Δευτέρα, 16η Σεπτεμβρίου 2024  6:48: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2024 23:42

Αγρίνιο: Φεστιβάλ Κ.Ν.Ε. με Διονύση Τσακνή και τα «Κίτρινα Ποδήλατα» (Παρ 6 - Σαβ 7/9/2024)

Κάλεσμα συμμετοχής στο 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» με σύνθημα «Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο... Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός», απευθύνουν τοπικοί καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο στο Αγρίνιο, στις 6-7 Σεπτέμβρη.

Χριστίνα Τσουραπούλη:

«Είμαστε μια δημοτική ορχήστρα από το Αγρίνιο που παίζουμε παραδοσιακά-δημοτικά τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

Κοινός παρονομαστής όλων των μελών της ορχήστρας μας, είναι η αγάπη για τη μουσική και συγκεκριμένα για το ελληνικό-παραδοσιακό τραγούδι. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Κ.Ν.Ε. για την πρόσκληση στο 50ο Φεστιβάλ Κ.Ν.Ε.-ΟΔΗΓΗΤΗ συνεισφέροντας παράλληλα στους αγώνες της νεολαίας.

Σας περιμένουμε, λοιπόν, το Σάββατο 7  Σεπτέμβρη να περάσουμε μια αξέχαστη παραδοσιακή βραδιά γεμάτη κέφι, τραγούδι και χορό.»

Σωτήρης Γκεβεντζές:

«Πολλές 10ετιες πριν, ως εσωτερικός μετανάστης της Πρωτεύουσας, με οδήγησαν κι εμένα τα βήματα μου, κι όχι μόνο ως θεατή, να κάνω  περιφρούρηση στα μεγαλειώδη Φεστιβάλ της ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ.

Μέσα απ’ τις δραματικές  παγκόσμιες  εξελίξεις του τέλους της 10ετιας του ‘80 - αρχές του ‘90 έμοιαζαν απροσδιόριστες οι κατευθύνσεις κι οι εξελίξεις για το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα.

Και να που σήμερα αυτό το κίνημα έχει βρει ξανά τα βήματα του και διεκδικεί εκ νέου να ανατρέψει αυτό το σάπιο σύστημα και να κτίσει τον κόσμο του μέλλοντος τον Σοσιαλισμό. Καμαρώνω και χαίρομαι που βρίσκομαι συνειδητά και αταλάντευτα ακόμα εδώ.»

Νεκτάριος Αποστολιώτης:

«Το 1986, είχα την τιμή να συμμετάσχω στο Φεστιβάλ της Κ.Ν.Ε. στο Αγρίνιο σε ηλικία 16 ετών, παίζοντας πιάνο μαζί με τον ταλαντούχο κιθαρίστα και τραγουδιστή Χριστόφορο Καραλή.

Η ενέργεια και η ζωντάνια εκείνης της βραδιάς είναι κάτι που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μου.

Ήταν μια μοναδική εμπειρία, όπου η μουσική μας έγινε το μέσο για να συνδεθούμε με το κοινό και να εκφράσουμε τα όνειρα και τις ανησυχίες της νεολαίας της εποχής.

Τώρα στο σήμερα συνεχίζω συμμετέχοντας και στηρίζοντας ενεργά το Φεστιβάλ της Κ.Ν.Ε. το μεγαλύτερο πολιτιστικό-πολιτικό γεγονός για την πόλη μας!»

Σπύρος Νικολάου:

«Κοιτάζοντας αρκετά χρόνια πίσω στο 2ο Φεστιβάλ Κ.Ν.Ε.-ΟΔΗΓΗΤΉ το 1976,νιώθω χαρά και συγκίνηση που συμμετέχω ξανά στο κορυφαίο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός του τόπου μας. 

Έρχονται στη μνήμη μου πολλές όμορφες στιγμές που έζησα επί σειρά ετών. Χρόνια δημιουργικά και αγωνιστικά που προσπαθούσαμε κάτω από αντίξοες, πολλές φορές, συνθήκες, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. 

Θα μου μείνουν αξέχαστες οι πρώτες προφεστιβαλικές σε χωριά και πόλεις του νομού μας, πέρα απ’ τις κεντρικές εκδηλώσεις στο Αγρίνιο που έφτασαν κάποια στιγμή να γίνουν τετραήμερες.

Νιώθω περήφανος για όλα αυτά τα χρόνια της δράσης μου και χαρούμενος που συνέβαλα κι εγώ με τις μικρές μου δυνάμεις στο σχεδιασμό, το στήσιμο και την εξέλιξη του Φεστιβάλ. 

Εύχομαι το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΉ να αποτελέσει φάρο ελπίδας και νίκης για το λαό και τη νεολαία μας, γιατί "τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα". Καλή αντάμωση»

Ανδρέας Φούκας:

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να συμμετέχω φέτος ως τραγουδιστής στο αφιέρωμα για τα 50 χρόνια του Φεστιβάλ της Κ.Ν.Ε. στο Αγρίνιο.

Είναι η τρίτη χρονιά που συμμετέχω στο κεντρικό Φεστιβάλ του Αγρινίου, καθώς επίσης έχω συμμετάσχει και στο κεντρικό Φεστιβάλ της Πάτρας και σε αρκετές προφεστιβαλικές σε χωριά της περιοχής μας.

Το Φεστιβάλ αυτό αποτελεί ένα ζωντανό σύμβολο αγώνων, ιδανικών και πολιτισμού, και είμαι περήφανος που μπορώ να συμβάλλω με τη φωνή μου σε αυτό το ταξίδι μέσα στον χρόνο.

Μέσα από τη μουσική, ενώνουμε τις φωνές μας με εκείνες των προηγούμενων γενεών, τιμώντας τον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία.»

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2024

21:15 Μουσικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή με καλλιτέχνες του Αγρινίου που συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Ομιλία από τον Ανδρέα Ζάγκα Μέλος του Γ.Π. Δυτικής Ελλάδας της Κ.Ν.Ε. και Γραμματέας του Τ.Σ. Αιτωλοακαρνανίας. 

Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τους Διονύση Τσακνή και τα "Κίτρινα Ποδήλατα"

Λαϊκό γλέντι με τους Σωτήρη Γκεβεντζέ (τραγούδι), Ανδρέα Φούκα (τραγούδι), Κάρπο Κουτσούμπα (μπουζούκι-τραγούδι), Χριστίνα Κορκοντζέλου (πιάνο-τραγούδι), Νεκτάριο Αποστολιώτη (κιθάρα-πλήκτρα), Αλέκο Στασινό (μπάσο), Κώστα Φραγκάκη (τύμπανα).

Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2024

20:45 Αφηγηματική παρουσίαση με τίτλο «Πατρίδα Κατεχόμενη» για τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού σε επιμέλεια της Αντωνίας Χειμαριώτη.

21:15 Ομιλία από τη Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθήνας.

Συναυλία με τον Γιώργο Μεράντζα, ο οποίος βρέθηκε και στο πρώτο Φεστιβάλ στο Αγρίνιο.

Παραδοσιακό δημοτικό γλέντι με τους Χριστίνα Τσουραπούλη και Θοδωρή Κουτσουπιά στο τραγούδι και τους μουσικούς Άγγελο Σταθόπουλο (κλαρίνο), Βασιλική Μήτσου (βιολί), Παναγιώτη Μήτσο (λαούτο) και Μάκη Φεγγούλη (κρουστά).

Στον χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν και τις δύο ημέρες βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή» και έκθεση με θέμα «Η ιστορία του καπνεργατικού κινήματος στο Αγρίνιο», στέκι μαθητών, εργαζομένων, παιδότοπος.

sinidisi.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2024 23:43