Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  7:14: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024

«Η στήριξη της Δημόσιας Υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα»
δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης κατά την διάρκεια της 1ης Νοσηλευτικής Ημερίδας με θέμα «Η Νοσηλευτική Επιστήμη από το χθες στο αύριο»

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης και του μεταρρυθμιστικού έργου γύρω από την ανάπτυξη και τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Θανάσης Παπαθανάσης, παρευρέθηκε και απηύθυνε  χαιρετισμό στην 1η Ημερίδα Νοσηλευτικής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν. Αγρινίου.

Ο κ. Παπαθανάσης ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η νοσηλευτική προσφορά στον τομέα της υγείας και υπογράμμισε τη σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης και επαγγελματικής ανάπτυξης των νοσηλευτών. Επιπλέον, τόνισε την αναγκαιότητα της περαιτέρω ανάπτυξης των υποδομών υγείας και της ενίσχυσης της προσβασιμότητας και της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών νοσηλείας για όλους τους πολίτες.

Ο κ. Παπαθανάσης πραγματοποίησε ιδιαίτερη μνεία στην προσφορά του νοσηλευτικού προσωπικού τόσο στην περίοδο της Οικονομικής Κρίσης όσο και στην κρίσιμη περίοδο της Πανδημίας. Η στήριξη του Δημοσίου Συστήματος Υγείας από τους νοσηλευτές έχει υπάρξει καθοριστική και η Πολιτεία το αναγνωρίζει.

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στο έργο της Κυβέρνησης καθώς για πρώτη φορά στη χώρα, υπάρχει ένα ολιστικό σχέδιο  που έχει ως ακρογωνιαίο λίθο την Πρόληψη απέναντι στις κυριότερες και πιο επικίνδυνες νόσους, όπως είναι οι νεοπλασματικές νόσοι, τα  καρδιαγγειακά νοσήματα, ο διαβήτης κυρίως μέσω του προγράμματος πρόληψης «Σπύρος Δοξιάδης». Επιπλέον έχει ξεκινήσει η αναβάθμιση 80 Νοσοκομειακών μονάδων και 156 Κέντρων Υγείας με προϋπολογισμό άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Τέλος στο πλαίσιο της ενίσχυσης του προσωπικού των νοσοκομείων και των φορέων του Υπουργείου Υγείας προκηρύχθηκε από το ΑΣΕΠ η πλήρωση 2.145 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού σε Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) Εκπαίδευσης ενώ προχωρά η προκήρυξη επιπλέον 2000 θέσεων Νοσηλευτών και 6000 Ιατρών. Η στήριξη και η ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Η παρουσία και η ομιλία του κ. Παπαθανάση αποτέλεσαν μία σημαντική συμβολή στις εργασίες της Ημερίδας, ενίσχυσαν το μήνυμα της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της ανάδειξης της αξίας της νοσηλευτικής στην κοινωνική προσφορά και δηλώνει τη διαρκή του αφοσίωση στην προαγωγή της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας και της πρόνοιας των πολιτών.

Ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Θανάσης Μπούρας ανακοίνωσε από την Ολομέλεια ότι διαβιβάζεται στη Βουλή δικογραφία κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Η δικογραφία απεστάλη από την δικαιοσύνη στις 13.3.2024 στο πλαίσιο του άρθρου 86 του Συντάγματος και του νόμου περί ευθύνης υπουργών και σχηματίστηκε μετά από μήνυση τραυματία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου 15 ημέρες ο εισαγγελέας Λάρισας απέστειλε στοιχεία των δικών του ερευνών προκειμένου να συσχετιστούν με τις εργασίες και τα πορίσματα της εξεταστικής επιτροπής που συγκροτήθηκε για την υπόθεση των Τεμπών. Το τελικό πόρισμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλλαν 64 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

pronews.gr

Αυτή τη φορά, πριν καλά καλά προλάβει να παρουσιαστεί στο στρατόπεδο της Θήβας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο Νίκος Ευαγγελάτος έσπευσε να τον ντύσει στα χακί! Ειδικότερα, χάρη στα γραφικά της εκπομπής «Live News», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε με εξάρτηση, ντυμένος στα χακί.

Σημειώνεται ότι την πύλη του στρατοπέδου της Θήβας πέρασε ακριβώς στις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής (15/3) ο Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος και από τον πατέρα του, ο οποίος, όπως αποκάλυψε, είχε υπηρετήσει επίσης στο Πυροβολικό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε στη Θήβα λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι, ωστόσο έκανε αρκετές στάσεις μέχρι να παρουσιαστεί στο στρατόπεδο, αγοράζοντας απαραίτητα πράγματα για τη θητεία του ενώ συνομίλησε και με πολίτες.

protothema.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντιπλημμυρικά έργα και αποζημιώσεις για την απώλεια εισοδημάτων ζητούν οι Θεσσαλοί αγρότες σε συνέχεια της τρίτης συνάντησης των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση ως θετικό γεγονός, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα επιμείνουν.

Μεταξύ των αιτημάτων των αγροτών είναι ακόμη, η άμεση αποστράγγιση της λίμνης Κάρλα, ενώ οι ίδιοι ζητούν και διαχείριση υδάτων για να μην «ερημοποιηθεί» η Θεσσαλία.

«Χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις στην Κοινή Αγροτική Πολιτική. Δρομολογήθηκε η δέσμευση για χαμηλό ηλεκτρικό ρεύμα», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους των αγροτών.

Στο μεταξύ, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στο ΕΡΤNews έκανε λόγο για άμεσες ενισχύσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η ρευστότητα στους πληγέντες.

Για τις ενισχύσεις των αγροτών, σημείωσε συγκεκριμένα:

«Μόνο οι ενισχύσεις, άμεσες και έμμεσες, των αγροτών, είναι περίπου στο 1,5 δισ. ευρώ. Μέχρι αυτή την ώρα έχουμε μισό δισ. είτε από τον ΕΛΓΑ, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε ενεργοποιήσει, είτε από την κρατική αρωγή.

Περίπου μισό δισ. έχει μέχρι αυτή την ώρα έχει δοθεί στους αγρότες, αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους. Όμως έρχεται περίπου άλλο ένα δισ. που ακολουθεί την πορεία των ενισχύσεων των αγροτών (…)

Τα 40 και πλέον εκατομμύρια που έχουμε δρομολογήσει για τα πρώτα δύο χρόνια ως αποζημίωση, ως ενίσχυση των ανθρώπων αυτών, να κατευθυνθούν με δίκαιο τρόπο στους έχοντες κτήματα που βρίσκονται κάτω από το νερό».

Στο μεταξύ, νέες διευκολύνσεις για τους αγρότες αναμένεται να προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με επίκεντρο μάλιστα τις φυσικές καταστροφές.

Βασικός πυλώνας αναμένεται να είναι οι καιρικές συνθήκες και η δυνατότητα παρέκκλισης των αγροτών. Επίσης, η δυνατότητα να παρεκκλίνουν από υποχρεώσεις εάν αυτές έχουν περισσότερες συνέπειες αντίο να βοηθούν. Σημαντικό κομμάτι αποτελεί η ακύρωση της απαίτησης για διατήρηση 4% αρόσιμης έκτασης υπό αγρανάπαυση ή διάτηρησης με μη παραγωγικά στοιχεία, αλλά και εξαιρέσεις για γεωργικές εκτάσεις μέχρι 10 εκτάρια. Αντί γι’αυτό η πρόταση θα κάνει λόγο για εθνικά οικολογικά προγράμματα με εθελοντική εφαρμογή με οικονομική ενίσχυση για τους αγρότες, ώστε να δοθούν κίνητρα για τη βιοποικιλότητα.

Αυτές οι προτάσεις δεν σημαίνει ότι θα περάσουν όλες και ακριβώς έτσι.Χρειάζεται συζήτηση και ζύμωση. όμως φαίνεται διάθεση να κινηθούν γρήγορα τα πράγματα.  Συζήτηση για το αγροτικό θα γίνει και στη σύνοδο κορυφής, όμως το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στην Επιτροπή η οποία μέσα από προτάσεις που θα συζητιούνται εν συνεχεία σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων θα προσπαθήσει με τα κράτη-μέλη να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Το επόμενο διάστημα έμφαση θα δοθεί σε επιπλέον πρωτοβουλίες και στην αντιμετώπιση των καταχρηστικών εμπορικών πρακτικών που πλήττουν τους αγρότες.

sinidisi.gr

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς δήλωσε σήμερα ότι παρουσίασε στους διαμεσολαβητές μια ολοκληρωμένη θεώρηση για μια συμφωνία εκεχειρίας που βασίζεται στον τερματισμό της ισραηλινής “επιθετικότητας” εναντίον των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, στην παροχή αρωγής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στην επιστροφή των εκτοπισμένων κατοίκων της Γάζας στα σπίτια τους και στην αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων.

Η θεώρηση αυτή περιλαμβάνει επίσης τη θέση της οργάνωσης για τη συμφωνία ανταλλαγής Παλαιστινίων φυλακισμένων και ομήρων, προσθέτει η Χαμάς σε ανακοίνωση χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε σήμερα ότι η νέα πρόταση εκεχειρίας στη Γάζα που παρουσίασε η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς στους διαμεσολαβητές την Πέμπτη συνεχίζει να βασίζεται σε “μη ρεαλιστικά αιτήματα”. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα γίνει ενημέρωση για το θέμα στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο και στο διευρυμένο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας την Παρασκευή.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνθηκε σε κατοίκους της περιοχής που του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή, ενώ σε λίγο αναμένεται να δώσει και μία σύντομη ομιλία στην πλατεία.

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως είναι τιμή του να υπηρετήσει την πατριδα. «Κατώ τα χέρια από Πρωτοδικείο Θήβας», τόνισε.

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Δήλωσε επίσης πως «πρέπει να απλουστεύτεί ο φορολογικός κώδικας».

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Υπενθύμισε επίσης σχετικά με τις τις ευρωεκλογές, «να τους παροτρύνετε όλους να ψηφίσουν, γιατί η Ελλάδα αξίζει καλύτερα, θα πάμε καλά».

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
sinidisi.gr

Συνεχίζεται από τις 9 το πρωί στη δίκη για τον βιασμό και την εκπόρνευση της 12χρονης, στον Κολωνό με την αγόρευση των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Έχουν ολοκληρωθεί οι αγορεύσεις των δύο εκ των τριών δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας, της κ. Ασπασίας Tαραxοπούλου και της κ. Ψαράκη.

Η διαδικασία έχει σταματήσει για μισή ώρα, προκειμένου να αγορεύσει στη συνέχεια και ο τρίτος δικηγόρος που εκπροσωπεί την ανήλικη από τον Κολωνό και τα μέλη της οικογένειάς της και θα ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία για σήμερα και στην επόμενη συνεδρίαση να ξεκινήσουν τις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι των 26 κατηγορουμένων.

Νωρίτερα, με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τους κατηγορουμένους προχώρησαν σε μία δήλωση διαμαρτυρίας ενώπιον των δικαστών και της εισαγγελέως, λέγοντας ότι έχουν στοχοποιηθεί εδώ και δύο ημέρες μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής αγόρευσης, επειδή, όπως λένε, ασκούν τα καθήκοντα του υπερασπιστή και με τα όσα διατυπώνονται στο Δημόσιο διάλογο από εξωθεσμικούς φορείς, καταλύουν το κράτος δικαίου και καταρρίπτουν το τεκμήριο της αθωότητας, όπως υποστήριξαν χαρακτηριστικά.

Για το θέμα αυτό, νωρίτερα εξέδωσε ανακοίνωση και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, για την κριτική δηλαδή που ασκείται στην εισαγγελική λειτουργό στη δίκη της 12χρονης από τον Κολωνό, στην οποία αναφέρουν ότι είναι ευπρόσδεκτη η καλόπιστη κριτική από εξωθεσμικούς φορείς, αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια και να μην λειτουργεί ως μοχλός πίεσης για τους ανεξάρτητους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Η καλόπιστη κριτική προς τη δικανική κρίση των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών είναι πάντοτε σεβαστή, πλην όμως δεν επιτρέπεται στο βωμό της ικανοποίησης της κοινής γνώμης και του λαϊκού αισθήματος, να υπερβαίνει κάθε μέτρο σεβασμού και ευπρέπειας και να χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης και προσβολής του ελεύθερου και ανεξάρτητου φρονήματος τους.

Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς το πρωί, είχαν συγκεντρωθεί φορείς και συλλογικότητες έξω από το Εφετείο επί της οδού Λουκάρεως, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ως προς το απαλλακτικό σκέλος της εισαγγελικής πρότασης για τον βασικό κατηγορούμενο, τον 57χρονο ιδιοκτήτη του μίνι μάρκετ, ζητώντας την καταδίκη του για όλα τα αδικήματα που κατηγορείται, αλλά και ζητώντας την απαλλαγή της 38χρονης κατηγορούμενης μητέρας της ανήλικης.

Πηγή: ertnews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Λουκέτο» στον ορίζοντα για το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Αμφιλοχίας βλέπει ο βουλευτής του ΚΚΕ στην Αιτωλοακαρνανία, Νίκος Παπαναστάσης. 

Σε επίκαιρη ερώτηση του θίγει το ζήτημα της υποβάθμισης του νευραλγικού τομέα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς και τις οικογένειές του. Τονίζει δε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για να συνεχίσει ενισχυμένο της λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ της Αμφιλοχίας όπως και το Τμήμα Αποκατάστασης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας. 

Τι αναφέρει η ερώτηση του βουλευτή:

Στη χώρα μας υπάρχουν 200 δημόσια κρεβάτια αποκατάστασης εκ των οποίων λειτουργούν τα 130 και αυτά με τεράστιες ελλείψεις και οι ανάγκες σύμφωνα με τους ίδιους τους επιστήμονες είναι για πάνω από 2.500.

Ανάγκη αποκατάστασης έχουν οι ασθενείς μετά από ένα σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, τα οποία υπολογίζονται πάνω από 57.000 τον χρόνο, αλλά και οι τραυματίες μετά από ένα τροχαίο ή εργατικό ατύχημα, ενώ για την καλή τους κατάσταση χρειάζονται περιοδικά πρόγραμμα αποκατάστασης οι γύρω στις 200.000 βαριά κινητικά ανάπηροι της χώρας μας.

Την ίδια στιγμή οι λαϊκές οικογένειες αναγκάζονται να πουλήσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για τις ανάγκες αποκατάστασης των ανθρώπων τους, καταφεύγοντας στα διάφορα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Η ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση βαραίνει όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, που αντιμετωπίζουν την υγεία σαν εμπόρευμα, σαν πηγή κερδοφορίας του κεφαλαίου υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.

Τα πάνω από 20 ΚΕΦΙΑΠ πρώην ΚΑΦΚΑ σε όλη την Ελλάδα, ένα εκ των οποίων βρίσκεται στην Αμφιλοχία, οδηγούνται στο κλείσιμο ή στην καλύτερη περίπτωση λειτουργούν ως εξωτερικά ιατρεία, ενώ τα 1000 εγκατεστημένα κρεβάτια νοσηλείας παραμένουν κλειστά και μηχανήματα σαπίζουν, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων από το 2000 και μετά.

Ενώ ο ιδιωτικός τομέας γιγαντώθηκε ακόμα και μες στην κρίση και στην πανδημία και εκεί που είχε λίγα κρεβάτια αρχές του 2000, σήμερα φτάνει τα 3.500 με νοσήλια που κυμαίνονται από 2.000 – 3.500€ τον μήνα και καλούνται να πληρώσουν οι ασθενείς και οι οικογένειες των ΑΜΕΑ. Ενώ όταν πρόκειται για παιδί τα νοσήλια εκτινάσσονται στα 7000€, ενώ δεν υπάρχει κανένα δημόσιο κρεβάτι αποκατάστασης για παιδιά.

Το ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας, σήμερα λειτουργεί υποτυπωδώς. Παρότι υπάρχουν οι υποδομές και η δυνατότητα για 24ωρη ολοκληρωμένη λειτουργία 60 κλινών για κλειστή νοσηλεία αποκατάστασης, σήμερα δεν λειτουργεί καμία. Αυτή τη στιγμή στο ΚΕΦΙΑΠ εργάζεται μόνο ένας φυσικοθεραπευτής, ο οποίος συνταξιοδοτείται με αποτέλεσμα μετά από αυτό να σταματήσει ουσιαστικά η λειτουργία του κέντρου. Επίσης σύγχρονα μηχανήματα παραμένουν στις αποθήκες αναξιοποίητα και σκουριάζουν για χρόνια.

Με βάση αυτά είναι φανερό ότι η λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ οδηγείται κυριολεκτικά στο κλείσιμο, όταν σε όλη την Δυτική Ελλάδα υπάρχουν μόνο 10 κρεβάτια αποκατάστασης (Πανεπιστημιακό Ρίο) που και αυτά λειτουργούν με τεράστια προσπάθεια του ελάχιστου προσωπικού που διαθέτει, ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν μόνο για την Δυτική Ελλάδα 200-250 κρεβάτια.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει ώστε;

- Να μην κλείσει το ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας, και ν’ αναπτυχθεί σαν ένα σύγχρονο, δημόσιο κέντρο αποκατάστασης, πλήρως αναπτυγμένο, στελεχωμένο με μόνιμο προσωπικό, με δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς τους ασθενείς και τους αναπήρους της ευρύτερης περιοχής.

- Να ενισχυθεί το τμήμα αποκατάστασης του Ρίο με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και με νέα κρεβάτια για να καλυφθούν οι ανάγκες για αποκατάσταση στην Αιτωλοακαρνανία, στην Αχαΐα και σε όλη την χώρα για να σταματήσουν οι ασθενείς, τα ΑΜΕΑ και οι οικογένειές τους να είναι αντικείμενα άγριας εκμετάλλευσης των επιχειρηματιών του χώρου.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άνακοινωση εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελεων για την κριτική και τις επιθέσεις στην εισαγγελέα της δίκης Κολωνού για την υπόθεση της 12χρονης.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως είναι σεβαστή η κριτική, αρκεί να μην υπερβαίνει τα όρια και χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης στους ανεξάρτητους λειτουργούς της δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή δημοσιεύματα με απαξιωτικούς τίτλους, αλλά και δηλώσεις δικηγόρων και πολιτικών προσώπων, που στρέφονται σε βάρος εισαγγελικής λειτουργού για το περιεχόμενο της πρότασής της σε δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, χωρίς να υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης, τονίζει ότι η καλόπιστη κριτική προς τη δικανική κρίση των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών είναι πάντοτε σεβαστή, πλην όμως δεν επιτρέπεται, στο βωμό της ικανοποίησης της κοινής γνώμης και του λαϊκού αισθήματος, να υπερβαίνει κάθε μέτρο σεβασμού και ευπρέπειας και να χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης και προσβολής του ελεύθερου και ανεξάρτητου φρονήματός τους.

Εκφράζει δε για πολλοστή φορά την ανησυχία της για τις τακτικές λεκτικής βαρβαρότητας σε βάρος των λειτουργών της Δικαιοσύνης, από όπου κι αν προέρχονται, και επισημαίνει ότι πρακτικές αυτού του είδους δεν αρμόζουν σε ένα κράτος δικαίου. Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση όσον αφορά το αγροτικό ρεύμα, άσκησε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μ. Ζαμπάρας, επισημαίνοντας πως τελικά το Υπουργείο θα προσφέρει τελικά ακριβότερο ρεύμα στους αγρότες για να ικανοποιήσει και πάλι συγκεκριμένα συμφέροντα.

Όπως τονίζει ο κ. Ζαμπάρας, «ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκυλακάκης κατέθεσε για μια ακόμη φορά μια σημαντική – κατά την δήλωση του- τροπολογία, σε ένα άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση.

Η τακτική βέβαια της κυβέρνησης να μην θέτει σε διαβούλευση μια σειρά ρυθμίσεων, μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς σε αυτή την περίπτωση μόνο με χαρά δεν θα αντιμετώπιζαν οι αγρότες την εν λόγω ρύθμιση.

Η τροπολογία δεν προσφέρει καμία ιδιαίτερη διευκόλυνση στο αγροτικό ρεύμα αφού η τιμή που θα προσφέρει στους αγρότες θα είναι μεταξύ 0,093-0,11/kwh για τα πρώτα δύο χρόνια και 0,09 για τα επόμενα, την στιγμή που οι αγρότες ζητούν πλαφόν στα 0,07 και ενώ  η μέση τιμή στην αγορά επόμενης ημέρας για το Μάρτιο (μέχρι 13/3) κυμαίνεται στα 0,074 ευρώ/kWh και στα 0,08197 από την αρχή του έτους.

Δηλαδή ο Υπουργός φέρνει ως επιτυχία μια ρύθμιση που θα προσφέρει στους αγρότες ακριβότερο τελικά ρεύμα από αυτό που ισχύει σήμερα!!!

Μετά τον προηγούμενο -με φωτογραφικό τρόπο- διαμοιρασμό του ηλεκτρικού χώρου η κυβέρνηση επανέρχεται από την πίσω πόρτα και ξαναμοιράζει τον ηλεκτρικό χώρο για την εξυπηρέτηση και πάλι συγκεκριμένων συμφερόντων.

Υπάρχουν έργα με όρους σύνδεσης που θα μπορούσαν να προσφέρουν φτηνό αγροτικό ρεύμα μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες και όχι να χορηγηθούν 1,3GW για νέους χώρους σύνδεσης πάλι στους ίδιους μεγάλους παίκτες και εις βάρος πάλι των μικρομεσαίων παραγωγών, των ενεργειακών κοινοτήτων και τελικά των αγροτών».

Ο κ. Ζαμπάρας, αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει τροπολογία ειδικής έκπτωσης στη διάθεση προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας για τους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους, στο 50% της εκάστοτε τελικής βασικής τιμής προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με το κόστος να καλύπτεται από τους ίδιους τους προμηθευτές.

«Με τερτίπια και χάντρες για μεταξωτές κορδέλες δεν μπορεί να συνεχίσει η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης των αγροτών για να διευκολύνει συγκεκριμένους μεγάλους παίκτες στην αγορά ενέργειας», σημειώνει.

sinidisi.gr

Σελίδα 1 από 2