεσμική’ συμπεριφορά και εναγκαλισμούς με το παρακράτος, είναι ολοφάνερη λάσπη στον ανεμιστήρα. Είναι η αποτυχημένη προσπάθεια κατασκευής ψεύτικων εχθρών για την πολιτική ζωή, τη Δημοκρατία και την κοινωνία.

Στον κόσμο της Κυβέρνησης ο λαός μπορεί να χορτάσει από την εικονική πραγματικότητα που επιχείρησε με κάθε τρόπο και μέσο να του δημιουργήσει.
Όταν εξαντλούνται τα επιχειρήματα της καταστροφικής οικονομικής διαχείρισης, αναλαμβάνουν οι σκευωρίες και οι μεθοδεύσεις.
Η παραχάραξη της ιστορίας δε θα σβήσει ούτε τη μνήμη ούτε την κρίση του λαού”.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί την πολιτική στο βούρκο των υποκλοπών και του εσωκομματικού πολέμου με τον Σαμαρά, προκειμένου να ξεχάσει ο κόσμος ότι, αντί για ανάπτυξη έφερε ύφεση από τον Οκτώβρη του 2019 και την οδηγεί στον πρωταθλητισμό του 16%, ενώ το φάσμα της περαιτέρω φτωχοποίησης και κοινωνικής ερημοποίησης είναι ορατό. Τώρα υπόσχεται ηχητικά υποκλοπών για να έχουν τα ΜΜΕ να παίζουν, προκειμένου να πιάσουν ακόμη περισσότερο τόπο τα 20 εκ.€που έδωσε κάτω απ’ το τραπέζι. Οπακτωλός των επενδύσεων αντικαταστάθηκε από την θρυλλούμενη παράδοση της ΛΑΡΚΟ στον Μιωνή, προκειμένου να ρίξει κάρβουνο στη φάμπρικα της πρακτορολογίας και του χαφιεδισμού, κάνοντας τον αείμνηστο Μαυρίκη να φαντάζει με γραφικότητα πρωτόβγαλτου στο “κουρμπέτι” των υποκλοπών.

Πέρσι τέτοιον καιρό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στήνονταν στον τοίχο μπροστά στις κάμερες γιατί “δεν επέτρεπαν στις μπουλντόζες να μπούν στο Ελληνικό”, ενώ φέτος ο μπουλντοζιέρης υπουργός Ανάπτυξης φωτογραφήθηκε με κίτρινο γιλέκο στον χώρο του αεροδρομίου, χαρίζοντας ένα ιλαρό ενσταντανέ για φωτογράφιση, ενώ οι μπουλντόζες ζεσταίνουν ακόμη τις μηχανές. Στις αμέτρητες εμφανίσεις του στην τηλεόραση, ο υπουργός ενώ ελέγχεται για το σκάνδαλο της Novartisκαι διαθέτει το τεκμήριο της αθωότητας, συμπεριφέρεται ως ένοχος και απειλεί με φυλακή την Εισαγγελέα Διαφθοράς! Ο Δικηγορικός Σύλλογος άκουσε κάτι; Η Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων μήπως; Κάποιος να ενημερώσει την Ευρώπη για την κατάλυση κάθε έννοιας σεβασμού του θεσμού της Δικαιοσύνης στην μπανανία της γηραιάς ηπείρου.

Η παράταξη που εισήγαγε στην Ελλάδα την έννοια παρακράτος, παριστάνει το θύμα του και η δημοκρατία βρίσκεται σε πολιορκία από το επιτελικό (παρα)Κράτος.

Κι όλα αυτά, σε μια στιγμή επικίνδυνης όξυνσης των εξωτερικών προκλήσεων. Μετά και την δήλωση του πρωθυπουργικού συμβούλου κ. Ντόκου ότι στη Λιβύη ποντάραμε στην λάθος πλευρά, ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί άραγε ότι, ποντάροντας στην τοξική προπαγάνδα και τον νοσηρό διχασμό, προσφέρει καλές υπηρεσίες στα εθνικά μας θέματα;

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην μεγαλύτερη εθελουσία έξοδο εργαζομένων, που έχει ποτέ προχωρήσει η ΔΕΗ και μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην ελληνική αγορά, συμφώνησαν πρόσφατα η διοίκηση και η ΓΕΝΟΠ.

Το πρόγραμμα αφορά 800-1.000 άτομα της λιγνιτικής παραγωγής και η ΔΕΗ θα καταβάλλει 35.000 ευρώ για κάθε αποχώρηση, όπως προβλέπει η συμφωνία με την ΓΕΝΟΠ, εκ των οποίων 20.000 ευρώ ως “μπόνους” και 15.000 ευρώ ως αποζημίωση. Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε περίπου 35 εκατ. ευρώ, πολύ κοντά στο ετήσιο μισθολογικό κόστος των συγκεκριμένων εργαζομένων. Και αυτό γιατί μιλάμε για εργαζομένους που στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν “πλαφονάρει” στα 4.600 ευρώ. Δηλαδή αμείβονται με το παλαιό πλαφόν, το οποίο είχε επιβληθεί στην επιχείρηση στα χρόνια των μνημονίων, και το οποίο μεταφράζεται σε πάνω από 60.000 ευρώ το χρόνο, εφόσον συνυπολογιστούν και οι εργοδοτικές εισφορές, κατηγορία στην οποία ανήκουν στελέχη, αλλά και πάρα πολλοί τεχνίτες με βαρέα, οι οποίοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για επιπλέον «χρυσάφι» στους «χρυσούς» εργαζόμενους, που ως φαίνεται ίσως να είναι οι μόνοι στην Ελλάδα που δεν ένιωσαν τα μνημόνια της προηγούμενης δεκαετίας. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο, που στο πρόγραμμα αυτό συμφώνησε και η ΓΕΝΟΠ, η οποία μπορεί να μην έχει πια στην ηγεσία της τον… ηρωικό Φωτόπουλο, αλλά σε γενικές γραμμές διακατέχεται από το ίδιο πνεύμα.

Βεβαίως όλη η ΔΕΗ είναι ένα «χρυσάφι». Σήμερα ο όμιλος ΔΕΗ απασχολεί περί τους 15.109 εργαζόμενους και σύμφωνα με τις περυσινές οικονομικές καταστάσεις η δαπάνη μισθοδοσίας ανήλθε στα 817 εκατ. ευρώ. Διαιρώντας την δαπάνη αυτή με το προσωπικό των 15.109 εργαζομένων, προκύπτει ένα μέσο μισθολογικό κόστος της τάξης των 54.000 ευρώ. Σε μια συγκεκριμένη όμως κατηγορία, που αφορά όσους ανήκουν στα βαρέα και έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, εφόσον συνυπολογιστούν και οι εργοδοτικές εισφορές, το ποσό κινείται κοντά στα 70.000 ευρώ το χρόνο.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται συνεχώς στα πρόθυρα χρεοκοπίας και απαξιωμένη σε όλα τα επίπεδα (τεχνολογία, προσωπικό, υπηρεσίες κ.λπ.). Δυστυχώς υπάρχει πάντα ο καταναλωτής ή γενικότερα ο φορολογούμενος να πληρώνει τις ζημίες της εταιρείας και τους «χρυσούς» μισθούς των εργαζομένων της επιχείρησης. Γιατί υπάρχει πάντα το «βαθύ» πελατειακό κράτος για να κάνει τις δουλειές του με τις ΔΕΚΟ.

Και μιας και μιλάμε για business, ας σημειώσουμε ότι η –πάντα στα πρόθυρα χρεοκοπίας- ΔΕΗ έχει βγάλει διαγωνισμό 8,5 εκατομμυρίων ευρώ (προ ΦΠΑ) για «Παροχή Επικοινωνιακών και Διαφημιστικών Υπηρεσιών της ΔΕΗ», δηλαδή για να… διαφημιστεί!  Στον διαγωνισμό, η προκήρυξη του οποίου ήταν σχεδόν φωτογραφική (για να πάρεις μέρος θα έπρεπε να έχεις μέσο ετήσιο κύκλο εργασιών των τριών τελευταίων οικονομικών χρήσεων 8.000.000 ευρώ και να έχεις υλοποιήσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών, συμβάσεις με ίδιο αντικείμενο με αυτό του διαγωνισμού, εκ των οποίων μία τουλάχιστον να είναι αξίας ίσης ή μεγαλύτερης του 50% της προϋπολογισμένης αξίας του αντικειμένου του διαγωνισμού), σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας συμμετείχαν μόνο δύο εταιρείες. Πάλι καλά για μια τόσο «φωτογραφική» προκήρυξη…

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Για βαρύ ηθικό και πολιτικό ατόπημα από τον πρόεδρο του Σύριζα Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την επίσκεψή του στο Μεσολόγγι κάνει λόγο ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού “Το Αιτωλικό”. Αιτία: Η άρνησή του να συνομιλήσει με τον εκπρόσωπο του Συλλόγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Βαρύ ηθικό και πολιτικό ατόπημα από τον πρόεδρο του Σύριζα κ. Τσίπρα, ο οποίος επισκέφθηκε τον Δήμο μας, ώστε – όπως δήλωσε – να ενημερωθεί κυρίως για τα προβλήματα της Λιμνοθάλασσας.

Η άρνησή του να συνομιλήσει με τον εκπρόσωπο του Συλλόγου μας, των Ελευθέρων Αλιέων – ενός νόμιμα αναγνωρισμένου και ενεργού Σωματείου – για τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου μας και του οικοσυστήματος της Λιμνοθάλασσας, καθιστά την ενέργεια του αυτή προκλητική απέναντι στους εργαζόμενους και θέτει υπό αμφισβήτηση την υποτιθέμενη καλή του προαίρεση.

Η παραπληροφόρηση που του παρασχέθηκε, και που προέκυψε ως αποτέλεσμα της επιλεκτικής διαλογής των συνομιλητών του, είχε σκοπό, να απωλεσθούν από την πραγματική παραγωγή και τους πραγματικούς χρήστες της Λιμνοθάλασσας – που είναι οι Αλιείς – τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί, για βελτίωση και άρση των επιπτώσεων από τις ανθρώπινες επεμβάσεις στο οικοσύστημα της Λιμνοθάλασσας.

Ο διακαής πόθος κάποιων εξωθεσμικών και παρωχημένης εποχής παραγόντων, να επιβάλουν την δική τους «ατζέντα», ώστε να επιτύχουν την ιδιωτικοποίηση της Λιμνοθάλασσας και την ηθική και οικονομική καταστροφή των 500 οικογενειών που διαβιούν και κερδίζουν τον επιούσιο από την Λιμνοθάλασσα, δείχνει να βρίσκει «ευήκοα ώτα», στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την ενέργεια και αναμένουμε από τον κ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του να προβεί δημόσια και χωρίς προκαταλήψεις και επιλεκτικές ενέργειες σε διορθωτικές κινήσεις, ώστε να αμβλύνει τις δυσμενείς εντυπώσεις που δημιούργησε με τις μονομερείς ενέργειες του.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 17:44

Η αναχαίτιση των Τούρκων (ηχητικό)

Συνέντευξη του Νίκου Ιγγλέση στο ραδιοφωνικό σταθμό ΙΟΝΙΟΝ FM και το δημοσιογράφο Δημήτρη Κολόκα.

πηγή: greekattack.wordpress.com

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

"Την Σοφία τού Θεού δεν μπορεί να την κατακτήσει ένας πολιτικός, όσα φιρμάνια και αν εκδόσει", αυτό δήλωσε, στην σημερινή παρέμβασή του, ο Πολιτευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Αιτωλ/νίας, Γιώργος Βασιλείου, με αφορμή την εντολή τού Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας της Αγίας Σοφίας καθώς φέρεται να είχε προτείνει να χαρακτηριστεί επισήμως Τζαμί, αλλά παράλληλα να κρατήσει και την ιδιότητα του μουσείου, ώστε να είναι επισκέψιμο και από τουρίστες.

"Ο κ. Ερντογάν, θα πρέπει να αντιληφθεί πως το κτιστό, μπορεί να κατακτηθεί. Το άκτιστο, δεν κατακτάται" και καταλήγει, ο κ. Βασιλείου, τονίζοντας πως, "Οι ιερές Αξίες της πίστεως, της ελπίδας και της αγάπης, δεν φυλακίζονται, δεν υποδουλώνονται. Μένουν πάντοτε ελεύθερες."

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Πολιτευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Αιτωλ/νίας

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ