Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:01: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 13:46

Γ. Βαρεμένος: “Παναιτωλικέ, ζούμε Ευρώπη να σε δούμε!”

“Παναιτωλικέ, ζούμε Ευρώπη να σε δούμε!”

Γράφει ο Γιώργος Βαρεμένος*

Μεγαλοπιαστήκαμε! Ξαφνικά, μες την καρδιά της πανδημίας, λες και κάναμε τετραπλό εμβόλιο mRNA, το οποίο επενέβη στο DNA και μας αναποδογύρισε τον γενετικό κώδικα.

Εκεί που είμασταν loosers στην ζωή, την κοινωνία, την πολιτική και ευχαριστιόμασταν να βλέπουμε νίκες του Παναιτωλικού μόνο σε μπαράζ της Γ’ Εθνικής, καταληφθήκαμε από οπτασίες Ευρώπης.

Αρχίσαμε να βλέπουμε τον, καταγόμενο από το ταλαιπωρημένο Σαν Πέδρο Σούλα της Ονδούρας (με το μεγαλύτερο αριθμό δολοφονιών στον κόσμο ανά πληθυσμό), Ντέϊμπι Φλόρες να φοράει την στολή του Σιμόν Μπολιβάρ και να φέρνει πάνω σε κίτρινο άλογο το μήνυμα ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών στην Ευρώπη.

Τον γκαούτσο Ξαβιέ Μεντόζα να μεταμορφώνεται σε Μέσι των φτωχών, πρώην καπνεργατών. Όπως όμως μας διδάσκει το παράδειγμα του σεμνού κουβαλητή της μπάλας Άγγελου Τσιγγάρα, πρέπει να κρατάμε το τόπι χαμηλά και να μη παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Οι ταπεινοί υψωθήσονται στα play-off και δεν θα περιμένουν το πέναλτι στο 90’ παρά κάτι για να σωθούν.

Προσοχή! Οι νίκες μπορεί να σε οδηγήσουν στην αλαζονεία και να νοιώσεις ότι δεν είσαι κοινός θνητός, αλλά Μωυσής -φλερτάροντας έτσι με την γενική καταστροφή. Για κάθε ενδεχόμενο, πρέπει να μείνεις πιστός στο δόγμα της χαράς του παιγνιδιού. Πάνω κι από τον προορισμό, σημασία έχει το ίδιο το ταξίδι.

Αν είναι να βγει ο Παναιτωλικός στην Ευρώπη, να το κάνει και για έναν επιπλέον λόγο: να δείξει στους κουτόφραγκους τί εστί ελληνική επαρχία. Όχι οποιαδήποτε επαρχία, αλλά Αιτωλοακαρνανία. Στο κάτω-κάτω, γιατί να μην πάει ο Παναιτωλικός στην Ευρώπη; Εδώ θα διοργανώσει πρωτάθλημα αλπικού σκι η Μύκονος!

*Bουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 781 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 13:50