Κυριακή, 14η Αυγούστου 2022  3:27: πμ
rss button rss button fb button fb button

Ροή Ειδήσεων

hmerologio ekdiloseon

Επιχειρείν Δυτικά

Agrinio Autogas Μπουλούμπασης: BOSCH Injection Service, Συστήματα Υγραερίου

Ιαν 03, 2021
Η εταιρεία μας διαθέτοντας 25 χρόνια πείρα στο χώρο της επισκευής του αυτοκινήτου είναι γνωστή στην…

Ημερολόγιο Ειδήσεων

« Ιανουάριος 2022 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Διαβάστε επίσης

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022

Η Ελλάδα οδεύει στον όλεθρο όντας παγκόσμια πρωταθλήτρια χρέους, αλλά τα ΜΜΕ πανηγυρίζουν!

Πρωταθλήτρια σε νεκρούς από την πανδημία. Πρωταθλήτρια σε σκληρότητα μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας. Πρωταθλήτρια δημόσιου χρέους, πρωταθλήτρια κόστους ενέργειας, αλλά τα συστημικά ΜΜΕ αλαλάζουν επειδή για άλλη μια φορά καταφέραμε να δανειστούμε. Τι κι αν το επιτόκιο δανεισμού για το δεκαετές ομόλογο, διπλασιάστηκε.

Το γεγονός αυτό δεν θα το δείτε σε κανένα κανάλι. Ούτε φυσικά ότι η Ελλάδα είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια δημόσιου χρέους. Αντίθετα, θα δείτε αναπαραγωγή των δελτίων τύπου της επικοινωνιακής ομάδας της κυβέρνησης, που εγγυώνται ότι «απογειωνόμαστε»…

Το χειρότερο; Οπότε οι κυβερνητικοί βουλευτές ερωτώνται για το τι μέλλει γενέσθαι με τους παρανοϊκούς λογαριασμούς ρεύματος που σαρώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, απαντούν ότι «δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας», διότι έρχεται τέτοια «κολοσσιαία ανάπτυξη», που ο συνταξιούχος θα μπορεί να πληρώνει τετραπλάσιο λογαριασμό ρεύματος, με χαμόγελο…

Μιλάμε για το θέατρο του παραλόγου. Μπορεί ο Κώστας Καλλίτσης στην Καθημερινή να στηλιτεύει ευθέως τους χαζοχαρούμενους πανηγυρισμούς των ΜΜΕ που αναπαράγουν τα κυβερνητικά δελτία τύπου, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

Μπορεί ακόμα και το Δ.Ν.Τ. να εγείρει ανησυχία για το γεγονός ότι ακόμα και η διαχείριση των πόρων του περιβόητου Ταμείου ανάκαμψης είναι απολύτως εσφαλμένη διότι απλούστατα θα επιδεινώσουν το αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο που είναι η κύρια πηγή προβλημάτων για την ελληνική οικονομία, αλλά τα ΜΜΕ απλώς «εξαφανίζουν» την συγκεκριμένη αναφορά.

Με απλά λόγια, μέσω επικοινωνιακής τυμπανοκρουσίας, οδεύουμε στην καταστροφή. Εάν ο διπλασιασμός των επιτοκίων δανεισμού δεν ανησυχεί κανέναν, φανταστείτε τι θα γίνει τώρα που ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες μελετούν σοβαρά το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων για να ανακόψουν το κύμα πληθωρισμού. Σε αυτή την περίπτωση, θα έχουμε επανάληψη των γεγονότων του 2010, με τους Ευρωπαίους δανειστές να ξεφορτώνονται τα επίφοβά ελληνικά ομόλογα σταθερού επιτοκίου, αυξάνοντας τα κέρδη τους εις βάρος φυσικά του ελληνικού χρέους που θα εκτινάσσεται.

Το επικοινωνιακό ξέπλυμα λοιπόν της επερχόμενης καταστροφής είναι εξίσου εγκληματικό με την κυβερνητική πολιτική. Μία πολιτική αχρήστων, που δανείζονται δίχως αύριο υποθηκεύοντας τις επόμενες γενιές και την ίδια την εθνική μας κυριαρχία. Σαν ένα περίπτερο που ενώ δανείζεται ιλιγγιώδη ποσά επειδή απλούστατα μπορεί, συνεχίζει να έχει αρνητικό ισολογισμό, αφού μπαίνει μέσα κάθε μήνα. Φυσικά τέτοιο φαινόμενο δεν θα το δείτε σε κανένα περίπτερο, σε καμιά μικρομεσαία επιχείρηση. Γιατί οποιοσδήποτε Έλληνας διαθέτει κανονική επιχείρηση που λειτουργεί με όρους ελεύθερης οικονομίας, είναι πολύ πιο ικανός από την ελληνική κυβέρνηση που φαίνεται ότι αγνοεί βασικές αρχές του επιχειρείν.

Αντίθετα, η συμπεριφορά της δεν παραπέμπει στην σοφία του Μωϋσέως, αλλά στην βουλιμία των ακρίδων που ήρθαν ως «τιμωρία» σε έναν λαό που μπορεί να εξαπατήθηκε, αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν την αξίζει.

πηγή: newsbreak.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 19/09/2021

Των:    Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:    Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ:    «Αντιπλημμυρική θωράκιση των οικισμών της Δ.Ε. Ινάχου, του Δήμου Αμφιλοχίας, της Αιτωλοακαρνανίας»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους του Δήμου Αμφιλοχίας και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, η αντιπλημμυρική θωράκιση των οικισμών της Δ.Ε. Ινάχου, του Δήμου Αμφιλοχίας, της Αιτωλοακαρνανίας, καρκινοβατεί, ενώ βρισκόμαστε ήδη πριν τα πρωτοβρόχια του φθινοπώρου και τον βαρύ, κατά τις τρέχουσες προβλέψεις των ειδικών, ερχόμενο χειμώνα. Πρόκειται για ένα πρόβλημα, που συνεχώς διογκώνεται και απειλεί τις υποδομές και τις ζωές των πολιτών, που ζουν στην ευρύτερη περιοχή, του ορεινού Βάλτου, της Αιτωλοακαρνανίας. Συγκεκριμένα, από τα μέσα του περασμένου χειμώνα και συγκεκριμένα, από τις 14.10.2020, ετέθη, εκ νέου, στα αρμόδια όργανα το θέμα της άμεσης αντιπλημμυρικής θωράκισης του ποταμού Ινάχου, καθώς, οι πολυήμερες και καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις του περασμένου χειμώνα επιδείνωσαν την ήδη επιβαρυμένη κατάστασή του. Αν και η απάντηση ήταν θετική, αναφορικά με την έναρξη των σχετικών εργασιών συνολικά για όλο τον ποταμό Ίναχο, φτάσαμε στον επόμενο χειμώνα και ακόμα αναμένεται η έναρξη των σχετικών εργασιών.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεσθε να εγκρίνετε το συντομότερο τα απαιτούμενα κονδύλια, ώστε να επιταχυνθούν οι απαραίτητες εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης της ως άνω περιοχής, προς όφελος των κατοίκων του ορεινού Βάλτου, της Αιτωλοακαρνανίας;\
  2. Ποιοι είναι οι λόγοι μη υλοποίησης, μέχρι τώρα, έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης στους οικισμούς της Δ.Ε. Ινάχου, του Δήμου Αμφιλοχίας, της Αιτωλοακαρνανίας;

Οι ερωτώντες ΒουλευτέςΑΠΑΝΤΗΣΗ 1

Θέμα: «Αντιπλημμυρική θωράκιση των οικισμών της Δ.Ε. Ινάχου, του Δήμου Αμφιλοχίας, της Αιτωλοα καρνανί ας»

Σχετ: Η Ερώτηση 9126/20.09.2021 των Βουλευτών κ.κ. Αβδελά Απόστολου & Χήτα Κωνσταντίνου

Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης, σας επισυνάπτουμε το με αρ. πρωτ. 265986/01.10.2021 σχετικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών & Κτηριακών Υποδομών με το συνημμένο σε αυτό έγγραφο.

Ο Υφυπουργός
Υποδομών & Μεταφορών

Γεώργιος Καραγιάννης


ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην με αρ. 9126/20-9-2021 Ερώτηση.

Σας διαβιβάζουμε αναφορικά με το θέμα, την με αρ. πρ. 265311/30-9-2021 απάντηση της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών & Εγγειοβελτιωτικών Έργων (Δ19), που υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών, με την οποία συμφωνούμε και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ

Η με αρ. πρ.: 265311/30-9-2021 απάντηση της Δ19.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Υ.ΛΙ.Κ.Υ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΤΣΩΝΗΣ
ΠΟΛ. ΜΗΧ. ΕΜΠ, MSc


ΑΠΑΝΤΗΣΗ 3

ΘΕΜΑ: Απάντηση στη με αριθμό 9126/20-09-2021 Ερώτηση προς κ.κ.: Υπουργό Εσωτερικών, Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας .

Σχετ.: Το Α.Π. 255739/22-09-2021 διαβιβαστικό έγγραφό σας, με συνημμένο το 253523/21-9-2021 έγγραφο του Τμήματος Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Σε απάντηση της με αριθμό 9126/20-09-2021 Ερώτησης, η οποία κατατέθηκε στην Βουλή των Ελλήνων από τους Βουλευτές κκ. Α. Αβδελά και Κ.Χήτας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Ελληνική Λύση » με θέμα: : «Αντιπλημμυρική θωράκιση των οικισμών της Δ.Ε.Ινάχου του Δήμου Αμφιλοχίας, της Αιτωλοακαρνανίας» και όσον αφορά τα θέματα και τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

  1. Σύμφωνα με τον ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α' 87), όπως έχει τροποποιηθεί με τον ν.4555/2018 «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» (ΦΕΚ Α' 133) και ισχύει, και τα ειδικότερα αναφερόμενα στο άρθρο 186, παρ. ΙΙ, Τομέας ΣΤ', περιπτώσεις 3 και 15, οι αρμοδιότητες που αφορούν τον σχεδιασμό, μελέτη, κατασκευή και συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων, καθώς οι αρμοδιότητες που αφορούν τον καθαρισμό και την αστυνόμευση ρεμάτων και απαλλοτριωμένων χώρων παρά τα ρέματα ασκούνται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες των Περιφερειών.
  2. Επιπρόσθετα, τα αντιπλημμυρικά έργα που εκτελούνται στην ορεινή κοίτη των υδατορεμάτων (έργα ορεινής υδρονομίας, μικρά ξυλοφράγματα κλπ.) αποτελούν ειδικά δασοτεχνικά έργα, που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Δασικής Υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
  3. Τα ανωτέρω αναφερόμενα επιβεβαιώνονται και διευκρινίζονται στο με αριθ. πρωτ. 7767/30-102019 «Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΑΔΑ: ΩΧΦΧ46ΜΚ6Π- ΩΛΨ).
  4. Στις αρμοδιότητες της Δ/νσης Δ19 της Γ.Γ.Υ. του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εμπίπτουν η μελέτη και η κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας (όχι η συντήρηση και ο καθαρισμός υδατορεμάτων, όχι έργα ορεινής υδρονομίας), εφόσον αυτά χαρακτηριστούν με Απόφαση Υπουργού ως ειδικά και σημαντικά έργα Εθνικού Επιπέδου, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 10 του ν. 679/1977 (ΦΕΚ 245 Α'), μετά από αίτημα των αρμόδιων φορέων.
  5. Στο πλαίσιο αυτό, για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, η Δ/νσή μας προγραμματίζει τη κατασκευή του έργου «ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ - ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟΥ Α' ΦΑΣΗ Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» προϋπολογισμού περίπου 70.000.000 ευρώ το οποίο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και πρόκειται να δημοπρατηθεί άμεσα.

Στο αντικείμενο του προαναφερόμενου έργου, εκτός από την κατασκευή αρδευτικού δικτύου περιοχής Βάλτου (θα εξυπηρετεί καθαρή έκταση περί τα 21.985 στρ.) και του αρδευτικού δικτύου περιοχής Αμβρακίας (θα εξυπηρετεί καθαρή έκταση περί τα 11.500 στρ.) περιλαμβάνονται και έργα αποχέτευσης - αποστράγγισης- αντιπλημμυρικά. Συγκεκριμένα:

Στα έργα περιοχής Βάλτου προτείνονται έργα διευθέτησης στα τμήματα των παρακάτω ρεμάτων: ρέμα Μποτόκος - Τάφρος Τ2, ρέμα Μπούτσι - Τάφρος Τ6, παλαιά κοίτη Κρικελοπόταμου (εκβολή στον Αμβρακικό) - Τάφρος Τ7 και Κρικελοπόταμος (εκβολή στη λιμνοθάλασσα Κατάφουρκου) - Τάφρος Τ8 συνολικού μήκους 6.531 μ.

Στην περιοχή Αμβρακίας, προτείνεται να κατασκευαστεί (αποχετευτικό και αποστραγγιστικό δίκτυο, σχετικά περιορισμένο) στις χαμηλές περιοχές στην νότια και βόρεια απόληξη της λίμνης Αμβρακίας.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΣΤΡΑΝΤΑ
ΠΟΛ. ΜΗΧ. με Α'β

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Παναιτωλικέ, ζούμε Ευρώπη να σε δούμε!”

Γράφει ο Γιώργος Βαρεμένος*

Μεγαλοπιαστήκαμε! Ξαφνικά, μες την καρδιά της πανδημίας, λες και κάναμε τετραπλό εμβόλιο mRNA, το οποίο επενέβη στο DNA και μας αναποδογύρισε τον γενετικό κώδικα.

Εκεί που είμασταν loosers στην ζωή, την κοινωνία, την πολιτική και ευχαριστιόμασταν να βλέπουμε νίκες του Παναιτωλικού μόνο σε μπαράζ της Γ’ Εθνικής, καταληφθήκαμε από οπτασίες Ευρώπης.

Αρχίσαμε να βλέπουμε τον, καταγόμενο από το ταλαιπωρημένο Σαν Πέδρο Σούλα της Ονδούρας (με το μεγαλύτερο αριθμό δολοφονιών στον κόσμο ανά πληθυσμό), Ντέϊμπι Φλόρες να φοράει την στολή του Σιμόν Μπολιβάρ και να φέρνει πάνω σε κίτρινο άλογο το μήνυμα ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών στην Ευρώπη.

Τον γκαούτσο Ξαβιέ Μεντόζα να μεταμορφώνεται σε Μέσι των φτωχών, πρώην καπνεργατών. Όπως όμως μας διδάσκει το παράδειγμα του σεμνού κουβαλητή της μπάλας Άγγελου Τσιγγάρα, πρέπει να κρατάμε το τόπι χαμηλά και να μη παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Οι ταπεινοί υψωθήσονται στα play-off και δεν θα περιμένουν το πέναλτι στο 90’ παρά κάτι για να σωθούν.

Προσοχή! Οι νίκες μπορεί να σε οδηγήσουν στην αλαζονεία και να νοιώσεις ότι δεν είσαι κοινός θνητός, αλλά Μωυσής -φλερτάροντας έτσι με την γενική καταστροφή. Για κάθε ενδεχόμενο, πρέπει να μείνεις πιστός στο δόγμα της χαράς του παιγνιδιού. Πάνω κι από τον προορισμό, σημασία έχει το ίδιο το ταξίδι.

Αν είναι να βγει ο Παναιτωλικός στην Ευρώπη, να το κάνει και για έναν επιπλέον λόγο: να δείξει στους κουτόφραγκους τί εστί ελληνική επαρχία. Όχι οποιαδήποτε επαρχία, αλλά Αιτωλοακαρνανία. Στο κάτω-κάτω, γιατί να μην πάει ο Παναιτωλικός στην Ευρώπη; Εδώ θα διοργανώσει πρωτάθλημα αλπικού σκι η Μύκονος!

*Bουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ