Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  12:07: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022

Ενέργεια, ο μεγάλος εφιάλτης κάθε επιχειρηματία. Σε μια χώρα όπου οι μνημονιακές πολιτικές της τελευταίας δωδεκαετίες λειτούργησαν ως ασφυκτικός κλοιός στην αγορά και κατ επέκταση στις επιχειρήσεις, οι τρέχουσες συνθήκες δεν ήταν διόλου δόκιμες ώστε οι περισσότερες από αυτές να καταφέρουν να είναι βιώσιμες και κατά τη διάρκεια της αποκαλούμενης υγειονομικής κρίσης που προηγήθηκε.

Την τρέχουσα περίοδο, όπως προέκυψε και από τη συνάντηση που είχα πρόσφατα με τον σύλλογο ΕΝΑ Αιτωλοακαρνάνων επιχειρηματιών, οι επιχειρηματίες έρχονται αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις που διακυβεύουν την ίδια τους την υπόσταση. Το ενεργειακό κόστος. Ήδη αρκετές επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο καθ ότι κατέστησαν ανήμπορες να αντεπεξέλθουν στο υπέρογκο ενεργειακό κόστος ή στις στρεβλώσεις που προκλήθηκαν στην αγορά λόγω ραγδαίας και βίαιης μείωσης της ζήτησης την τελευταία διετία.

Η υψηλή φορολογία, οι συνεχόμενες αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών, στο κόστος μεταφοράς και τυποποίησης καθώς και το ιδιαίτερα αυξημένο ενεργειακό κόστος, είναι κάποιες από τις βασικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κλάδος.

Το κίνημα "Ελεύθεροι Ξανά", επενδύουμε στην επιχειρηματικότητα και ενισχύουμε τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας που είναι οι ΜμΕ.

Το "επιχειρείν" στην Ελλάδα του 2022 οφείλει να ανθίσει σε κάθε κλίμακα και ιδιαίτερα από νέους ανθρώπους με όραμα, καινοτόμες ιδέες, συνδυασμό της τεχνολογίας με την παράδοση και όρεξη για εργασία !

✅ Διαφέρουμε, θα τα καταφέρουμε… Μαζί!

Ε Ρ Χ Ο Μ Α Σ Τ Ε !

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ
-----------
Υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας - Κίνημα “Ελεύθεροι Ξανά”
mob.: 6955422489
e-mail: mr @ macroweb.gr
-----------
Δείτε περισσότερα
πατώντας εδώ:
www.eleutheroixana.gr

#ΕλεύθεροιΞανά

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 79 χρόνια από τη νικηφόρα Μάχη της Γουρίτσας που έδωσε ο ΕΛΑΣ έναντι των Γερμανών ναζί κατακτητών, την Κυριακή 16 Οκτώβρη, στις 11πμ, στο χώρο του Μνημείου, διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Θέρμου & Τριχωνίδας του ΚΚΕ και το παράρτημα Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Θα πραγματοποιηθεί χαιρετισμός εκ μέρους του παραρτήματος Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και ομιλία εκ μέρους του ΚΚΕ. Η νικηφόρα Μάχη της Γουρίτσας δόθηκε στις 10 Ιούλη του 1943. Την έδωσε το 2/39 Σύνταγμα του ΕΛΑΣ, με επικεφαλής τον Ταγματάρχη του ΕΛΑΣ καπετάν-Επαμεινώντα (Βασίλης Σκιαδάς). Ένας εμπειροπόλεμος αξιωματικός, που είχε υπηρετήσει σαν υπίλαρχος στο Αλβανικό μέτωπο.

Οι Γερμανοί είχαν απώλειες σε σύνολο 120, τους 117, τραυματίστηκαν-αιχμαλωτίστηκαν 2 και 1 ξέφυγε. Ματαιώθηκε οριστικά η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση των Γερμανών στο Θέρμο.

Στη μάχη σκοτώθηκαν 5 μαχητές του ΕΛΑΣ:

Χαράλαμπος Χαμαμτζής (Παυσανίας) απ’ το Αγρίνιο, Δημήτριος Υφαντής-εφεδροελασίτης από το Θέρμο, Σωκράτης Παπουτσής από το Αγγελόκαστρο, Κώστας Παπαδονάσιος ή Νασαρης από τη Αμβρακιά και ο Σπύρος Γαρδέλης-εφεδροελασίτης από το Θέρμο.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Να διαγραφεί ξανά από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ζητά με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία μετά τα όσα δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ όπου, μεταξύ άλλων, δήλωσε υπερήφανος για όσα είχε πει στη Βουλή πριν από μήνες και είχαν προκαλέσει τότε τη διαγραφή του από την ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

O Παναγιώτης Κουρουμπλής συμμετείχε σε συζήτηση με τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Παύλο Μαρινάκη, και δήλωσε «υπερήφανος» για την τοποθέτησή του τον Δεκέμβριο του 2021 στη Βουλή όταν είχε χαρακτηρίσει «δολοφόνους» τους βουλευτές της ΝΔ.

«Αν ο κ. Τσίπρας δεν τον ξαναδιαγράψει άμεσα, τότε ο βουλευτής του απηχεί τις απόψεις του αρχηγού του και προφανώς η αρχική διαγραφή του ήταν fake, υποκριτική και προσχηματική!» καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε επανέλθει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγες ημέρες με απόφαση Τσίπρα.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην ΕΡΤ

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Ο κ. Κουρουμπλής διαγράφηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν αποκάλεσε την κυβερνητική πλειοψηφία «δολοφόνους» σε συζήτηση στη Βουλή. Προ ημερών ο κ. Κουρουμπλής επέστρεψε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ, δήλωσε, απαντώντας στον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη, ότι δεν μετανιώνει που αποκάλεσε τους πολιτικούς του αντιπάλους δολοφόνους. Αν ο κ. Τσίπρας δεν τον ξαναδιαγράψει άμεσα, τότε ο βουλευτής του απηχεί τις απόψεις του αρχηγού του και προφανώς η αρχική διαγραφή του ήταν fake, υποκριτική και προσχηματική!

sinidisi.gr

Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ζητά την παραμονή του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Αγρίνιο. Όπως επισημαίνει το εν λόγω υποκατάστημα εξυπηρετεί κατοίκους όμορων περιοχών και Δήμων και πλέον ένα μόνο τραπεζικό κατάστημα, δεν αρκεί για να εξυπηρετήσει ούτε καν τις ανάγκες των 100.000 περίπου κατοίκων του Δήμου Αγρίνιου!

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης :

Η στρατηγική συρρίκνωσης του δικτύου καταστημάτων των τραπεζών συνεχίζεται, πλήττοντας, κατά κύριο λόγο, τους κατοίκους της επαρχίας. Στο βωμό της μείωσης των λειτουργικών τους εξόδων, οι τράπεζες προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες, όπου οι ψηφιακές υπηρεσίες δεν είναι διαδεδομένες.Κεραυνό εν αιθρία απετέλεσε αυτή τη φορά για τους κατοίκους του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, η απόφαση για κατάργηση του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας που λειτουργεί στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

Το κατάστημα αυτό, εκτός από τους πολίτες του Αγρινίου, εξυπηρετεί πολίτες του Θέρμου, όλων των παρατριχώνιων περιοχών, της ορεινής Ναυπακτίας, αλλά και της Ευρυτανίας, όταν, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στο Καρπενήσι. Δημιουργήθηκε, μάλιστα, εξαρχής με σκοπό να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες συναλλαγών των πολιτών αυτών που διαμένουν στην περιφέρεια του δήμου, αποτελώντας κόμβο εισόδου και εξόδου της πόλης.

Η αναστολή λοιπόν της λειτουργίας του καταστήματος αυτού, θα προκαλέσει, κατ’ ουσίαν, τον αποκλεισμό κατοίκων και επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής από τις τραπεζικές υπηρεσίες. Τούτο δε γίνεται σαφές, αν αναλογιστεί κανείς ότι πλέον ένα μόνο τραπεζικό κατάστημα, δεν αρκεί για να εξυπηρετήσει ούτε καν τις ανάγκες των 100.000 περίπου κατοίκων του Δήμου Αγρίνιου!

Άμεσα πληττόμενοι οι ηλικιωμένοι πολίτες, αλλά και οι επαγγελματίες, οι οποίοι οδηγούνται σε αδιέξοδο, με την προοπτική ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής να υπονομεύεται ευθέως. Επιπροσθέτως, η μείωση της προσέλευσης πολιτών από άλλους Δήμους και κοινότητες στο Αγρίνιο, θα οδηγήσει σε μαρασμό και την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα.

Όλα τα ανωτέρω έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι απαιτούν η Πολιτεία να αναλάβει δράση ώστε να συνεχίσουν να καλύπτουν τις βασικές καθημερινές τους ανάγκες για τραπεζικές συναλλαγές. Άλλωστε, το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ως μεγάλος μέτοχος των συστημικών τραπεζών, μπορεί και πρέπει να δώσει τις κατάλληλες κατευθύνσεις για την προστασία της καθημερινότητας των πολιτών.

Κατόπιν αυτών, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:
1. Υπάρχει ενημέρωση του Υπουργείου σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Αγρίνιο;
2. Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει το Υπουργείο για να διασφαλιστεί ότι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγρινίου, θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα στις τραπεζικές συναλλαγές τους, χωρίς να υποχρεώνονται σε μετακινήσεις πολλών χιλιομέτρων προκειμένου να μεταβούν σε τραπεζικά καταστήματα άλλων Δήμων;

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 18:25

Κηρύξαμε πόλεμο;

Τις τελευταίες ημέρες ακούσαμε από επίσημα χείλη, του πρωθυπουργού, υπουργού και βουλευτή της κυβέρνησης, ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία»!

Μοιραίως, ως ένας απλός Έλληνας πολίτης, αναρωτιέμαι:

-Έχει κηρύξει τον πόλεμο αυτό, όπως προβλέπεται από το άρθρο 36 του Συντάγματος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

-Έχει συγκληθεί η Βουλή των Ελλήνων για να αποφασίσει για ένα τόσο σοβαρό θέμα πολεμικής σύγκρουσης;

-Μας έχει κηρύξει τον πόλεμο η Ρωσία;

-Έχει επιτεθεί η Ρωσία σε κράτος του ΝΑΤΟ, έτσι ώστε, με την ενεργοποίηση του άρθρου 5 περί συλλογικής άμυνας, να έχουμε εμπλακεί σε πόλεμο;

-Έχει επιτεθεί η Ρωσία σε κράτος μέλος της ΕΕ, έτσι ώστε να για λόγους αλληλεγγύης να εμπλεκόμαστε σε πόλεμο εναντίον της;

-Γιατί υποκύπτουμε τόσο εύκολα στις πιέσεις, ακόμη και τις αποφάσεις, διεθνών οργανισμών, και στέλνουμε πολεμικό υλικό στην Ουκρανία;

-Έχει συγκληθεί η Βουλή των Ελλήνων, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Συντάγματος, για να αποφασίσει με τα 3/5 των βουλευτών εκχώρηση τέτοιων δικαιωμάτων εθνικού συμφέροντος σε διεθνείς οργανισμούς;

-Έχει καθοριστεί ο πολιτικός σκοπός του πολέμου; Έχουν χαραχθεί στρατηγικοί αντικειμενικοί σκοποί; Έχει ενημερωθεί, οργανωθεί και εξοπλιστεί κατάλληλα το στράτευμα;

-Γνώριζαν οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων μας Δυνάμεων ότι θα γίνουν τέτοιες δηλώσεις;

Τίποτε από όλα αυτά δεν έχει συμβεί! Απλά, ένας άκρως επικίνδυνος πρωθυπουργός, απόλυτος δούλος των ξένων συμφερόντων, σέρνει τη χώρα μας σε επικίνδυνους ατραπούς, με αυτοσκοπό την παραμονή του στην εξουσία. Κάθε ενέργειά του, τον τελευταίο καιρό, είναι λίαν επιεικώς ατυχής και άκρως επικίνδυνη για τα συμφέροντά μας!

Επιτέλους! Έστω και τώρα, επιβάλλεται ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση να αλλάξουν κατεύθυνση και να δουν τον πραγματικό εχθρό, ο οποίος ουσιαστικά μας έχει κηρύξει τον πόλεμο! Αυτός που μας απειλεί καθημερινά για εισβολή και κατοχή της χώρας μας, πέρα από κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, είναι η Τουρκία!

Και τέλος πάντων, ποιος είναι αυτός ο Ζελένσκι, ο οποίος διαφεντεύει με άκρως προκλητικό τρόπο όλη την Ευρώπη και για χάρη του οποίου τα κράτη της Ευρώπης (και μαζί και η Ελλάδα) φτωχοποιούνται και αναμένεται να περάσουν 5-10 δύσκολα χρόνια;

Τέλος επισημαίνεται, ότι οι προφορικές δηλώσεις αξιωματούχων, όπως ενός πρωθυπουργού ή ακόμη και υπουργού, αποτελούν στοιχεία με διεθνή ισχύ, γι αυτό πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα όταν κάνουν τέτοιου είδους δηλώσεις!

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν, δεν είναι δυνατόν να εκτοξεύονται τέτοιες επικίνδυνες εκφράσεις. Ας σοβαρευτούμε πριν χρειαστεί να κλάψουμε!

Νικόλαος Ταμουρίδης
Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
πηγή φωτό: protothema.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 11/10/2022

Της:         Αναστασίας - Αικατερίνης Αλεξοπούλου

                Βουλευτού Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών

ΠΡΟΣ:     Τον κ. Υπουργό Οικονομικών

                Τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

ΘΕΜΑ:    «Εξαίρεση των δικαιούχων επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ από τα “μέτρα στήριξης” που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός»

 

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Είναι γνωστό ότι, πρόσφατα, από του βήματος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο κ. Πρωθυπουργός εξήγγειλε “μέτρα στήριξης” για διάφορες κοινωνικές ομάδες, όπως χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με αναπηρία, μακροχρόνια ανέργους και άλλους ευάλωτους συμπολίτες μας. Στα μέτρα όμως αυτά, “λησμόνησε” να συμπεριλάβει τους δικαιούχους των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ, πρώην ΟΓΑ, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειονότητα, υπάγονται και αυτοί στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ειδικά μάλιστα, στην εποχή της πολυπλόκαμης και πολύμορφης κρίσης που βιώνουμε. Λόγου χάριν, αγνοήθηκαν από τις εξαγγελίες σημαντικά βοηθήματα προς τους ανθρώπους αυτούς, όπως το επίδομα ανηλίκων τέκνων, το κοινωνικό οικονομικό τιμολόγιο, αλλά και το επίδομα στέγασης. Ειδικά, δε, γι' αυτό το τελευταίο, είναι γνωστό ότι υφίσταται “πλαφόν” έως 21.000 ευρώ στο οικογενειακό εισόδημα, προκειμένου κανείς να το δικαιούται. Υπό τις ασφυκτικές, όμως, οικονομικές συνθήκες, που έχουν προκαλέσει οι απανωτές κρίσεις των τελευταίων ετών (χρηματοπιστωτική, πανδημική, ενεργειακή), επιβάλλεται το σχετικό όριο του επιδόματος στέγασης να αυξηθεί περαιτέρω, στα 25.000 ευρώ, τουλάχιστον, έτσι ώστε να ανακουφιστούν οικονομικά χιλιάδες οικογένειες δικαιούχων του ΟΠΕΚΑ, που σήμερα, δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

 

1. Για ποιον λόγο εξαιρέθηκαν οι δικαιούχοι επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ από τα προσφάτως ανακοινωθέντα “μέτρα στήριξης”, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην τελευταία ΔΕΘ;

2. Ποια συμπληρωματικά μέτρα προτίθεσθε να εφαρμόσετε, προκειμένου να στηριχθούν έμπρακτα από την Πολιτεία οι ως άνω πολλαπλά δοκιμαζόμενοι συμπολίτες μας;

 

Η ερωτώσα Βουλευτής

 

Αναστασία - Αικατερίνη Αλεξοπούλου

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ