Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  9:05: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024

Μεγάλη βαλλιστική επίθεση με βλήματα Iskander-M εξαπέλυσε ο ρωσικός Στρατός κατά των ουκρανικών δυνάμεων σε Πολτάβα, Οδησσό και Κριβόι Ρογκ, ως αντίποινα για της τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus Hall της Μόσχας, υπεύθυνους για τους οποίους ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν κατονόμασε τους Ουκρανούς.

Κτυπήθηκαν κρατικά διοικητικά κέντρα και αποθήκες όπλων από βολές δώδεκα βαλλιστικών βλημάτων.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν να χτυπούν ουκρανικές υποδομές τον Οκτώβριο, μετά την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας, πίσω από την οποία, σύμφωνα με τις αρχές, βρίσκεται η SBU.

Η ενέργεια, η αμυντική βιομηχανία και οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις διαχείρισης βομβαρδίζονται.

Η πίεση της κοινής γνώμης στον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν για την τιμωρία των υπεύθυνων της τρομοκρατικής επίθεσης, φαίνεται ότι αλλάζει την τακτική των ρωσικών δυνάμεων και είναι η δεύτερη φορά μέσα στην ημέρα που συμβαίνει τέτοια επίθεση.

Μέσα στη νύχτα επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του pronews.gr για μαζική απογείωση ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών και συγκεκριμένα, 14 Tu-95MS και  12 Tu-22M3 εξοπλισμένων με πυραύλους cruise Kh-101 και Kh-22, καθώς τα συγκεκριμένα αεροσκάφη προχώρησαν σε ισοπεδωτικούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο, στο Λβιβ και στο Νικολάεφ.

Η Πολτάβα είναι πρωτεύουσα της περιφέρειας Πολτάβα, στην ανατολική-κεντρική Ουκρανία. Το 2015 υπολογίζεται ότι είχε 294.020 κατοίκους και αποτελεί έναν από τους νέους στόχους των ρωσικών δυνάμεων

Η Οδησσός είναι ο μεγάλος στόχος στα ανατολικά των Ρώσων και η κατάληψή της θεωρείται κρίσιμη για να μπορέσει να ενωθεί η Ρωσία με την Υπερδνειστερία και να μετατρέψει την Ουκρανία σε περίκλειση χώρα χωρίς έξοδο στην Μαύρη Θάλασσα.

Το Κριβί Ριχ ή Κριβόι Ροκ είναι πόλη της Ουκρανίας, στην Περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ. Με 629.695 κατοίκους είναι η όγδοη σε πληθυσμό πόλη της χώρας και αποτελεί βασικό στόχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ελληνική κυβέρνηση για τον αποκλεισμό των Ρώσων διπλωματών από τις εκδηλώσεις για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, αλλά και την αποστολή όπλων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία, έκανε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μ.Ζαχάροβα, κλιμακώνοντας την ρητορική της Μόσχας κατά της Αθήνας.

Σε ώρες που όλη η κρατική μηχανή στην Ρωσία ασχολείται με την τρομοκρατική επίθεση στην Μόσχα και εξαπολύει αντίποινα κατά της Ουκρανίας και των δυτικών που μάχονται στην Ουκρανία, η ρωσική κυβέρνηση, εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, δείχνοντας ότι η οργή της Μόσχας κατά Μητσοτάκη υπερβαίνει την συνήθεις διπλωματικές εντάσεις.

Η Μαρία Ζαχάροβα τονίζει τη βοήθεια της Ρωσίας στη διάρκεια της ελληνικής επανάστασης και καταλήγει: «Είναι αξιολύπητο ότι αντί να στείλουμε ευχές για την εθνική εορτή, όπως άρμοζε κάποτε, είμαστε αναγκασμένοι, τούτη την ημέρα, να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα τα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας».

Όλη η δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ:

«Στις 25 Μαρτίου εορτάζεται η Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Όπως είναι γνωστό, η Ρωσική Αυτοκρατορία, η Ρωσία, έπαιξε τον κομβικό ρόλο συνεισφέροντας ουσιαστικά στην επιτυχή έκβαση του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων για την ανεξαρτησία τους.

Ανάμεσα στους ιθύνοντες ανώτατου επιπέδου του Ελληνικού Κράτους στην αυγή της εγκαθίδρυσής του υπήρχαν πολλοί από αυτούς που προηγουμένως για μεγάλο χρονικό διάστημα υπηρετούσαν αφοσιωμένα, πιστά και τίμια την πατρίδα μας.

Είναι κρίμα αλλά σήμερα η κατάσταση έχει υποστεί πολύ ιδιότροπες μεταβολές οι οποίες δεν έχουν καν εξήγηση διότι στην ασταθή βάση τους βρίσκεται μια – αμφίβολης λογικής – πολιτική σκοπιμότητα.

Λάβαμε υπόψη ότι φέτος με εντολή της ηγεσίας του ελληνικού ΥΠΕΞ οι παραδοσιακές εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την 25η Μαρτίου, όσο στην Ελλάδα τόσο και στις αντιπροσωπείες της στο εξωτερικό, θα διεξαχθούν για ακόμη μία φορά χωρίς ρωσική συμμετοχή.

Αυτή η εξέλιξη είναι μόνο ένα στοιχείο της άνευ ορίων εχθρικής εκστρατείας, την οποία, επικαλούμενη την τρέχουσα διεθνή επικαιρότητα εκκίνησε και συνεχίζει η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη με στόχο να διαγραφεί από την συλλογική μνήμη οτιδήποτε που σχετίζεται με την Ρωσία, θυσιάζοντας χάριν στις πρόσκαιρες περιστάσεις – τους αιώνιους ιστορικούς, πολιτιστικούς και πνευματικούς δεσμούς μεταξύ των δυο λαών μας.

Πάνω στο κύμα της επιθετικής ρωσοφοβίας η Αθήνα επιμένει στις εγκληματικές αποφάσεις της, συμπεριλαμβανομένης και της αποστολής οπλισμού στην Ουκρανία, με τον οποίο το καθεστώς του Κιέβου εξακολουθεί να εξοντώνει αμάχους, ανάμεσά τους και Έλληνες της Αζοφικής.

Οι τωρινοί κυβερνώντες, κρυπτόμενοι πίσω από συλλογικές αποφάσεις της Δύσης διέκοψαν τον διμερή μας διάλογο και κάθε είδους συνεργασία.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα, μεταξύ άλλων διπλωματικών αποστολών των κρατών-μελών της ΕΕ, περιφρόνησε τους κανόνες της διπλωματικής επικοινωνίας και αγνόησε την πρόσκληση για συνάντηση με την ηγεσία του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πλευρά μας, στις 25 Μαρτίου διαβιβάσαμε τις σκέψεις και τις εκτιμήσεις μας απευθείας στην εδώ Πρεσβεία της Ελλάδας.

Είναι αξιολύπητο ότι αντί να στείλουμε ευχές για την εθνική εορτή, όπως άρμοζε κάποτε, είμαστε αναγκασμένοι, τούτη την ημέρα, να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα τα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Είναι τόσοι πολλοί εκείνοι που μίσησαν την βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα ώστε πλέον δεν μπορεί να είναι καν είδηση το κλείσιμο μιας ακόμη βιομηχανίας.

Πρώτα και κύρια την βιομηχανία στην Ελλάδα την μίσησαν εκείνοι που εννοείται ότι μιλούν εκ μέρους των εργατών ή που υπάρχουν για το καλό των εργατών!

Και κυρίως την μίσησε η μεταπρατική, δειλή και φυγόπονη ελληνική (δήθεν) αστική τάξη, η οποία στην ουσία ήταν μια διαδοχή των παλιών φεουδαρχών από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ακόμη, όπως τους ξέρουμε καλά σε πόλεις όπως το Αγρίνιο να κατέχουν γη και να καθορίζουν πού θα πάνε οι δρόμοι και προς τα πού θα κατευθυνθούν οι υποδομές...

Κάπως έτσι, παρά το ότι η κυβέρνηση επαγγέλλεται κάποιο οικονομικό θαύμα που συντελείται γύρω μας, εξακολουθούν να κλείνουν και όσες βιομηχανίες έχουν ξεμείνει στην χώρα!

Επτά χρόνια, λοιπόν, μετά την πώληση της μονάδας του Αιγάλεω από την HGI της οικογένειας Βουλγαράκη στον πολυεθνικό όμιλο πορτογαλικών συμφερόντων ΒΑ Glass Group, μια πώληση που έγινε σε μια προσπάθεια να διασωθεί η εταιρεία, καθώς ο αγοραστής ανέλαβε δάνεια ύψους 335 εκατ. ευρώ, στη μονάδα μπαίνει οριστικά «λουκέτο». Και με αυτόν τον τρόπο μπαίνει οριστικά «λουκέτο» και στον κλάδο υαλουργίας της Ελλάδας, καθώς η «Γιούλα» ήταν ο μοναδικός παραγωγός προϊόντων γυάλινης συσκευασίας στη χώρα μας!

Πρόκειται, δε, για το τρίτο «λουκέτο» εργοστασίου πολυεθνικής μέσα στους τελευταίους δώδεκα μήνες, καθώς προηγήθηκαν στις αρχές του 2023 αυτά της Reckitt Benckiser στο Βασιλικό Χαλκίδας και της Tupperware στη Θήβα το περασμένο φθινόπωρο.

Συνεχίζουμε δυνατά! Μέχρι να μην παράγουμε απολύτως τίποτε και όλα να τα εισαγάγουμε απέξω!

sinidisi.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Οι τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall, στα περίχωρα της Μόσχας, κατά την οποία σκοτώθηκαν 137 άνθρωποι, κρίθηκαν προφυλακιστέοι για δύο μήνες από δικαστήριο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Τι θα γίνει με τη δίκη
Το δικαστήριο τους έκρινε προφυλακιστέους έως τις 22 Μαΐου, εν αναμονή της δίκης τους, η έναρξη της οποίας δεν έχει ακόμη οριστεί. Ως εκ τούτου, η προφυλάκισή τους ενδέχεται να παραταθεί. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι για «τρομοκρατία» αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Συνολικά, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν 11 συλλήψεις υπόπτων σε σχέση με την επίθεση, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων φερόμενων ως δραστών.

Στις εικόνες από το δικαστήριο διακρίνονται τρεις εκ των φερόμενων δραστών να οδηγούνται με χειροπέδες στον ειδικό θάλαμο για τους κατηγορουμένους. Ο τέταρτος μεταφέρθηκε σε ειδική καρέκλα, χωρίς να μπορεί να ανοίξει τα μάτια του.

Δύο κατηγορούμενοι φέρονται να παραδέχθηκαν την ενοχή τους: ο Νταλερζόν Μιρζόεφ και ο Σαϊντακράμι Μουρονταλί Ρατσαμπαλιζόντα. Σύμφωνα με το BBC, απευθύνθηκαν στο δικαστήριο στα τατζικικά με τη βοήθεια διερμηνέα. Οι άλλοι δύο ονομάζονται Σαμσιντίν Φαριντουνί και Μουχαμαντσομπίρ Φαϊζόφ.

Τι γνωρίζουμε για τους φερόμενους ως δράστες

Οι ρωσικές αρχές έχουν πει ότι οι κατηγορούμενοι είναι «ξένοι υπήκοοι», χωρίς να αναφέρουν την εθνικότητά τους. Το Τατζικιστάν είναι πρώην σοβιετική δημοκρατία στην Κεντρική Ασία, όπου το Ισλάμ είναι η κυρίαρχη θρησκεία.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μετέδωσε ότι ένας εκ των κατηγορουμένων εργαζόταν παλαιότερα σε κομμωτήριο στην πόλη Ιβάνοβο, βορειοανατολικά της Μόσχας. Ένας άλλος είναι πατέρας ενός νηπίου μόλις οκτώ μηνών, υπάλληλος σε εργοστάσιο στην πόλη Πολντόσκ, στην περιφέρεια της ρωσικής πρωτεύουσας.

Την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ισχυρίστηκε, χωρίς να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία, ότι κάποιοι στην Ουκρανία είχαν κάνει προετοιμασίες για να βοηθήσουν τους τρομοκράτες να περάσουν τα ρωσικά σύνορα. Το Κίεβο έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση.

Πηγή: ethnos.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Με αξιοπρέπεια και σεβασμό η οικογένεια της Κλαούντια Λάτα – του νεαρού κοριτσιού που έφυγε τόσο άδικα στην τραγωδία των Τεμπών – βρίσκεται απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, στον χώρο όπου σε λίγο θα ξεκινήσει η παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας…

Μπροστά η Άλμα Λάτα – μητέρα της Κλαούντια – σιωπηλή, κρατά λίγα λουλούδια και ένα χαρτί με το μήνυμα που αποτελεί και αίτημα της ελληνικής κοινωνίας… «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» για τα 57 αδικοχαμένα θύματα του εγκλήματος που ακόμα συγκλονίζει.

Φωτ. larissanet.gr / Θανάσης Καλιακούδας

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυγενάκης: Να διαφυλάξουμε τις θυσίες των Ελλήνων και πάνω τους να οικοδομήσουμε τη νέα σύγχρονη Ελλάδα, με ενότητα και εθνική ομοψυχία

Μήνυμα ΥπΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

«Σήμερα τιμούμε μια διπλή γιορτή για τον ελληνισμό: Την επέτειο από την εθνική παλιγγενεσία και την ημέρα του Ευαγγελισμού. Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ για να τιμήσουμε όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για την ελευθερία του γένους μας, αλλά και σε ένδειξη σεβασμού προς τη μητέρα όλων των χριστιανών, τη Θεοτόκο.

Αυτή η διπλή γιορτή καθορίζει και την πορεία του έθνους μας. Αναδεικνύει αρχές και αξίες που πρέπει να προτάξουμε για να βρει η πατρίδα μας τη θέση που της αξίζει στο παγκόσμιο στερέωμα.

Ζούμε, ίσως, στην πιο κρίσιμη περίοδο που βίωσε η Ευρώπη μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο με συγκρούσεις στον περίγυρό μας. Αυτήν την περίοδο, περισσότερο παρά ποτέ, οφείλουμε όλοι να σταθούμε με αίσθημα προσφοράς απέναντι στην πατρίδα και στο λαό. Και το σημαντικότερο που μπορούμε να προσφέρουμε είναι η υπευθυνότητα και η σύνεση.

Για να σταθεί η Ελλάδα όρθια απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις απαιτείται ρεαλισμός και τόλμη, αλλά και να μείνουμε άπαντες μακριά από ακρότητες και μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Οι πρόγονοί μας δίνοντας το αίμα τους έφεραν τον ευαγγελισμό του έθνους. Η ενότητα οδήγησε σε νίκες και ο διχασμός σε καταστροφές.

Οι σημερινοί Έλληνες με θυσίες και με την καθοδήγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καταφέραμε να αναστήσουμε την οικονομία μας και να κερδίσουμε και πάλι τη διεθνή μας αξιοπιστία. Τις θυσίες και τους κόπους των Ελλήνων, οφείλουμε να τους διαφυλάξουμε και πάνω τους να οικοδομήσουμε τη νέα σύγχρονη Ελλάδα, με ενότητα και εθνική ομοψυχία.

Το οφείλουμε στα παιδιά μας, το χρωστάμε στους προγόνους μας».

Η ανάρτηση του ΥπΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη:
https://www.facebook.com/share/p/v7iSLBdvGZgGVFvd/?

Στη σημερινή εποχή των πολυεπίπεδων διεθνών κρίσεων, η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας και της Επανάστασης του 1821 αποτελεί πυξίδα για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Ένα διαχρονικό σύμβολο ηρωισμού, που εμπνέει την αποστολή του ελληνισμού απέναντι στις νέες προκλήσεις και ανισότητες. Μια αποστολή  που δεν περιορίζεται μόνο στη διατήρηση της εδαφικής μας ακεραιότητας και της εθνικής μας ανεξαρτησίας απέναντι σε κάθε απειλή. Αλλά και στην προάσπιση της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Ειρήνης, των Αρχών και των Αξιών του ελληνισμού απέναντι σε όσους τις επιβουλεύονται. Είναι αυτές οι Αρχές εξάλλου που αποτελούν αστείρευτη δεξαμενή θάρρους και αισιοδοξίας για το σήμερα και το αύριο του τόπου μας.

Τιμούμε όλους όσοι αγωνίστηκαν για την Ελευθερία μας. Σε αυτούς θέλουμε να μοιάσουμε, να ξεπεράσουμε τον κακό μας εαυτό και να προσφέρουμε στην  πατρίδα μας το καλύτερο δυνατό. Για μια κοινωνία δικαίου και ισονομίας. Που θα αξίζει να ζει κανείς, με μοχλό την εμπιστοσύνη στους θεσμούς και με ευκαιρίες για τη νέα γενιά.

Είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε. Και θα τα καταφέρουμε.

Χρόνια πολλά Ελληνίδες και Έλληνες, χρόνια πολλά Ελλάδα!