Τρίτη, 5η Ιουλίου 2022  1:01: πμ
rss button rss button fb button fb button

Ροή Ειδήσεων

hmerologio ekdiloseon

Επιχειρείν Δυτικά

Καφές με πρεστίζ από το «Prestige Happy Coffee» στο Αγρίνιο

Ιουν 08, 2022
Ο καφές είναι απόλαυση, συμπάθεια και χαμόγελο, δηλώνει η κ. Δήμητρα Γυφτομήτρου, υπεύθυνη του…

Ημερολόγιο Ειδήσεων

« Ιανουάριος 2022 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Διαβάστε επίσης

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022

Ήρθαν τα Rafale και έφεραν πατριδοκαπηλεία και εθνομηδενισμό

Ήρθαν τα Rafale! Δυστυχώς όμως μαζί τους έφεραν την πατριδοκαπηλεία και τον εθνομηδενισμό. Αυτές τις δύο τάσεις που κυριαρχούν στην Ελλάδα της τελευταίες δεκαετίες με αποτέλεσμα να μετράμε ήττες… Από τα Σκόπια μέχρι και την Τουρκία.

Οι μεν με το σόου, μετατρέποντας μια πολύ σοβαρή υπόθεση  για την άμυνα της χώρας σε κομματική και προεκλογική φιέστα με τα λεφτά του κράτους.

Οι δε, έχοντας καταψηφίσει τη συμφωνία με τη Γαλλία, επιχειρώντας να πουλήσουν δήθεν υγιή πατριωτισμό, έφτασαν στο σημείο να «ανακατέψουν» στην υπόθεση των Rafale τους νεκρούς της πανδημίας, τα προβλήματα του ΕΣΥ και το κύμα της ακρίβειας…

Περιττό να ασχοληθεί περισσότερο κανείς μαζί τους. Ο υγιής πατριωτισμός ευτυχώς υπάρχει ακόμη, αλλά δεν κάνει τόση φασαρία…

Είναι αυτοί που πετάνε τα Rafale, είναι αυτοί στελεχώνουν τα πλοία του Ναυτικού, είναι αυτοί που θα σκοτωθούν στην πρώτη γραμμή, αν χρειαστεί.

Όπως έγινε περίπου τέτοιες μέρες πριν από 26 χρόνια με τους Καραθανάση, Γιαλοψό και Βλαχάκο στα Ίμια.

Εκεί που αξίζει να σταθεί κανείς περισσότερο είναι ότι την ώρα που εμείς αναβαθμίζουμε τους εξοπλισμούς μας και αποκτάμε σύμφωνα με τους ειδικούς κάποια πλεονεκτήματα στην αεροπορική μάχη, την ίδια ώρα τα τουρκικά drones κάνουν την μια πίσω από την άλλη τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ μόνο τις πρώτες 17 ημέρες του 2022 τα τουρκικά drones έκαναν έξι υπερπτήσεις στο Αιγαίο.

Και εμείς να σηκώνουμε τα… πανάκριβα Rafale για τα αναχαιτίζουμε τα φτηνά τουρκικά drones της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Στη σύζητηση του Αναπτυξιακού Νόμου που εισήχθη χθες, 19 Ιανουαρίου, στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου τοποθετήθηκε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στ. Αραχωβίτης, κάνοντας αρχικά αναφορά στη “φιέστα” της Κυβέρνησης με  την παραλαβή της πρώτης μοίρας των Rafale. “Η αεράμυνα και η άμυνα της χώρας χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους ΄Ελληνες πολίτες, όπως και ο εθνικός αναπτυξιακός νόμος χρηματοδοτεί επενδύσεις με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων πολιτών και γι’ αυτό χρειάζεται να είμαστε πιο προσεκτικοί και να έχουμε μεγαλύτερο σεβασμό” υπογράμμισε σχετικά ο βουλευτής.

Στη συνέχεια ο Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε κάποιες επισημάνσεις σχετικά με τον Αναπτυξιακό Νόμο:

  • Πρώτον, ο πρωτογενής τομέας και η βιομηχανία τροφίμων και ποτών είναι από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα.
  • Δεύτερο στοιχείο, η πρωτογενής παραγωγή και η βιομηχανία τροφίμων που γίνεται συνήθως εκεί που γίνεται η πρωτογενής παραγωγή, συμβάλλει στην περιφερειακή συνοχή.
  • Τρίτο στοιχείο, η βιομηχανία, ιδιαίτερα η βιομηχανία τροφίμων και ποτών, είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της μεταποίησης.
  • Στοιχείο τέταρτο, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι το 98%. Το 98% είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών.
  • Στοιχείο πέμπτο, ο κλάδος της πρωτογενούς παραγωγής και της μεταποίησης τροφίμων έδειξε τη μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, τη μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα, αλλά και τη μεγαλύτερη επενδυτική δραστηριότητα μέσα στα χρόνια της κρίσης. Χαρακτηριστικό αυτού, είναι ότι το σύνολο των ενταγμένων έργων στο ν.4399/2016 το 44% ήταν επενδύσεις του τομέα.

Σε ό,τι αφορά στην κατ’ άρθρο συζήτηση του αναπτυξιακού νόμου κατατέθηκαν κάποιες παρατηρήσεις:

Παρατήρηση πρώτη: Tο ΓΕΩΤΕΕ δεν κλήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά με το υποκεφάλαιο στ΄ του β΄ κεφαλαίου για την αγροδιατροφή -τον πρωτογενή τομέα- και αυτή είναι μία σοβαρή παράλειψη.

Παρατήρηση δεύτερη: Ο διαχωρισμός σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με διαφορετικά ποσοστά και διαφορετικά κίνητρα,  στον κλάδο, τουλάχιστον, της αγροδιατροφής, είναι λάθος να συμβεί.

Παρατήρηση τρίτη:  Δεν προβλέπεται η υπογραφή συναδέλφου γεωπόνου στα επενδυτικά σχέδια του υποκεφαλαίου ΣΤ’. Ενώ προβλέπεται οικονομολόγου μηχανικού, δεν προβλέπεται γεωπόνου. Αυτό πρέπει να τροποποιηθεί  όχι για συντεχνιακούς λόγους, αλλά για λόγους τεχνογνωσίας. Όταν χαράσσεται μία γραμμή παραγωγής, που φυσικά θα λάβει ISO, χωρίς την γνώση της παραγωγικής διαδικασίας που κατέχει ένας γεωτεχνικός/γεωπόνος, το σχέδιο δεν θα είναι πετυχημένο.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Αραχωβίτης στο ειδικό άρθρο (68), όπου προβλέπονται αυξημένα ποσοστά ενίσχυσης στις περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, όπως η  Μάνη, η Εύβοια, η  Ηλεία κα. “Είχαμε δύο καταστροφικά κύματα που πέρασαν και σωστά δίνετε αυξημένο ποσοστό. Όμως εδώ, δεν διευκρινίζεται αν θα είναι σε επίπεδο νομού, ολόκληρου νομού ή των περιοχών που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Θεωρούμε ότι, πρέπει να γίνουν σε επίπεδο νομού, γιατί όλη η οικονομία της περιοχής του νομού έχει επηρεαστεί” τόνισε.

Τέλος, ο βουλευτής αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του  άρθρο 71, όπου όλες οι κρίσιμες λεπτομέρειες και οι προϋποθέσεις υπάγονται σε υπουργικές αποφάσεις. Μία πρακτική που η Κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο ακολούθησε και στο νόμο για τις λαϊκές αγορές, που και εκεί, τα κρίσιμα σημεία παραπέμπονταν σε μελλοντικές Υπουργικές Αποφάσεις. Οχι μόνο κάτι τέτοιο δεν αποτελεί παράδειγμα καλής νομοθέτησης, αλλά χάνεται επιπλέον πολύτιμος χρόνος από την υποβολή επενδυτικών σχεδίων

Δείτε το βίντεο της τοποθέτησης εδώ:


 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 19:02

Οι Σουίτες και οι Ελληνικές Αρχές

γράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος

- ΦΥΓΑΜΕ τελικά απ' την κόκκινη Ferrari και πήγαμε κατευθείαν στις σουίτες, μετά τον ομαδικό βιασμό 24χρονης σε πεντάστερο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης το βράδυ της αλλαγής του χρόνου. Εννοώ τα φώτα της δημοσιότητας κι από κοντά κι εμείς! Όπου και πάλι διχαστήκαμε! Οι μεν με την κοπελιά ("μαζί σου κοπέλα μου"), οι δε κατά της κοπελιάς, ακόμα και γυναίκες, πάρα πολλές γυναίκες ("τι γύρευε σε τέτοιο πάρτι 24 χρονών κοπέλα, ακόμα και το 17χρονο είχε περισσότερο μυαλό κι έφυγε")! Τελικά, απ' ό,τι φαίνεται, το φαινόμενο αυτό δεν είναι ούτε στιγμιαίο ούτε τοπικό. Έχει διασυνδέσεις και με άλλες χώρες, με πρώτη και καλύτερη την Κύπρο μας, όπου κι εκεί διεξάγονται παρόμοιες έρευνες, μιας και, κατά τα λεγόμενα δικηγόρου που εμπλέκεται στην υπόθεση "ήταν στο ξενοδοχείο και Κύπριοι και κοπέλες απ' την Κύπρο"! Λέγοντας μάλιστα πως "πρέπει να βιαστούν οι ελληνικές Αρχές, προτού μάς ξεφτιλίσουν οι κυπριακές"! Αυτά ως προς το σκέλος του βιασμού...

- ΩΣ ΠΡΟΣ τις σουίτες τώρα έχουμε δύο (2) μέχρι στιγμής, αυτή του ξενοδοχείου και την άλλη του ...Τριανταφυλλόπουλου! Ο ίδιος έγραψε στο twitter του: "..και τώρα στη δική μου σουίτα, Λεβέντες, παλικάρια, εισαγγελείς, ιατροδικαστές και λοιποί συγγενείς..."! Τι σημασία έχει το "ποιος είναι ο Τριανταφυλλόπουλος", αφού σε αυτόν έδωσε συνέντευξη η παθούσα, σ' αυτόν φανέρωσε και τ' όνομά της και το πραγματικό της πρόσωπο. Μπορεί και να μην εμπιστεύονταν τους "άριστους" καναλάρχες και διαχειριστές των διάφορων ιστοσελίδων. Οι οποίοι έτρεξαν μετά ν' αναρτήσουν τις πιο ωραίες φωτογραφίες της, προς τέρψιν των ηδονοβλεψιών κι όχι μόνο. Έτσι κάνουν πάντα, απ' την Ελένη Τοπαλούδη ακόμα...

- ΠΑΜΕ τώρα και στις Αρχές, τις προανακριτικές, τις ανακριτικές και τις εισαγγελικές. Υπάρχουν εδώ στη δική μας χώρα αλήθεια;; Αν υπήρχαν κι ακόμα περισσότερο αν λειτουργούσαν σωστά, δε θα εδραιώνονταν στους Έλληνες πολίτες η πεποίθηση πως είναι όλοι κατευθυνόμενοι κι εξαρτημένοι απ' την εκάστοτε κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη μονόφθαλμη. Ένας Πλιώτας (εισαγγελέας του Αρείου Πάγου) που πάντα παρεμβαίνει, τι να πρωτοσυμμαζέψει κι αυτός. Δεν έφταναν στη Θεσσαλονίκη οι εισαγγελείς Πρωτοδικών κι Εφετών, έπρεπε να παρέμβει και πάλι ο ίδιος! Μόνο εδώ στην Ελλάδα βγαίνουν στον αέρα στοιχεία δικογραφιών, ολόκληρες καταθέσεις και μάλιστα σε φωτοαντίγραφα! "Μπάτε σκύλοι κι αλέστε" δηλαδή!

Τελικά, δεν υπάρχει σωτηρία σε τούτη τη χώρα...

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι τελευταίες κρυφές δημοσκοπήσεις φέρνουν τη ΝΔ στο 27% – 29%

Νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου «ψήνεται» από την κυβέρνηση! Η συζήτηση (για την οποία ορισμένοι υπουργοί που καταλαβαίνουν από δημοσκοπήσεις έχουν πάρει μολύβι και χαρτί) έχει ανάψει και αποδεικνύει ότι η ΝΔ δεν μπορεί να πιάσει το 38% που είναι το όριο της αυτοδυναμίας!

Για το θέμα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και επιχειρηματικοί παράγοντες που ενδιαφέρονται για τον δημόσιο βίο και έχουν επικοινωνία με το Μαξίμου. Οι παράγοντες αυτοί πραγματοποιούν δικές τους μεγάλες δημοσκοπήσεις με δείγμα άνω των 3.000 ατόμων.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ψηφίσει στη Βουλή εκλογικό νόμο, καταργώντας την απλή αναλογική με την οποία θα γίνουν οι επόμενες εκλογές και ότι έχει δηλώσει πως θα οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές. Τώρα όμως τον «υποχρεώνουν» να «ξεψηφίσει» και να κατεβάσει και άλλο το όριο της αυτοδυναμίας στο 35% (από 38% που προβλέπει ο νόμος Μητσοτάκη).

Ο λόγος είναι ότι οι δημοσκοπήσεις και οι εκτιμήσεις επιτελικών του Μαξίμου δείχνουν ότι η ΝΔ δεν μπορεί να πιάσει το 38% – άλλωστε οι τελευταίες κρυφές δημοσκοπήσεις την φέρνουν στο 27% – 29% και καμία αναγωγή δεν την ανεβάζει πάνω από το 34%.

Επί της ουσίας φαίνεται ότι το σχέδιο Μητσοτάκη για δύο συνεχείς εκλογές και αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ απλώς δεν βγαίνει. Με το νόμο Μητσοτάκη θα έχουμε ακυβερνησία…

πηγή: newsbreak.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ανακοινώθηκαν οι τοποθετήσεις σε κρίσιμες θέσεις του Κινήματος Αλλαγής – Μάντζος ο νέος εκπρόσωπος Τύπου – Πρόσωπο «έκπληξη» η αναπληρώτριά του Αναστασία Σιμητροπούλου – Επανέρχεται «ο παλιός» Βαγγέλης Αργύρης – Η Ελένη Αναστασίου διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη – Ο βουλευτής Απόστολος Πάνας αναλαμβάνει την ανασυγκρότηση του κόμματος

Πολλαπλά μηνύματα στέλνει ο Νίκος Ανδρουλάκης με τις επιλογές του για τις θέσεις – κλειδιά της Χαριλάου Τρικούπη: Όπως αναμενόταν, εκπρόσωπος Τύπου ορίστηκε ο 39χρονος Δημήτρης Μάντζος, έως σήμερα διευθυντής της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος ήταν στο κλίμα της Φώφης Γεννηματά, αλλά τήρησε ουδέτερη στάση στην εκλογή της νέας ηγεσίας του κόμματος.

Ο κ. Ανδρουλάκης είχε προϊδεάσει ότι θα υπήρχε θέση αναπληρωτή εκπροσώπου, την οποία θα καταλάμβανε μία γυναίκα. Τελικά, επιλέχθηκε η δικηγόρος 38χρονη Αναστασία Σιμητροπουλου, με θητεία στην αυτοδιοίκηση, στον δήμο Αλίμου. Αντίθετα, είχε προαναγγελθεί ότι η 39χρονη πολιτική επιστήμονας Μάρα Κουκουδάκη, από τις στενές συνεργάτιδες του νέου προέδρου, θα αναλάμβανε υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής.

Η 43χρονη δικηγόρος Ελένη Αναστασίου, είναι στενή οικογενειακή φίλη του Νίκου Ανδρουλάκη -η οποία θεωρείται ιδιαίτερα δυναμικό και οργανωτικό στέλεχος, και είχε ακουστεί και για την θέση της αναπληρώτριας εκπροσώπου- ανέλαβε τελικά τη διεύθυνση του Πολιτικού Γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ τη θέση του κ. Μάντζου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ πήρε ο 35χρονος Θανάσης Γλαβίνας, που ήταν από τα βασικά στελέχη στην προεκλογική εκστρατεία του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Ο βουλευτής Απόστολος Πάνας ανέλαβε τελικά την ανασυγκρότηση του κόμματος που προβλέπεται να γίνει με την μέθοδο της αυτοοργάνωσης, καθώς ο στενός συνεργάτης του νέου προέδρου Ανδρέας Σπυρόπουλος προαλείφεται για το αξίωμα του γραμματέα του κόμματος, ενώ ο έτερος στενός συνεργάτης Στέφανος Ξεκαλάκης επιθυμεί να είναι υποψήφιος για το κοινοβούλιο.

Ο 70χρονος Βαγγέλης Αργύρης, ένα από παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ήταν αγροτοσυνδικαλιστής -πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ- πριν εκλεγεί βουλευτής Ιωαννίνων, επιστρέφει στη Χαριλάου Τρικούπη για να αναλάβει επικεφαλής της «κρίσιμης» επιτροπής συγκρότησης ψηφοδελτίων, σε μία στιγμή που δημοσκοπικά το Κίνημα Αλλαγής δείχνει να αυξάνει την επιρροή του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ενδιαφέρον των στελεχών να θέσουν υποψηφιότητα για τη Βουλή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:

Με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη ανακοινώνονται οι εξής τοποθετήσεις:

• Εκπρόσωπος Τύπου, ο μέχρι σήμερα Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημήτρης Μάντζος.
• Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου, η Δικηγόρος και Δημοτική Σύμβουλος Αλίμου Αναστασία Σιμητροπούλου.
• Επικεφαλής της Επιτροπής για την Αυτοργάνωση του Κινήματος, αναλαμβάνει ο Βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας.
• Διευθύντρια του Γραφείου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, η Δικηγόρος Έλενα Αναστασίου.
• Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Θανάσης Γλαβίνας
• Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού για το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής, η Μάρα Κουκουδάκη.
• Επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, ο πρώην Βουλευτής Ιωαννίνων Ευάγγελος Αργύρης.

Ακολουθούν τα αντίστοιχα βιογραφικά:

Δημήτρης Μάντζος
Εκπρόσωπος Τύπου

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1982.
Δικηγόρος, διαπιστευμένος διαμεσολαβητής. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Εμπορικό Δίκαιο και υποψήφιος Διδάκτωρ Νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Διετέλεσε Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, από τον Ιούλιο 2019 έως σήμερα. Από το 2015 υπηρέτησε στη Βουλή ως συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, με κύριο αντικείμενο τα ζητήματα Δικαιοσύνης και Θεσμών. Την περίοδο 2011-2014 απασχολήθηκε ως σύμβουλος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με εξειδίκευση στη συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και στη δικαστική συνδρομή.
Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής και της Γραμματείας του Τομέα Δικαιοσύνης του κόμματος. Την περίοδο πριν τη συνταγματική αναθεώρηση του 2019 συμμετείχε ως μέλος στην Επιτροπή Θέσεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη Συνταγματική και Θεσμική Μεταρρύθμιση.

Τακτικό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαμεσολάβησης και Εκτελεστικός Γραμματέας του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών.
Μιλά αγγλικά και γερμανικά.
Έγγαμος και πατέρας ενός οκτάχρονου γιου.

Αναστασία Σιμητροπούλου
Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου

Γεννήθηκε το 1983 και κατάγεται από τις Κροκεές Λακωνίας.
Έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή της Αθήνας και από τον Σεπτέμβριο του 2007 είναι μάχιμη Δικηγόρος, έχοντας από το 2010 δημιουργήσει το δικό της Δικηγορικό Γραφείο στον Άλιμο Αττικής.
Από το 2010 είναι εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αλίμου. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, διαφάνειας & νομικών θεμάτων από το 2014 έως το 2017. Έπειτα ανέλαβε Αντιδήμαρχος Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών & Νομικής Υπηρεσίας, θέση που διατηρεί έως σήμερα.
Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων: Αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου (2013-2014), είναι Ιδρυτικό Μέλος του Ιδρύματος «Γρηγόρης Λαμπράκης». Επίσης, είναι τακτικό μέλος του Συνδέσμου Δήμων Μητροπολιτικού Πόλου (Συ.Δ.Μη.Π.)». (2020 έως σήμερα)
Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.

Απόστολος Πάνας
Επικεφαλής της Επιτροπής για την Αυτοργάνωση του Κινήματος

Γεννήθηκε στις 22 Μαΐου του 1979 στη Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής.

Βουλευτής Χαλκιδικής, Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Είναι πτυχιούχος του τμήματος «Εφαρμοσμένης Πληροφορικής» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές αποκτώντας δύο μεταπτυχιακούς τίτλους, στην «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» και στην «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση» από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Έλενα Αναστασίου
Διευθύντρια του Γραφείου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978.

Δικηγόρος, απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών με Μεταπτυχιακές σπουδές στο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (Εμπορικό Δίκαιο και Δίκαιο Ανταγωνισμού) στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου – Νομικό Τμήμα του πανεπιστήμιου Robert Schuman III.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ενώ έχει διατελέσει μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου από το 2015 έως το 2017. Από το 2014 έως 2019 διετέλεσε Πρόεδρος της 1ης Δημοτικής Κοινότητας και Κέντρου της Αθήνας.

Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Είναι έγγαμη και έχει δύο παιδιά.

Μάρα Κουκουδάκη
Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού

Γεννήθηκε το 1982 στον Πειραιά, όπου και μεγάλωσε.

Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Νεώτερη και Σύγχρονη Ιστορία. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα από τα φοιτητικά της χρόνια έως σήμερα.
Τα χρόνια που σπούδασε στο ΤΕΙ Αθήνας και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά στην ΠΑΣΠ. Το 2007 εκλέχθηκε στο Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Συνεχίζοντας την πολιτική της δράση εκλέχθηκε το 2015 στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και υπήρξε υποψήφια βουλευτής το ίδιο έτος στην Α’ Πειραιά.

Από τη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής συμμετέχει σε όλα τα κεντρικά όργανα και είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης.

Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά και είναι έγγαμη.

Θανάσης Γλαβίνας
Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Γεννήθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη.

Είναι Δικηγόρος Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε από την Νομική Σχολή της Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο και Ευρωπαϊκό δίκαιο στη Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ., της Βόννης και του Γκρατς.

Σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας Συνταγματικού Δικαίου και διενεργεί φροντιστηριακού μαθήματα Συνταγματικού Δικαίου στην Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ.

Επίσης έχει διατελέσει υπότροφος στη Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή και συνεργάτης βουλευτή του SPD στο Βερολίνο, ενώ έχει εργαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες. Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Μιλά Αγγλικά και Γερμανικά.

Βαγγέλης Αργύρης
Υπεύθυνος Επιτροπής Ψηφοδελτίων

Γεννήθηκε στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων το 1952.

Σπούδασε στη Σχολή Μηχανολόγων Υπουργείου Βιομηχανίας. Από το 1982 έως το 2000 διετέλεσε Πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ από το 1990 έως το 1993.

Επίσης, έχει διατελέσει υφυπουργός Γεωργίας από το 2000 έως το 2004 και εκλεγόταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 1993 έως το 2012. Από το 2009 έως το 2012 διετέλεσε Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Είναι έγγαμος και πατέρας 2 παιδιών.

Πηγή: protothema.gr

ν αναμονή της νέας της κατάθεσης αλλά και των τοξικολογικών εξετάσεων, έρχονται στο φως οι καταθέσεις τόσο του θύματος του βιασμού στη Θεσσαλονίκη όσο και των τριών νεαρών ανδρών από την Αθήνα που καταγγέλλονται πως εμπλέκονται στην υπόθεση.

Στις καταθέσεις τους, ο 27χρονος που συνελήφθη κατηγορούμενος για το βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, ο αδερφός του κι ένας φίλος του, παρουσιάζουν μια εκ διαμέτρου αντίθετη εκδοχή των όσων συνέβησαν. Η νεαρή κοπέλα, στην κατάθεσή της, περιέγραψε καρέ καρέ τα όσα έζησε το βράδυ μετά την αλλαγή του χρόνου.

Ο 27χρονος ισχυρίζεται ότι η 24χρονη του ζήτησε να πάνε στο δωμάτιό του και πως είχαν ερωτική επαφή, η οποία έγινε με τη συναίνεση της κοπέλας, πως δεν τη νάρκωσε και ότι την άφησε να κοιμηθεί στο δωμάτιό του.

Τις καταθέσεις των τριών ανδρών δημοσιεύει το makthes.gr. Οι νεαροί ισχυρίζονται επίσης ότι βγήκαν στο διάδρομο του ξενοδοχείου για να βοηθήσουν την 24χρονη.

«Αφού αναπτύξαμε μια ευχάριστη διάθεση και υπήρχε ερωτική διάθεση μεταξύ μας, μου πρότεινε να πάμε στο δωμάτιο μου να κοιμηθούμε μαζί. Πήγαμε λοιπόν μαζί στο 602, ξαπλώσαμε στο κρεβάτι, αρχίσαμε να φιλιόμαστε και έχοντας την απόλυτη συναίνεση της σε όλα τα στάδια της ερωτικής μας συνεύρεσης, η οποία περιλάμβανε προκαταρκτικές πράξεις, στοματικό έρωτα και διείσδυση με ολοκλήρωση» ισχυρίζεται ο 27χρονος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με όρους για το βιασμό της 24χρονης.

Ολόκληρη η κατάθεση του Β. Λ.

Ερώτηση: Κατηγορήθηκες άλλη φορά και για ποια αιτία;

Απόκριση: Όχι ποτέ.

Ερώτηση: Κατηγορείσαι ήδη για τις πράξεις που σου γνωστοποιήθηκαν ανωτέρω. Τι απολογείσαι;

Απόκριση: Την 30/12/2021 μαζί με τους φίλους μου Τ. Β., Π. Κ. και τον αδελφό μου Λ. Ε., ήρθαμε αεροπορικώς από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για να γιορτάσουμε την αλλαγή του χρόνου. Κάναμε κράτηση δωματίων στο ξενοδοχείο «Τhe Met» για τρεις διανυχτερεύσεις, εγώ στο 602, ο Τ. στο 204, ο Π. στο 601 και ο αδελφός μου στο 402. Παράλληλα κλείσαμε και μια σουίτα με αριθμό 401 προκειμένου να κάνουμε αλλαγή χρόνου όλοι μαζί και να γιορτάσουμε μαζί με κάποιους φίλους μας. Εκτός των ατόμων που ήμασταν μαζί και ανέφερα παραπάνω, θα ερχόταν και ο Π. Μ. με τον οποίο είχαμε ήδη έρθει σε επαφή, καθώς είναι φίλος μας από το καφέ –μπαρ με την επωνυμία «Αχίλλειον» στο οποίο είναι συνιδιοκτήτης, προκειμένου να έρθει να μας βρει στο ξενοδοχείο μετά την αλλαγή του χρόνου.

Περί ώρα 00:30 της 01/01/2022 ο Π. μας ρώτησε αν μπορεί να έρθει με κάποιους δικούς του φίλους και συγκεκριμένα έναν φίλο με κάποια κορίτσια. Ο φίλος μας Π. του ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και του ζητήσαμε όταν έφταναν στη ρεσεψιόν να μας ενημερώσουν. Αργότερα περί ώρα 2:00 ο Π. μας είπε ότι άλλες δυο φίλες επιθυμούσαν να έρθουν στο ξενοδοχείο, οι οποίες ήρθαν μετά από λίγη ώρα. Μόλις ανέβηκαν επάνω ο Π. έκανε τις απαραίτητες συστάσεις και αφού ανταλλάξαμε ευχές προσωπικά συνέχισα να μιλάω με τις κοπέλες που είχαν έρθει προηγουμένως και είχαμε αναπτύξει κάποια οικειότητα χωρίς να έρθω σε επαφή με τις δυο κοπέλες που είχαν έρθει τελευταία, η μια εκ των οποίων όπως έμαθα ονομάζεται «Γεωργία». Περίπου μια ώρα αργότερα οι δυο κοπέλες αποφάσισαν να αποχωρήσουν για λόγο τον οποίο δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, ενώ εμείς μείναμε στο δωμάτιο. Μετά από λίγο μας πήρε ο Π. και μου είπε ότι η μια κοπέλα επιθυμούσε να επιστρέψει στο δωμάτιο και μου έδωσε το τηλέφωνο της λέγοντας μου να την καλέσω για να της επιτρέψουν από την ρεσεψιόν να ανέβει. Πράγματι την κάλεσα από το προσωπικό μου τηλέφωνο στις 4:10 και μιλώντας απευθείας μαζί της, τη ρώτησα αν ήταν στην είσοδο του ξενοδοχείου προκειμένου να της ανοίξω την πόρτα του δωματίου. Μετά από λίγο βγήκαμε στο διάδρομο μαζί με τον Π. και την είδαμε να βγαίνει από τον ασανσέρ μπροστά μας. Τη συνόδεψα μέσα στο δωμάτιο όπου είχαν μείνει 6-7 άτομα και ξεκίνησα να μιλάω μαζί της. Την ρώτησα αν ήθελε να πιει κάτι άλλο και μου απάντησε όχι εκτός από νερό. Μιλήσαμε για την προσωπική ζωή του καθενός, για τη δουλειά μου ενώ η ίδια μου ανέφερε ότι εργάζεται σε μια εταιρεία παραγωγής ζάχαρης, δίνοντας μου μάλιστα και συμβουλές για το ποια ζάχαρη είναι πιο υγιεινή. Αφού αναπτύξαμε μια ευχάριστη διάθεση και υπήρχε ερωτική διάθεση μεταξύ μας, μου πρότεινε να πάμε στο δωμάτιο μου να κοιμηθούμε μαζί. Πήγαμε λοιπόν μαζί στο 602, ξαπλώσαμε στο κρεβάτι, αρχίσαμε να φιλιόμαστε και έχοντας την απόλυτη συναίνεση της σε όλα τα στάδια της ερωτικής μας συνεύρεσης, η οποία περιλάμβανε προκαταρκτικές πράξεις, στοματικό έρωτα και διείσδυση με ολοκλήρωση.

Μετά την ολοκλήρωση της ερωτικής μας πράξης η Γεωργία μου ζήτησε να κοιμηθεί στο δωμάτιο μου, πράγμα που εγώ δέχθηκα με ευχαρίστηση ενώ επειδή πεινούσα κατέβηκα στη ρεσεψιόν να φάω, αφού πρώτα πέρασα από το 401 και πρότεινα στους φίλους μου να κατεβούμε να φάμε όλοι μαζί. Αφού φάγαμε εγώ επειδή δεν ήθελα να ενοχλήσω την κοπέλα, πήγα στο 402 για να κοιμηθώ ενώ ο αδελφός μου στο 401, το οποίο ήταν κενό.

Περί 14:30 ώρα της σήμερον και ενώ κοιμόμουν με κάλεσε ο Π. στο κινητό μου και μου είπε ότι έχει έρθει η Ασφάλεια στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου κατόπιν μήνυσης της κοπέλας που είχα συνευρεθεί ερωτικά για βιασμό. Κατέβηκα άμεσα στη ρεσεψιόν και οι Αστυνομικοί μου ζήτησαν να τους ακολουθήσω στο Τ.Α. Λευκού Πύργου. Συμπληρωματικά θέλω να δηλώσω ότι ουδέποτε έχω διαπράξει οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα, ουδέποτε έχω ασκήσει βία σε οποιοδήποτε άνδρα ή γυναίκα και ασφαλώς ουδέποτε έχω εξαναγκάσει κάποια γυναίκα να συνευρεθεί ερωτικά μαζί μου χωρίς τη θέλησή της και ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι η συγκεκριμένη κοπέλα βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης ή ότι έπραξε κάτι κατά την ερωτική μας συνεύρεση χωρίς την απόλυτη συναίνεση της».

Στην κατάθεση του Μ. Π., ο Κ. Π. φέρεται ως διοργανωτής του πάρτι στην προεδρική σουίτα. Ωστόσο, ο ίδιος στήριξε πως αν και ήταν στο όνομά του η κράτηση, την πλήρωσε μαζί με τους φίλους του.

Σχετικά με την καταγγελία για βιασμό, ο Κ. Π. ανέφερε στις αρχές ότι έφυγε νωρίς από το δωμάτιο, καθώς είχε αποχωρήσει η κοπέλα που ενδιαφερόταν.

Η κατάθεσή του: «Από 30/12/2021 διαμένω μαζί με παρέα στο ξενοδοχείο «Τhe Μet» που βρίσκεται επί της οδού 26ης Οκτωβρίου αρ. 48 στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να γιορτάσουμε την αλλαγή του έτους. Την παραμονή και περί ώρα 10:00 συγκεντρωθήκαμε στο δωμάτιο με αριθμό 401 προκειμένου να γιορτάσουμε με πάρτι – ρεβεγιόν. Το δωμάτιο είναι ίσως το μεγαλύτερο του ξενοδοχείου και ήταν πληρωμένο από μένα κι άλλους τρεις φίλους μου. Στο δωμάτιο 401 μαζευτήκαμε σύνολο περί 12-14 άτομα και υπήρχε ένας μπουφές με αλκοόλ.

Κατανάλωσα μόνο δύο ποτά και δεν συνηθίζω να πίνω πολύ. Κάποια στιγμή ο φίλος μου Λ. Β. μίλησε με έναν φίλο του στο τηλέφωνο ο οποίος τον ενημέρωσε ότι μια γνωστή του κοπέλα βρίσκεται στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και πρόκειται να ανέβει στο πάρτι οπότε και βγήκαμε στο διάδρομο για να της υποδείξουμε που βρίσκεται. Η κοπέλα ανέβηκε και την συναντήσαμε στο διάδρομο του τέταρτου ορόφου όπου φαινόταν εμφανώς ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, μας χαιρέτησε λέγοντας «χρόνια πολλά» και εν συνεχεία εισήλθε μαζί με το φίλο μου Β. εντός του δωματίου όπου λαμβάνει χώρα το πάρτι και εγώ έφυγα αλλού.

Όλο το διάστημα που ήμασταν στο πάρτι η προσοχή μου ήταν στραμμένη σε μια κοπέλα με την οποία συνομιλούσα για αρκετή ώρα όμως τελικά επειδή αυτή έφυγε σχετικά νωρίς δεν είχα πλέον κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εγώ λοιπόν πήγα στο δωμάτιο του αδερφού του Β. που ονομάζεται Ευ. στο δωμάτιο 402 που βρίσκεται ακριβώς δίπλα χωρίς να βρίσκεται όμως αυτός εκεί καθώς είχα την κάρτα εισόδου του και δεν ήθελα να πιώ άλλο αλλά ούτε και είχα κάποιο ενδιαφέρον για κάποια άλλη κοπέλα. Κάθισα για περίπου μισή ώρα και τελικά ανέβηκα στο δωμάτιο μου το 601 το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το 602 όπου είναι του Β.. Αργότερα τηλεφώνησα στη ρεσεψιόν να ρωτήσω τι ώρα ανοίγει το εστιατόριο για πρωινό αλλά τελικά κατέβηκα περί ώρα 06:00 προκειμένου να φάω κάτι γιατί πεινούσα και το εστιατόριο θα άνοιγε στις 7:00.

Εκεί βρεθήκαμε με τους φίλους μου όπου και ρώτησα το Β. τι έγινε με την κοπέλα και μου είπε μόνο ότι ήρθαν σε επαφή και τίποτα άλλο καθώς είχε ξημερώσει και από δίπλα μας περνούσε το προσωπικό του ξενοδοχείου και δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε άνετα. Στην υπηρεσία σας που με επιδείξατε στην εν λόγω κοπέλα δεν με αναγνώρισε καθόλου.

Ερώτηση: Ποιοι είναι οι φίλοι σου και ποιο είχε δωμάτιο καθένα σας;

Απόκριση: Εγώ είχα το δωμάτιο 601, ο Λ. Β. είχε το 602, ο Λ. Ευ. αδερφός του Β. είχε το δωμάτιο 402 και ο Τ. Β. είχε ένα δωμάτιο στο δεύτερο όροφο χωρίς να μπορώ να θυμηθώ ακριβή αριθμό.

Ερώτηση: Τι αναλογία ανδρών γυναικών είχε το πάρτι;

Απόκριση: Από άντρες ήμασταν εμείς οι τέσσερεις, ο φίλος του Β. που ονομάζεται Π. Μ. οποίος και κάλεσε έναν ακόμα φίλο του (σύνολο έξι άνδρες) και όλες υπόλοιπες κοπέλες περί τις 8-9 κατά προσέγγιση

Ερώτηση: Υπέπεσε στην αντίληψή σου εάν έγινε χρήση ναρκωτικών από τους παρευρισκόμενους στο πάρτι;

Απόκριση: Όχι δεν υπήρχε τίποτα παράνομο.

Η κατάθεση του Ευ. Λ.

«Την 30/12/2021 μαζί με τους φίλους μου Λ. Β., Τ. Β. και Π. Κ. ήρθαμε αεροπορικώς από την Αθήνα προκειμένου να γιορτάσουμε την αλλαγή του χρόνου στη Θεσσαλονίκη και να δούμε κάποιους φίλους. Είχαμε κάνει κράτηση δωματίων στο ξενοδοχείο «The Met» για τρεις διανυκτερεύσεις με σκοπό να διασκεδάσουμε σε νυχτερινά μαγαζιά και φαγάδικα της πόλης. Εγώ έμεινα στο δωμάτιο 402, ο Λ. Β. στο 602, ο Τ. Β. στο 204 και ο Π. στο 601. Κλείσαμε και το 401 (σουίτα) προκειμένου να έχουμε περισσότερο χώρο για να τρώμε όλοι μαζί και να κάνουμε αλλαγή του χρόνου.

Όταν έγιναν γνωστά τα καινούργια μέτρα περί απαγόρευσης μουσικής και ωραρίου, αποφασίσαμε να ακυρώσουμε τα πλάνα για νυχτερινή διασκέδαση και να πάμε μόνο για φαγητό και βόλτες στη Θεσσαλονίκη και την αλλαγή του χρόνου να την κάνουμε με κάποιους φίλους και φίλες στο δωμάτιο 401. Εκεί θα μπορούσαμε να ελέγχουμε καλύτερα ποιος θα έρχεται, αφού πρώτα θα είχαμε συνεννοηθεί μαζί του και το ξενοδοχείου θα είχε ελέγξει τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Στις 31/12/2021 ημέρα Παρασκευή και περί ώρα 22:30 τρώγαμε βραδινό στο 401 οι τέσσερεις φίλοι. Ξέραμε ήδη ότι θα έρθουν αργότερα δύο φίλοι μας ο Π. Εμμ. και ένας ακόμα φίλος του τα στοιχεία του οποίου δεν γνωρίζω.

Έτσι λοιπόν ήρθαν περί ώρα 00:30 της 01/01/2022 τα δύο αυτά άτομα και μας ενημέρωσαν ότι πιθανώς να έρθουν και κάποιες φίλες τους τις οποίες εμείς δεν γνωρίζαμε. Μετά από λίγο άρχισαν να έρχονται και κάποιες κοπέλες – φίλες των δυο φίλων μας και καθόμασταν παρέα συζητώντας, πίνοντας ποτά και τρώγοντας. Εγώ μιλούσα με όλους και όλες και δεν είχα παρατηρήσει κάτι περίεργο. Περί ώρα 3:00 παρατήρησα μια κοπέλα που αργότερα όμως έμαθα ότι ονομάζεται Γεωργία να συνομιλεί καθισμένη στο καναπέ με τον αδερφό μου Λ. Β. και είχαν έρθει αρκετά κοντά. Λίγο αργότερα παρατήρησα ότι έλειπαν και οι δύο, χωρίς όμως να ξέρω εάν έφυγαν μαζί.

Μετά από περίπου μισή ώρα επέστρεψε ο αδερφός μου Β. μόνος του στο δωμάτιο όντας σε καλή κατάσταση και περί ώρα 6:00 βρεθήκαμε όλοι μαζί στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου προκειμένου να φάμε κάτι εκεί μας ενημέρωσε ότι με την κοπέλα ήρθαν σε ερωτική επαφή και ότι κοιμάται στο δωμάτιο του (602) ενώ και ίδια είχε κλείσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο χωρίς να γνωρίζω το πότε και το ποιο δωμάτιο. Αμέσως μετά το πρωινό πήγαμε για ύπνο εγώ στο δωμάτιο 401 και ο Β. κοιμήθηκε μόνος του στο δωμάτιο μου (402) και περί ώρα 14:30 μας ενημέρωσαν ότι αδερφός μου κατηγορείται για βιασμό της κοπέλας και πρέπει να οδηγηθούμε στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου για τα περαιτέρω.

Ερώτηση: Θέλεις να προσπαθήσεις να κάτι άλλο;

Απόκριση: Άλλο τίποτα δεν έχω να προσθέσω και υπογράφω».

Πηγή: makthes.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ