Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:34: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 06 Μαϊος 2022 18:36

Επανέρχεται ο πράσινος ήλιος του ΠΑΣΟΚ; Στην ψηφοφορία της Κυριακής αποφασίζεται όνομα και σύμβολο

Τα μέλη του κόμματος αποφασίζουν – Εκτός από το όνομα, θα αποφασιστεί και το σύμβολο – Επανέρχεται ο πράσινος ήλιος του ΠΑΣΟΚ;

Δύο επιλογές για το νέο όνομα της Χαριλάου Τρικούπη, δίνει η ηγεσία της με την απόφασή της που αποτυπώνεται στο ψηφοδέλτιο που θα ρίξουν στις κάλπες της Κυριακής τα μέλη του κόμματος.

Κίνημα Αλλαγής ή ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής (με σύμβολο τον ήλιο) είναι οι δύο επιλογές, οι οποίες έχουν ήδη «μετρηθεί» σε σχετικές έρευνες που προηγήθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες η σύνθετη επιλογή (ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής) είναι αυτή που ξεχώρισε ανάμεσα σε άλλες όπως ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, που απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι έχει αξιοποιηθεί στο παρελθόν.

Συνομιλητές του Ανδρέα Λοβέρδου υπενθυμίζουν ότι ο ίδιος είχε προτείνει το 2015 το όνομα ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, ενώ κατά την πρόσφατη εσωκομματική αναμέτρηση για την εκλογή ηγεσίας εισηγήθηκε δύο επιλογές: ΠΑΣΟΚ ή ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη. Η σημερινή απόφαση, που δεν εμπεριέχει δύο από τις επιλογές που είχε υποστηρίξει, δεν τον βρίσκει σύμφωνο- γι’ αυτό όπως επισημαίνουν συνομιλητές του «θα αναγκαστεί να επιλέξει το μη χείρον».

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την Πρωτοβουλία για την Σοσιαλδημοκρατική Ανανέωση (υπό τον Θόδωρο Μαργαρίτη) που στηρίζουν οποιαδήποτε επιλογή, συμπεριλαμβάνει το όνομα Κίνημα Αλλαγής. Με ανακοίνωσή της αναφέρει η Πρωτοβουλία χαρακτηριστικά:

«Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ -που αποτελείται από την Ανανεωτική Αριστερά, τις Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία και στελέχη προερχόμενα από το Ποτάμι- καλεί σε προσέλευση στις κάλπες (8 Μαΐου) για την ανάδειξη νέων Νομαρχιακών και τοπικών επιτροπών καθώς και συνέδρων για το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Η συμμετοχή των μελών του χώρου μας θα αποτελέσει ένα ακόμα βήμα για την ισχυροποίηση της Κεντροαριστεράς στο πολιτικό σκηνικό.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος για τον τίτλο του κοινού μας φορέα υποστηρίζει ότι κάθε όνομα το οποίο περιλαμβάνει το «Κίνημα Αλλαγής» αποτελεί την καλύτερη λύση για τον χώρο μας. Ένα όνομα που αποτυπώνει την συμπαράταξη των ευρύτερων δυνάμεων της κεντροαριστεράς, όπως δρομολογήθηκε από το 2015 και το 2017.

Κοινός στόχος όλων μας είναι μια ανανεωμένη παράταξη ευθύνης, ικανή να εμπνεύσει, να συσπειρώσει και να αποτελέσει το νέο πόλο εξουσίας, με δική της πρόταση διακυβέρνησης στη βάση των αρχών της Σοσιαλδημοκρατίας».

Φώφη Γιωτάκη

https://www.protothema.gr/ 

agrinionews.gr