Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  2:25: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020

Υπέρ της στρατιωτικής απάντησης στην Τουρκία τάσσεται η πλειοψηφία των Ελλήνων σε περίπτωση που υπάρξει ευθεία καταπάτηση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Το παραπάνω καταγράφεται σε έρευνα της της εταιρείας Interview για την Βεργίνα Τηλεόραση.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 56% των ερωτηθέντων επιθυμεί στρατιωτική απάντηση της Ελλάδας εάν η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα έναντι 40% που προτιμούν τη διπλωματική οδό.

Την ίδια ώρα το 53% των ερωτηθέντων συμφωνεί πως πρέπει να υπάρχει ομόφωνη απόφαση και των 300 της Βουλής για σύγκρουση με την Τουρκία εάν εκείνη υλοποιήσει τις εξαγγελίες της.

Παράλληλα η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ της κατασκευής φράχτη στον Έβρο (83,0%).

Σε ότι αφορά τα πολιτικά ευρήματα της δημοσκόπησης διαπιστώνεται προβάδισμα της ΝΔ, που κυμαίνεται από 16,9% έως και 20,8%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα.

Έτσι η ΝΔ συγκεντρώνει 41,7% στην πρόθεση ψήφου έναντι 20,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ κινείται στο 6,8%, το ΚΚΕ στο 4,4%,  η Ελληνική Λύση στο 4,6% και το ΜεΡΑ25 στο 3,3%.

Στη αντίστοιχη δημοσκόπηση της ALCO για το Open TV η πρόθεση ψήφου διαμορφώνεται ως εξής:

ΝΔ 37%, ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, ΚΙΝΑΛ 5,9%, ΚΚΕ 4,9%, Ελληνική Λύση 3,4% και ΜέΡΑ 25 στο 2,4%.

Στα έγκυρα, τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα εξής: ΝΔ 40,4%, ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, ΚΙΝΑΛ 6,4%, ΚΚΕ 5,3%, Ελληνική Λύση 3,7% και ΜέΡΑ 25 στο 2,6%.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ
γράφει ο Εμμανουήλ Ν. Κώνστας
 

Η απόφαση της κυβερνήσεως να επιδοτήσει την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων με 100 εκατομμύρια ευρώ σε πρώτη φάση, συγκαλύπτει όπως και πολλές άλλες διεργασίες με εξωτερική υποκίνηση ενώ παράλληλα αποκαλύπτει την αντίληψη του συστήματος για το υπόδειγμα ανάπτυξης.

Ασφαλώς, η χρήση ηλεκτρικής ενέργειες αντί ορυκτών καυσίμων είναι φιλική επιλογή για το περιβάλλον. Η εξαγγελία όμως για την επιδότηση και τα οφέλη που θα παραχωρήσει το ελληνικό κράτος προς τους μελλοντικούς αγοραστές είναι μια κίνηση στήριξης της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας. Το ποσό των 27.000 ευρώ που κοστίζει ένα μάλλον μικρό αυτοκίνητο που προορίζεται για την κάλυψη των αναγκών της μέσης οικογενείας, θα κατευθυνθεί κατά μέγα μέρος εις χείρας βιομηχανιών της Ευρώπης.

Το ερώτημα λοιπόν, που προκύπτει και έντονα αναπαριστά την πραγματικότητα της οικονομίας είναι γιατί ο πρωθυπουργός, επέλεξε να πραγματοποιήσει τις ανακοινώσεις του, δίπλα στο υπόδειγμα ηλεκτρικού αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του '70 στη Σύρο ενώ πριμοδοτεί άλλα πολύ μεταγενέστερα βιομηχανικά προϊόντα της αλλοδαπής.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, η ελληνική επινοητικότητα δημιούργησε δεκάδες πρότυπα αυτοκίνητα που μπορούν κινηθούν με ηλεκτρική και άλλες μορφές ενεργειών. Αυτοκίνητα από ερευνητικές ομάδες, πανεπιστημίων, εργαστηρίων, ιδιωτών που εύκολα θα μπορούσαν να περάσουν σε παραγωγή και να προσφέρουν φτηνότερα, προσβάσιμα αυτοκίνητα και ταυτόχρονα μια υποδειγματική ανάπτυξη για την ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία, που διαθέτει ιδέες, πρόσωπα, καταναλωτές αλλά όχι κεφάλαια και βούληση.

Αντί της επιλογής μιας ανασυγκρότησης της εγχώριας βιομηχανίας και της άμεσης αντιμετώπισης τόσων μεγάλων προβλημάτων όπως η ανεργία, η κάλυψη των αναγκών φτωχότερων στρωμάτων, η πολλαπλή ανάπτυξη τεχνολογία, η αξιοποίηση του πλούτου που θα παραμείνει στον τόπο, επιλέγεται ή πιο πιθανόν διατάσσεται  η επιδότηση της πανάκριβης ξένης τεχνολογίας και η ηλεκτρική ενέργεια που θα έπρεπε να γίνει κτήμα των αδυνάτων έρχεται να ενισχύσει τους δυνατούς.

Η στρατηγική της Ε.Ε που διέλυσε τον παραγωγικό ιστό της χώρας και την κατέστησε έρμαιο μόνον των υπηρεσιών, είναι παρούσα σε αυτή  την απόφαση.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε το αυτοκίνητο,πρότυπο της ευρηματικότητας που κατασκευάστηκε σε μια εποχή διεθνούς ύφεσης προκειμένου να αντιμετωπίσει το ενεργειακό πρόβλημα, για να μας πει ότι και μεις το σκεφτήκαμε αλλά τώρα ας αγοράσουμε τα ακριβά των άλλων αφού δεν μπορούμε να τα φτιάξουμε. Μόνο που δεν μπήκε στο κόπο να εξηγήσει γιατί δεν μπορούμε. και αυτός όπως και όλοι οι προκάτοχοί του, απολογητές του νοσηρού ευρωπαϊσμού.

Ούτε ένας από τους εκπροσώπους του τύπου αλήθεια, δεν αναρωτήθηκε ποιος είναι ο λόγος που σήμερα δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό που κάναμε πριν πενήντα χρόνια με πολύ χειρότερες τεχνολογικές ευκολίες;

Οι προδιαγραφές των μεγάλων βιομηχανιών αυτοκινήτου, των ίδιων που ακόμα δεν έχουν πληρώσει για την μαζική παραπλάνηση των καταναλωτών στο ζήτημα των κινητήρων, πριν ξεκινήσουν την παραγωγή τους γνωρίζουν τα όρια των πωλήσεων. Πάνω σε αυτές διαμορφώνεται η πολιτικής της Ε.Ε και των κυβερνήσεων των κρατών μελών που παίζουν τον ρόλο του τοπικού επιτηρητή αποφάσεων.

Όσοι ακόμα δεν γνωρίζετε για ποιο λόγο μεταναστεύουν τα Ελληνόπουλα, ίσως μετά την εξαγγελία επιδότησης του οικολογικά ευαίσθητου πρωθυπουργού να το ξανασκεφτείτε.

*Ο Εμμανουήλ Ν. Κώνστας είναι Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου

pronews.gr

 

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ομιλία στη Βουλή από τον Βουλευτή – Τι είπε για το ΔΠΠΝΤ

Ομιλία στη Βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο για την Παιδεία έκανε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος μίλησε και για το τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ), που εδρεύει στο Αγρίνιο.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα μιλώντας για την κατάργησή του και τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι ένα τμήμα που καταργήθηκε εν μία νυκτί από τον κ. Γαβρόγλου, ενώ είχε 300 ενεργούς φοιτητές 700 αποφοίτους, 17 μέλη ΔΕΠ ενεργό μεταπτυχιακό πρόγραμμα και είχε πιστοποιηθεί από την ΑΔΙΠ μόλις 3 μήνες νωρίτερα!».

Ο Βουλευτής συμπλήρωσε: «Η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κα. Κυριαζοπούλου, περιμέναμε να στείλει την εισήγηση για επαναλειτουργία και επανίδρυση του Τμήματος, κάτι το οποίο δεν έκανε. Το τμήμα πρέπει να μπει στο φετινό μηχανογραφικό! Περιμένω κ. Διγαλάκη την απάντησή σας όπως και την απάντηση της κας Υπουργού. Τέρμα ο εμπαιγμός με το τμήμα και τους φοιτητές».

agriniovoice.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπεγράφη η ιστορική συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών.
Τη συμφωνία υπέγραψαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο (Luigi Di Maio), ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα.

Νωρίτερα, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών πραγματοποίησαν συνάντηση όπου συζητήθηκαν διμερή θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συμφωνία που υπεγράφη περιλαμβάνει τα εξής:

-Η Συμφωνία έχει ασφαλώς συναφθεί στη βάση της UNCLOS (οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών βάσει διμερών συμφωνιών).

-Η Συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει το δικαίωμα των νησιών σε θαλάσσιες ζώνες, καθώς και τη μέση γραμμή της συμφωνίας του 1977 για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας ως οριογραμμή της ΑΟΖ Ελλάδας- Ιταλίας. Με τη σημερινή Συμφωνία, η μέση αυτή γραμμή θα ισχύει και για τα υπερκείμενα της υφαλοκρηπίδας ύδατα.

-Σήμερα υπογράφηκε επίσης η Κοινή Δήλωση Ελλάδας-Ιταλίας για τους Πόρους της Μεσογείου. Με τη δήλωση αυτή, τα δυο κράτη εκφράζουν την προσήλωσή τους στην ισόρροπη και βιώσιμη διαχείριση των πόρων αυτών και συμφωνούν να διεξαγάγουν διαβουλεύσεις για την εκτίμηση τυχόν επιπτώσεων διαφόρων παραγόντων στις υφιστάμενες πρακτικές των αλιέων των δύο κρατών. (Βιώσιμη διαχείριση)

-Υπογράφηκε, τέλος, Κοινή Γνωστοποίηση προς την Ε. Επιτροπή, με την οποία τα δύο κράτη ζητούν την μελλοντική τροποποίηση του κανονισμού περί κοινής αλιευτικής πολιτικής ώστε, όταν η Ελλάδα αποφασίσει να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της έως τα 12 ν.μ., να διατηρηθεί η υπάρχουσα αλιευτική δραστηριότητα των Ιταλών αλιέων στην περιοχή μεταξύ 6-12 ν.μ., η οποία σήμερα αποτελεί διεθνή ύδατα. Επισημαίνεται ιδιαίτερα η αυτονόητη σημασία της αναφοράς στην Κοινή Γνωστοποίηση του δικαιώματος επέκτασης παντού της αιγιαλίτιδας ζώνης μας.

 

-Τα υπάρχοντα δικαιώματα των Ιταλών αλιέων περιγράφονται με σαφήνεια αλλά πλέον περιοριστικά, τόσο ως προς τον αριθμό των σκαφών όσο και ως προς τα είδη που δύνανται να αλιεύσουν και εξαιρούνται τα είδη που αλιεύουν οι Έλληνες αλιείς.

«Σταθερή επιδίωξη της χώρας μας είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με όλους τους γειτονές μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου» επισήμανε ο Νίκος Δένδιας μετά την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας με τον ιταλό ομόλογό του Λουίτζι ντι Μάιο για την οριοθέτηση ΑΟΖ.

«Η οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών επιτυγχάνεται με έγκυρες συμφωνίες, και όχι με άκυρες όπως αυτή της Τουρκίας με τον Σάρατζ (Λιβύη) και με μονομερή κατάθεση χαρτών στον ΟΗΕ» διεμήνυσε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε: «Αποδεικνύεται περίτρανα ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στη Μεσόγειο».

Στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι ντι Μάιο, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την έναρξη της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. «Στην ατζέντα των συνομιλιών τους βρίσκονται θέματα διεθνούς και διμερούς ενδιαφέροντος», επεσήμανε και τόνισε ότι «αναμένεται σε λίγη ώρα να υπογραφεί η συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών» προσθέτοντας ότι αναλυτικές δηλώσεις θα γίνουν στη συνέχεια από τους δύο υπουργούς.

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική συμφωνία. Μια ιστορικής σημασίας εξέλιξη για την πατρίδα μας», υπογράμμισε.

Οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης σημαίνει και ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Άγγελος Συρίγος, βουλευτής της ΝΔ, και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, χαρακτηρίζοντας ως πολύ σημαντική τη συμφωνία με την Ιταλία.

“Πολύ σημαντική συμφωνία που υπογράφεται τη δεδομένη στιγμή. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και στο ελληνοαιγυπτιακό μέτωπο. Πιστεύω ότι θα προλειάνει το έδαφος για να ακολουθήσουν και άλλες. Και μας δίνει άλλο αέρα” σχολίασε από την πλευρά του στον σταθμό μας ο πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Η αύξηση των κρουσμάτων και οι εικόνες συνωστισμού συζητήθηκαν στην ευρεία τηλεδιάσκεψη που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εντατικοποίηση των ελέγχων και λήψη πρόσθετων μέτρων σε τοπικό επίπεδο όπου χρειαστεί, με αφορμή τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, αποφασίστηκε σήμερα σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η σύσκεψη είχε ως αντικείμενο την εξέταση των δεδομένων σχετικά με τον κορονοϊό στη χώρα, όπου εξετάστηκαν τα επιδημιολογικά στοιχεία και επισημάνθηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των μέτρων που έχουν αποφασιστεί ενόψει της σταδιακής επανόδου στη νέα καθημερινότητα. Προς τούτο αποφασίστηκε να υπάρχει εντατικοποίηση των ελέγχων αλλά και λήψη πρόσθετων μέτρων σε τοπικό επίπεδο, όπου κριθεί αναγκαίο.

Συζητήθηκε, επίσης, ο τρόπος οργάνωσης του συστήματος Υγείας ενόψει του καλοκαιριού, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το Υπουργείο Υγείας τις επόμενες ημέρες. Στη σύσκεψη μετείχαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ολοκληρωμένο σχέδιο για τεστ και νησιά ανακοινώνει η κυβέρνηση

Μετά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας περί των 97 νέων κρουσμάτων τις τελευταίες 4 ημέρες, αρμόδιες κυβερνητικές πηγές προδιαθέτουν για την πιθανότητα νέου γύρου περιοριστικών μέτρων τα επόμενα 24ωρα εφόσον δεν υπάρξει συμμόρφωση με τα μέτρα, που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Τα ίδια πρόσωπα διαμηνύουν πως το Μέγαρο Μαξίμου είναι αποφασισμένο να εξουσιοδοτήσει τον υφυπουργό Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, είτε να προχωρήσει σε επιβολή lockdown σε επίπεδο δήμου ή ακόμη και σε επίπεδο Νομού, εφόσον κριθεί κάτι τέτοιο αναγκαίο, είτε να ενεργοποιήσει απαγόρευση πτήσεων από συγκεκριμένα αεροδρόμια, που παρουσιάζουν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κατά το πρότυπο της δράσης, που ανελήφθη στην περίπτωση της πτήσης από την Ντόχα του Κατάρ. Εξάλλου, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, στο στόχαστρο των ελληνικών αρχών έχουν μπει δύο αεροδρόμια συγκεκριμένης χώρας της Βορείου Ευρώπης, από όπου προέρχονται αρκετά κρούσματα.

Πέτσας: «Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε»

 

Το στίγμα έδωσε κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Ας μη χαλαρώσουμε. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε», τόνισε. «Έναν μήνα μετά την άρση του lockdown η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παραμένει καλή. Δε μας εφησυχάζει όμως. Δεν τελειώσαμε με τον κορονοϊό. Στρέφουμε την προσοχή μας με την ίδια ένταση τόσο προς τα μέσα όσο και προς τα έξω. Στο εσωτερικό εκμεταλλευτήκαμε αυτό το χρονικό διάστημα για να πολλαπλασιάσουμε τα τεστ για τον κορονοϊό. Ήδη τα τεστ έχουν ξεπεράσει τις 226.000 μέχρι σήμερα. Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο όπως στην περιοχή της Ξάνθης όπου τις τελευταίες μέρες έγιναν 3.013 τεστ και από αυτά τα τεστ ανιχνεύθηκαν 29 κρούσματα από τα οποία τα περισσότερα ήταν χωρίς συμπτώματα.

Σε ό,τι αφορά στις αφίξεις από το εξωτερικό μέχρι τις 15 Ιουνίου, εξακολουθούμε να εφαρμόζουμε καθολικά τεστ για όλες τις πτήσεις. Από τους εκτεταμένους αυτούς ελέγχους εντοπίστηκαν 30 κρούσματα σε 1.300 τεστ διαφόρων πτήσεων από το εξωτερικό. Αντιλαμβανόμαστε από αυτά τα μεγέθη ότι η εξέλιξη της πανδημίας κινείται σε φυσιολογικά επίπεδα. Παραμένουμε όμως σε εγρήγορση. Ετοιμαζόμαστε τώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα που είναι το άνοιγμα των εποχιακών καταλυμάτων και των πυλών της χώρας στους επισκέπτες της».

Δεν επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση Χαρδαλιά-Τσιόδρα

Κληθείς να απαντήσει αν βρίσκεται στα σκαριά η επιστροφή της καθημερινής ενημέρωσης από τον Σωτήρη Τσιόδρα και το Νίκο Χαρδαλιά, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δεν θα επανέλθει η δια ζώσης ενημέρωση και θα γίνεται καθημερινά μόνο γραπτώς.

Τα 97 κρούσματα που σήμαναν συναγερμό και τα μέτρα της κυβέρνησης

Εξάλλου, συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές Αρχές της χώρας αλλά και στην κυβέρνηση μετά τα 97 νέα κρούσματα κορονοϊού των προηγούμενων 4 ημερών. Αυτά, εκτίναξαν τον αριθμό των περιστατικών τα οποία καταγράφονται στη χώρα μας μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, τα οποία είχαν εφαρμοστεί για περιορισμό της πανδημίας.

Για το ενδεχόμενο να επιβληθούν τοπικά lockdown ο κ. Χαρδαλιάς μιλώντας από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, τόνισε: «Κοιτάξτε υπάρχουν πρωτόκολλα. Τα πρωτόκολλα προβλέπουν τι πρέπει να γίνει σε κάθε περίπτωση. Εμείς τρέχουμε αλγόριθμους σχεδόν κάθε μέρα. Υπάρχουν τα χειρότερα σενάρια που προβλέπουν και lockdown και τα πάντα. Από την πρώτη στιγμή έχω πει ότι στην διαχείριση μιας πανδημίας με τα χαρακτηριστικά αυτά υπάρχουν σενάρια τα οποία είτε είναι υπερτοπικού χαρακτήρα είτε εθνικού χαρακτήρα. Αυτή τη στιγμή έχουμε περάσει σε μια φάση που δεν συζητάμε ποτέ για οριζόντια σενάρια και πάντα μιλάμε για υπερτοπικού χαρακτήρα σενάρια».

Πηγή: ethnos.gr

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Σπήλιος Λιβανός, ξεκίνησε τη σημερινή του παρέμβαση με αναφορά στη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ. «Πρόκειται για μια στυγερή δολοφονία ενός πολίτη από την αστυνομία, μια δολοφονία υπαγορευόμενη από ρατσιστικά κίνητρα» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «κάθε σύγκριση με την πατρίδα μας είναι άδικη και άκαιρη, καθώς είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται τους πολίτες της  και τα ανθρώπινα δικαιώματα». «Καταδικάζουμε τη βία και το ρατσισμό, από όπου και αν προέρχεται» κατέληξε ο κ. Λιβανός.

Για τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν αμφισβητώ τις καλές προθέσεις του κ. Φίλη, όμως οι σημαντικές ιδεολογικές μας διαφορές μας είναι προφανείς και μας οδηγούν σε διαφορετική θεώρηση για το σχολείο που θέλουμε.  Για εμάς, βασικές αρχές  ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος, είναι: οι ίσες ευκαιρίες πρόσβασης, μέσα από την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος αλλά και την ευγενή άμιλλα με την ιδιωτική εκπαίδευση, η ενίσχυση της κοινωνίας του 'εμείς' έναντι αυτής του “εγώ” και της ευαισθητοποίησης για τα σύγχρονα παγκόσμια προβλήματα,  ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός ταυτόχρονα με την καλλιέργεια της εθνικής ταυτότητας, η σύνδεση του με την ψηφιοποίηση, τις αγορές εργασίας και την επιχειρηματικότητα, ο διαρκής εκσυγχρονισμός των υποδομών, αλλά και της συνεχούς βελτίωσης και επιμόρφωσης του διδακτικού προσωπικού.»

Επιπλέον, ο κ. Λιβανός απέρριψε την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ  για  έλλειψη διαλόγου, σημειώνοντας ότι  η Κυβέρνηση επεδίωξε τον διάλογο για όλα και με όλους και η ηλεκτρονική διαβούλευση υπήρξε γόνιμη, γεγονός που αποδεικνύεται και από το ρεκόρ συμμετοχής σε αυτήν, ενώ ήταν γνωστό από το 2018, με τη δημοσιοποίηση του προγράμματος της ΝΔ. 

Ως προς την ουσία του νομοσχεδίου: «Στο νηπιαγωγείο εισάγουμε τα αγγλικά, για να διευρύνουμε τη γλωσσολογική αντίληψη των παιδιών.  Ακούμε με προσοχή και την αντίθετη επιστημονική θεώρηση. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν εισάγεται μάθημα, αλλά παιχνίδι στην ξένη γλώσσα. Τέτοιες δράσεις εφαρμόζονται σε άλλες χώρες και στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Μεταφέρουμε καλές πρακτικές στο δημόσιο, γιατί θέλουμε ίσες ευκαιρίες για όλους.»  

Σε ό,τι αφορά την εισαγωγή των  Λατινικών ως εξεταζόμενο μάθημα στην Γ Λυκείου, ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι  η κυβέρνηση δεν μειώνει καθόλου τη σημασία της Κοινωνιολογίας, μιας πολύ σημαντικής επιστήμης, όπου καμία παράταξη δεν έχει το δικαίωμα να οικειοποιείται. Και χαιρέτησε την αναφορά του κ. Φίλη στον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, ο οποίος  υπήρξε ο πρώτος καθηγητής στην έδρα της Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Και θα προσθέσω, ότι όπως δεν υπάρχουν αριστερά και δεξιά μαθήματα, δεν υπάρχουν αριστερές και δεξιές λογικές και στα σχολεία». 

Αναφορικά με τα πρότυπα και πειραματικά, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ τόνισε «τη σημασία να υπάρχει ένα τουλάχιστον, όχι μόνο σε κάθε περιφέρεια, όπως προέβλεπε και το πρόγραμμα της ΝΔ, αλλά σε κάθε νομό, για να δοθούν ίσες ευκαιρίες και στα παιδιά της περιφέρειας.» Έκανε, μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αιτωλοακαρνανία, τονίζοντας ότι βρίσκεται ήδη σε επαφές με συναρμόδιους φορείς, ώστε, από την επόμενη χρονικά στιγμή, να κατατεθεί πρόταση για τη λειτουργία ενός τέτοιου σχολείου στο νομό. 

«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς αυτά τα σχολεία αποτελεί λαϊκισμό, όπως λαϊκισμό αποτελούσε και η κατάργησή τους από το ΠΑΣΟΚ το ΄82. Στην πράξη η απαξίωση των πρότυπων σχολείων ενισχύει την εξίσωση προς τα κάτω, και τελικά  λειτουργεί υπέρ των πλουσίων.» συμπλήρωσε ο κ. Λιβανός και κατέληξε: «Η επιχειρούμενη ταύτιση της «αριστείας» με την «ανισότητα», τον «αντιδημοκρατικότητα» και τον «ελιτισμό», μάλλον καταδεικνύει σύγχυση των εννοιών από τη μεριά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν μιλάμε για ισότητα στην Εκπαίδευση, αυτή εξασφαλίζεται μέσα από ένα ποιοτικό δημόσιο σχολείο.» 

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Τιμούμε το εθελοντικό κίνημα, ενισχύουμε τις απαραίτητες υποδομές 

 

Συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη εισηγείται η περιφερειακή παράταξη Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο προτείνοντας την αγορά μιας επιπλέον Κινητής Μονάδας  Αιμοληψίας για την Ηλεία αλλά και την έμπρακτη αναγνώριση της συνεισφοράς στη δημόσια υγεία και τον εθελοντισμό, της Τσικνιά Ελένης και του Γιώργου Σιμιγιάτου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω της ονοματοδοσίας των υφιστάμενων μονάδων αιμοληψίας. 

 

 

Στην πρόταση που κατατέθηκε Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου αναφέρεται χαρακτηριστικά

"..Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με πρωτοβουλίες της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής προχώρησε στη διαδικασία και την αγορά δύο κινητών μονάδων αιμοδοσίας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε μονάδες αίματος των Περιφερειακών Ενοτήτων. Την δεδομένη στιγμή η μία μονάδα έχει παραδοθεί στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, με απόφαση της νυν Περιφερειακής Αρχής και η δεύτερη στην Π.Ε. Αχαΐας, όπου θα εξυπηρετεί τις ανάγκες και της Ηλείας. Για αυτό είναι απαραίτητη η αγορά μίας ακόμη κινητής μονάδας αιμοδοσίας προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, λειτουργώντας με αυτονομία.

Θεωρούμε, επίσης, ότι είναι σημαντικό να τιμηθούν για την κοινωνική προσφορά και το έργο τους πολίτες που είτε ανιδιοτελώς στήριξαν τη δημόσια υγεία όπως η κα Τσικνιά Ελένη στην Αιτωλοακαρνανία (με τις δωρεές της οικογένειάς της κατασκευάστηκε και στηρίχθηκε το παλαιό αλλά και το νέο Νοσοκομείο Αγρινίου και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου) είτε συνέβαλαν στο μέγιστο βαθμό στη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας όπως ο κος Σιμιγιάτος Γιώργος στην Αχαΐα (πρωτεργάτης και ιδρυτής του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας «Ο Αιμοδότης», ενίσχυσε το εθελοντικό κίνημα σε πανελλαδικό επίπεδο). Προτείνεται λοιπόν η ονοματοδοσία των δύο κινητών μονάδων σε «Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας- Ελένη Τσικνιά» και «Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας- Γιώργος Σιμιγιάτος»..."

Η παράταξη Δυτικής Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο, καλεί όλους τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας να συμμετέχουν ενεργά στο κίνημα εθελοντικής αιμοδοσίας, δίνοντας σημαντική βοήθεια στον αγώνα για την ανθρώπινη ζωή.

Δίνουμε Αίμα-Δίνουμε Ζωή

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ