Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  10:45: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Στη Βουλή για τη συζήτηση επι της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, πήγε το απόγευμα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε στην αίθουσα της Ολομέλειας την ομιλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, ενώ στο εντευκτήριο είχε χαλαρή κουβέντα με πολλούς βουλευτές της ΝΔ που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί.

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ηταν κάτι που το περιμέναμε. Μας δίνουν ευκαιρία να αναδείξουμε την πολιτική μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την πόλωση. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Εμείς εφαρμόζουμε τις πολιτικές μας, κάνουμε τη δουλειά μας και απευθυνόμαστε στους πολίτες», είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

iefimerida.gr

Το ΚΙΝΑΛ καταγγέλλει τον Τασούλα – Ο πρόεδρος της Βουλής αρνείται να παραχωρήσει τη «μικρή» αίθουσα, προκειμένου να συνεδριάσει την Κυριακή το μεσημέρι η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, παράλληλα με τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί της πρότασης μομφής – Διαμαρτυρία Κατρίνη

Θέμα από το πουθενά και για ακατανόητους λόγους προέκυψε τις τελευταίες ώρες στη Βουλή, μετά την άρνηση του προέδρου του Κοινοβουλίου, Κώστα Τασούλα, να παραχωρήσει στο Κίνημα Αλλαγής αίθουσα για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του την Κυριακή το μεσημέρι.

Εν όψει της ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής το βράδυ της Κυριακής το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε το σχετικό αίτημα, ώστε να μιλήσει στους βουλευτές του ο Νίκος Ανδρουλάκης και έτσι το Κίνημα να τοποθετηθεί και δια του προέδρου του στο κρίσιμο αυτό θέμα. Η συνεδρίαση έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι.

Όμως, ο κ. Τασούλας απέρριψε προφορικά το αίτημα και απαντώντας στις ενστάσεις που εξέφρασε ο επικεφαλής της ΚΟ, Μιχάλης Κατρίνης, διατύπωσε το επιχείρημα ότι η συζήτηση της πρότασης μομφής θα μπει εκείνη την ώρα στην τελική ευθεία για τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και δεν βρίσκει δόκιμο να γίνονται συνεδριάσεις κοινοβουλευτικών ομάδων ότι εξελίσσεται μία τόσο σημαντική συζήτηση στην Ολομέλεια.

Η απάντησή του προκάλεσε την έκπληξη και τη δυσφορία στα έδρανα του Κινήματος Αλλαγής, καθώς η μία διαδικασία είναι ανεξάρτητη από την άλλη και επιπλέον υπάρχει η ειδική συνθήκη ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι βουλευτής και άρα έχει μία λογική να θέλει να τοποθετηθεί και εκείνος με αυτό τον έμμεσο τρόπο.

Και παρότι ο κ. Τασούλας είχε διευκολύνει αυτή τη διαδικασία κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, τώρα εμφανίστηκε να αλλάζει θέση και να βάζει προσκόμματα.

Βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και συνεργάτες του προέδρου του, μιλούσαν για «συμπαιγνία μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να υποβαθμιστεί η παρέμβαση του Κινήματος και του κ. Ανδρουλάκη» και άφηναν ανοιχτό να εκδηλώσουν έντονη αντίδραση, στην περίπτωση που ο πρόεδρος της Βουλής επιμείνει σε αυτή τη θέση.

Προσέθεταν, δε, με νόημα ότι περιμένουν και την επίσημη άποψη του ΣΥΡΙΖΑ επ’ αυτού του θέματος.

Τηλεφωνική επικοινωνία Ανδρουλάκη Τασούλα

Την έντονη δυσαρέσκεια τους εκφράζουν από την Χαριλάου Τρικούπη. Νωρίτερα, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Κωνσταντίνος Τασούλας όπου εξέφρασε την δυσαρέσκεια του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε εξηγήσεις και επέμεινε να γίνει η συνεδρίαση όπως έχει προγραμματιστεί, δηλαδή στις 12 το μεσημέρι.

Από την Χ. Τρικούπη, έμπειρα στελέχη σχολιάζουν πως πρόκειται για μια «αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά».

Αναρωτιούνται τι μεσολάβησε από την πρωινή έγκριση μέχρι το απόγευμα όπου το προεδρείο απέρριψε το σχετικό αίτημα του Κινήματος Αλλαγής. Καταγγέλλουν μεθόδευση και ρωτούν, ποιος και γιατί παρεμποδίζει το τρίτο κόμμα να συνεδριάσει.

Αντιδημοκρατική η απόφαση λέει το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του:

Με μια θεσμικά απαράδεκτη και αντιδημοκρατική απόφαση, ο Πρόεδρος της Βουλής απαγορεύει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ να συνεδριάσει στη Βουλή την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022. Ποτέ ξανά δεν αρνήθηκε Πρόεδρος του Κοινοβουλίου σε κοινοβουλευτική ομάδα να συνεδριάσει εντός της Βουλής!

Επτά ώρες μετά την έγκριση του σχετικού αιτήματος, o κ. Τασούλας έκρινε ότι μπορεί, αιφνίδια και χωρίς αιτιολογία, να αρνηθεί στο τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα της χώρας να συνεδριάσει ελεύθερα.

Και το έπραξε, ομολογώντας ότι η επιλογή του αυτή δεν στηρίζεται σε καμία σχετική απαγορευτική διάταξη του Κανονισμού της Βουλής! Ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας.

Σε αυτήν την πρωτοφανή μεθόδευση, με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, καλούμε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να πάρουν θέση.

protothema.gr

Τέλος στην τρέλα των απαγορεύσεων βάζουν ολοένα και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς παρά τα πολλά κρούσματα που καταγράφουν η μετάλλαξη Όμικρον δεν προκαλεί σοβαρές νοσηλείες. 

Την ίδια ώρα όμως στην Ελλάδα συνεχίζουν οι απαγορεύσεις με την κυβέρνηση να ανακοινώνει μόλις χθες ότι αίρονται τα μέτρα για την εστίαση (μουσική και περιορισμός ωραρίου), παρόλα αυτά μένουν τα μέτρα για τα γήπεδα.

Φυσικά δεν μπαίνουν καν σε συζήτηση τα υπόλοιπα μέτρα. Δηλαδή οι απαγορεύσεις για τους ανεμβολίαστους, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, η υποχρεωτική ανανέωση του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους επτά μήνες κτλ. 

Οι γνωστοί «ειδικοί» μάλιστα εκφράζουν τη διαφωνία τους ακόμα και γι' αυτή τη μικρή χαλάρωση των μέτρων. «Λάθος μήνυμα η χαλάρωση των μέτρων, δεν είναι ώρα για να βγει κάποιος να διασκεδάσει. Τώρα πρέπει να προσέξουμε και να μην χαλαρώσουμε, δεν θα τελειώσει εύκολα η πανδημία», δήλωσε ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος. 

«Είναι κρίσιμη η περίοδος για το επόμενο κύμα. Το πάθημα μας έχει γίνει μάθημα.  Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έρθει, πιστεύουμε όμως ότι θα είναι ηπιότερο από το προηγούμενο», πρόσθεσε. 

Ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ Γ.Ιωαννίδης εξήγησε γιατί η Ελλάδα θα είναι η τελευταία χώρα που θα βγει από την πανδημία. 

«Η Ελλάδα, θα είναι ουραγός στην έξοδο από την πανδημία η Ελλάδα βρίσκεται στην 35η θέση παγκοσμίως από την αρχή της πανδημίας σε αριθμό νεκρών ανά εκατομμύριο πληθυσμού και πιθανότατα θα σκαρφαλώσει έτι περαιτέρω «στην 25 έως 30ή ή ακόμη και πιο ψηλά καταγράφοντας μια υγειονομική τραγωδία».

Την ίδια ώρα εκατοντάδες άτομα χάνουν καθημερινά τη ζωή τους, όχι τόσο λόγω του ιού, όσο των κυβερνητικών αποφάσεων. Για την καταστροφή στο ΕΣΥ τα έχουμε πει πολλές φορές και η κατάσταση γίνεται μέρα με τη μέρα ακόμα χειρότερη. 

Επίσης ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, αποκάλυψε πόσους ανθρώπους χάνουμε επιπλέον λόγω της θλιβερή απόφασης της κυβέρνησης να σταματήσει να προμηθεύεται μονοκλωνικά! Αν είχαμε μονοκλωνικά τότε πιθανόν και η Ελλάδα να κατέγραφε τον αριθμό θανάτων των άλλων χωρών. 

Τι γίνεται στις άλλες χώρες 

Η Δανία σκοπεύει να άρει όλους τους εναπομείναντες εγχώριους περιορισμούς κατά της COVID-19 την ερχόμενη εβδομάδα, ακολουθώντας παρόμοιες ανακοινώσεις που έκαναν η Βρετανία, η Ιρλανδία και η Ολλανδία, την περασμένη εβδομάδα, παρά τους υψηλούς αριθμούς που καταγράφονται στις μολύνσεις από την παραλλαγή του κορωνοϊού Όμικρον στην Ευρώπη.

Η σκανδιναβική χώρα χαλάρωσε τους περιορισμούς πριν από δύο εβδομάδες έπειτα από ένα lockdown διάρκειας ενός μήνα, επιτρέποντας την επαναλειτουργία των κινηματογράφων και των χώρων μουσικών εκδηλώσεων, ωστόσο ορισμένοι περιορισμοί παραμένουν, όπως οι περιορισμένες ώρες λειτουργίας για τα εστιατόρια και η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Σε επιστολή προς το Κοινοβούλιο, ο υπουργός Υγείας Μάγκνους Χόνικε ανέφερε πως η κυβέρνηση σκοπεύει να ακολουθήσει τις συστάσεις που εξέδωσε χθες, Τρίτη, μια επιτροπή ειδικών για άρση όλων των περιορισμών έως την 1η Φεβρουαρίου.

Η απόφαση της κυβέρνησης, η οποία πρέπει να λάβει κοινοβουλευτική έγκριση, θα είναι η πιο εκτεταμένη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στις σκανδιναβικές χώρες.

Η Βρετανία, η Ιρλανδία και η Ολλανδία ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα παρόμοιες αποφάσεις για την άρση των περισσότερων περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού, παρ΄όλο που ο αριθμός των μολύνσεων με την παραλλαγή Όμικρον παραμένει υψηλός. Μεταξύ των λόγων που αναφέρθηκαν ήταν η μείωση των μολύνσεων κάτω από ένα ανώτατο επίπεδο και ο μικρότερος αριθμός νοσηλειών από τον αναμενόμενο.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ξεκινά σήμερα (28.01.2022) στις 18:00 το απόγευμα η τριήμερη «μάχη» στη Βουλή επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο Μέγαρο Μαξίμου «διαβάζοντας» την πρωτοβουλία Τσίπρα, εκτιμούν πως είναι αποτέλεσμα της πίεσης που δέχεται από την εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και του διεμβολισμού της παράταξης του – που αποτυπώνεται καθαρά και στις δημοσκοπήσεις – από το έτερο κόμμα της κεντροαριστεράς.

Στο Μαξίμου επίσης εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας με την με την πρόταση μομφής που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης επιδιώκει να συσπειρώσει το κόμμα του στο δρόμο προς το Συνέδριο, κι ενώ δέχεται συντροφικά «μαχαιρώματα» μετά την πρόταση του για αλλαγή στην εκλογή Προέδρου και μελών της Κεντρικής Επιτροπής, που πλέον θα γίνεται από τη βάση.

Κυβέρνηση: «Κίνηση εντυπωσιασμού»

Η είδηση για την πρόθεση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «έσκασε» λίγα λεπτά πριν από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Γιάννη Οικονόμου.

Μετά από συντονισμό με το Μέγαρο Μαξίμου, με καθυστέρηση μισής ώρας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ξεκίνησε το μπρήφινγκ, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα…

«Ο κ. Τσίπρας βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο, επιχειρεί μία κίνηση εντυπωσιασμού, απολύτως προβλέψιμη πάντως… Οι πολίτες θα έχουν μία ακόμη ευκαιρία, να ακούσουν για την οικονομία, για τις επενδύσεις, για το Κράτος Δικαίου, για τη θωράκιση της χώρας, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, για την υγεία, για την ασφάλεια, για τη διαχείριση κρίσεων. Να ακούσουν για τις αποδόσεις της Κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει» σχολίασε ο κ. Οικονόμου.

Οι θέσεις της κυβέρνησης

Κυβερνητικοί παράγοντες δήλωναν πως μια τέτοια κίνηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναμενόμενη από καιρό, αν και το timing τους αιφνιδίασε. Ωστόσο, αν κι έρχεται σε μια… δύσκολη στιγμή, το Μέγαρο Μαξίμου την χαρακτηρίζει καλοδεχούμενη, εκτιμώντας ότι είναι μία ευκαιρία να “ξεδιπλωθεί” η πολιτική της κυβέρνησης στα ζητήματα για τα οποία την «μέμφεται» η Κουμουνδούρου….

-Στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, όπου η κυβέρνηση αναμένεται να εστιάσει στην ενίσχυση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, υπό τον οποίο, όπως προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός, θα δημιουργηθεί μία κεντρική δομή, με μεταβλητή σύνθεση φορέων, ανάλογα με τις ανάγκες (άλλη σύνθεση για πυρκαγιές, άλλη για κακοκαιρία, σεισμούς κλπ). Στόχος: κράτος, Αυτοδιοίκηση, Περιφέρεια, Δήμοι και ιδιώτες να λειτουργούν ενιαία, με βάση σαφή πρωτόκολλα. Να διαβουλεύονται τακτικά και να αποφασίζουν και να δρουν αμέσως, από κοινού, στις κρίσεις.

Όσον αφορά στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, η στήριξη είναι δεδομένη, ωστόσο περιέχει… αστερίσκους, όπως έκανε σαφές χθες και ο Γ. Οικονόμου. «Ο κ. Στυλιανίδης είναι υπουργός της κυβέρνησης και η κυβέρνηση στηρίζει όλους τους υπουργούς της. Αυτό είναι σαφές. Όπως και είναι σαφές ότι και ο πήχης των απαιτήσεων είναι πιο ψηλά από το αποτέλεσμα της διαχείρισης που υπήρξε» σημείωσε με νόημα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

-Στο μέτωπο της πανδημίας η κυβέρνηση θα αντιτείνει ότι οι αυξημένοι θάνατοι αφορούν κατά το πλείστον στους ανεμβολίαστους πολίτες, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση για εμβολιασμό.

Στον αντίποδα αναμένεται να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονόμευσε το εμβολιαστικό πρόγραμμα και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα ότι στηρίζει σταθερά τον «αρχηγό των αντιεμβολιαστών», όπως χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη τον Παύλο Πολάκη.

-Στο θέμα της ακρίβειας η κυβέρνηση θα εστιάσει στην οικονομική στήριξη που ήδη έχει παράσχει για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει να στηρίζει στο μέγιστο δυνατό τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

«Σύγκρουση» εφ’ όλης της ύλης

Η τριήμερη μάχη στη Βουλή, ως είθισται, θα είναι εφ’ όλης της ύλης, με την κυβέρνηση να θέτει προς σύγκριση και αξιολόγηση τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης της Ν.Δ. με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι για να περάσει η πρόταση δυσπιστίας απαιτούνται 151 θετικές ψήφοι. Με δεδομένο ότι η κυβερνητική πλειοψηφία αριθμεί 157 βουλευτές, ακόμη και αν την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα στηρίξουν όλα τα κόμματα – όπως προτίθενται – αλλά και οι 3 ανεξάρτητοι βουλευτές, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναμένεται να υπερψηφιστεί.

Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής.

Πηγή: newsit.gr

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 11:35

Αυτοί που νίκησαν τον φόβο!

«…Μην τους φοβάστε Έλληνες, στο φόβο σας ποντάρουν. Λίγος είναι ο καιρός τους. Η Ελλάδα θα ζήσει στους αιώνες, αυτοί θα χαθούν...», διατράνωνε ο αγαπητός και αξέχαστος μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, αφενός δείχνοντας το μέγεθος της προπαγάνδας του φόβου που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι παγκόσμιοι και εγχώριοι  δικτάτορες και εχθροί του ανθρωπίνου γένους, αφετέρου δίνοντας την ελπίδα της τελικής νίκης των Ελλήνων!

Τι είναι όμως φόβος;

Ο φόβος είναι ένα βασικό συναίσθημα του ανθρώπου που προκαλείται από τη συνειδητοποίηση ενός πραγματικού ή πλασματικού κινδύνου ή μιας απειλής. Είναι ένας μηχανισμός προστατευτικού χαρακτήρα, χωρίς να απαιτεί συνειδητή σκέψη.

Στη «Ρητορική» του Αριστοτέλη είναι ένα είδος ψυχικής και σωματικής οδύνης ή αναστάτωσης που προκαλεί η ιδέα κάποιου καταστρεπτικού ή οδυνηρού κακού που πρόκειται να συμβεί. Ο «Αισχύλιος» φόβος, που είναι κατά το πλείστον σωματοποιημένος, είναι εκείνος που περιέχει και αισθηματικό αντίκτυπο συγκινησιακά φορτισμένο, συνοδεύεται δε πάντοτε από μια ανησυχία και αγωνία για το άμεσο μέλλον.

Ο φοβισμένος άνθρωπος παύει να είναι ο εαυτός του! Νιώθει να εκμηδενίζεται, δεν μπορεί να σκεφθεί, δεν μπορεί να δει καθαρά, με αποτέλεσμα να καθίσταται απολύτως αδρανής και να δέχεται εύκολα την όποια προπαγάνδα του επιβληθεί. Έτσι γίνεται εύκολα η χειραγώγηση και η καθοδήγησή του, όταν κάτω από συνθήκες φόβου απώλειας της ζωής, μεταμορφώνεται σε μαζάνθρωπο, περιορίζοντας την οπτική του μόνο σε μια κατεύθυνση!

Τι είδους φόβοι υπάρχουν στην Ελλάδα σήμερα;

Σήμερα διαμορφώνεται ένα τρομερό κλίμα φοβίας στη χώρα μας, με βασικούς άξονες τον κορωνοϊό, την Τουρκία και την λαθρομετανάστευση. Τον Έλληνα τον διακατέχουν τρεις «ορισμένοι» φόβοι: Πρώτον «να μην κολλήσει κορωνοϊό και πεθάνει ή μην του επιβάλλουν πρόστιμο γιατί δεν ακολουθεί τα επιβαλλόμενα μέτρα», δεύτερον «να μην μας επιτεθεί ο Τούρκος»,  και τρίτον «να μην τον στοχοποιήσουν ως ρατσιστή ή φασίστα» αν είναι αντίθετος με την λαθρομετανάστευση! Επιπλέον τον καθηλώνει και ένας «αόριστος» φόβος, έντεχνα καλλιεργημένος, για να μην μπορεί να αποκτήσει μηχανισμούς άμυνας, ο οποίος προσδιορίζεται σε στοιχεία του μικρόκοσμου του, όπως να μην του χαλάσουν την ησυχία του, να νοιώθει ασφαλής μέσα στο σπίτι του, να μην πάθει τίποτε ο ίδιος και η οικογένειά του.

Ειδικότερα, σήμερα στην χώρα μας, αποκλειστικά και κατακλυσμιαία, βασιλεύει ο φόβος  του κορωνοϊού SARS-2, οποίος εργαλειοποιήθηκε έντεχνα από τα όργανα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης παγκοσμίως. Στο πλαίσιο αυτό, επικρατεί μια άνευ προηγουμένου σταλινική-φασιστική αστυνόμευση και διασπείρεται έντεχνα καθημερινά, μέσω των ΜΜΕ, ο φόβος του θανάτου, συνδυαζόμενος με τον φόβο και την απειλή εξοντωτικών προστίμων, σύλληψης σε περίπτωση που δεν υπακούει κάποιος στους κορωνοκανόνες καθώς και απώλεια εργασίας.

Πώς νικάμε τον φόβο;

Η σύγχρονη Ψυχολογία προτείνει κάποιους τρόπους αντιμετώπισης του φόβου: Απομακρύνσου από την πηγή του φόβου (πχ. κλείσε την τηλεόραση που βομβαρδίζει με φόβο). Άντλησε δύναμη από άλλα δυνατά συναισθήματα, όπως πίστη, χαρά, αισιοδοξία. Δες την πραγματικότητα (που σίγουρα είναι πιο καλή από αυτή που νομίζουμε, από αυτή που μας δείχνουν). Τόλμησε, έλα αντιμέτωπος με αυτό που φοβάσαι. Τέλος, αντιμετώπισε τον φόβο, τον κίνδυνο μαζί με άλλους.

Ποιοι νίκησαν τον φόβο και γιατί;

-Τον φόβο νίκησαν όσοι έμειναν μακριά από την προπαγάνδα των ΜΜΕ, τα οποία για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία καλοπληρώθηκαν για να παίξουν συντονισμένα ένα παγκόσμιο παιχνίδι επιβολής του φόβου του θανάτου στον παγκόσμιο πληθυσμό.

-Τον φόβο νίκησαν όσοι παρέμειναν ψύχραιμοι, έψαξαν, διάβασαν, άκουσαν και έτσι σχημάτισαν άποψη για το τι παίζεται παγκοσμίως και στην χώρα τους.

-Τον φόβο νίκησαν όσοι δεν έβαλαν τις εφήμερες ανέσεις στη ζωή τους ή και τη δουλειά τους πάνω από την ελευθερία τους, το πανανθρώπινο αυτό αγαθό, που αποτελεί ένα από τα αναφαίρετα και απαραβίαστα ανθρώπινα δικαιώματα, δηλαδή δικαιώματα «που έχουν θεμελιώδη σημασία, δεν χορηγούνται από ανθρώπινη εξουσία και δεν γίνεται να παραδοθούν», σύμφωνα με τους σχετικούς διεθνείς κανόνες.

-Τον φόβο νίκησαν όσοι δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς της ανθρώπινης εξουσίας, επιδεικνύοντας μια ιδιαίτερα μεγάλη ψυχική δύναμη αντίστασης.

-Τον φόβο νίκησαν όσοι δεν ακολούθησαν την πολιτική γραμμή του κόμματός τους, ως πειθήνια κομματικά άτομα, χωρίς ίδια κριτική σκέψη και γνώμη.

-Τον φόβο νίκησαν όσοι στήριξαν την απόφασή τους στην πίστη στο Χριστό και στα μυστήρια της λατρείας Του, χωρίς να κάνουν απαράδεκτες εκπτώσεις υποβαθμίζοντας την πίστη και την Εκκλησία σε ιδιαίτερα χαμηλό κοσμικό επίπεδο.  

Δεν φοβόμαστε λοιπόν!

Ενωνόμαστε! Ο εχθρός είναι κοινός. Είναι τα φερέφωνα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης και τα κάθε λογής παγκόσμια ή εγχώρια τσιράκια και πειθήνια όργανά τους! Δεν φοβόμαστε! Δίνουμε μια δυνατή γροθιά στον φόβο!

Μένουμε ελεύθεροι!

Νικόλαος Ταμουρίδης
Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ