Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  9:09: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Θάνος Μωραίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση – ανάρτηση στο facebook: 

Στο πλευρό του Σωματείου Εργαζομένων ΝΗΡΕΑ, οι οποίοι πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση για την απόσυρση της απόφασης απόλυσης των 32 συναδέλφων τους.
▪ Ο ΝΗΡΕΑΣ διαχρονικά αποτελεί ζωτική οικονομική δύναμη της τοπικής ανάπτυξης του Αστακού.
▪ Θέλουμε να παραμείνει μια βιώσιμη επιχείρηση που θα προσφέρει, όπως πάντα, στον τόπο, με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων και εξασφάλιση των θέσεων εργασίας.
▪ Η ανάπτυξη του τόπου και της επιχειρηματικότητας πρέπει να συνοδεύεται από την ασφάλεια και αξιοπρέπεια των εργαζομένων.
▪ Οι απολύσεις δεν είναι λύση. Πίσω από τους αριθμούς είναι άνθρωποι

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

O Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Αμντουλχαμίτ Γκιούλ, τάχθηκε υπέρ της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί σε σημερινές δηλώσεις του.

Στις 2 Ιουλίου το Συμβούλιο Επικρατείας της Τουρκίας αποφασίζει για το αν η Αγία Σοφία θα μετατραπεί σε τζαμί ακυρώνοντας την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου του 1934 με την οποία είχε μετατραπεί σε μουσείο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Γκιουλ σε τηλεοπτικό κανάλι, τόνισε πως πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος περί ιδρυμάτων, που καθιστά υποχρεωτικό ένα κληροδότημα να επιτελεί το σκοπό τον οποίο του έθεσε ο κληροδότης του. Στο πλαίσιο αυτό, ο Τούρκος υπουργός εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Αγία Σοφία θα λειτουργήσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ως τζαμί, ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Αγία Σοφία ανήκει ήδη από το 1985 στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ως μουσείο που εντάσσεται στην ιστορική ζώνη της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με διαδικασίες που προβλέπει η Σύμβαση για την Παγκόσμια Κληρονομιά, προτού ληφθεί οιαδήποτε απόφαση για οποιαδήποτε μετατροπή τέτοιου μνημείου, απαιτείται η προηγούμενη επίσημη γνωστοποίηση στην UNESCO. Εν συνεχεία, συγκαλείται η αρμόδια 21μελής διακυβερνητική επιτροπή, η οποία εξετάζει τις κατάλληλες λύσεις, με γνώμονα τη διατήρηση της εξαιρετικής παγκόσμιας αξίας του μνημείου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσγλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung και αναφρόμενος στο θέμα της Αγίας Σοφίας έκανε λόγο για ζήτημα  «κυριαρχικών δικαιωμάτων». Όπως αναμεταδίδει η ελληνική έκδοση της Deutsche Welle, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εκτόξευσε βολές κατά της Ελλάδας, λέγοντας:

«Η Αθήνα δεν μπορεί να δίνει οδηγίες. Δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι, που δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε. Ο Μωάμεθ ο Πορθητής κατέλαβε το 1453 την Κωνσταντινούπολη και μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί, υπάρχουν ντοκουμέντα που το αποδεικνύουν».

cnn.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σαφές μήνυμα ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα ανεχθούν καμία παραβίαση ελληνικού εδάφους έστειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ο ΥΕΘΑ τόνισε πως παρά το προβλήματα, τα οποία από την εποχή της κρίσης είναι πολλά και έπληξαν και τα ένοπλα σώματα, η Εθνική κυριαρχία δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Δεν υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι η Τουρκία θα σταματήσει τις γνωστές προκλητικές συμπεριφορές, αλλά η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το οτιδήποτε.

Διαβάστε τι είπε ο Υπουργός για την περίπτωση που τουρκικό ερευνητικό βρεθεί σε ελληνικά ύδατα στο OnAlert.gr

newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές βλέπει ο αδέσμευτος δημοσιογράφος Γ.Τράγκας καθώς δόθηκαν νωρίτερα από το φθινόπωρο τα αναδρομικά στους συνταξιούχους.

Μάλιστα όπως αναφέρει θα προχωρήσει σε εκλογές για να κάψει άμεσα την απλή αναλογική και να μπορέσει «να κλείσει τη μεγάλη συμφωνία και να υλοποιηθούν οι μπίζνες που έχει συμφωνήσει με την ελίτ των Αθηνών αλλά και τα ιδρύματα Μπιλ Γκέιτς και Σόρος».

«Η κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη έφερε την καταχνιά μέσα στο καλοκαίρι. Από όλη τη χώρα ακούγονται κραυγές απελπισίας. Η οικονομία ρογχάζει από τα πλήγματα που της κατάφερε η πολιτική δολιότητα και η απέραντη ανοησία.

Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες καταστράφηκαν εντελώς ή τέθηκαν στο οικονομικό περιθώριο από τις επιλογές του κου Μητσοτάκη και τη συνενοχή ομάδας λοιμωξιολόγων που έπαιρναν τσουβάλια με λεφτά από φαρμακοβιομηχανίες.

Ας ετοιμαζόμαστε για εκλογές και υποχωρήσεις σε όλα τα εθνικά θέματα. Οι προδοσίες του Σημίτη από την εποχή των Ιμίων και της Μαδρίτης. Η αναγνώριση των ζωτικών συμφερόντων της Τουρκίας, το μνημόνιο και ο εθνομηδενισμός, βρήκαν τον ιδανικότερο εκπρόσωπό τους: τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ήδη γίνεται συζήτηση στα παρασκήνια με την Τουρκία, την Αίγυπτο και την Ιταλία, για το πόση ΑΟΖ μπορούν να έχουν το Καστελόριζο, η Ρόδος και η Κρήτη.

Ήδη κουβεντιάζουν ή έχουν κλείσει  μια προδοτική συμφωνία σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδος. Άξιος συνεχιστής των προδοσιών του Σημίτη και έχοντας στο πλευρό του, τους Ροζάκηδες και όσους επί σειρά ετών σκάβουν τα θεμέλια της Δημοκρατίας και του πατριωτισμού στην Ελλάδα, ο Μητσοτάκης προχωρεί το μονοπάτι της συρρίκνωσης της εθνικής ανεξαρτησίας.

Παράλληλα, ας ετοιμαστούμε για εκλογές. Μαζί με την ανεργία που έφερε το lockdown, μαζί με τον οικονομικό θάνατο και τη θλίψη, φέρνει τώρα ως δωράκια προς τους ιθαγενείς, λίγο νωρίτερα τα αναδρομικά που έπρεπε να πάρουν έτσι και αλλιώς το Φθινόπωρο. Θέλει να κάψει την απλή αναλογική και να είναι στην εξουσία, προκειμένου να κλείσει τη μεγάλη συμφωνία και να υλοποιηθούν οι μπίζνες που έχει συμφωνήσει με την ελίτ των Αθηνών αλλά και τα ιδρύματα Μπιλ Γκέιτς και Σόρος.

Πρέπει να προωθήσει τον καθολικό εμβολιασμό, πρέπει να μοιράσει εκατοντάδες εκατομμύρια στους ντόπιους εργολάβους, για νέες δομές φιλοξενίας μεταναστών, πρέπει να πάρει το 5ο μνημόνιο της απόλυτης εξαθλίωσης του ελληνικού λαού και κυρίως να προχωρήσει σε παραχωρήσεις στο Αιγαίο.

Ο Μητσοτάκης πιόνι του Βερολίνου, ακολουθεί ως υπηρέτης τη σκιά της κας Μέρκελ και έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με τις ΗΠΑ και τη διοίκηση Τραμπ. Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών προειδοποίησε ότι όποιος ευθυγραμμίζεται με τα συμφέροντα του Πεκίνου ή παίζει τα παιχνίδια του, απομακρύνεται από τη Δύση, απαρνιέται το δυτικό ημισφαίριο. Είπε δηλαδή ότι είναι απέναντι από την πολιτική των Αμερικανών.

Ο κος Μητσοτάκης κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να δείξει στους Αμερικανούς ότι συνεργάζεται με τους Κινέζους και με όσους είναι εχθροί του προέδρου Τραμπ, όπως ο Μπιλ Γκέιτς και ο Σόρος. Πρέπει να σας πω, ότι η φιλογερμανική κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε να κάνει τους Αμερικανούς να αποδεχθούν τις προτάσεις Ερντογάν για διχοτόμηση της Λιβύης και στήριξη του κου Σάρατς.

Οι ανόητοι των Αθηνών, κάνοντας άγριες μπίζνες με Σόρος και Γκέιτς, καταστρέφοντας την ελληνική οικονομία, αποδυναμώνοντας πλήρως οικονομία και άμυνα, είναι έτοιμοι πλέον, να υπογράψουν υποχωρήσεις στο Αιγαίο.

Οι νοσηροί του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, προσπαθούν να αποφύγουν τις εξηγήσεις για τα δεκάδες εκατομμύρια που έδωσαν στα κανάλια, προκειμένου να σπείρουν τον τρόμο και να αποθεώνουν καθημερινά τον πρωθυπουργό.

Ένα σποτ που βγάζει γέλιο του ΣΥΡΙΖΑ και μια παλιά δύσοσμη κόντρα της οικογένειας Καμμένου με εφημερίδα επελέγησαν ως όπλα για να αντιμετωπιστεί η δυσφορία που προκαλεί η συσκότιση που επιβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το που πήγαν τα 20 εκατομμύρια.

Όταν πέφτουν λεφτά από τον ουρανό σε ένα κανάλι, εκείνοι που υλοποιούν τη χαρά και τις υποχρεώσεις του καναλάρχη, είναι οι παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων. Το διαπιστώσαμε καθόλη τη διάρκεια του μνημονίου και σε όλα τα συλλαλητήρια που έγιναν για το Μακεδονικό, όταν οι ίδιοι δημοσιογράφοι απέκρυβαν τον όγκο των συγκεντρώσεων αλλά και την απροθυμία του σημερινού πρωθυπουργού, να προσέλθει σε αυτές.

Όσο αναφορά τη δύσοσμη κόντρα μεταξύ του πρώην υπουργού Άμυνας και της εφημερίδας, έχει να κάνει με ακραίες πολιτικές και δημοσιογραφικές συμπεριφορές.

Σίγουρα είναι ανατριχιαστική η παρότρυνση αστυνομικών για σύλληψη δημοσιογράφων αλλά πρέπει να προστεθεί ότι προκλήθηκε από ευθεία συκοφαντική επίθεση κατά του υιού Καμμένου, για τον οποίο ειπώθηκε άνευ αποδείξεων ότι είναι κολλητός τρομοκρατών και ανήκει στην παρέα της κας Ρούπα.  

Δεν μπορούν να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Γιατί σίγουρα και τότε υπήρχε παρακράτος και τότε καταγράφηκαν ανατριχιαστικές ενέργειες σε βάρος δημοσιογράφων αλλά και τώρα υπάρχει παρακράτος, όταν με εντολή ανιψιού του πρωθυπουργού, του κου Δημητριάδη, εξοστρακίζεται εντός 30 ημερών από 2 εργασίες του, ένας δημοσιογράφος.

Για αυτό το παρακράτος δεν βγάζουν ΑΧΝΑ, τα θύματα των παρακρατικών ενεργειών της κας Τζούλη. Για αυτό το παρακράτος που θέλησε έτσι να σταματήσει τις αποκαλύψεις, την έρευνα και την αμφιβολία για το Lockdown και τις κυβερνητικές αποφάσεις, κουβέντα από συνδικαλιστικές ενώσεις και φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης. Επιλεκτικό το μενού της παρουσίασης των παρακρατικών ενεργειών.

Όταν μετέχουμε εμείς ή συνεργαζόμαστε με το παρακράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τότε όλα είναι σύννομα και δημοκρατικά.»

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

« Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συζητήσει με την Τουρκία τη δυνατότητα οριοθέτησης των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) για τις δύο χώρες, είπε ο Έλληνας Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Χατζιδάκις. "Εάν η Τουρκία θέλει μια συμφωνία παρόμοια με αυτήν (την οποία έχουμε συνάψει) με την Ιταλία, είμαστε εδώ για να την συζητήσουμε", έγραψε ο Χατζιδάκης στο Twitter.

"Διαφορετικά, η κυβέρνηση του (Κυριάκου) Μητσοτάκη έχει διευκρινίσει τις θέσεις της, τόσο στα χερσαία σύνορα όσο και με τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed. Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε τη χώρα μας ανυπεράσπιστη", πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του Χατζηδάκη έρχονται αφού ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Καβούσογλου επανέλαβε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να ξαναρχίσει διάλογο με την Ελλάδα για το θέμα της οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων.

"Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία", δήλωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Άγκυρας, προσθέτοντας ότι "αυτό που δεν είμαστε σε θέση να εξηγήσουμε με λόγια, προσπαθούμε τώρα να το κάνουμε με τις ενέργειές μας, με τα πλοία μας και οι συμφωνίες μας"».

Αυτό το «ενδιαφέρον» των Ιταλών για μία ελληνοτουρκική συμφωνία έρχεται λίγα 24ωρα μετά την δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ Μελβούτ Τσαβούσογλου πως θέλει την Ρώμη ως διαμεσολαβητή μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας.

Όπως όλα δείχνουν οι Ιταλοί είναι πρόθυμοι να αναλάβουν αυτό τον ρόλο, καθώς γνωρίζουν πως σε περίπτωση που η Ελλάδα συμφωνήσει για μειωμένη ΑΟΖ με την Τουρκία, θα είναι απερίσπαστοι να συνεργαστούν με τους Τούρκους στην ανατολική Μεσόγειο και την Βόρεια Αφρική, χωρίς να χρειάζεται να κρατούν -έστω και κατ'επίφαση- ισορροπίες.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Με κατασκευασμένες κατηγορίες, οδηγείται ξανά σε δίκη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μαζί με άλλους τρεις πολίτες που εναντιώθηκαν στους πλειστηριασμούς και εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους χειμαζόμενους συμπολίτες μας που χάνουν τις περιουσίες τους.

Σε μια δίκη απροκάλυπτα πολιτική, το χαλκευμένο κατηγορητήριο είναι εμφανές από το ότι τους προσάπτουν σχεδόν τον μισό ποινικό κώδικα, με βάση αφενός την κατάπτυστη Τροπολογία Κοντονή (άρθρο 61 του Ν. 4509/21-12-2017) που μετέτρεψε σε «Ιδιώνυμο αδίκημα» την οποιαδήποτε έκφραση αντίθεσης στη ρευστοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Αφετέρου, με την ενεργοποίηση από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, του αποκαλούμενου «Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» που κατασκεύασε το ανυπόστατο κατηγορητήριο. Ένα «Τμήμα» που ο ρόλος του αποδεικνύεται ότι δεν είναι η «προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος», αλλά αντιθέτως, το μακρύ χέρι του κατοχικού κράτους για την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμότητας.

Η σημερινή κυβέρνηση που οδηγεί σε δίκη τους αγωνιστές της δημοκρατίας ανασύροντας από τη λήθη χουντικές πρακτικές, σε αγαστή και πλήρη συμφωνία με την προηγούμενη κυβέρνηση που συνέταξε το χαλκευμένο κατηγορητήριο προκειμένου να προχωρήσει ανεμπόδιστα στη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, αποδεικνύονται για άλλη μια φορά οι ολετήρες της εξαθλίωσης του λαού. Τελώντας υπό τις εντολές των δανειστών και οδηγώντας σε διώξεις και σε στημένες δίκες όσους έχουν το σθένος να μάχονται για την περιουσία και τα δικαιώματα αυτού του λαού.

Το ΕΠΑΜ, έχοντας υποστεί την εμπειρία της δίωξης αυτής όταν τα μέλη του, κατηγορούμενα για την προστασία της λαϊκής περιουσίας, αντιμετώπισαν την πρώτη δίκη για πλειστηριασμούς στη χώρα μας (Θεσσαλονίκη 30/3/2018) και απαλλάχθηκαν πανηγυρικά, δεν μπορεί παρά να εκφράσει την πλήρη και ενεργό συμπαράστασή του στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους συγκατηγορούμενούς του.

Καλούμε τους πολίτες να δώσουν το παρών την Τρίτη 23/6, ώρα 9:00 π.μ. στο κτίριο 12 της Σχολής Ευελπίδων για να δηλώσουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους διωκόμενους αγωνιστές, δείχνοντας με την παρουσία μας την αποφασιστικότητα αυτού του λαού να εμποδίσει τους εγκάθετους στην υλοποίηση των σχεδιασμών τους.

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2020
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο τέως Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται την, Τρίτη 23 Ιουνίου, στο Μεσολόγγι.

Στο επίκεντρο της επίσκεψης του κ. Τσίπρα θα βρίσκονται οι προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την παράκτια αλιεία.

Η​ επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει από τις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ στο Μεσολόγγι και το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής – Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών (Γεωπονική Σχολή) στις 11:00 το πρωί, ενώ αναμένεται να έχει συναντήσεις με κατοίκους της περιοχής και εκπροσώπους αλιευτικών συνεταιρισμών και παράκτιων αλιέων.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του προγράμματός του στο Μεσολόγγι.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα καταγγέλλει την απόφαση της εταιρείας Νηρέας να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις 32 φυλάκων στις εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιεργειών της στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Με περίσσια αναλγησία η εταιρεία προχωρά σε απόλυση εργαζομένων με πολλά χρόνια εργασίας στη συγκεκριμένη επιχείρηση, με πρόσχημα την «έλλειψη επαγγελματισμού» (!), για να φέρει στην θέση τους μεγάλη εταιρεία security.

Αυτή η επιλογή της εταιρείας δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία. Είναι γνωστές οι περιπτώσεις, απαγόρευσης του δικαιώματος στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, η παντελής απουσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, που οδήγησε μάλιστα στο θάνατο εργαζόμενου-φύλακα το Γενάρη του 2019. Στο τότε αίτημα του σωματείου εργαζομένων για περισσότερες προσλήψεις προσωπικού φύλαξης για να μην λειτουργούν υποστελεχωμένες οι βάρδιες εργασίας, η εταιρεία απαντά με απόλυση του προσωπικού ασφαλείας και πρόσληψη εργολαβίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι απολύσεις συμπίπτουν, με την ολοκλήρωση της πλήρους εξαγοράς της Νηρέας από τον πολυεθνικό όμιλο Andromeda Seafoods. Ο συγκεκριμένος όμιλος αποτελεί τη μεγαλύτερη επιχείρηση μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας, με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κέρδη κάθε χρόνο. Αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να αυξήσει τα κέρδη της. Χωρίς να λογαριάζουν ούτε τους εργαζομένους, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ένταση της εκμετάλλευσης της θάλασσας και των φυσικών πόρων για να θησαυρίζουν.

Το παράδειγμα των ιχθυοκαλλιεργειών Νηρέας αποτελεί εικόνα από το μέλλον της βάρβαρης αντεργατικής ανάπτυξης που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ και η περιφέρεια, με τις ευλογίες πάντα της ΕΕ. Αφού διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, τσάκισαν μισθούς και δικαιώματα, έρχονται να δώσουν εκατομμύρια στις επιχειρήσεις λόγω του κορωνοϊού, χωρίς ίχνος ενδιαφέροντος για τους εργαζόμενους που πλήττονται. Ταυτόχρονα μόνο αγανάκτηση προκαλεί το όψιμο ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ, για τη «νομιμότητα των επιχειρούμενων απολύσεων» (!), όταν τηρούσαν σιγή ιχθύος για τα εργοδοτικά εγκλήματα που οδήγησαν στο θάνατο εργαζομένων στη θητεία τους.

Απαιτούμε:

·         Άμεση ανάκληση των 32 απολύσεων.

·         Όχι στη μείωση μισθών, πλήρης κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων σε μισθό, άδεια, ασφάλιση.

·         Να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

·         Απαγόρευση των απολύσεων. Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων και όχι των αφεντικών.

Παλεύουμε για να σωθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός, όχι τα κέρδη των πολυεθνικών!

Δεν θα πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι αλλά το κεφάλαιο!

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους και τη μαχόμενη Αριστερά να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων μέχρι τη δικαίωση!

Η Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα θα καταθέσει αίτημα στο προγραμματισμένο ΠΕΣΥ της Τετάρτη 24/06 για έκδοση του ψηφίσματος στήριξης των αιτημάτων των εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες Νηρέας.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ