Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  11:41: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 18:02

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ: Συμπαράσταση στην πολιτική δίωξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη

Με κατασκευασμένες κατηγορίες, οδηγείται ξανά σε δίκη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μαζί με άλλους τρεις πολίτες που εναντιώθηκαν στους πλειστηριασμούς και εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους χειμαζόμενους συμπολίτες μας που χάνουν τις περιουσίες τους.

Σε μια δίκη απροκάλυπτα πολιτική, το χαλκευμένο κατηγορητήριο είναι εμφανές από το ότι τους προσάπτουν σχεδόν τον μισό ποινικό κώδικα, με βάση αφενός την κατάπτυστη Τροπολογία Κοντονή (άρθρο 61 του Ν. 4509/21-12-2017) που μετέτρεψε σε «Ιδιώνυμο αδίκημα» την οποιαδήποτε έκφραση αντίθεσης στη ρευστοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Αφετέρου, με την ενεργοποίηση από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, του αποκαλούμενου «Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» που κατασκεύασε το ανυπόστατο κατηγορητήριο. Ένα «Τμήμα» που ο ρόλος του αποδεικνύεται ότι δεν είναι η «προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος», αλλά αντιθέτως, το μακρύ χέρι του κατοχικού κράτους για την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμότητας.

Η σημερινή κυβέρνηση που οδηγεί σε δίκη τους αγωνιστές της δημοκρατίας ανασύροντας από τη λήθη χουντικές πρακτικές, σε αγαστή και πλήρη συμφωνία με την προηγούμενη κυβέρνηση που συνέταξε το χαλκευμένο κατηγορητήριο προκειμένου να προχωρήσει ανεμπόδιστα στη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, αποδεικνύονται για άλλη μια φορά οι ολετήρες της εξαθλίωσης του λαού. Τελώντας υπό τις εντολές των δανειστών και οδηγώντας σε διώξεις και σε στημένες δίκες όσους έχουν το σθένος να μάχονται για την περιουσία και τα δικαιώματα αυτού του λαού.

Το ΕΠΑΜ, έχοντας υποστεί την εμπειρία της δίωξης αυτής όταν τα μέλη του, κατηγορούμενα για την προστασία της λαϊκής περιουσίας, αντιμετώπισαν την πρώτη δίκη για πλειστηριασμούς στη χώρα μας (Θεσσαλονίκη 30/3/2018) και απαλλάχθηκαν πανηγυρικά, δεν μπορεί παρά να εκφράσει την πλήρη και ενεργό συμπαράστασή του στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους συγκατηγορούμενούς του.

Καλούμε τους πολίτες να δώσουν το παρών την Τρίτη 23/6, ώρα 9:00 π.μ. στο κτίριο 12 της Σχολής Ευελπίδων για να δηλώσουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους διωκόμενους αγωνιστές, δείχνοντας με την παρουσία μας την αποφασιστικότητα αυτού του λαού να εμποδίσει τους εγκάθετους στην υλοποίηση των σχεδιασμών τους.

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2020
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ