Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  6:17: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησε διευρυμένη Νομαρχιακή σύσκεψη προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την συγκρότηση των επί μέρους Δημοτικών Επιτροπών Εκλογικού Αγώνα στην Αιτωλοακαρνανία, νωρίτερα σήμερα στο Ξενοδοχείο «Imperial» στο Αγρίνιο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, με βάση πρόσφατη εγκύκλιο του Γραμματέα του, Ανδρέα Σπυρόπουλου, προχωρεί σε κάθε Νομό της χώρας στην συγκρότηση Δημοτικών Επιτροπών Εκλογικού αγώνα, οι οποίες θα έχουν και την συνολική ευθύνη για την διενέργεια των εκλογικών διαδικασιών και όχι μόνο.

Στην σύσκεψη ήταν καλεσμένη η Βουλευτής του Νομού, τα Μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, τα Μέλη των Συντονιστικών Δημοτικών Οργανώσεων και οι αναπληρωτές τους, τα Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, οι υποψήφιοι Βουλευτές του Νομού και πρώην Μέλη των Ν.Ε., Κ.Π.Ε., εκλεγμένοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και διατελέσαντες πρ. Βουλευτές, πρ. Περιφερειάρχες/Αντιπ, πρ. Νομάρχες/Αντιν, πρ. Δήμαρχοι/Αντιδ, πρ. Περιφερειακοί και πρ. Δημοτικοί Σύμβουλοι, στελέχη Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και Επιμελητηρίων κ.λπ.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μέλη του Ρουβίκωνα, τα οποία λίγη ώρα αργότερα αποχώρησαν.

Το πανό έγραφε το σύνθημα: «Η οργή δεν μπαζώνεται».

 sinidisi.gr
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γράφει η Ακριβή Κούκη*

Ήμασταν όλοι εκεί… εκατοντάδες πολίτες,  πολιτικά πρόσωπα από όλους τους χώρους, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Βέβαια να σημειωθεί ότι οι βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος, δεν μας τίμησαν με τη παρουσία τους… πέρασαν οι εκλογές, την έκαναν τη δουλειά τους… Αυτό ως υπενθύμιση στους ψηφοφόρους τους.

Η σημερινή κινητοποίηση ήταν μια διαμαρτυρία, χωρίς παρεμπόδιση κυκλοφορίας, σεβόμενοι ως πολίτες την εύρυθμη λειτουργία της Πόλης.

Το συμπέρασμα της σημερινής συνάντησης, μας λείπει η πολιτική βούληση…

Το συντονιστικό θα συνεχίσει δυναμικά εως ότου εκπληρωθεί το δίκαιο αίτημά μας, με μια σειρά από διάφορες πρωτοβουλίες στο προσεχές μέλλον.

Εμείς λέμε ΝΑΙ στο δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι!

Ως ενεργοί πολίτες και ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων, θα τα καταφέρουμε… γιατί όλοι μαζί μπορούμε!!!

*Μέλος Συντονιστικού – Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

agrinionews.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Με αφορμή τους διαξιφισμούς που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μεταξύ του βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ. Περικλή Μαντά και της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών-Τυποποιητών Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ) για την ονομασία Kalamata olives της ελιάς Καλαμών, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και συνυπεύθυνη του Κ.Τ.Ε. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστίνα Σταρακά προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Εδώ και μερικές ημέρες εκτυλίσσεται ένα μεγάλο επικοινωνιακό σόου από την κυβέρνηση με αφορμή την ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ. κ. Περικλή Μαντά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία ζητά η ονομασία Kalamata olives που αφορά επιτραπέζιες ελιές της ποικιλίας Καλαμών που καλλιεργούνται σε όλη την Ελλάδα από 27.000 ελαιοπαραγωγούς, με παραγωγή περίπου 100.000 τόνους ετησίως και εξαγωγή από το 1930, να σταματήσει να χρησιμοποιείται. Ζητώντας να μείνει μόνο το προϊόν ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας»/PDO “Elia Kalamatas” με ετήσια παραγωγή περίπου 1.500 τόνων, που αναγνωρίστηκε το 1996!

Είναι εμφανές ότι δεν λαμβάνονται υπόψη από όλους τα στοιχεία της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς σύμφωνα με τα οποία:

  • Το 45% της εγχώριας παραγωγής του προϊόντος Καλαμών/Kalamata olives, δηλαδή 40.000 τόνοι, παράγεται στην Π.Ε. Αιτωλοκαρνανίας απασχολώντας περισσότερο από 11.000 ελαιοπαραγωγούς,
  • το 28% στην Π.Ε. Λακωνίας,
  • το 18% στην Π.Ε. Φθιώτιδας,
  • το 2% στην Π.Ε. Μεσσηνίας και
  • το 7% στην υπόλοιπη Ελλάδα

Το προϊόν «Kalamata Olives» είναι η ποικιλία επιτραπέζιας ελιάς Καλαμών που απασχολεί 27.000 ελαιοπαραγωγούς στην Ελλάδα και όχι τοπωνύμιο.

Ας πούμε επιτέλους την αλήθεια. Χώρες όπως η Τουρκία, και η Αίγυπτος απέκτησαν εις βάρος της χώρας μας το δικαίωμα να καλλιεργούν την ποικιλία ελιά Καλαμών χωρίς κανένα περιορισμό από το έτος 2007, με αποφάσεις που λήφθηκαν επί κυβερνήσεως της ΝΔ.

Είναι εγκληματικό για την οικονομία μας να κρατείται το προϊόν επί 6 χρόνια όμηρος στις δικαστικές αίθουσες για την ονομασία και την προέλευση του. Το ζήτημα δεν είναι θέμα ηθικής, αλλά θέμα κοινής λογικής.

Τη στιγμή που ο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας αιμορραγεί, δεν  επιτρέπεται να παίζονται παιχνίδια στις πλάτες των χιλιάδων ελαιοπαραγωγών για μερικές ψήφους.»