Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  11:46: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η ακρόαση του υποψήφιου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη από την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας

Ο Τζορτζ Τσούνης ανέδειξε πως η Ελλάδα συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο σε όλα τα μέτωπα, καθώς επιδιώκει οικονομική αναζωογόνηση, να ξεπεράσει τις προκλήσεις της πανδημίας, να αντιμετωπίσει τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η υποψηφιότητα του κ. Τσούνη αναμένεται να εγκριθεί από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, στην οποία προεδρεύει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ως γνωστόν ο νέος πρέσβης είναι ομογενής μετανάστης δεύτερης γενιάς, με γονείς από την ορεινή Ναυπακτία και μεγάλωσε στην ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης.

Στην ορεινή Ναυπακτία μάλιστα επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση που ένας δικός τους άνθρωπος θα αναλάβει πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και ήδη δέχεται τα συγχαρητήρια από τον Πλάτανο.

Τα εκφράζει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πλατάνου Γιώργος Πολύχρονος και έχουν ως εξής:

Αγαπητέ μας Γιώργο ,εκλεκτέ μας πατριώτη.

Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση και ικανοποίηση δεχτήκαμε την αναμενόμενη είδηση της έγκρισης από την επιτροπή εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας για την ανάληψη των καθηκόντων του Πρέσβη των Η.Π.Α στην Ελλάδα.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια από μέρους όλων των Πλατανιωτών .Οι ευχές μας σας συνοδεύουν μαζί με την βοήθεια του προστάτη μας Αγίου Νικολάου για επιτυχημένη θητεία.

Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα αποτελέσετε την εγγύηση για την πατρίδα μας ,κυρίως στα εθνικά μας θέματα που βρίσκονται σε κρίση .

Επίσης βέβαιοι είμαστε ότι θα είστε χρήσιμος στο τόπο μας ακολουθώντας το παράδειγμα των Πλατανιωτών γονιών σας και άλλων διακεκριμένων πατριωτών μας .

Η θέση αυτή σας τιμά προσωπικά ,τιμά όλους μας και νιώθουμε υπερήφανοι .

Με την εκτίμηση και τους πατριωτικούς χαιρετισμούς μας,

ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πλατάνου
Γιώργος Πολύχρονος

Πληροφορίες  e-nafpaktia.gr 

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στην κυβέρνηση και στην επιτροπή των «ειδικών» έκανε σε συνέντευξη του ο ιατρός – ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, ο οποίος επί της ουσίας τους κατηγόρησε για διασπορά ψευδών ειδήσεων. 

Ο Κ.Φαρσαλινός υποστήριξε ότι η μεγαλύτερη διασπορά ψευδών ειδήσεων, όπως κατ’ εξακολούθηση αποδεικνύεται, είναι ο ισχυρισμός περί του τείχους ανοσίας που θα δημιουργούσαν τα εμβόλια.

«Το μεγαλύτερο έγκλημα είναι αυτό» δήλωσε ο γιατρός. «Η πανδημία θα λήξει μέσω της φυσικής ανοσίας» σημειώνει, προσθέτοντας πως η απόφαση για τη λήξη της θα είναι πολιτική.

Όπως τονίζει, «ο κίνδυνος από τον ιό δεν είναι οριζόντιος, καθώς οι διαφορές μεταξύ των ηλικιακών ομάδων είναι δραματικές».

Ο Κ.Φαρσαλινός αναφέρθηκε και στη μελέτη από τη Δανία, την οποία αποκάλυψε το pronews.gr, η οποία συγκρίνει τα ποσοστά μόλυνσης των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων έναντι της μετάλλαξης Όμικρον και της Δέλτα αντίστοιχα.

«Όλη η ρητορική της κυβέρνησης έχει γυρίσει μπούμερανγκ. Το σημαντικό που αναδεικνύεται και από αυτή τη μελέτη είναι το ανέφικτο του τείχους της ανοσίας. Γελοιοποιώντας και παρουσιάζοντας μια ψευδή πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία τα εμβόλια αποτελούν την πανάκεια για την εξάλειψη του ιού, το μόνο που πέτυχαν ήταν να πλήξουν την αξιοπιστία τους. Η προστασία τους είναι, όπως αποδεικνύεται, ανύπαρκτη ως προς τη μετάδοση και τη νόσηση.

Η διαφορά είναι πως τα εμβόλια κατά του Covid αποτρέπουν τη βαριά νόσηση. Μόνο ατομική προστασία παρέχουν τα συγκεκριμένα εμβόλια και μάλιστα ελλιπέστατη σε σχέση με τα λοιπά εμβόλια. Διότι τα εμβόλια της ιλαράς, της ανεμοβλογιάς ακόμη και της ηπατίτιδας είναι αποστειρωτικά και εμποδίζουν τη μετάδοση οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο στη συλλογική ανοσία.

Επίσης τα εμβόλια αυτά δεν έχουν χρονική διάρκεια ως προς την ανοσία που παρέχουν. Στην περίπτωση του Covid τα χαρακτηριστικά είναι εντελώς διαφορετικά, αφού ο ιός μεταλλάσσεται, ενώ με τους άλλους ιούς δεν συμβαίνει αυτό» τονίζει ο κ. Φαρσαλινός στη συνέντευξη του στη «Δημοκρατία». 

Ο κ. Φαρσαλινός χρησιμοποιεί επίσης σκληρή γλώσσα για την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, δηλώνοντας πως αποδέχτηκαν ταπεινωτικά την πολιτική εργαλειοποίησή τους, και προειδοποιεί ότι μακροπρόθεσμα «τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα κοστίσουν πολύ περισσότερες ζωές από τον ίδιο τον ιό».

Υποχρεωτικότητα

«Τα ζητήματα που τίθενται είναι τα εξής: Τα συγκεκριμένα εμβόλια υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπαιρναν άδεια όταν μετά την παρέλευση δύο μηνών η αποτελεσματικότητά τους πέφτει κάτω του 50%. Η επόμενη επιλογή ποια είναι; Να εμβολιάζεις τον πληθυσμό κάθε δυο με τρεις μήνες και τους ανοσοκατεσταλμένους κάθε μήνα;

Επίσης, δεν έχει υπάρξει στην ιστορία ξανά μαζικός εμβολιασμός με στοιχεία υποχρεωτικότητας σε υγιή άτομα. Και αυτό μάλιστα για εμβόλια νέας τεχνολογίας, που καταγράφουν τις μεγαλύτερες παρενέργειες στην ιστορία των εμβολίων. Με μια φαρμακοεπαγρύπνηση παράλληλα σχεδόν ανύπαρκτη, καθώς είναι γνωστό από μελέτες πως οι παρενέργειες των σκευασμάτων υποκαταγράφονται. Στην Ελλάδα δε η λέξη φαρμακοεπαγρύπνηση προκαλεί αλλεργίες. Και κατόπιν τούτων επιβάλλεται μαζικός, υποχρεωτικός και επαναλαμβανόμενος εμβολιασμός. Στην επιστήμη της Ιατρικής αποδεικνύεις εκ των προτέρων την ασφάλεια. Εδώ παραγνωρίζουμε την αβεβαιότητα και το άγνωστο. Στη φάση 3 των κλινικών μελετών των εμβολίων κατά τoυ Covid δεν καταγράφηκαν παρενέργειες, θρομβώσεις κ.λπ. και η πραγματικότητα απέδειξε άλλα».

Η τρίτη δόση

«Ως προς την τρίτη δόση που επιβάλλουν γνωρίζουν πόσο θα διαρκέσει η ανοσία που παρέχουν; Μας εγγυώνται κάποιο ποσοστό; Σε κάθε περίπτωση υιοθετούν την ίδια χειραγώγηση, τον ίδιο μαζικό εκβιασμό, έχοντας διασφαλίσει για τους εαυτούς τους το ακαταδίωκτο.

Ποιες είναι οι συμφωνίες με τις φαρμακευτικές εταιρίες, πού είναι η διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων; Ο δε υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης δήλωσε πως η κυβέρνηση καταδικάζει όσους λένε ότι η Ομικρον διαφεύγει των εμβολίων. Για να καταλάβουμε, είναι κυβερνητική απόφαση το αν συμβαίνει αυτό και όχι επιστημονική; Θα εκδοθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απόφαση σύμφωνα με την οποία τα εμβόλια θα αναγορεύονται σε αποτελεσματικά έναντι των μεταλλάξεων; Οι μεταλλάξεις αποδείχτηκε ότι διαφεύγουν των εμβολίων. Η Δέλτα εκδηλώθηκε νωρίς, ενώ η Ομικρον, που προέκυψε μετά τον μαζικό εμβολιασμό, διαφεύγει των εμβολίων».
 
pronews.gr
 
Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Eκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στη Σόφια, πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, με χιλιάδες διαδηλωτές να προσπαθούν να εισβάλουν στη Βουλή.

Η επέμβαση της βουλγαρικής αστυνομίας κατάφερε να συγκρατήσει το πλήθος. Είναι χαρακτηριστικό όμως ότι κάποιοι κατόρθωσαν να φτάσουν στις πύλες του Κοινοβουλίου, όπου βρήκαν κλειδωμένες πόρτες, ενώ από την πίσω πλευρά είχαν τοποθετηθεί τραπέζια ώστε να μην μπορέσουν να σπάσουν τις πόρτες!

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ πάντως, ένας βουλευτής προσπάθησε να απομακρύνει αυτά τα τραπέζια πίσω από τις πόρτες και να τις ανοίξει, καθώς, όπως είπε, «ο λαός έχει το δικαίωμα να μπει στη Βουλή του».

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ οι συλλήψεις είναι δεκάδες. Οι διαδηλωτές προέρχονταν κατά κύριο λόγο από το πατριωτικό κόμμα Vazrazhdane και  διαμαρτύρονταν για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και για το «πράσινο πάσο» φωνάζοντας  συνθήματα, όπως «θέλω κανονική ζωή», «ελευθερία» και «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας», κραδαίνοντας σημαίες της χώρας. 

«Στόχος της διαμαρτυρίας είναι η άρση των περιοριστικών μέτρων και κυρίως, πρώτα απ' όλα, του αντισυνταγματικού πράσινου πιστοποιητικού», δήλωσε ο Κωσταντίν Κοσταντίνοφ, αρχηγός του κόμματος Vazrazdane, πριν από τη διαμαρτυρία. To Vazrazhdane έχει αυτή τη στιγμή 13 έδρες στην βουλή αλλά η δημοτικότητα του αυξάνεται συνεχώς λόγω της εναντίωσης στα μέτρα της κυβέρνησης.

immune truth 12 1 2022

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Κυβέρνηση και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συζητούν ώστε το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών να αναλάβει την αρμοδιότητα αποκατάστασης της γέφυρας του Ευήνου, το κλείσιμο της οποίας δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στους κατοίκους Γαλατά, Κρυονερίου και Περιθωρίου, μετατρέποντας την επαφή των κατοίκων τους με το Μεσολόγγι σ’ ένα πραγματικό ταξίδι, χρονοβόρο και κοστοβόρο».

Σε αυτή την αποκάλυψη προβαίνει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γ. Βαρεμένος εκτιμώντας ότι με την αναζητούμενη λύση, ακόμη και στην ιδανικότερη περίπτωση η συγκοινωνία μέσω της γέφυρας αναμένεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Περιφέρειας, να αποκατασταθεί μετά από 1,5-2 χρόνια.

«Πράγμα που σημαίνει ότι η εξυπηρέτηση των κατοίκων ή των μαθητώνμέσω του Μεσολογγίου θα εξακολουθήσει να αποτελεί μία Οδύσσεια, οι δε επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής του Κρυονερίου θα πληγούν για δύο συνεχείς σαιζόν, αρχής γενομένης από την ερχόμενη άνοιξη» σημειώνει ο Γ. Βαρεμένος και προσθέτει πως «γι’ αυτό, οι κάτοικοι επιμένουν στην επιλογή μίας ενδιάμεσης “προσωρινής λύσης”, που θα εξυπηρετήσει στοιχειωδώς την σύνδεση με το Μεσολόγγι και την αποτροπή του πλήγματος στα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις».

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυστηρό μήνυμα στους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Αταίριαστοι” τόνισε ότι από τη Δευτέρα θα του επιβάλλεται πρόστιμο.

Πρόσθεσε ότι “δεν έχει νόημα να πούμε σε όσους συμμορφώθηκαν, ότι καλά κάνατε εσείς που συμμορφωθήκατε, αλλά οι άλλοι που δε συμμορφώθηκαν, δε θα έχουν καμία κύρωση. Τότε ακυρώνεται οποιαδήποτε προσπάθεια κάνουμε για να ενισχύσουμε τον εμβολιασμό”.

Σε ό,τι αφορά στα κρούσματα κορωνοϊού στο Δημόσιο, ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες νοσήσεις, αλλά όχι τέτοιες που να δημιουργούν σημαντικές δυσλειτουργίες.

“Μας απασχόλησαν οι νοσήσεις εκπαιδευτικών και γι’ αυτό προχωράμε σε προσλήψεις αναπληρωτών”, κατέληξε σημειώνοντας ότι ο ίδιος έχει υπογράψει τις σχετικές αποφάσεις.

Πηγή: thetoc.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ