Δευτέρα, 16η Σεπτεμβρίου 2024  7:03: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2024 23:40

Έκλεψε τις εντυπώσεις το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Αγρίνιο – Συνεχίζεται και αύριο (εικόνες - video)

Ξεκίνησε νωρίτερα το 50ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ - «Οδηγητή»! Για άλλη μια χρονιά στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου πραγματοποιείται το διήμερο φεστιβάλ, το οποίο διαθέτει πλούσιο πρόγραμμα.

Με σύνθημα «γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο... Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός» από νωρίς ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας (Παρασκευή 07/09/24), στο πλαίσιο των οποίων πραγματοποιήθηκε μουσικό αφιέρωμα για τα 50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» με καλλιτέχνες από το Αγρίνιο που συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

Σε δεύτερη φάση πραγματοποιήθηκε ομιλία από το μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ και γραμματέα του ΤΣ Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέα Ζάγκα και αμέσως μετά ξεκίνησε το αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τους Διονύση Τσακνή και τα "Κίτρινα Ποδήλατα"!

Η βραδιά όμως έχει και συνέχεια!

Ο Ανδρέας Ζάγκας

Μετά η βραδιά προέβλεπε λαϊκό γλέντι με τους Σωτήρη Γκεβεντζέ (τραγούδι), Ανδρέα Φούκα (τραγούδι), Κάρπο Κουτσούμπα (μπουζούκι-τραγούδι), Χριστίνα Κορκοντζέλου (πιάνο-τραγούδι), Νεκτάριο Αποστολιώτη (κιθάρα-πλήκτρα), Αλέκο Στασινό (μπάσο), Κώστα Φραγκάκη (τύμπανα).
Οι εκδηλώσεις του 50ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ – «Οδηγητή» στο Αγρίνιο συνεχίζονται όμως και αύριο (Σάββατο 07/09/24).

Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχικά την αφηγηματική παρουσίαση για τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, στη συνέχεια την κεντρική ομιλία από το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Βιβή Δάγκα (στις 21.15), ενώ το κλείσιμο των διήμερων εκδηλώσεων θα γίνει με τον Γιώργο Μεράτντζα, με παραδοσιακό και δημοτικό γλέντι.

Στο χώρο του φεστιβάλ λειτουργεί και τις δύο ημέρες βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή», έκθεση με θέμα "Η ιστορία του καπνεργατικού κινήματος στο Αγρίνιο", όπως επίσης στέκι μαθητών και παιδότοπος.

sinidisi.gr