Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:14: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας Γιώργος Βαρεμένος συνέταξε και έδωσε στην δημοσιότητα το ακόλουθο δελτίο τύπου για το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Αγρίνιο που βρίσκεται επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως (Καρπενησίου). 

Αναλυτικά το δελτίο τύπου: 

Ένα από τα δύο καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στο Αγρίνιο οδηγείται σε κλείσιμο. Πρόκειται για εκείνο στην Εθνικής Αντιστάσεως (Καρπενησίου), το οποίο τυγχάνει να βρίσκεται κοντά στην περιμετρική Αγρίνιου και πάνω στον οδικό άξονα προς το Θέρμο και την ορεινή Ναυπακτία και μέρος της Ευρυτανίας.

Στο σημείο αυτό, η πρόσβαση και το πάρκινγκ είναι προσιτά στους κατοίκους των ως άνω περιοχών και όχι μόνο. Αν κλείσει και αυτό το κατάστημα, θα μείνει μόνο το κεντρικό, το οποίο ήδη φυτοζωεί από έλλειψη προσωπικού και με ένα προβληματικό ΑΤΜ, του οποίου η αντικατάσταση έχει ζητηθεί εδώ και δύο χρόνια, χωρίς αποτέλεσμα.

Αν για ραντεβού στο κεντρικό κατάστημα χρειάζονται σήμερα 45 ημέρες, στην περίπτωση που μείνει το μοναδικό στην πόλη θα φθάσουμε στις 65 ημέρες και βάλε.

Όσοι σχεδιάζουν το κλείσιμο καταστημάτων από τα γραφεία τους στην Αθήνα, δεν φαίνεται να παίρνουν υπ’ όψη την ταλαιπωρία των πελατών στο κεντρικό κατάστημα, που πολλές φορές ξεπερνάει τα όρια της αγανάκτησης.

Μάλλον τους έχουν γραμμένους στα παληά τους παπούτσια, με το εξής σκεπτικό: αφού τα ίδια συμβαίνουν σε όλες τις τράπεζες, πού θα πάνε οι πελάτες;

Ως πότε όμως;

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κυρώθηκε ο Κώδικας Δημοσίων Εσόδων, από την Ολομέλεια της Βουλής. Καταψήφισαν τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στον τομέα της φορολογικής πολιτικής, εκτός από τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων, αυτή η κυβέρνηση έχει να παρουσιάσει μια σοβαρή μεταρρυθμιστική ατζέντα, είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος. Η ατζέντα αυτή, όπως είπε, περιλαμβάνει θεσμικές παρεμβάσεις στην κατεύθυνση κωδικοποίησης και απλούστευσης της φορολογικής νομοθεσίας και πλήθος ουσιαστικών παρεμβάσεων που αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και εκσυγχρονίζουν τη λειτουργία της φορολογικής διοίκησης.

Η κωδικοποίηση δε και απλούστευση της φορολογικής νομοθεσίας, όπως επισήμανε, είχε ενταχθεί στο σχέδιο της κυβερνητικής πολιτικής, από την αρχή της θητείας της παρούσας κυβέρνησης.

Η μεταρρύθμιση αυτή περιλαμβάνει τη νομοθετική κωδικοποίηση έξι (6) φορολογιών (ΚΕΔΕ, ΦΠΑ, λοιπές έμμεσες φορολογίες, Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας, Φορολογία Περιουσίας και Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας). Παράλληλα, δρομολογήθηκε η διοικητική Κωδικοποίηση της Άμεσης Φορολογίας.

Σε σχέση με τον Κώδικα Δημοσίων Εσόδων, ο Απόστολος Βεσυρόπουλος υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη φορά, εδώ και χρόνια, που γίνεται μια τέτοια προσπάθεια και αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία του ΚΕΔΕ, για να τονίσει την ανάγκη ο Κώδικας αυτός να είναι σύγχρονος, απλοποιημένος, λειτουργικός και αποτελεσματικός. «Αυτή είναι η στόχευση της προσπάθειας μας», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών που επισήμανε τις πολλές τροποποιήσεις στον Κώδικα, τα προηγούμενα χρόνια. «Κατά τρόπο μη συστηματικό και συχνά αποσπασματικό». Αποτέλεσμα ήταν, είπε, πολλές από τις διατάξεις, να έχουν καταστεί ανενεργές ή να έχουν σιωπηρά καταργηθεί.

Ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί, από τις συνεχείς και πολλαπλές τροποποιήσεις που έγιναν αποσπασματικά τα τελευταία χρόνια, για λογιστές, φοροτεχνικούς, πολίτες, επιχειρήσεις και τα στελέχη της φορολογικής διοίκησης.

pr

agriniopress.gr

Ούτε στην… οικογενειακή φωτογραφία της άτυπης Συνόδου της Πράγας «κατάφεραν» να συναντηθούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιβαιώνοντας την «ψυχρότητα» που επικρατεί στις διπλωματικές σχέσεις της Αθήνας με την Άγκυρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε κοντά στη Βρετανίδα πρωθυπουργό Λιζ Τρας και μακριά από τον Ερντογάν, πάνω αριστερά στη γωνία. Ο Τούρκος πρόεδρος στάθηκε στο κέντρο προς τα δεξιά και τέσσερις θέσεις δίπλα από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Οι δύο ηγέτες δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα, μολονότι κάποια στιγμή ο Τούρκος πρόεδρος πέρασε μπροστά από τον Έλληνα πρωθυπουργό.


Αύριο, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει για όλο το φάσμα της τουρκικής προκλητικότητας τους Ευρωπαίους εταίρους. Ασφαλείς πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να ενημερώσει τους «27» της ΕΕ για τις τελευταίες εξελίξεις και την κλιμάκωση της ακραίας ρητορικής της τουρκικής ηγεσίας, καθώς και για την πρόσφατη συμφωνία της Άγκυρας με την κυβέρνηση της Τρίπολης και το άκυρο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Μολονότι η Σύνοδος είναι άτυπη και άρα δεν θα υπάρχουν συμπεράσματα, για να καταγραφούν οι θέσεις των «27», η Αθήνα θεωρεί σημαντική την ενημέρωση των υπόλοιπων Ευρωπαίων.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού, μάλιστα, μεταδίδουν ότι στις προθέσεις του είναι να υπογραμμίσει τους κινδύνους για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας, που δημιουργεί η τουρκική συμπεριφορά εν μέσω μιας κρίσιμης συγκυρίας.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στη Σύνοδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις αξίες που πρέπει να πρεσβεύουν οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτή την Κοινότητα, ενώ εξέφρασε και τη λύπη του για την διπλή τραγωδία στο Αιγαίο με τα ναυάγια σε Λέσβο και Κύθηρα.

protothema.gr

Νέο ναυάγιο ανοικτά των Κυθήρων σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης με το Λιμενικό να έχει οργανώσει μεγάλη επιχείρηση διάσωσης.

Στο ιστιοφόρο σκάφος το οποίο διαλύθηκε στα βράχια έξω από το λιμάνι του Διακοφτίου, ένα ναυτικό μίλι ανατολικά από την γέφυρα των Μακρυκυθήρων, επέβαιναν σχεδόν 100 μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται στη θάλασσα ή κρεμασμένοι στα βράχια.

Στην επιχείρηση, η οποία πραγματοποιείται υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, έχουν σπεύσει 1 πλεούμενο του Λιμενικού Σώματος, παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί, της τάξεως 7 με 8 μποφόρ και κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια των Αρχών.

Σύμφωνα με το kythera.news υπάρχουν τρεις νεκροί στη θάλασσα ενώ τουλάχιστον 15 άτομα φέρεται να είναι εγκλωβισμένα στη βραχώδη ακτή. Το GRTimes αναφέρει πως έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον πέντε νεκροί και εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στις 3 Ιουνίου 2022 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, στο Αββαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο, δήλωσαν Βρετανοί αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το Bloomberg.

Μιλώντας υπό τον καθεστώς της ανωνυμίας -καθώς δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το θέμα-, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είπαν στο Bloomberg ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι η επικρατέστερη, αν και συνεχίζονται οι συζητήσεις. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου -σχεδόν 70 χρόνια από την ημέρα της στέψης της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ– θα αποτελέσει το επίκεντρο των εορτασμών που θα σηματοδοτήσουν την έναρξη της βασιλείας του. Ο Κάρολος ανέβηκε στο θρόνο και έλαβε τον τίτλο του βασιλιά τον περασμένο μήνα, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Βάσει των μέχρι τώρα εκτιμήσεων, η τελετή στέψης αναμένεται να είναι πιο λιτή σε σύγκριση με το παρελθόν.

Με πληροφορίες από BLOOMBERG

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ