Παρασκευή, 28η Ιουνίου 2024  2:49: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 19:35

Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στην Αιτωλοακαρνανία (εικόνες)

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης και Θανάσης Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ Γιώργος Στρατάκος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομάτης, ο Πρόεδρος Γεώργιος Σακκαρέλης και στελέχη της ΔΕΕΠ και των δημοτικών τοπικών οργανώσεων του κόμματος, καθώς και υποψήφιοι ευρωβουλευτές.
 
Ο κ Αυγενάκης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των αγροτικών φορέων στους οποίους παρουσίασε εκτενώς το πλάνο της Κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα, τονίζοντας ότι μέχρι το τέλος του έτους στον πρωτογενή τομέα από ΚΑΠ και ΠΑΑ θα καταβληθούν περί τα 2,2 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, προήδρευσε συσκέψεων που οργάνωσαν οι ΔΕΕΠ Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο και οι ΔΗΜΤΟ Μεσολογγίου και Ναυπάκτου στο Μεσολόγγι.

Υπογράμμισε ότι οι προτεραιότητες που έχει θέσει το ΥΠΑΑΤ σε σχέση με την ΚΑΠ είναι η δέσμευση του 2% της ΚΑΠ για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στον πρωτογενή τομέα, ο περιορισμός και απλοποίηση των οικολογικών σχημάτων και η δυνατότητα μεταφοράς από πυλώνα σε πυλώνα πόρων που μένουν ανεκμετάλλευτοι.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε και στο νέο Κανονισμό του ΕΛΓΑ υπογραμμίζοντας ότι ο Οργανισμός μετά από 25 χρόνια εισέρχεται σε μια νέα εποχή και κάλεσε τους παραγωγούς να συμμετέχουν στην διαβούλευση που ήδη έχει ξεκινήσει καταθέτοντας τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε την ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια, προκειμένου να εισέλθουν οι αγρότες στο επιχειρείν, ενώ κάλεσε τους αγρότες να συμμετάσχουν σε συνεργατικά σχήματα. Σημείωσε ότι το ΥΠΑΑΤ προχωρεί στην κωδικοποίηση της νομοθεσίας για τους συνεταιρισμούς και σύντομα θα καταθέσει προτάσεις για περαιτέρω αλλαγές με στόχο τον εκσυγχρονισμό τους.

Σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ επανέλαβε ότι στόχος είναι η εξυγίανσή του και λειτουργία του με βάση τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να καθυστερήσει η καταβολή ενισχύσεων σε κανέναν αγρότη.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, ο κ. Αυγενάκης τόνισε: «Το αποτύπωμα της κάλπης των ευρωεκλογών θα κάνει τη ζωή όλων των πολιτών της Ε.Ε. και ιδιαίτερα των αγροτών, πιο εύκολη. Θέλουμε μια Ευρώπη πιο λειτουργική, πιο δυναμική, πιο ευέλικτη, για να μπορεί να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά προς όφελος των αγροτών μας.

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε. για την περίοδο 2023-2027 -έτσι όπως διαμορφώθηκε από την πλειοψηφία των Πρασίνων, των Σοσιαλιστών και της Αριστεράς- είναι επιθετική προς τους αγρότες. Το Ε.Λ.Κ. και η Νέα Δημοκρατία πιστεύουν στην ομαλή πράσινη μετάβαση και στη συνεργασία αγροτικής παραγωγής και περιβάλλοντος. Πρόκειται για ζωτικής σημασίας διαφωνία με δυνάμεις που συμμάχησαν για το σκοπό αυτό. Έχουμε διαφορετική άποψη. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι σημαντικό και για τους αγρότες μας. Γι’ αυτό δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρότητα και πειραματισμούς. Χρειαζόμαστε ισχυρή φωνή. Χρειαζόμαστε ισχυρή Νέα Δημοκρατία».

Δείτε εικόνες: