Πέμπτη, 23η Μαίου 2024  8:53: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024

Τη στήριξή του στον Χάρη Δούκα αναφορικά με τη φράση «γκλοπ μπάτσου» που ακούστηκε να χρησιμοποιεί ο δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης .

Ο Σ.Κασσελάκης με ανάρτησή του στο Χ αναφέρει ότι «οι κύριοι Γεωργιάδης και Πλεύρης αναλαμβάνουν τη χυδαία επίθεση κατά του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα», ενώ κάνει επίσης λόγο για «πρόθυμα “πληρωμένα πιστόλια” του καθεστώτος Μητσοτάκη».

«Στη Βουλή, ο κ. Βορίδης ανέλαβε την υπεράσπιση της συγκάλυψης των Τεμπών.

Τώρα, οι κύριοι Γεωργιάδης και Πλεύρης αναλαμβάνουν τη χυδαία επίθεση κατά του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα.

Και εδώ με μοντάζ, όπως και στα Τέμπη. Είναι, φαίνεται, πλέον η συνήθης μέθοδος μιας ακροδεξιάς ΝΔ, η οποία καμία σχέση δεν έχει με τον μέσο ψηφοφόρο. Οι μεταγραφές από το ΛΑ.Ο.Σ. είναι τα τελευταία πρόθυμα «πληρωμένα πιστόλια» του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Δηλώνω απερίφραστα τη στήριξή μου στον Δήμαρχο Αθηναίων απέναντι στην ανέντιμη επίθεση που δέχεται».

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

 

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει μία τεράστια και μη επιλύσιμη ενεργειακή κρίση καθώς η Ρωσία τις τελευταίες ημέρες διαδοχικά κατέστρεψε με απόλυτη επιτυχία τα περισσότερα από τα θερμοηλεκτρικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια παραγωγής ρεύματος με εντυπωσιακά πλήγματα ακρίβειας.

Ο χάρτης που ακολουθεί είναι κατατοπιστικός και δείχνει το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει Ουκρανία και ειδικότερα οι ένοπλες δυνάμεις της οι οποίες χωρίς επαρκή ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Η ουκρανική αμυντική βιομηχανία δεν θα έχει την δυνατότητα να παράξει ούτε όπλα ούτε πυρομαχικά και οι μεταφορές στη χώρα θα γίνουν πάρα πολύ δύσκολες καθώς οι σιδηρόδρομοι λειτουργούν εξ’ολοκλήρου με ηλεκτροκίνηση.

Χωρίς μεταφορές ο εφοδιασμός των ουκρανικών δυνάμεων σε όλα τα μέτωπα θα γίνει δυσχερής και ελλιπής.

Η Ουκρανία κινείται προς μια καθοριστική ενεργειακή κρίση. Στα ανατολικά και δυτικά, οι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί ισοπεδώνονται ένας ένας με την πλήρη καταστροφή των βασικών τμημάτων τους, δηλαδή του στροβίλου και της γεννήτριας.

Τα περισσότερα φράγματα έχουν καταρρεύσει από Νότο προς Βορρά.

Αναμένεται ότι όλα τα φράγματα και οι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί θα τεθούν εκτός λειτουργίας στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Η ουκρανική στρατιωτική βιομηχανία θα καταστραφεί τόσο από τις άμεσες επιθέσεις όσο και από την ενεργειακή κρίση.

Θα αποκλειστεί επίσης η δυνατότητα εσωτερικής παραγωγής και συντήρησης πολεμικού υλικού που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ.

Έτσι, η υποδομή υλικοτεχνικής υποστήριξης στα μετόπισθεν δεν θα μπορεί να υποστηρίξει οτιδήποτε συμβαίνει στην πρώτη γραμμή.

Οι Ρώσοι μετά το αιματηρό χτύπημα στην Μόσχα στις 22 Μαρτίου, εμφανίζονται αποφασισμένοι και ιδιαίτερα σκληροί.

Στους σχεδιασμούς τους δείχνουν πιο κυνικοί. Από την αρχή γνώριζαν πως όποιος δεν διαθέτει ενέργεια δεν μπορεί να πολεμήσει.

Τώρα όμως αποφάσισαν μετά από 25 μήνες πολέμου να εφαρμόσουν αυτή την τακτική.

Μέχρι τώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα των Ουκρανών ήταν οι ελλείψεις στρατιωτικού προσωπικού και πυρομαχικών.

Η απουσία ηλεκτρικής ενέργειας θα αποδειχτεί ακόμα πιο καθοριστική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ημέρες οι Ουκρανοί δείχνουν «ακίνητοι» στα πεδία των μαχών.

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται εάν οι Ρώσοι πρόκειται να ξεκινήσουν κάποια μεγάλη επίθεση τις επόμενες ημέρες αλλά η αλήθεια είναι ότι η Μόσχα ξέρει να κρύβει τους σχεδιασμούς της και δεν ανακοινώνει τις προθέσεις της σε αντίθεση με ότι έκανε πέρσι το Κίεβο μαζί με την Δύση όταν είχαν προαναγγείλει την περιβόητη αντεπίθεση μήνες πριν αυτή εκδηλωθεί και τελικώς συντριβεί από τις ρωσικές αμυντικές γραμμές.

pronews.gr

 

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ανακοινώθηκαν χθες οι 151 πρώτοι υποψήφιοι που διεκδικούν μία θέση στις προκριματικές εκλογές για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές 2024.ν Οι προκριματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθούν στις 14 Απριλίου

Αν και στις ευρωεκλογές δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς τη διαδικασία και ολόκληρη η χώρα συνεχίζει να είναι μια και μοναδική εκλογική περιφέρεια, ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποίησε τη λίστα των υποψηφίων με υποσημείωση για την Περιφέρεια από την οποία προέρχονται.

Και από την Δυτική Ελλάδα η λίστα περιλαμβάνει επτά ονόματα με προεξάρχοντα τον πρώην βουλευτή και υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή. Αν και ο βετεράνος Αιτωλοακαρνάνας πολιτικός από τη στιγμή που μετακόμισε στο ΣΥΡΙΖΑ δεν πολιτεύτηκε στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά στην Αθήνα, για το ΣΥΡΙΖΑ πλέον θεωρείται προερχόμενος από τη Δυτική Ελλάδα.

Αναλυτικά η υποψήφιοι από τη Δυτική Ελλάδα

• Κουρουμπλής Παναγιώτης ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Δικηγόρος
• Λουριδάς Γεώργιος ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αυτοαπασχολούμενος
• Μολώνης Σπυρίδων ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Μέτοχος πρότυπης κτηνοτροφικής μονάδας
• Μπότση Κωνσταντίνα ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Δημόσιος υπάλληλος
• Τσεκούρας Γεώργιος ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Κλινικός Διαιτολόγος Νοσοκομείου Αγρινίου
• Τσούμας Κωνσταντίνος ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Τραπεζικός Υπάλληλος
• Ψιλοπούλου Μαρία ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Εκπαιδευτικός

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ