Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:31: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 18:25

Επίσκεψη Κωνσταντόπουλου στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος επισκέφθηκε χθες το Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου «Χατζηκώστα».

Κατά τη συνάντηση με τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου κ. Ελένη Φιλιπποπούλου συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο από ελλείψεις σε Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Στη συνέχεια ενημερώθηκε από εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου και από τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Κώστα Καραγκούνη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη λειτουργία, τις ελλείψεις και την καθημερινότητα του Νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο αυτό συζήτησαν το μείζον πρόβλημα που δημιουργείται από την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής λόγω της έλλειψης εφημεριακής κάλυψης. Ένα θέμα που έθιξε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου κ.Διονύσης Παπαδημητρόπουλος σε αντίστοιχη συνάντηση.

Ο κ.Κωνσταντόπουλος μετά την επίσκεψη έκανε την ακόλουθη δήλωση στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media:
«Δεν είναι δυνατόν να στερείται το Νοσοκομείο με το κλείσιμο βασικών κλινικών, στοιχειώδεις υπηρεσίες φροντίδας υγείας. Το Υπουργείο Υγείας είναι επιτακτική ανάγκη επιτέλους να στελεχώσει τα Δημόσια Νοσοκομεία με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, στηρίζοντας ως οφείλει το Δημόσιο και Κοινωνικό αγαθό που λέγεται υγεία. Το ΕΣΥ έδωσε εξετάσεις και πέτυχε σηκώνοντας το βάρος της πανδημίας. Διαχρονικό χρέος της πολιτείας η πραγματική στήριξή του.

Η Κυβέρνηση με το άρθρο 10 του νόμου Πλεύρη πλήττει τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ και μετατρέπει την υγεία σε πεδίο εκμετάλλευσης από την ιδιωτική αγορά. Εμείς απέναντι σε αυτή την λογική προτείνουμε: Ύπαρξη ισχυρών δομών υγείας σε κάθε Περιφέρεια της χώρας. Ενιαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υπό δημόσια εποπτεία. Σύγχρονα και λειτουργικά δημόσια νοσοκομεία, πλήρως στελεχωμένα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Δημιουργία σύγχρονων και καινοτόμων μονάδων περίθαλψης και στήριξη των νέων γιατρών. Στήριξη των δομών υγείας στις νησιωτική Ελλάδα με ανάδειξη και έμφαση της τηλεϊατρικής και του ψηφιακού μετασχηματισμού. Τέλος, η διαρκής πρότασή μας- που η κυβέρνηση οφείλει να κάνει πράξη είναι η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.»

agrinioculture.gr