Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  8:20: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 16 Μαρτίου 2024

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο, Κυριακή 17 Μαρτίου, θα επισκεφθεί το Κάιρο με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον πρωθυπουργό του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρόο, τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη, τον καγκελάριο της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ και την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι.

Στις 13:15 ο πρωθυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντάλ Φατάχ Αλ Σίσι.

Στις 14:30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των χωρών.

Στις 17:15 οι ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

sinidisi.gr

Εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τη διαρροή emails: Δεν υπάρχει ζήτημα ως προς την επιστολική ψήφο αναφέρει η κυβέρνηση

Δυναμώνει η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την υπόθεση της διαρροής emails Ελλήνων του εξωτερικού, που οδήγησε στην απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και τις παραιτήσεις που ακολούθησαν.…

Δυναμώνει η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την υπόθεση της διαρροής emails Ελλήνων του εξωτερικού, που οδήγησε στην απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και τις παραιτήσεις που ακολούθησαν.

Η Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι μετά τις πρώτες καταγγελίες δόθηκε εντολή να διεξαχθεί έρευνα μέχρι τέλους ,ενώ διευκρίνισε ότι το ζήτημα δεν αφορά την επιστολική ψήφο. Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά απαντήσεις για το ποιος έδωσε την εντολή για παράδοση προσωπικών δεδομένων.

Από την εσωτερική αυτή έρευνα προέκυψε ότι επρόκειτο για emails εκλογέων του 2023 – μετά τις εκλογές του Μάϊου- τα οποία η κα Ασημακοπούλου απέκτησε από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του γραμματέα αποδήμων της ΝΔ, Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Απαντήσεις για το ποιος έδωσε την εντολή για την παράδοση των προσωπικών δεδομένων ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έντονες είναιοι αντιδράσεις και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Την πολιτική ευθύνη ανέλαβε ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο οποίος και παραιτήθηκε, ενώ ακολούθησε και η αποπομπή του γραμματέα αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: ertnews.gr

Οι Ρώσοι συνεχίζουν να προσέρχονται σήμερα στις κάλπες, στο πλαίσιο της 3ήμερης εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του προέδρου της χώρας, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να θεωρείται βέβαιο ότι θα κερδίσει νέα θητεία. Χθες, πρώτη ημέρα της εκλογικής διαδικασίας, ψήφισε διαδικτυακά και ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ υποσχέθηκε ότι θα απαντήσει στις ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.

Μέχρι στιγμής η συμμετοχή ανέρχεται περίπου στο 38% και ιδιαίτερα σε περιοχές όπως το Μπέλγκοροντ που δέχεται επιθέσεις από την Ουκρανία αυτό το ποσοστό ανεβαίνει ακόμα περισσότερο, στο 70%.

Την ίδια ώρα, το ρωσικό κυβερνών κόμμα «Ενιαία Ρωσία» καταγγέλλει ότι είναι αντιμέτωπο με εκτεταμένη κυβερνοεπίθεση υπό τη μορφή DDos (κατανεμημένη επίθεση άρνησης υπηρεσιών) κατά της διαδικτυακής του παρουσίας και ότι ανέστειλε μη απαραίτητες υπηρεσίες του για να την αντιμετωπίσει.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πάγια είναι η τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες που της αναλογούν, δεν μας προκαλεί έκπληξη η στάση της, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με τη διαρροή των e-mails των απόδημων στην κυρία Ασημακοπούλου και αναφέρει ότι ήρθε η ώρα των απαντήσεων για το ποιος έδωσε την εντολή για την παράδοση προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο στο κόμμα της ΝΔ.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνει στην ανακοίνωση ότι «η Υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης, Νίκη Κεραμέως προσπάθησε σήμερα να μας πείσει πως η κυβέρνηση, το κόμμα της και η ίδια είναι άμοιροι ευθυνών. Απλώς… έτυχε προφανώς την ευθύνη για τη διαρροή να έχουν δύο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Θεοδωρόπουλος. Εντελώς τυχαία, μάλιστα, η λίστα έφτασε στα χέρια Ευρωβουλευτή που ανήκει στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας!».

Και προσθέτει: «Δεν μας προκαλεί έκπληξη η στάση της. Είναι πάγια τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες που της αναλογούν. Δεν φταίει για τις παρακολουθήσεις, δεν φταίει για το έγκλημα στα Τέμπη, δεν φταίει για την ακρίβεια, δεν φταίει για την διάλυση της δημόσιας υγείας, δεν φταίει για τις παρακολουθήσεις…

Όσο και να προσπαθούν όμως να καλύψουν το τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο, δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα επιμένει μέχρις ότου οι πτυχές του αποκαλυφθούν σε όλο τους το μέγεθος.

Το πρωταρχικό μας ερώτημα παραμένει: Ποιος έδωσε την εντολή για την παράδοση προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο στο κόμμα της ΝΔ; Ήρθε η ώρα των απαντήσεων».

sinidisi.gr

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μίλτου Ζαμπάρα, προς την Υπουργό Εσωτερικών  με θέμα: «Εργασιακός εγκλωβισμός ο εργασιακός «εθελοντισμός» των σχολικών τροχονόμων».

Ο θεσμός του σχολικού τροχονόμου λειτουργεί από το 1997 και σκοπός της λειτουργίας του είναι η ομαλή και ασφαλής πρόσβαση των μαθητών προς και από το σχολείο. Το καθεστώς εργασίας των σχολικών τροχονόμων είναι μια ιδιάζουσα μορφή «εθελοντικής» και ανασφάλιστης εργασίας. Οι σχολικοί τροχονόμοι αποζημιώνονται με το ποσό των 176 ευρώ μηνιαίως.

Εκτός από αυτή την απαράδεκτή αποζημίωση, οι σχολικοί τροχονόμοι δεν ασφαλίζονται άρα δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ούτε ένσημα. Αυτοί την στιγμή απασχολούνται ως σχολικοί τροχονόμοι περίπου 2.000 άτομα σε όλη την Ελλάδα και προσφέρουν μια πολύ σημαντική εργασία αφού φροντίζουν για την ασφάλεια χιλιάδων μαθητών και μαθητριών, σε μια χώρα που τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα είναι καθημερινό φαινόμενο. Οι εργαζόμενοι ως σχολικοί τροχονόμοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα πρέπει να αμείβονται ικανοποιητικά και να τους παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη.

Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των οχημάτων, η Ελλάδα έχει χειρότερες επιδόσεις σε σύγκριση με τον μέσο όρο της ΕΕ. Το ποσοστό των 0.72 νεκρών ανά 10.000 εγγεγραμμένων οχημάτων στην Ελλάδα είναι πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι 0.63. Σε αντίθεση με τον μέσο όρο της ΕΕ, η πλειονότητα των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα συνέβησαν σε αστικούς δρόμους (50%).

Όλα αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στα ζητήματα της οδικής ασφάλειας και την σημασία που έχει η ασφαλή προσέλευση των παιδιών στα σχολεία. Η Κυβέρνηση και η Υπουργός Εσωτερικών δεν έδωσε καμία απάντηση και δεν έδειξε διάθεση να επιλύσει τα σημαντικά εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικοί τροχονόμοι.