Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  2:37: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020

Στον απόηχο των αποκαλύψεων που είδαν το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστή τον Νίκο Παππά έρχεται μια δημοσκόπηση με πολύ σημαντικά ευρήματα.

Πρόκειται για δημοσκόπηση της εταιρίας GPΟ για λογαριασμό της εφημερίδας ΝΕΑ Σαββατοκύριακο που αποτυπώνει την άποψη των πολιτών για τις τελευταίες εξελίξεις.

Στην ερώτηση «πιστεύετε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας γνώριζε όσα καταγγέλλονται σήμερα;» οι απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτηθέντες είναι: Ναι 34,5%, Μάλλον Ναι 20,2%, Όχι 19,6%, Μάλλον Όχι 10,6%, ΔΞ/ΔΑ 15,1%.

Ένα 54,7% δηλαδή πιστεύει ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε.

Στην ερώτηση «πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρενέβαινε στη Δικαιοσύνη», το 39.6% απαντά Ναι, Μάλλον Ναι το 22,7%, Όχι το 19%, Μάλλον Όχι το 7,8%, ενώ ΔΞ/ΔΑ το 10,9%.

Το 62,3% πιστεύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρενέβαινε στη Δικαιοσύνη.

Την ίδια στιγμή, στην ερώτηση αν «υπήρχε παραδικαστικό κύκλωμα το οποίο συμμετείχε σε οικονομικές δοσοληψίες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», οι ερωτηθέντες απάντησαν: Συμφωνώ 36,2%, Μάλλον Συμφωνώ 17,5%, Διαφωνώ 26,7%, Μάλλον Διαφωνώ 4,2%, ΔΞ/ΔΑ 15,4%.

Το 53,7% των ερωτηθέντων δηλαδή πιστεύει ότι υπήρχε παραδικαστικό κύκλωμα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

newsit.gr

Το «καλό» με την πολιτική της ζωή της χώρας είναι πως δεν σε αφήνει να χάσεις επεισόδια… Κάνει κύκλους. Τα όσα συμβαίνουν σήμερα με επιχειρηματίες να ηχογραφούν πολιτικούς και κόμματα να καταγγέλλουν υποκλοπές τα έχουμε ζήσει ξανά. Στο «βρώμικο» 1989, στην περίοδο Μητσοτάκη λίγο αργότερα, στην περίοδο Καραμανλή το 2004-5. Τα ξαναζούμε και τώρα.

Αυτή τη φορά όμως αυτό που αναδεικνύεται περισσότερο ως επίδικο είναι οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Για τις καταγγελλόμενες υποκλοπές της ΕΥΠ σε αντιπάλους του Π. Καμμένου, για τη συνομιλία του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή με τον Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, αλλά και τις καταγγελίες του ΚΚΕ για υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού, δεν μπορούμε να βγάλουμε ακόμη ασφαλή συμπεράσματα. Αυτά και από την ποινική άποψη ίσως τα εξάγουν τα δικαστήρια. Όμως τα τελευταία χρόνια με πολλά επεισόδια στην αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ γύρω από το θέμα της Δικαιοσύνης, καταλαβαίνουμε πως όσο κι αν τα δύο μεγάλα κόμματα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, αναφορικά μετο ποιος υπερασπίζεται καλύτερα τη Δικαιοσύνη, δεν πείθουν. Και δεν πείθουν, διότι αν είχαν αυτή την πρόθεση θα είχαν συμφωνήσει στην πρόσφατη αναθεώρηση του Συντάγματος να αφαιρέσουν το προνόμιο της εκάστοτε κυβέρνησης να διορίζει την ηγεσία της Δικαιοσύνης. Στο μόνο βεβαίως που συμφώνησαν ήταν να μην θέσουν καν το θέμα προς συζήτηση.

Δυστυχώς το ίδιο το Σύνταγμα είναι αυτό που καθιστά τη Δικαιοσύνη υποχείριο της εκτελεστικής εξουσίας. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, το ίδιο το Σύνταγμα αλλοιώνει το πολίτευμα! Τα checks and balances του αμερικανικού Συντάγματος, τα θεσμικά αντίβαρα δηλαδή, στην Ελλάδα είναι άγνωστα…

Τα προαναφερθέντα, δεν είναι απλά η άποψη του γράφοντος, είναι μια μετρημένη πραγματικότητα. Η Ελλάδα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του World Economic Forum, με κριτήριο την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, κατατάσσεται 83η μεταξύ 141 κρατών. Παρενθετικά ας σημειωθεί για όσους δεν το γνωρίζουν, ότι τοWorld Economic Forum. είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που διοργανώνει τις συναντήσεις στο Νταβός και τρέχουν όλοι οι ηγέτες και οι μεγιστάνες της γης. Και σε αυτή την κατάταξη μας ξεπερνούν κατά πολλές θέσεις χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία, το Ομάν, η Ιορδανία, η Ρουάντα και η Γκάμπια μας ξεπερνούν κατά 40 περίπου θέσεις, το Πακιστάν μας ξεπερνά 20 θέσεις, ενώ  κατά 10 θέσεις μας ξεπερνά η Κένυα.

Και δεν μιλάμε φυσικά για την ποιότητα της Δικαιοσύνης, αν είναι οι νόμοι είναι καλοί, αυστηροί, προοδευτικοί ή συντηρητικοί. Μιλάμε για το αν οι δικαστές παίρνουν μόνοι τους τις αποφάσεις ή αν με τις αποφάσεις τους εκτελούν τις «παραγγελίες» των πολιτικών.

Και όσο κι αν σκούζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ πως κόπτονται για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, στον υπόλοιπο κόσμο δεν τρώνε αμάσητη την εκάστοτε κυβερνητική προπαγάνδα. Και κατατάσσουν πάνω από το Μπουρούντι… Πάλι καλά!

Και ας μην μιλήσουμε για την ποιότητα της Δικαιοσύνης και τους χρόνους απονομής της, με υποθέσεις να τελεσιδικούν μετά από οκτώ ή δέκα χρόνια και το κοινωνικό, αλλά και οικονομικό αντίκτυπο που έχουν αυτοί οι χρόνοι. Ας μην μιλήσουμε για τη γραφειοκρατία της Δικαιοσύνης, τη χαρτούρα και το γεγονός ότι η Πληροφορική δεν έχει ακόμη ακουμπήσει τη χώρο της Δικαιοσύνης. Κατά τα άλλα θέλουμε να πιστεύουμε πως είμαστε Κράτος Δικαίου…

Δημήτρης Παπαδάκης Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Για πρώτη φορά μετά το τελευταίο τους τηλεφώνημα στα τέλη Ιανουαρίου είχαν νέα τηλεφωνική επικοινωνία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν. Τι συζήτησαν οι δυο ηγέτες.

Τηλεφωνική επικοινωνία  με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε το μεσημέρι της Παρασκευής (26/06/2020), ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η επικοινωνία αυτή έρχεται σε μια στιγμή που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι στο «κόκκινο» με πολλά μέτωπα ανοικτά και με εμπρηστικές δηλώσεις καθημερινά από τούρκους αξιωματούχους αλλά και τον ίδιο τον Ερντογάν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και τις προσπάθειες αντιμετώπισής τους, καθώς και για ζητήματα που συνδέονται με το άνοιγμα των συνόρων και την αποκατάσταση των τουριστικών ροών.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ερντογάν συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διμερείς διαύλους επικοινωνίας.

Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που είχαν επικοινωνία οι δυο ηγέτες ήταν στις 24 Ιανουαρίου 2020 όταν είχε γίνει ο μεγάλος σεισμός στην Τουρκία με τον Έλληνα πρωθυπουργό να δηλώνει την πρόθεση της χώρας μας να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί.

Η τελευταία συνάντηση των δυο ανδρών είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2019 στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Την πεποίθηση πως η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει ασφαλής προορισμός, με μικρό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, παρά το άνοιγμα των αεροδρομίων της χώρας σε χώρες του εξωτερικού που σηματοδοτεί και την έναρξη της τουριστικής περιόδου σε όλη τη χώρα, εξέφρασε στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.
Όπως εξηγεί ο κ. Φεύγας, η Ελλάδα μπορεί να δεχθεί και πάλι τουρίστες χωρίς να αυξηθεί ο αριθμός κρουσμάτων από κορωνοϊό ώστε να ανακάμψει ταχύτερα μέσω του βασικού πυλώνα της οικονομίας της – τον τουρισμό, ταχύτερα.

Η Ελλάδα αποτελεί ένα ασφαλή προορισμό, με μικρό αριθμό των κρουσμάτων και αυτό θα αποτελέσει κίνητρο για τους επισκέπτες που θα έρθουν για να ενισχύσουν το τουριστικό μας προϊόν. Δεν είναι τυχαίο σύμφωνα με τον κ. Φεύγα, που το μεγαλύτερο αυστριακό τουριστικό περιοδικό «TAI» δημοσίευσε άρθρο με τίτλο: «Σταδιακή χαλάρωση του Lockdown – Ανάλυση των ταξιδιών στους 6 κορυφαίους προορισμούς» στο οποίους περιλαμβάνεται κι η χώρα μας, με ιδιαίτερα μνεία.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φεύγας, στάθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση θα στηρίξει τους εποχικά εργαζομένους για να μην υπάρξει καμία απόλυση στον κλάδο του τουρισμού.
Ο κ. Φεύγας, αναφέρθηκε και στις διπλωματικές κινήσεις της χώρας μας, για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, που τυγχάνει της έμπρακτης στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ. Μάλιστα ιδιαίτερα σημαντική κίνηση θεωρεί την επίσκεψη του Τζέφρι Πάιατ παρουσία του κ. Παναγιωτόπουλου στη Σούδα, αλλά και την επίσκεψη του Τζοσέπ Μπορέλ στον Έβρο παρουσία του Ελλήνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 18:23

«Θα πεθάνουμε, πότε θα ξαναβγείς;»

Σε μια στάση της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα στο Μεσολόγγι, μια γυναίκα πλησίασε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και είπε αναφερόμενη στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019: «Μας έκοψες 100 χρόνια». «Θα πεθάνουμε, πότε θα ξαναβγείς;», πρόσθεσε εμφανώς απογοητευμένη, για να της απαντήσει ο κ. Τσίπρας παρηγορώντας την: «Έλα μωρέ. Έλα, υπομονή και αγώνας». Και εκείνη απαγορήρητη του είπε : “Άστο, άστο τώρα…”

Αυτό είναι το κλίμα στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ…

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διεκδίκησαν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για κάλυψη των αναγκών των μαθητών και των σχολείων

Μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για κάλυψη των αναγκών των μαθητών και των σχολείων διεκδίκησαν με παράσταση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Πέμπτης, στο υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικοί, γονείς και εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν λήξουν οι συμβάσεις 40.000 περίπου αναπληρωτών εκπαιδευτικών και 9.500 συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών. Τα αιτήματα για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των συμβασιούχων αποτυπώνονταν στα πανό της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών, ΕΛΜΕ, Συλλόγων και του Σωματείου Καθαριστριών Πειραιά. Εκπρόσωποί τους δήλωναν για μια ακόμα φορά πως η μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην εκπαίδευση είναι όρος για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των σχολείων.

Από τη συγκέντρωση καταγγέλθηκε για μια ακόμα φορά η επιλογή της κυβέρνησης να πετάξει έξω από το πρόγραμμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διδακτικά αντικείμενα όπως Εικαστικά και Κοινωνικές Επιστήμες για να οικοδομήσει το σχολείο των δεξιοτήτων, με συνέπεια κάποιοι από τους 20.000 περίπου αναπληρωτές που εργάστηκαν φέτος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να μην προσληφθούν τον Σεπτέμβρη.

Την ίδια στιγμή, τονίστηκε πως και μέσα από τις συνθήκες της πανδημίας φάνηκε η ανάγκη για μόνιμο προσωπικό καθαριότητας μέσα στα σχολεία και επιπλέον για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αντί για την εξασφάλιση αυτών των όρων, οι καθαρίστριες που εργάζονται με χαμηλούς μισθούς για την αναγκαία με ή χωρίς πανδημία καθαριότητα στα σχολεία, βρίσκονται στον αέρα, μπαλάκι ανάμεσα σε υπουργεία, χωρίς να γνωρίζουν αν και πότε θα προσληφθούν, τι θα γίνει με την καθαριότητα των σχολείων.

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα για κάλυψη των αναγκών των σχολείων με μόνιμο προσωπικό εξέφρασε η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, με τους εκπροσώπους της να επισημαίνουν πως, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, κανένα σχολείο δεν μπορεί να ανοίξει με κενά σε εκπαιδευτικούς και τονίζοντας τις αυξημένες ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό καθαριότητας.

«Πάρτε πίσω τις αλλαγές, μόρφωση ολόπλευρη για τους μαθητές!»

Κινητοποίηση στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης οι εκπαιδευτικοί, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές στο σχολείο, για ολόπλευρη μόρφωση για όλα τα παιδιά, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με προσυγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών και των σωματείων των εκπαιδευτικών στα Προπύλαια και ακολούθησε πορεία στο Σύνταγμα, με κύριο σύνθημα «Πάρτε πίσω τις αλλαγές, μόρφωση ολόπλευρη για τους μαθητές!».

Οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών που αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες, αλλά και στις αντιεπιστημονικές αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίων και Λυκείων που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα, επιστρατεύοντας πολλά και ευφάνταστα καλλιτεχνικά δρώμενα, διαμαρτυρήθηκαν για τις αλλαγές, που εξαφανίζουν από το Λύκειο ό,τι είχε απομείνει από μαθήματα Γενικής και Καλλιτεχνικής Παιδείας και εντείνουν ακόμα περισσότερο τον εξετασιοκεντρικό του χαρακτήρα, ενώ ταυτόχρονα οδηγούν σε μείωση προσλήψεων αναπληρωτών από τον Σεπτέμβρη και σε μόνιμη εργασιακή αβεβαιότητα και περιπλάνηση χιλιάδες μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών συνεχίζονται τη Δευτέρα 29 Ιούνη, με συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας στις 11 π.μ. και κινητοποιήσεις στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ