Πέμπτη, 19η Σεπτεμβρίου 2024  4:33: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 18:12

Χριστίνα Σταρακά στη Βουλή: Από την επίκαιρη ερώτηση μου στον Υπουργό Υγείας σήμερα και τη ρητή του δέσμευση για την άμεση δημιουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Αγρινίου, ο μόνος κερδισμένος θα είναι ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας (ΒΙΝΤΕΟ

Τη ρητή δέσμευση του για τη δημιουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Αγρινίου εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας έπειτα από την παρέμβαση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Χριστίνας Σταρακά στη Βουλή, όπου μετέφερε για πρώτη φορά το πάνδημο, διαχρονικό αίτημα και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες ετών από γιατρούς, προσωπικό του νοσοκομείου αλλά και  φορείς της τοπικής κοινωνίας για το ζήτημα.

Κατά την πρωτολογία της η βουλευτής ανέφερε: «Στην  Αιτωλοακαρνανία, τον μεγαλύτερο νομό της χώρας, ο συνολικός αριθμός που παραπέμπεται για διακομιδή στα νοσοκομεία των Πατρών και των Ιωαννίνων και αφορά ασθενείς με ισχαιμικές καρδιακές παθήσεις, όπως επεμβάσεις τύπου stent ή μπαλονάκι, ξεπερνάει τους 2 με 3 χιλιάδες. Καταλαβαίνετε το μεγάλο ρίσκο που αντιμετωπίζουν. Ο Πρωθυπουργός άλλωστε το 2023 εξήγγειλε τη δημιουργία του, το σχέδιο του εγκρίθηκε από το Κεντρικό συμβούλιο υγειονομικών περιφερειών και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ τον περασμένο Οκτώβριο είπε ότι εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του. Aφού λοιπόν υπάρχουν όλα αυτά και διάφορα γραφειοκρατικά κωλύματα που εμφανίστηκαν προσπεράστηκαν, γιατί δεν υλοποιήθηκε το αιμοδυναμικό όλο αυτό το διάστημα; Και πείτε μας, πότε σκοπεύετε να προχωρήσετε στη δημιουργία του;»

Στην απάντηση του, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναγνώρισε  την επιχειρηματολογία της Χριστίνας Σταρακά αναφορικά με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες του νομού, τις μεγάλες αποστάσεις της περιοχής και την αναγκαιότητα οι ισχαιμικές καρδιακές παθήσεις να αντιμετωπίζονται με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα. Ενώ δεσμεύτηκε ρητά ότι το αιμοδυναμικό εργαστήριο θα υλοποιηθεί επί της Υπουργίας του.

Σε δήλωση της, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σχολίασε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλω να σας πω κ. Υπουργέ. Χαίρομαι που η ερώτηση μου κατάφερε να ανασύρει, την κατάλληλα στιγμή, από τα συρτάρια του Υπουργείου Υγείας ένα θέμα που παρέμενε στάσιμο και να σας δώσει τη δυνατότητα να δεσμευτείτε ρητά για την άμεση δημιουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Αγρίνιο. Θα κάνετε το μεγαλύτερο καλό στον τόπο μου. Κερδισμένος θα είναι μόνο ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας και οι άνθρωποι του, που μόχθησαν γι΄αυτό δεκαετίες.»

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το βίντεο της επίκαιρης ερώτησης εδώ.