Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  9:14: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022

«Πονοκέφαλο» στις Αρχές και τους επιστημονικούς φορείς της Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει ο περίεργος ήχος που φαίνεται να έρχεται από τα έγκατα της περιοχής των Μετεώρων.

Σύμφωνα με τις αναφορές των κατοίκων, είναι η πέμπτη εβδομάδα κατά την οποία ακούγεται ο ασυνήθιστος ήχος, με συνέπεια να είναι ανάστατοι και να ζητούν απαντήσεις.

Οι αυτοψίες, ωστόσο, που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδώσει και το μυστήριο συνεχίζεται.

«Μας ενημέρωσε μια κίνηση πολιτών ότι υπάρχει αυτό το θέμα με τον ήχο και πήγαμε να δούμε τι συμβαίνει. Είναι κυρίως τη νύχτα το πρόβλημα. Κάναμε αυτοψία την ημέρα, αλλά δεν εντοπίσαμε κάτι. Το βράδυ όμως ακούγεται αυτός ο θόρυβος, ο γδούπος» λέει στο iefimerida.gr ο κ. Άκης Αράπογλου, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Καθημερινότητας και Άμεσης Επέμβασης του Δήμου Παύλου Μελά.

«Επαναλαμβανόμενος γδούπος, με σταθερό ρυθμό»

Όπως εξηγεί ο κ. Αράπογλου, «είναι ένας επαναλαμβανόμενος γδούπος με σταθερό ρυθμό. Κάποια στιγμή σταματάει, μετά ξεκινά ξανά, μετά σταματά και πάλι». Ο θόρυβος, σύμφωνα με τους κατοίκους, «αρχίζει κυρίως να ακούγεται μετά τα μεσάνυχτα, μετά τη μία θα έλεγα. Όμως μπορεί να μην ακούγεται το πρωί λόγω της ηχορύπανσης. Το βράδυ ο αχός από τους δρόμους πέφτει», προσθέτει ο αντιδήμαρχος.

Σύμφωνα με τον κ. Αράπογλου, ο Δήμος Παύλου Μελά έχει ενημερώσει αρμόδιες αρχές και φορείς.

«Θα πρέπει να το δούμε όλοι, γιατί δεν ξέρουμε τι συμβαίνει. Η υπομονή των κατοίκων εξαντλείται, καθώς το ακούν σχεδόν όλο το βράδυ. Δεν είναι διαρκής ήχος, αλλά έχει μια τακτικότητα στο πώς εμφανίζεται».

Θόρυβος-μυστήριο: Τι δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία

Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Παύλου Μελά επισημαίνει ότι «πήγαν στο σημείο άνθρωποι της ΕΥΑΘ, αλλά δεν βρήκαν κάτι. Μας είπαν ότι το ψάχνουν», κάτι που επιβεβαιώνει και η ΕΥΑΘ.

«Πήγε κλιμάκιό μας, είδε τη δεξαμενή, όμως από την πρώτη αυτοψία δεν προέκυψε κάτι» λέει στο iefimerida ο κ. Άγις Παπαγόπουλος, πρόεδρος της ΕΥΑΘ και καθηγητής ενεργειακών συστημάτων στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ.

Ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει ότι «θα γίνουν άμεσα και άλλες μετρήσεις, για να εντοπίσουμε από πού προέρχεται ο ήχος». Οι μετρήσεις αυτές θα ξεκινήσουν, εκτός απροόπτου, αύριο το πρωί. «Είναι όντως ενδιαφέρον και μυστήριο το θέμα. Πράγματι είναι κάτι περίεργο και γι’ αυτό απασχολεί και εμάς στην ΕΥΑΘ» προσθέτει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μοναδικό που έχει η ΕΥΑΘ στο σημείο «είναι μια δεξαμενή, τίποτα περαιτέρω. Θα κάνουμε όμως εξειδικευμένες μετρήσεις και θα βρούμε την πηγή του ήχου».

Να σημειωθεί ότι έλεγχοι από τους αρμοδίους γίνονται και στο δίκτυο φυσικού αερίου.

O ήχος, όπως τον κατέγραψε το thestival.gr:

Παπαζάχος στο iefimerida: Ανθρωπογενής ήχος, όχι φυσικό φαινόμενο

Κάποιοι από τους κατοίκους έχουν αναφέρει στον δήμο ότι πέραν του ήχου αισθάνονται και έναν κραδασμό, γεγονός που έχει ανησυχήσει περισσότερο τις Αρχές.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, με τις μετρήσεις «θα εντοπιστεί η προέλευση του ήχου και της δόνησης. Είναι χαμηλών συχνοτήτων. Θα κάνουμε κάτι αντίστοιχο με αυτό που κάνουν οι σεισμολόγοι για να καταγράψουν επιταχύνσεις».

Θα μπορούσε όμως ο ήχος να οφείλεται σε κάποιο άγνωστο και μυστήριο φυσικό φαινόμενο;

Ο Κώστας Παπαζάχος, καθηγητής Γεωφυσικής, πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, δεν αφήνει πολλά περιθώρια: «Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα ο ήχος να είναι γεωλογικής προέλευσης. Ένας ήχος περιοδικός, ο οποίος ακούγεται με χτυπήματα ρυθμικά είναι 100% ανθρωπογενούς προέλευσης», λέει στο iefimerida.gr.

Όπως εξηγεί, «δεν υπάρχει φυσικό φαινόμενο που να παράγει “ντουπ-ντουπ-ντουπ” (με σταθερό ρυθμό). Δεν είναι άνθρωποι οι σεισμοί, είναι μεμονωμένα γεγονότα».

Ερωτηθείς αν οι σεισμογράφοι ή άλλα όργανα έχουν καταγράψει κάτι σχετικό με το θόρυβο, ο Κώστας Παπαζάχος τονίζει ότι «δεν έχουν “πιάσει” κάτι, είναι κάτι πολύ χαμηλό, θα έπρεπε να υπάρχει τοπικό δίκτυο. Η ΕΥΑΘ έχει τεχνικές, έχει εξοπλισμό, ειδικά ακουστικά, ξέρουν να εντοπίζουν τέτοιους ήχους».

Κάθε βράδυ μαζεύονται «ορδές» για να ακούσουν τον ήχο

Ο ήχος, και κυρίως οι θεωρίες συνωμοσίας για την προέλευσή του που έχουν αρχίσει να κατακλύζουν το «ελληνικό» διαδίκτυο, έχουν προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον και κατοίκων άλλων περιοχών.

«Μαζεύεται πολύς κόσμος. Χθες το βράδυ είχε πάνω από 100 άτομα. Οι κάτοικοι είχαν τον ήχο, τώρα έχουν και την οχλαγωγία. Έρχεται κόσμος, κυρίως νεαροί, κάνουν πλάκες και χαβαλέ, κάποιοι δημιουργούν πρόβλημα στη γειτονιά. Ας αφήσουμε τους ανθρώπους των δικτύων να δουλέψουν, να αποκλείσουμε κάποιες περιπτώσεις και σύντομα θα δούμε τι πραγματικά συμβαίνει», λέει.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαζάχο, η απάντηση θα δοθεί όταν το κλιμάκιο της ΕΥΑΘ κάνει εξειδικευμένες μετρήσεις ηχοεντοπισμού κατά τη διάρκεια της νύχτας. «Έχουμε παρόμοια εμπειρία, όπου βρήκαν εύκολα τον ήχο», σημειώνει.

Πηγή: iefimerida.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Για την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και στα όσα σενάρια έχουν ακουστεί... για τα τσιπ, μίλησε ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς. 

Ο Μ.Γκέιτς από την καθηγήτρια Παγκόσμιας Δημόσιας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, Ντέβι Σρίνταρ, για τις προκλήσεις στην καταπολέμηση της πανδημίας με την τάχιστη εξάπλωση της παραπληροφόρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Τα social media έμειναν πίσω στην προσπάθεια να μεταδίδουν ακριβείς πληροφορίες – θα γίνει πολλή συζήτηση για το πώς μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα εκεί», είπε ο Γκέιτς. «Άτομα σαν κι εσάς, εμένα και τον Άντονι Φάουτσι, έχουμε γίνει αντικείμενα πολλής παραπληροφόρησης. Δεν το περίμενα. Κάποια απ’ αυτά που γράφτηκαν, όπως ότι θέλω να “φυτέψω” τσιπ στα μπράτσα των ανθρώπων, δεν βγάζουν νόημα για μένα, γιατί να θέλω να κάνω κάτι τέτοιο;», διερωτήθηκε.

Κι απαντώντας στο ερώτημα «πόσο προετοιμασμένοι είμαστε για την επόμενη πανδημία», ο Γκέιτς σημείωσε ότι μ’ αυτή την πανδημία λίγες ήταν οι χώρες που έδρασαν γρήγορα κι επέβαλαν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης κι απομόνωσαν τους μολυνθέντες με τον κορωνοϊό. Όσες χώρες το έκαναν γρήγορα, μπόρεσαν «να περιορίσουν σημαντικά τον αριθμό των θανάτων. Όταν αυξηθούν δραματικά οι αριθμοί αυτοί σε μια χώρα, τότε είναι πολύ αργά», τόνισε.

Οι παγκόσμιοι ηγέτες θα πρέπει να προετοιμαστούν έγκαιρα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της επόμενης πανδημίας, υπογράμμισε ο Γκέιτς. Κι υπάρχουν θετικές ενδείξεις, σημείωσε, όπως π.χ. το γεγονός ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιεσούς, έχει ήδη ξεκινήσει έναν σημαντικό διάλογο για την καλύτερη δυνατή προστασία για την επόμενη πανδημία. «Μπορούμε να τα πάμε πολύ καλύτερα την επόμενη φορά!», κατέληξε.

Για την μετάλλαξη Όμικρον και για το κάθε πότε θα χρειάζεται να κάνουμε εμβόλιο 

Συζητώντας μέσω Twitter με την καθηγήτρια Παγκόσμιας Δημόσιας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, Ντέβι Σρίνταρ για το πώς και πότε θα σημάνει το τέλος της πανδημίας ο Γκέιτς εμφανίστηκε αισιόδοξος:

«Καθώς οι χώρες βιώνουν το κύμα της Όμικρον, τα συστήματα υγείας τους θα δοκιμαστούν. Τα περισσότερα από τα σοβαρά κρούσματα θα αφορούν σε ανεμβολίαστους ανθρώπους. Αλλά όταν η Όμικρον σαρώσει μια χώρα, τότε το υπόλοιπο της χρονιάς θα πρέπει να δούμε πολύ λιγότερα κρούσματα, άρα η Covid-19 θα μπορεί να αντιμετωπιστεί περισσότερο σαν εποχική γρίπη», τόνισε στο ίδιο μήκος κύματος με ανάλογες πρόσφατες εκτιμήσεις και του κορυφαίου Αμερικανού επιδημιολόγου, δρος Άντονι Φάουτσι.

Με άλλα λόγια, η Covid-19 μπορεί να περάσει από την τρέχουσα πανδημική κατάσταση σε μια ενδημική, όπου η νόσος εξακολουθεί να κυκλοφορεί και παραμένει επικίνδυνη, ειδικά για τους πλέον ευάλωτους, αλλά αρκετά άτομα διαθέτουν επαρκή ανοσία, ώστε η νόσος να μην επηρεάζει πλέον σε πολύ μεγάλο βαθμό αρνητικά την καθημερινότητά μας, όπως συνέβη με πολλές προηγούμενες πανδημίες, σαν εκείνη της λεγόμενης ισπανικής γρίπης του 1918 ή της γρίπης των χοίρων το 2009.

Όπως σημείωσε ο συνιδρυτής της Microsoft, «μια μεταδοτικότερη παραλλαγή του κορωνοϊού δεν είναι πιθανή, ωστόσο, έχουμε εκπλαγεί πολύ στη διάρκεια αυτής της πανδημίας. Η Όμικρον θα δημιουργήσει πολλή ανοσία τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο. Ίσως χρειαστεί να κάνουμε ετησίως το εμβόλιο για την Covid-19 για κάποιο διάστημα», πρόσθεσε.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Δύσκολη γίνεται η κατάσταση για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς πλέον ανοιχτά η Αστυνομία στηρίζει τους πολίτες που διαδηλώνουν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. 

Την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη τα ΜΑΤ γύρισαν ανάποδα τις ασπίδες τους για να δείξουν ότι στηρίζουν τα αιτήματα των διαδηλωτών, ενώ το ίδιο έγινε και κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών στην Αθήνα.

Χθες, όπως και κάθε Σάββατο, χιλιάδες Αθηναίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας για να διαδηλώσουν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και των διαχωρισμών, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε πορεία και στο Σύνταγμα, η οποία έγινε συνοδεία Αστυνομίας. 

Όπως φαίνεται στα βίντεο οι αστυνομικοί είχαν γυρισμένες τις ασπίδες τους, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους διαδηλωτές, οι οποίοι τους χειροκρότησαν. 

Πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα γιατί επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση. Η Αστυνομία στέκεται στο πλευρό των πολιτών. 

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό με θέμα “Αγωνιούν για ακόμη μία φορά οι ελαιοπαραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας για ενδεχόμενο αποκλεισμό τους από την οικονομική ενίσχυση.

Η αδρόκαρπη επιτραπέζια ποικιλία “Xονδροελιά”αποτελεί μια από τις κυρίαρχες παραγωγές στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, και συνεπώς αποτελεί τη βασική – και μοναδική για αρκετούς ελαιοπαραγωγούς – πηγή εισοδήματος.

Ενός εισοδήματος όμως, που βαίνει πλέον δραματικά συρρικνούμενο λόγω του COVID-19, αλλά και των τεράστιων απωλειών από τα καιρικά φαινόμενα πρωτοφανούς σφοδρότητας το τελευταίο έτος, απώλειες οι οποίες έχουν καταγραφεί από τον ΕΛ.Γ.Α.

Την κρίσιμη λοιπόν αυτή χρονική στιγμή, οι ελαιοπαραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας, αντί με βεβαιότητα να προσβλέπουν στην οικονομική ενίσχυση που δικαιούνται και είναι επιβεβλημένη για την επιβίωσή τους, ανησυχούν για το αν τελικώς θα τη λάβουν, λόγω:

Ø  τόσο των σοβαρών λαθών σε σχέση με τους κωδικούς της πλατφόρμας του ΟΣΔΕ στην αρχική πληρωμή του Μέτρου 21 «Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19»,

Ø  όσο και ζητημάτων που δεν έχουν μέχρι σήμερα επιλυθεί, όπως η αντιμετώπιση των ετεροεπαγγελματιών, των συνταξιούχων αγροτών, καθώς και των δικαιούχων μη ενταγμένων στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ).

Μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το ποιές από τις 445 ποικιλίες ελιάς που υπάρχουν στην πλατφόρμα του ΟΣΔΕ έχουν τελικώς πληρωθεί με το Μέτρο 21, με χιλιάδες δικαιούχους παραγωγούς να διαμαρτύρονται ότι δεν είδαν χρήματα στους λογαριασμούς τους.Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ποικιλίας “Χονδροελιά” (2000204) και του τριψήφιου κωδικού της (204) που ουδέποτε έλαβαν τη σχετική ενίσχυση.

Τα ανωτέρω,σε συνδυασμό και με τη συνεχή αναβολή πληρωμής της ενίσχυσης παραγωγών επιτραπέζιας ελιάς στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας, ύψους 11.125.560 Ευρώ (πίστωση η οποία μεταφέρθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2021 από το Υπουργείο Οικονομικών προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, εκτός Προϋπολογισμού του ΥπΑΑΤ), έχουν εντείνει έτι περαιτέρω την αγωνία των εξουθενωμένων οικονομικά ελαιοπαραγωγών της Αιτωλοακαρνανίας.

Να σημειωθεί ότι με την υπ’ αριθμ. 2222 από 30/11/2020 Ερώτησή μου, είχα θέσει πάλι τα προβλήματα και τον κίνδυνο αποκλεισμού των παραγωγών της “Xονδροελιάς”, χωρίς το Υπουργείο να δώσει απάντηση.

Κατόπιν αυτού ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός :

1.      Έχει επιλυθεί το ζήτημα με την ποικιλία “Xονδροελιά” (2000204) και τον τριψήφιο κωδικό της (204), ώστε να μην αποκλειστεί από την πληρωμή κανένας παραγωγός στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας;

2.      Έχετε συμπεριλάβει στους δικαιούχους της ενίσχυσης παραγωγούς, οι οποίοι δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, όπως οι ετεροεπαγγελματίες αγρότες που στηρίζονται οικονομικά στο εισόδημα από τη καλλιέργεια της ελιάς, προκειμένου να ενισχυθούν ουσιαστικά και χωρίς εξαιρέσεις οι ελαιοπαραγωγοί;

3.      Πώς θα αντιμετωπιστούν οι μη ενταγμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) λόγω διάφορων προβλημάτων που έχουν με φορείς του Δημοσίου (όπως ΚΕΠΥΕΛ καιΟΤΑ), όπως οι νεοεισερχόμενοι αγρότες και οι συνταξιούχοι αγρότες, ώστε να μην αποκλειστούν άδικα και να λάβουν και αυτοί την ενίσχυση που δικαιούνται;

4.      Σε ποιές ενέργειες έχετε προβεί μέχρι σήμερα για το μείζον ζήτημα της αποζημίωσης της ακαρπίας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων τη χρονιά που πέρασε;

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στο Νομό.

Όπως τόνισε, «εν μέσω τεράστιας έξαρσης της πανδημίας, τόσο στην Αιτωλοακαρνανία, όσο και πανελλαδικά, τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου άγγιξαν ξανά τα όριά τους και λειτουργούν με 26 κενά συνολικά στο ιατρικό προσωπικό τους».

Ο κ. Μωραΐτης επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε, τόσο τα Νοσοκομεία, όσο και το προσωπικό στην τύχη τους, βρήκε την πανδημία ως ευκαιρία για μπίζνες με κλινικάρχες κι εργολάβους», ενώ «οδηγεί τη δημόσια υγεία σε πλήρη απαξίωση, ώστε να έχει το τέλειο άλλοθι».

«Μπροστά στα ντιλς της, δεν υπολογίζει τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Απαιτούμε να καλυφθούν άμεσα τα κενά και να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια υγεία του τόπου μας… χτες!», είπε ο βουλευτής κλείνοντας τη δήλωσή του.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου άγγιξαν ξανά τα όριά τους και λειτουργούν με 26 κενά συνολικά στο ιατρικό προσωπικό τους:

Μιλάμε για 16 υπάρχοντα κενά στο Νοσοκομείο Αγρινίου και 10 στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου! Κι αυτά, εν μέσω τεράστιας έξαρσης της πανδημίας, τόσο στην Αιτωλοακαρνανία, όσο και πανελλαδικά.

Το υγειονομικό προσωπικό των δύο Νοσοκομείων εξακολουθεί να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες και να ανταποκρίνεται επάξια σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Ωστόσο αυτό δεν αρκεί, όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε, τόσο τα Νοσοκομεία, όσο και το προσωπικό τους στην τύχη τους.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με την ταλαιπωρία για τους ασθενείς, τις οικογένειές τους, τους πολίτες, που δυσκολεύονται ακόμα και για μια εξέταση, να ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Όπως τεράστια είναι και η ταλαιπωρία για όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν, με τις σημερινές εικόνες της ουράς αναμονής να αποτελούν απτή απόδειξη της τεράστιας υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Όπως -δυστυχώς- έχει αποδείξει η κυβέρνηση, ήδη από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, βρήκε την πανδημία ως ευκαιρία για μπίζνες με κλινικάρχες κι εργολάβους. Οδηγεί τη δημόσια υγεία σε πλήρη απαξίωση, ώστε να έχει το τέλειο άλλοθι.

Τι κι αν διαρκώς επισημαίνουμε τη σημασία της ενίσχυσης των περιφερειακών νοσοκομείων -τα οποία, στην πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση;

Τι κι αν έχουμε ζητήσει ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας;
Η κυβέρνηση, μπροστά στα ντιλς της, δεν υπολογίζει τίποτα.

Ως εδώ όμως!

Η Αιτωλοακαρνανία δεν είναι Νομός δευτέρας διαλογής.
Απαιτούμε να καλυφθούν άμεσα τα κενά και να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια υγεία του τόπου μας… χτες!»

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι ευθύνες της Κυβέρνησης αλλά και της σημερινής διοίκησης της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την κατάρρευση της γέφυρας του Ευήνου και την καθίζηση της παλαιάς εθνικής οδού Μεσολογγίου - Αντιρρίου είναι δεδομένες. Όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα  υπάρχουν υπογεγραμμένες συμβάσεις για αντιπλημμυρικά  έργα στον Εύηνο ποταμό τόσο από την προηγούμενη (Νοέμβριος 2018) όσο και από την παρούσα Περιφερειακή Αρχή (Ιανουάριος 2021). Ο Περιφερειάρχης κ. Φαρμάκης οφείλει να προβεί άμεσα στις αναγκαίες διευκρινήσεις.  Τι έγινε με τα συγκεκριμένα έργα; Υλοποιήθηκαν και σε ποιο βαθμό: Aν ναι, γιατί δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα στις πρόσφατες βροχοπτώσεις; 

Το βασικότερο όμως είναι τι γίνεται τώρα.  Εδώ και 50 μέρες οι κάτοικοι του Γαλατά και των  γειτονικών περιοχών παραμένουν ουσιαστικά αποκλεισμένοι από το Μεσολόγγι αδυνατώντας να εκτελέσουν βασικές καθημερινές υποχρεώσεις τους. Δεκάδες μαθητές και οι οικογένειές τους υφίστανται  πρωτοφανή ταλαιπωρία προκειμένου να μεταβούν σε σχολεία και φροντιστήρια της πόλης του Μεσολογγίου ή του γειτονικού Ευηνοχωρίου. Οι αγρότες  της περιοχής αναγκάζονται να βγαίνουν στην  Ιόνια  Οδό με βαριά αγροτικά μηχανήματα, γεγονός που εκτός της ταλαιπωρίας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την οδική ασφάλεια. Την ίδια στιγμή η  αγορά του Μεσολογγίου έχει δεχθεί ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία. 

Και το κρίσιμο  ερώτημα βέβαια παραμένει. Τι κάνουν οι αρμόδιοι φορείς;  Τι κάνει η κυβέρνηση; Τι κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας; Πέρα από το επικοινωνιακό σώου των πρώτων ημερών παρουσία των καναλιών, τι έχουν να προτείνουν για την αντιμετώπιση του ζητήματος; Προφανώς η εκτέλεση τόσο εξειδικευμένων τεχνικών έργων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτούνται μελέτες, πόροι και συνήθως μεγάλοι χρόνιοι ωρίμανσης. Από  την άλλη όμως είναι αδιανόητο να μην έχει υπάρξει ακόμη μια υπεύθυνη ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου όπως επίσης και για το ενδεχόμενο εξεύρεσης μιας  μεταβατική λύσης ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία των πολιτών. 

Είναι προφανές ότι η κατάσταση αυτή δεν  μπορεί να συνεχιστεί. Απαιτούμε την άμεση ενημέρωση από πλευράς της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τον σχεδιασμό σε σχέση με την αποκατάσταση της γέφυρας του Ευήνου και την επαναλειτουργία της παλαιάς Εθνικής Οδού Μεσολογγίου - Αντιρρίου. Οι πολίτες του Γαλατά και των γειτονικών περιοχών δεν είναι πολίτες β΄ κατηγορίας. Η ευρύτερη περιοχή δεν μπορεί να βιώνει για μια ακόμη  φορά την εγκατάλειψη της πολιτείας. Απαιτούμε υπεύθυνες απαντήσεις και βιώσιμες λύσεις.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 11:32

Καταστρεπτικός διχασμός!

O νέος διχασμός των Ελλήνων, με τον διαχωρισμό τους σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, με την τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων, αλλά ιδιαίτερα των ΜΜΕ, γιγαντώνεται. Η σκοτοδίνη των παθών κατατίθεται καθημερινά, σχεδόν μονομερώς στα πολύχρωμα τηλεοπτικά παράθυρα όπου παρελαύνουν οι «ειδικοί» πρωταγωνιστές του «υγειονομικού» δράματος, καθώς και με αρκετή δόση λογοκρισίας στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα στα κοινωνικά δίκτυα!

Είναι νομοτελειακά βέβαιο, ότι μετά από λίγο καιρό, ο κονιορτός του «πανδημικού» στροβίλου θα έχει καταπέσει. Το μόνο που θα μείνει θα είναι οι ραγισμένες σχέσεις μεταξύ ανθρώπων που μέχρι χθες ήσαν οικογένεια, φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι, γείτονες, συνεργάτες, συγχωριανοί, συντοπίτες, συμπολίτες! Η «κοινωνική αποστασιοποίηση» θα έχει επιτελέσει στο ακέραιο το έργο της.

Η κυριαρχία των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας, δεν πρόκειται να παύσει να υπάρχει. Η καθημερινότητά μας όμως θα έχει αλλάξει σημαντικά. Πώς θα κοιτάξουμε, πώς θα μιλήσουμε, πώς θα συνεργαστούμε με αυτούς που η ιδιότυπη αυτή πόλωση μας μετέτρεψε σε μισητούς αντιπάλους; Η «υγειονομική» παλαίστρα θα έχει συντρίψει, θα έχει καταστρέψει τις ανθρώπινες σχέσεις μας.

Ας ακολουθήσει ο καθένας μας όποια διαδρομή θέλει. Γιατί να προσπαθεί με πάθος να πείσει τους άλλους να πράξουν το ίδιο; Γιατί να φτάνουν οι εμβολιασμένοι να εύχονται να πάθουν κάτι οι ανεμβολίαστοι, αλλά και το αντίθετο; Αυτό δεν είναι ολοκληρωτική συμπεριφορά; Αυτό δεν είναι φασισμός; Αυτό δεν είναι άκρατος εγωισμός; Πού είναι οι ελληνορθόδοξες αξίες που πρέπει να μας διακατέχουν; Γιατί επιτρέπουμε στους πολιτικούς να εργαλειοποιούν τις προσωπικές μας επιλογές;

Φαίνεται ότι οι κακοί δαίμονες ζήλεψαν την δόξα της όμορφης και πλούσιας χώρας μας και, εκμεταλλευόμενοι τα πάθη μας, ταλανίζουν σήμερα την ελληνική κοινωνία με ένα νέο ιδιότυπο και άκρως «καταστρεπτικό διχασμό». Ας μην τους δώσουμε κι εμείς χείρα βοηθείας. Ας μείνουμε ενωμένοι! Ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο να ξεπεράσουμε και αυτή τη λαίλαπα!

Νικόλαος Ταμουρίδης
Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
πηγή φωτο: pentapostagma.gr
Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να οριοθετήσει το κόμμα του έναντι «τρίτων»

Όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκεπτόταν Μέσα Ενημέρωσης, κατά την προεκλογική περίοδο στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για την εκλογή αρχηγού, διευκρίνιζε ένα πράγμα πράγμα: ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε με τον Αλέξη Τσίπρα. Για το πρώτο ήταν πιο κατηγορηματικός σε σχέση με το δεύτερο και η κουβέντα ήταν πιο εκτενής, καθώς θεωρούνται (ίσως θεωρείται ακόμα) πιο πιθανό να προκύψει δίλημμα για συνεργασία με τη ΝΔ, παρά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και τούτο διότι στις δημοσκοπήσεις το κυβερνών κόμμα παραμένει πρώτο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετά πίσω για να υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές της απλής αναλογικής. Όπως έλεγε τότε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης «ας κυβερνήσει με τον Βελόπουλο η ΝΔ, είναι πιο συγγενικές ιδεολογικά δυνάμεις», ενώ ξεκαθάριζε ότι δεν υπάρχει καμία σύμπλευση ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για όσους γνωρίζουν και θυμούνται εκείνες τις συζητήσεις, η αναφορά που έκανε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα σε «σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση» δεν ήταν έκπληξη. Ο κ. Ανδρουλάκης το είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Alpha και μετά ο ίδιος όρος περιλήφθηκε σε ανακοίνωση του κόμματος, με άλλη αφορμή. Όμως και σε άλλες δηλώσεις του έχει μιλήσει με έμφαση για τη σοσιαλδημοκρατία, επιχειρώντας να δώσει ένα πιο σαφές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα στο χώρο, υπό τη δική του ηγεσία.

Μάλιστα, ο πρώτος που φάνηκε ενοχλημένος να αντιλαμβάνεται τον όρο ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος στη δική του τηλεοπτική συνέντευξη μία μέρα μετά ενέταξε το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ στην «κεντροαριστερή πολυκατοικία».

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε ή δεν είχε τις αφορμές για να τοποθετηθεί σχετικά. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθούν κυρίως να αποκρυπτογραφήσουν τις πρώτες αυτές κινήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη και τι μπορεί να σημαίνουν για το μετεκλογικό πεδίο που θα διαμορφωθεί.

Το παζλ έχει ενδιαφέρον διότι ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να πρώτα και κύρια να οριοθετήσει το κόμμα του έναντι «τρίτων». Να τελειώσει δηλαδή τον ετεροπροσδιορισμό και να περιγράψει έναν αυτοτελή χώρο.

Κατ’ αρχάς επιδιώκει να δώσει τέλος στις συζητήσεις και τις οπτικές που κατατάσσουν το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ στη μία ή την άλλη πλευρά. Ούτε «ρεαλιστική», ούτε «ευρωπαϊκή» ή «κεντρώα» κυβέρνηση, εκδοχές που παραπέμπουν μάλλον σε συνεργασία με τη ΝΔ, ούτε «κεντροαριστερή» ή πολύ περισσότερο «προοδευτική» διακυβέρνηση, όροι που παραπέμπουν σαφώς σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως λένε συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη ο όρος «σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση» παραπέμπει σε ένα νέο πεδίο, που έχει και ευρύτητα και σαφήνεια όμως, κυρίως δε έχει αυτονομία και ουδείς μπορεί να πει ότι κλείνει προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά. Ουσιαστικά τοποθετεί το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ στο κέντρο των συζητήσεων και όχι εξ ορισμού δίπλα σε κάποια άλλη πολιτική δύναμη. Επισημαίνουν με νόημα ότι οι σοσιαλδημοκράτες στην Ευρώπη έχουν συνεργαστεί και με την αριστερά και με τους συντηρητικούς, αλλά έχουν κάνει και αυτόνομες κυβερνήσεις, άρα ο όρος αναδεικνύει την πολιτική αυτονομία του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουν δε στο προεκλογικό τρίπτυχο του κ. Ανδρουλάκη πέρα από την ανανέωση και την ενότητα, περιλάμβανε και την «πολιτική αυτονομία», την οποία επιχειρεί να κάνει πράξη με αυτό τον τρόπο και τη ρητορική.

Ένα τρόπο και μία ρητορική με την οποία επιχειρεί να διαμορφώσει το δικό του κοινό με τις ξεχωριστές αναφορές, που ξεπερνούν τις ασάφειες και τις συνδέσεις με άλλους χώρους, είτε την κεντροδεξιά, είτε την αριστερά. «Είμαστε διαφορετικά κόμματα» σημειώνουν με νόημα παράγοντες από τη Χ. Τρικούπη.

Γιάννης Μακρυγιάννηςprotothema.gr

Τέσσερα χρόνια μετά τον μυστηριώδη θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη στο Αγρίνιο, που αρχικά αποδόθηκε σε αυτοκτονία, ανοίγει νέος κύκλος ερευνών, με τις καταθέσεις των δύο μεγαλύτερων παιδιών της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Real News», το οποίο επικαλείται σε σχετικό του δημοσίευμα το in.gr, η νέα ανακρίτρια Αγρινίου, η οποία ανέλαβε καθήκοντα τον Σεπτέμβριο, φέρεται αποφασισμένη να δώσει οριστικό τέλος στην υπόθεση, είτε βάζοντας την στο αρχείο, είτε ασκώντας ποινικές διώξεις κατά συγκεκριμένων προσώπων.

«Υπάρχουν συγκλονιστικά ευρήματα»

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Αναστάσιος Δέδες, υποστηρίζει ότι «υπάρχουν συγκλονιστικά ευρήματα από τις έρευνες που πραγματοποίησα. Η υπόθεση της αυτοκτονίας δεν είναι καθόλου πιθανή. Περισσότερο παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια και μάλιστα όχι από ένα άτομο, αλλά πιθανότατα από δύο πρόσωπα».

Ο ίδιος τονίζει πως «κάποιος που είναι αποφασισμένος να πυρποληθεί δεν αγοράζει πετρέλαιο, αλλά βενζίνη. Η ίδια έβαλε 20 λίτρα πετρέλαιο κίνησης. Ίσως η ποσότητα πετρελαίου να αγοράστηκε για μετάγγιση σε όχημα άλλου προσώπου. Στον ουρανό του εσωτερικού του Ι.Χ., στη θέση πίσω από τον οδηγό, διαπίστωσα πατημασιές από μπότα. Αυτό παραπέμπει στο γεγονός ότι η Λαγούδη βρισκόταν μέσα σε κίνηση και κάποιος την εμπόδιζε να βγει, πάλευε η ίδια…».

Ο συνήγορος της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη, Βασίλης Ταουξής, ανέφερε στη «Real News» ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί από την ανακρίτρια εμπλεκόμενος στην υπόθεση, ο οποίος θα καταθέσει ως ύποπτος.

«Έχουν δρομολογηθεί και άλλες καταθέσεις μαρτύρων και εν τέλει θα κληθεί να καταθέσει ο κυρίως ύποπτος, αφού έχει ήδη εμφανιστεί και λάβει πλήρη αντίγραφα της υπαρχούσης δικογραφίας».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Toυ ΣΠΥΡΟΥ Χ. ΤΑΓΚΑ*

Τόνοι, πράγματι, από μελάνι χύθηκαν και μυριάδες παρορμητικές - εθνικιστικές κορώνες ή ατάκες ακούστηκαν, τουλάχιστον, τα δύο τελευταία χρόνια για τον περίφημο "EastMed" - τον "Αγωγό που θα άλλαζε δια παντός την τύχη μας...". Παρά τις νουνεχείς απόψεις εμπειρογνωμόνων, ειδικών αναλυτών και συμβούλων που εκτίμησαν και μίλησαν έγκαιρα για ..."Όνειρα θερινής νυχτός", καίτοι αποτελούσε ένα ανορθόδοξο και, λίαν, αμφίβολο οικονομικό εγχείρημα, οι εσωτερικές σκοπιμότητες, οι εθνικές ταλαντεύσεις και αμφιταλαντεύσεις, ώστε, να χτιστούν εύκολα και γρήγορα συμμαχίες (απέναντι στον κοινό εχθρό), το διαφήμιζαν μέρα - νύχτα και κλιμάκωναν τη ρητορική τους σε τέτοιο βαθμό που παραλίγο να έχουμε γι' αυτόν, ακόμη και πόλεμο (χωρίς μάλιστα να υπάρχει βαθιά αιτία -παραμόνο, ίσως, να διευκολύνουμε συμμάχους)...

Μέχρι, δηλαδή, που ένα Αμερικάνικο "non paper" γνωστοποίησε και επικαιροποίησε -θαρρείς κι ως ένα σημείο λυτρωτικά-, το αυτονόητο : "Ο "Eastmed" δεν αναμένεται να προχωρήσει για λόγους μη προκλήσεως εντάσεων..." εκτίμησε και διεμήνυσε, εν πολλοίς, την γραμμή κι, αυτόματα, κόπηκε η όρεξη όλων των σχετικών άσχετων με τα κοιτάσματα κι όλων αυτών που επένδυαν και φαντασιώνονταν παράταιρα "ενεργειακούς κόμβους" που θα εκτόξευαν την σημασία και την ισχύ της χώρας μας (της Κύπρου και του Ισραήλ που, ως γνωστόν, συνυπέγραψαν τα σχετικά). Ωστόσο, όσο καλό κι αν έκανε, επιτέλους, αυτό το "non paper" απέναντι στην αλήθεια των πραγμάτων και των εξελίξεων, άλλο τόσο κακό αφήνει πίσω του : Αφενός, η αξιοπιστία της χώρας γι' άλλη μια φορά πληγώθηκε καίρια στο διεθνές γεωπολιτικό γίγνεσθαι, καθώς, βεβαιωμένα πλέον, υποστήριξε ανεφάρμοστα σχέδια και πολιτικές και, αφετέρου, δημιουργείται εσωτερικά ένα τεράστιο ηθικό - πολιτικό "κενό" όσον αφορά τις διεκδικήσεις, τα δίκαια κ.λπ. που ενισχύθηκαν και εμπεδώθηκαν κάθετα, λόγω της ρητορικής και της έντασης που δημιούργησε, αλλά, αίφνης, ματαιώνονται ή ανακαλούνται, σχεδόν, καθ' ολοκληρίαν...

Μια ρητορική και ένταση που το μόνο που αφήνει, τελικά, πίσω της, είναι ενισχυμένες βάσεις, πρωτοφανείς στρατιωτικές διευκολύνσεις (λόγω και των γενικών εξελίξεων) χωρίς, όμως, και ουσιαστικά (ή απαραίτητα για μας), ανταλλάγματα από μέρους των "συμμάχων" μας. "Συμμαχία", είναι σαφές, δεν σημαίνει απαραίτητα και καθολική ταύτιση συμφερόντων, καθώς, το κάθε κράτος, ο κάθε λαός, επιφυλάσσει για τον εαυτό του, το καλύτερο δυνατό απ' αυτή, γεγονός που μπορεί ανά πάσα στιγμή να μεταβάλλει το παίγνιο. Το παιχνίδι, λοιπόν, στην προκειμένη περίπτωση, ως φαίνεται, παίχτηκε ουσιαστικά "διμερώς" -όχι, όμως, ανάμεσα στις τρεις χώρες και την Τουρκία (ως όφειλε μέσω των καναλιών διαλόγου και παγίωσης της ειρήνης)-, αλλά, μεταξύ των ΗΠΑ (που δεν επιθυμούν, είναι γεγονός, επιπλέον εντάσεις ή επεισόδια), και της Τουρκίας, ήτις, κρίνεται να καταλήγει γι' άλλη μια φορά, ως ο αναγκαίος και κρίσιμος στρατηγικός παράγοντας σε αυτή την περίοδο των γιγαντιαίων γεωπολιτικών ζυμώσεων, μοχλεύσεων και άλλων εξελίξεων στην περιοχή που, οπωσδήποτε, παρά τις διαφορετικές αντιλήψεις και προβλήματα, δεν πρέπει να αφεθεί να οδηγηθεί αμαχητί στον αντίπαλο... "Άξονα"...

Μένει, όθεν, να εκφράσουμε ό,τι η εξωτερική πολιτική και η διπλωματία δεν είναι απλά, δημόσιες σχέσεις και διαφημιστική προπαγάνδα (αυτολεξεί). Είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο, ουσιαστικό και, βέβαια, ευμετάβλητο, καθώς, καθορίζεται από ευρύτερες ανάγκες και συνεχή αντικρουόμενα συμφέροντα μεταξύ δυνάμεων. Κάθε φορά δε, που έκανε την εμφάνισή της ως τέτοια στην χώρα μας, μόνο προβλήματα και άσχημες εξελίξεις είχαμε. Αν προστεθούν, τώρα, σ' αυτή την τακτική αντίληψη περί πολιτικής και όλοι εκείνοι που παρεισδύουν κάθε φορά από φανατισμό και υψιπετή εθνικισμό στα πράγματα, θυμούμενοι τοιουτοτρόπως τα... "ιερά", τα... "όσια" και τις... "χαμένες πατρίδες", μόνο τραγωδίες και καταστροφές προετοιμάζονται και δημιουργούνται...

Η Ιστορία, πολλές φορές μας το μήνυσε τούτο, αλλά, εμείς, ή ως οι συνηθισμένοι "κακοί μαθητές" της τάξεως ή ως η "ουρά" και τα θύματα των διάφορων καλοθελητών που μας βάζουν μπροστά (ή στη μέση) για να κάνουν αυτοί τους ελιγμούς, τις μανούβρες τους (και μετά πίσω), δεν πήραμε ποτέ στα σοβαρά το χρήσιμο δίδαγμα. Κι αυτό, κοντολογίς, είναι ένα θέμα και ένα πρόβλημα δικό μας! Η προπαγάνδα, επομένως, μπορεί να προτάσσει και να διαφημίζει επιτυχώς έναν στόχο ή ένα σκοπό, αλλά, αν δεν είναι καλά επεξεργασμένη, συντονισμένη και αντίστοιχη με την αλήθεια και τους άλλους συντελεστές που συνεργούν, μπορεί κάλλιστα να σκοτώσει και να καταστρέψει τα πάντα!..

Υ.Γ. : Καλύτερος πάντα, ως εκ τούτου, είναι ο διάλογος και η μόνιμη προσπάθεια Ειρήνης, έστω, και αν οι συνομιλητές δεν συμφωνούν απαραίτητα. Θα έχουμε, τουλάχιστον, να λέμε (και θα... διαφημίζουμε δικαίως), στην διεθνή κοινή γνώμη που αποτελεί κι αυτή ενεργούμενο, πως προσπαθήσαμε υπεύθυνα και σοβαρά γι' αυτή. Αν αυτή η αντίληψη δε, συνδυαστεί με μια δομημένη, συντονισμένη "από τα πάνω" και από τα "κάτω" αποτροπή δύναμης και ισχύος (με ένα στυλ οργάνωσης άμυνας όπως του Ισραήλ η της μακρινής Φιλανδίας που ανήκει στο ήσυχο βορρά και, άρα, επουδενί αντιμετωπίζει ίδιας ποιότητας προβλήματα με μας), τότε θα είμαστε σε θέση να ομιλούμε βάσιμα και τεκμηριωμένα και για τα καλά που περιέχει και εκφράζει για όλους η ειρήνη - η Νικηφόρα ειρήνη...

Πηγή : ΜΑΤRIX 24

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ