Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  12:08: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022

Το μήνυμα «δίπλα στη γυναίκα και απέναντι στη βία» στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με άρθρο στην εφημερίδα τα ΝΕΑ αναφερόμενος στις γυναικοκτονίες, επισημαίνοντας ότι μας αφορούν όλους, πολιτεία, φορείς και πολίτες και πως ο ίδιος «θα συνεχίσει να μάχεται για να εκριζωθούν αυτά τα εγκλήματα από την κοινωνία μας».

«Ο όρος γυναικοκτονίες είναι κοινωνικά και πολιτικά χρήσιμος» αναφέρει ο πρωθυπουργός και «απαιτούν για την αντιμετώπισή τους αυτά τα εγκλήματα μόνιμη στρατηγική και ενιαία κοινωνική απάντηση και όχι εύκολα συνθήματα και ανέξοδες κομματικές πατρωνίες».

«Τη φροντίδα των αθώων γυναικών συνοδεύει η τιμωρία των ένοχων ανδρών» σημειώνει ο πρωθυπουργός, αναφέρεται στα βήματα που έχει κάνει η πολιτεία: Μεταξύ αυτών 44 συμβουλευτικά κέντρα, γραμμη sos 15900, 6 γραφεία σε αστυνομικά τμήματα για την ενδοοικογενειακή βία.

Απευθυνόμενος στους πολίτες τους καλεί να αναλάβουν και εκείνοι δράση: Σπάζοντας την ένοχη αδιαφορία και τη συνένοχη σιωπή και καταγγέλλοντας την αδικία δίπλα μας και απλώνοντας το χέρι σε όποια γυναίκα απειλείται.

Καλεί τέλος τα κόμματα σε ένα γόνιμο διάλογο με ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες θέσεις, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υιοθετήσει κάθε πρόταση ευθύνης.

tempo24.news

Ακραία επιθετική ρητορική του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας και των ΗΠΑ, λίγο μετά το «ράπισμα» Mενέντεζ στην Τουρκία

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την σημερινή εναρκτήρια ομιλία του στην συνέλευση της τουρκικής Βουλής, ξεδιπλώνοντας νέο αφήγημα, ότι η Ελλάδα καθοδηγείται από άλλα κράτη κατά της Τουρκίας.

«Ξέρουμε πολύ καλά ποιος εξαπέλυσε την Ελλάδα ξανά πάνω μας μετά από 100 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος. «Γνωρίζουμε το παιχνίδι που παίζεται με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπονόησε από το βήμα της Βουλής ότι η Ελλάδα είναι «πιόνι» τρίτων χωρών και προέτρεψε την χώρα μας να μην κάνει κινήσεις που θα την οδηγήσουν στην καταστροφή.

«Ο οπλισμός της Ελλάδας είναι ασυμβίβαστος με τη λογική, την κατανόηση και τη συμμαχία. Ξέρουμε ποιος προσπαθεί να “αμολήσει” την Ελλάδα πάνω μας. Με κάθε ευκαιρία λέμε ότι έχουμε επίγνωση του παιχνιδιού που παίζεται. Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να ακολουθήσει μια πολιτική προβοκάτσιας και δεν θα το κάνει (σσ δεν θα του το επιτρέψουμε). Συμβουλεύουμε την Ελλάδα να απέχει από συμπεριφορές που θα οδηγήσουν τον λαό της στην καταστροφή».

«Ο κόσμος παρασύρεται σε μια μεγάλη δίνη. Η Τουρκία είναι η χώρα που πλήττεται περισσότερο από όλες τις εξελίξεις. Η Τουρκία δεν έχει την πολυτέλεια να παρακολουθεί τα γεγονότα στην περιοχή της».

Θα εμποδίσουμε την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Η Τουρκία δεν θα επικυρώσει το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ «εφόσον δεν τηρούνται οι υποσχέσεις» που έχουν δώσει, προειδοποίησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Εφόσον οι υποσχέσεις που δόθηκαν στη χώρα μας δεν τηρούνται, θα διατηρήσουμε τη θέση αρχής μας», δήλωσε απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο ο Ερντογάν, ο οποίος απειλεί από τον Μάιο να μπλοκάρει την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ.

«Παρακολουθούμε στενά αν οι υποσχέσεις που έχουν δώσει η Σουηδία και η Φινλανδία θα τηρηθούν ή όχι, και φυσικά την τελική απόφαση θα λάβει το κοινοβούλιό μας», πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Ερντογάν, ο οποίος επιμένει στη σημασία «της μάχης κατά της τρομοκρατίας», κατηγορεί τις δύο χώρες ότι προστατεύουν Κούρδους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), τους οποίους η Άγκυρα θεωρεί τρομοκράτες.

Μέχρι σήμερα 28 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ –σε σύνολο 30—έχουν επικυρώσει το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στη Συμμαχία. Μόνο η Ουγγαρία και η Τουρκία δεν έχουν δώσει ακόμη την τελική τους έγκριση.

Σε μια σημαντική κίνηση υποχώρησης προς την Τουρκία, η Σουηδία ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι θα επιτρέψει και πάλι τις εξαγωγές στρατιωτικού υλικού προς την Άγκυρα. Η άρση των περιορισμών αυτών είναι μεταξύ των όρων που είχε θέσει η Τουρκία.

Στη διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη στα τέλη Ιουνίου η Σουηδία, η Φινλανδία και η Τουρκία υπέγραψαν μνημόνιο το οποίο θα άνοιγε τον δρόμο προς τη Συμμαχία για τις δύο σκανδιναβικές χώρες.

Ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος αμέσως απείλησε με βέτο στην περίπτωση που δεν τηρηθούν όλοι οι όροι.

Σουηδική αντιπροσωπεία αναμένεται να μεταβεί στην Τουρκία την Τετάρτη και την Πέμπτη για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία της συμφωνίας αφορά τα δεκάδες αιτήματα έκδοσης στην Άγκυρα Τούρκων αντιφρονούντων, κυρίως Κούρδων ακτιβιστών και μελών του κινήματος του Γκιουλέν.

Η Στοκχόλμη και το Ελσίνκι υπογραμμίζουν ότι για τα αιτήματα έκδοσης αρμόδια είναι η δικαστική εξουσία, η οποία είναι ανεξάρτητη από την εκτελεστική.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου η Φινλανδία είχε απορρίψει το αίτημα της Τουρκίας να επανεξετάσει έξι αιτήσεις έκδοσης.

Η Σουηδία είχε εγκρίνει τον Αύγουστο την πρώτη έκδοση ενός Τούρκου υπηκόου μετά τη συμφωνία της Μαδρίτης, όμως αυτός κατηγορούνταν για τραπεζική απάτη.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Άμεση απάντηση στην Τουρκία έδωσε η χώρα μας μετά τη νέα επιστολή – πρόκληση που έστειλε η Άγκυρα στον ΟΗΕ σχετικά με την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Η Τουρκία με τη νέα επιστολή που απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, για πολλοστή φορά, επιχειρεί να διαστρεβλώσει πλήρως την πραγματικότητα, καθώς και κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, προκειμένου να προβάλει τις ανυπόστατες θέσεις της, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Επίσης, διαμηνύουν πως η ελληνική πλευρά την απορρίπτει στο σύνολό της και διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει στα απαράδεκτα, τελείως ανυπόστατα και έωλα επιχειρήματα της τουρκικής πλευράς, όπως και όταν το κρίνει σκόπιμο.

Υπενθυμίζεται ότι η πεντασέλιδη επιστολή της Τουρκίας, που παρουσίασε η ΕΡΤ, έχει ημερομηνία 17 Σεπτεμβρίου και αφορά σε απάντηση στην ελληνική επιστολή για το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή η Τουρκία αναφέρει πως τα νησιά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με μειωμένη κυριαρχία και υποστηρίζει ότι οι διεθνείς συνθήκες, ακόμη και αυτή των Παρισίων στην οποία δεν είναι συμβαλλόμενο μέλος η Τουρκία, της δίνει το δικαίωμα να αμφισβητήσει τους τίτλους της Ελλάδος επί των νησιών και των θαλασσίων ζωνών.

Νέα εμπόδια στην Τουρκία για την αγορά F-16: Τροπολογία Μενέντεζ βάζει «δρακόντειους» όρους στην Άγκυρα

Τροπολογία στον Αμυντικό Προϋπολογισμό της Γερουσίας, κατέθεσε στο μεταξύ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ, η οποία θέτει εμπόδια στην αγορά και αναβάθμιση μαχητικών F-16 στην Τουρκία.
Τι περιλαμβάνει η τροπολογία Μενέντεζ

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη τροπολογία είχε καταθέσει το καλοκαίρι στη Βουλή και ο Κρις Πάπας. Σύμφωνα με το κείμενο που κατατέθηκε σήμερα «ο Πρόεδρος δεν μπορεί να πουλήσει ή να εγκρίνει άδεια για την εξαγωγή νέων αεροσκαφών F-16 ή τεχνολογία αναβάθμισης ή κιτ εκσυγχρονισμού F-16 σε οποιαδήποτε αρχή, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου περί Ελέγχου Αμυντικών Εξαγωγών, στην κυβέρνηση της Τουρκίας ή σε οποιονδήποτε οργανισμό ή όργανο της Τουρκίας, εκτός και εάν ο πρόεδρος πιστοποιήσει στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας και στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων και στις Επιτροπές Άμυνας του Κογκρέσου:

ότι μια τέτοια μεταφορά είναι προς το εθνικό συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών
αυτή η πιστοποίηση πρέπει να περιλαμβάνει λεπτομερή περιγραφή των συγκεκριμένων μέτρων που έχουν ληφθεί για να διασφαλιστεί ότι τέτοια F-16 δεν θα χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία για τις επαναλαμβανόμενες μη εξουσιοδοτημένες υπερπτήσεις πάνω από την Ελλάδα.

ethnos.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στη "4η Γιορτή Ελιάς" βρέθηκε ο υποψήφιος με το κίνημα του γνωστού καρδιολόγου κ. Φαίδωνα Βόβολη, "Ελεύθεροι Ξανά", κ. Γιώργος Φίλιππας.

Η διοργάνωση ανήκει στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και πραγματοποιήθηκε στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού την Παρασκευή 30 Σεπτεβρίου 2022 σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών και γεύθηκε τα προιόντα του «πράσινου χρυσού».

g filippas giorti elias 30 09 22 1

g filippas giorti elias 30 09 22 2

g filippas giorti elias 30 09 22 3

g filippas giorti elias 30 09 22 4

g filippas giorti elias 30 09 22 5

g filippas giorti elias 30 09 22 6

 

 

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ