Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:09: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022

«Τελικά η αυτόνομη πορεία αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη όταν δεν μένει σύνθημα, αλλά πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη», σχολίασε η ΝΔ

Πυρά κατά του Νίκου Ανδρουλάκη εξαπολύει το κυβερνών κόμμα μετά τις δηλώσεις του πριν από λίγο ότι το ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης μομφής.

«Δύσκολη η αυτονόμη πορεία στην πράξη»

Μάλιστα η ΝΔ επιπλήττει τον κ. Ανδρουλάκη κάνοντας λόγο για ασυμβίβαστες επιλογές ως προς τη στήριξη της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ και της ταυτόχρονης εναντίωσης στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές.

Πρακτικά, η ΝΔ κατηγορεί το Νίκο Ανδρουλάκη για αντικυβερνητική σύμπλευση του ΚΙΝΑΛ με το ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Ακούσαμε απόψε τον κ. Ανδρουλάκη, από τη μία να λέει ότι το ΚΙΝΑΛ υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης και από την άλλη να υποστηρίζει ότι δεν είναι ώρα τώρα να γίνουν εκλογές.

»Το πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο μόνο ο ίδιος το ξέρει. Τελικά η αυτόνομη πορεία αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη όταν δεν μένει σύνθημα, αλλά πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη».

ot.gr

Με νέα ανακοίνωση η Αττικές Διαδρομές αναφερόμενη στις κατηγορίες που της αποδίδονται για το χάος που επικράτησε στην Αττική Οδό με τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στα χιόνια, αποποιείται κάθε ευθύνη, τονίζοντας ότι δεν εισακούστηκε το αίτημα να απαγορευτούν τα φορτηγά από την προηγούμενη ημέρα και ότι η απόφαση για απαγόρευση ήρθε πολύ αργά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Η ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. προς αποκατάσταση της πραγματικής διάστασης των γεγονότων αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης και της διακοπής της κυκλοφορίας της Αττικής Οδού κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΔΑ», ενημερώνει για τα παρακάτω.

Κατά πρώτον, η ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. δια των εκπροσώπων της που παρέστησαν στις συντονιστικές συσκέψεις της 21ης και 23ης Ιανουαρίου των αρμόδιων φορέων υπό τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, όπως αναγράφεται και στα πρακτικά, έθεσε εξαρχής ρητώς αιτήματα προληπτικής απαγόρευσης των φορτηγών – βαρέων οχημάτων από το βράδυ της Κυριακής 23 Ιανουαρίου (όπως είχε αποφασισθεί σε αντίστοιχες συγκυρίες στο παρελθόν) ενώ επισημάνθηκε με ιδιαίτερη έμφαση ότι παρά την ετοιμότητα της εταιρείας με 35 εκχιονιστικά οχήματα σε 70 χιλιόμετρα, η αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων σε συνδυασμό με τα αναμενόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα, μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους τόσο για την ασφάλεια των οδηγών όσο και για την ομαλή λειτουργία του αυτοκινητόδρομου.

Ως εκ τούτου:

• Στη σύσκεψη της 21ης Ιανουαρίου, η ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. και λοιποί Παραχωρησιούχοι ζήτησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων και την επίσημη σύσταση από πλευράς της Πολιτείας για την όσο το δυνατόν ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων εντός του αστικού ιστού αλλά και την αποκλειστική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις μετακινήσεις. Η λήψη αποφάσεων για τα μέτρα και τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, παραπέμφθηκε για τη συντονιστική σύσκεψη της 23ης Ιανουαρίου.

• Στη συντονιστική σύσκεψη της 23ης Ιανουαρίου η ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. δια των εκπροσώπων της επανέλαβε την ανάγκη για μείωση των κυκλοφορούντων οχημάτων από την προηγούμενη κιόλας μέρα, δεδομένου ότι η κακοκαιρία αναμενόταν, όπως μας ενημέρωσαν οι αρμόδιοι φορείς, για τη Δευτέρα το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, ανέφερε την ανάγκη για κλείσιμο των σχολικών μονάδων, απαγόρευση των φορτηγών από την Κυριακή το βράδυ – όπως είχε γίνει και στην κακοκαιρία «Μήδεια» (13-17 Φεβρουαρίου του 2021) – και την επίσημη επικοινωνία από πλευράς Πολιτείας για την ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων στην Αθήνα, όπως είχε ήδη πραγματοποιήσει η ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της στο Twitter.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι παρόντες παραχωρησιούχοι / λειτουργοί αυτοκινητοδρόμων συμφώνησαν στην πρόταση για την προληπτική και σε κάθε περίπτωση έγκαιρη απαγόρευση των φορτηγών καθώς και στην παρουσία της Αστυνομίας στα Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας και στην ενισχυμένη παρουσία Τροχονόμων στις εισόδους και στα διόδια για την επιβολή ή την εφαρμογή των όποιων αναγκαίων κυκλοφοριακών περιορισμών.

Επί των παραπάνω θεμάτων και ειδικά σε ότι αφορά τα φορτηγά και μετά από παρεμβάσεις Περιφερειαρχών κατά της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας τους, ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας τοποθετήθηκε σαφώς λέγοντας ότι πρέπει να διασφαλιστεί η οικονομική – εφοδιαστική αλυσίδα. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι το Κράτος δεν μπορεί να κλείνει δρόμους προληπτικά και πρότεινε να υπάρχει στενή συνεργασία Τροχαίας και Παραχωρησιούχων με σύσταση η Τροχαία να παρεμβαίνει όπου απαιτείται είτε με ακινητοποίηση των φορτηγών ή να διοχετεύονται πίσω από αλατιέρες για να μπορούν να κινηθούν.

Στην πρόταση αυτή συμφώνησε και η Αστυνομία προσθέτοντας ότι ανάλογα με τα φαινόμενα θα προχωράει σε σχετικές απαγορεύσεις όπου χρειάζεται μέσω ανακοινώσεων.

Τονίζεται ότι η ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. όπως και κάθε λειτουργός ή παραχωρησιούχος [δεν νομιμοποιείται] δεν έχει την εξουσία, σύμφωνα με την εφαρμοστέα νομοθεσία, απόφασης ή εντολής για τον περιορισμό ή την απαγόρευση της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο που λειτουργεί.

Έχει το δικαίωμα να προτείνει ή να ζητήσει μέτρα περιορισμού ή απαγόρευσης της κυκλοφορίας εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο για λόγους ασφάλειας, όπως και έκανε στην προκειμένη περίπτωση, επισταμένα κατά τη διάρκεια και των δύο συντονιστικών συσκέψεων αλλά καμία αρμοδιότητα να προβεί αυτοβούλως και να επιβάλει περιορισμό ή διακοπή της κυκλοφορίας χωρίς προηγούμενη σχετική απόφαση από την αρμόδια Διεύθυνση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εν προκειμένω αρμόδιος φορέας για τη διακοπή λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου της Αττικής Οδού είναι η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, στη δικαιοδοσία της οποίας υπάγεται το τμήμα Τροχαίας Αττικής Οδού.

Η συντονιστική ομάδα του Τμήματος Τροχαίας Αττικής Οδού επιχειρούσε δια ζώσης από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου στο κέντρο επιχειρήσεων της Αττικής Οδού έχοντας πλήρη εικόνα της κατάστασης και των προβλημάτων που επέφερε η ακαριαία συγκέντρωση των βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Τροχαία έχοντας ήδη λάβει συστάσεις από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας κατά τη διάρκεια των συντονιστικών συσκέψεων για παρέμβαση όπου κρίνεται απαραίτητο, επιβεβαιώσει δια των εκπροσώπων της ότι θα παρέμβει με όποια απόφαση χρειαστεί ακόμα και διακοπής κυκλοφορίας και κλεισίματος των δρόμων και έχοντας πλήρη εικόνα της κατάστασης που εξελισσόταν από νωρίς το πρωί, επέβαλε την απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών στην Αττική Οδό με σχετική απόφαση στις 14.00 το μεσημέρι.

Η απαγόρευση ήρθε πολύ αργά, με το φαινόμενο σε πλήρη εξέλιξη, και αφού είχαν ήδη προκύψει μεγάλα κυκλοφοριακά ζητήματα. Συγκεκριμένα, το κλείσιμο της Νέας Οδού αλλά και της Εθνικής Οδού το πρωί της Δευτέρας, μετακύλησε όλο τον όγκο των βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό, με αποτέλεσμα στις 09.00 π.μ. και με τη χιονοκαταιγίδα να έχει κάνει νωρίτερα την εμφάνισή της, να έχουμε μια πρωτοφανή κίνηση 38.557 οχημάτων και 3.772 φορτηγών τα οποία μέχρι τις 14.00 έφτασαν τα 68.000 οχήματα, 5.700 φορτηγά και 35 εκχιονιστικά ανάμεσά τους που προσπαθούσαν να επιχειρήσουν. Και όλα τα παραπάνω χωρίς καμία απαγόρευση κυκλοφορίας ή σύσταση μη κυκλοφορίας στους δρόμους από την Πολιτεία την προηγούμενη μέρα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι – σε αντίθεση με άλλους αυτοκινητόδρομους – η Αττική Οδός με 50 εισόδους, απαιτεί έγκαιρη απόφαση κλεισίματος, έτσι ώστε να διασφαλιστεί από πλευράς Τροχαίας ότι θα έχει έγκαιρα όλες τις επιπλέον απαραίτητες δυνάμεις σε κάθε είσοδο για να απαγορεύει την έλευση κάθε βαρέως οχήματος. Όταν έντονα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι αδύνατη η ταυτόχρονη απαγόρευση εισόδου βαρέων οχημάτων σε όλες τις εισόδους της Αττικής Οδού και αυτό γιατί δεν είναι πρακτικά εφικτό για την Τροχαία, να εξασφαλίσει και να διαθέσει το απαιτούμενο προσωπικό ώστε να εφαρμοστεί πλήρως και έγκαιρα η απαγόρευση.

Ένας αυτοκινητόδρομος όπως είναι η Αττική Οδός απαιτεί έγκαιρο προγραμματισμό για αυτό και ήταν επίμονη η προσπάθεια των εκπροσώπων της εταιρείας να απαγορευτεί η κυκλοφορία, ειδικά των βαρέων οχημάτων, από την προηγούμενη ημέρα.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από την προηγούμενη μέρα δεν αποτελούσε μόνο θέμα διασφάλισης της ροής της Αττικής Οδού ή οποιουδήποτε άλλου οδικού άξονα, αλλά κυρίως θέμα προστασίας και ασφάλειας των χρηστών του αυτοκινητόδρομου. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να είναι το κίνητρο εξαρχής για την απαγόρευση κυκλοφορίας και όχι αν θα μπορούσαν ή όχι να ανταποκριθούν οι παραχωρησιούχοι στη διαχείριση της «ΕΛΠΙΣ».

Οι αναφορές του Tύπου σε συγκρίσεις με τη «ΜΗΔΕΙΑ» που αναπαράγονται οφείλουν να ξεκαθαριστούν ως προς τα εξής βασικά σημεία.

Η κακοκαιρία «ΜΗΔΕΙΑ» τον Φεβρουάριο του 2021 αντιμετωπίστηκε με το ίδιο επιχειρησιακό σχέδιο αλλά εν μέσω lockdown και άρα με ελάχιστη κυκλοφορία.
Η τότε Ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και κ. Ν Χαρδαλιάς είχαν δώσει οι ίδιοι εντολή για την απαγόρευση κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων από την προηγούμενη ημέρα ανταποκρινόμενοι πλήρως σε αντίστοιχο αίτημα της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ.
Αλλά ακόμη και στο παρελθόν, στα 20 και πλέον χρόνια λειτουργίας της, η Αττική Οδός ουδέποτε κατέστη απροσπέλαστη, καθώς σε όλα τα αντίστοιχα περιστατικά η Τροχαία λάμβανε τα κατάλληλα μέτρα πριν την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η διαχείριση παρόμοιων καταστάσεων αποτελεί μία παραμετρική προσπάθεια και απαιτεί μία κοινή γραμμή με γνώμονα το κοινό καλό και σύμπλευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων πάνω σε μία βασική προτεραιότητα, που δεν είναι άλλη από την ασφάλεια των πολιτών. Η εταιρεία επέλεξε να συγκεντρώσει όλες της τις δυνάμεις, με πρωταρχικό μέλημα την ασφαλή ολοκλήρωση της επιχείρησης απεγκλωβισμού πολιτών και οχημάτων και την επαναφορά του δρόμου σε πλήρη λειτουργία.

Σε αυτό το σημείο, η εταιρεία θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές της ευχαριστίες στον Ελληνικό Στρατό, την Πυροσβεστική αλλά και την Ελληνική Αστυνομία για την πολύτιμη συνδρομή τους, εν μέσω ακραίων καιρικών φαινομένων, στην επιχείρηση απεγκλωβισμού πολιτών και οχημάτων τις προηγούμενες μέρες. Σημειώνουμε δε ότι, παράλληλα με τη συνδρομή της Πολιτείας, στο σημείο επιχειρούσε ανελλιπώς όλο το δυναμικό της Αττικής Οδού.

Η Αττική Οδός, 20 και πλέον χρόνια αποτελεί υπόδειγμα αυτοκινητοδρόμου τόσο σε επίπεδο υποδομής, όσο και σε επίπεδο διαχείρισης και λειτουργίας. Στα 20 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας της, η Αττική Οδός κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα των οδικών μετακινήσεων στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον πήχη στους τομείς της ασφάλειας και των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας χιλιάδων ανθρώπων.

Σήμερα, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε με την ίδια ευθύνη για ασφαλείς διαδρομές και ποιοτική αναβάθμιση των μετακινήσεων προς όφελος όλων των πολιτών.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ και αποστρατεύθηκαν ο αρχηγός της Πυροσβεστικής και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνεδρίασε, σήμερα, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) με αντικείμενο τις τακτικές κρίσεις για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αποστρατεύθηκαν ο αρχηγός της Πυροσβεστικής και της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ παρατάθηκε η θητεία του αρχηγού του Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

Πιο αναλυτικά τo ΚΥΣΕΑ αποφάσισε:

-Την παράταση της θητείας του Αντιστράτηγου (ΤΘ) Χαράλαμπου Λαλούση ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ) κατά ένα ακόμη έτος.

-Την παράταση της θητείας του Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη (ΠΝ) ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ) κατά ένα ακόμη έτος.

-Την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη, Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ).

-Την επιλογή του Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

-Την τοποθέτηση του Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Φασούλα ως Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, σε αντικατάσταση του επιλεγέντος για τη θέση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

– Την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Π.Σ. Στέφανου Κολοκούρη.

-Την επιλογή του Αντιστρατήγου Π.Σ. Αλέξιου Ράπανου ως Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πηγή εικόνας: protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ζουν σε άλλη χώρα

Στέλιος Πέτσας, Γιάννης Οικονόμου, Κώστας Αχ.Καραμανλής, Τάκης Θεοδωρικάκος, Άκης Σκέρτσος… Πήραν σβάρνα τα κανάλια για να πουν ότι «το κράτος στάθηκε όρθιο» και ότι «έμαθαν από τα λάθη»…

Με τις εικόνες των οχημάτων στην Αττική Οδό για τρίτη ημέρα, με τους δρόμους της Αθήνας σχεδόν απροσπέλαστους σε πολλούς Δήμους, με το ρεύμα κομμένο σε χιλιάδες σπίτια, με, με, με…

Η αυτοαποθέωση στην περίπτωσή τους είναι μάλλον κλινική περίπτωση.

Δικαιολογίες αστείες -αν όχι γελοίες- για το επιτελικό μπάχαλο που εκπροσωπούν επάξια, υποκριτικές συγγνώμες, θριαμβολογία για το χάος.

Μόνο το standing ovation έλειπε. Από τους ίδιους προς τον εαυτό τους εννοείται.

πηγή : newsbreak.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Η κακοκαιρία και ο “κακός τους ο καιρός”

Το χιόνι που σκέπασε περιοχές της χώρας μας τις τελευταίες ημέρες, “ξεσκέπασε” το πραγματικό πρόβλημα του ελληνικού λαού: το ανίκανο και επικίνδυνο νεοφιλελεύθερο πολιτικό προσωπικό που τον κυβερνά. Αυθάδες, υπερφίαλο και με βαρύγδουπες ανακοινώσεις όταν έχουμε καλοκαιριά, μουγγό, σαστισμένο και εξαφανισμένο, με τις πρώτες κιόλας νιφάδες ενός χιονιού, που εν τούτοις με “ελβετική ακρίβεια” είχαν προβλέψει οι Μετεωρολογικές Υπηρεσίες της Χώρας. Από την άλλη, η ιδιωτικοποίηση βασικών δομών και λειτουργιών μιας κοινωνίας, αφενός θα δείχνει τη γύμνια της “με την πρώτη δυσκολία”, αφετέρου, θα μετακυλίει τις ζημιές της, στο διηνεκές, στις πλάτες των φορολογουμένων πολιτών.

Η ανυπαρξία υλοποίησης “ενός σχεδίου” για την αντιμετώπιση ενός -πράγματι- εντόνου καιρικού φαινομένου, δεν είναι το αποτέλεσμα “κακιάς στιγμής”, ασυνεννοησίας ή και απλώς ανικανότητας των ιθυνόντων. Είναι το επακόλουθο του ξεπουλήματος των δημόσιων δομών και λειτουργιών σε κερδοσκόπους, αλλά και το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που συρρικνώνει -έως εξαφανίσεως- το απολύτως απαραίτητο κοινωνικό κράτος, από ένα πολιτικό προσωπικό, υπηρέτη “επενδυτών”, “επιχειρηματιών” και δανειστών, κυρίως ξένων αλλά και ντόπιων.

Έτσι, το να ακινητοποιούνται αυτοκίνητα και να εγκλωβίζονται άνθρωποι στον πιο σύγχρονο και ακριβοπληρωμένο περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της πρωτεύουσας, για ώρες, μόνοι, αβοήθητοι, με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, το ίδιο χάος να καλύπτει όλους τους δρόμους της Aθήνας, νοικοκυριά μέσα στην παγωνιά να μην έχουν ρεύμα, ασθενείς συνάνθρωποι μας να μην μπορούν να προσεγγίσουν τα νοσοκομεία και τα τραίνα μόνο να “σφυρίζουν”, φαίνεται να μην είναι παράδοξο. Μνημονιακές υποχρεώσεις και νεοφιλελεύθερες επιλογές, εκβιάζουν και επιβάλλουν ανεπάρκειες, ελλείψεις και φτώχεια στους αμυντικούς μηχανισμούς της κοινωνίας, σε τέτοιο σημείο, που η επιβίωση των μελών της, να είναι, πολλές φορές, απλώς αποτέλεσμα  τύχης.

Προφανώς και το πλέον εύλογο προληπτικό μέτρο, για να μη ζήσουμε ό,τι ζήσαμε, θα ήταν, πριν χιονίσει, να “στρωθούν” οι δρόμοι με αλάτι. Αντί αυτού, διαφημιστικό σόου του επικεφαλής της Περιφέρειας Αττικής, περί απόκτησης καινούργιων εκχιονιστικών θηρίων, τα οποία όμως τα είδαμε μόνο στην τηλεόραση, και πριν χιονίσει. Ως προς τα εκχιονιστικά και λοιπά μηχανήματα, αυτά “τα βγάζεις στους δρόμους” πριν χιονίσει. Και βέβαια, όλα αυτά είναι συνήθη αυτονόητα μέτρα που κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σε θέση να λαμβάνει -και λαμβάνει- όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Για τους εδώ ιθύνοντες, αν και ένθερμοι υποστηρικτές -σε βαθμό λαγνείας- κάθε εκπορευόμενου από την ΕΕ προστάγματος, τα εν λόγω μέτρα αποδεικνύονται terra incognita. Ο “ευρωπαϊκός τους προσανατολισμός” εξαντλείται στο να εκτελούν τις προσταγές των εταίρων μας για ξεπούλημα των λιμανιών και των αεροδρομίων της Χώρας, του λιγνίτη, της ΔΕΗ και του ΟΣΕ, του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών στα ξένα funds, και μέχρι εκεί. 

Από την άλλη, ο νέος υφυπουργός ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, έχει ή δεν έχει κάποιου είδους ευθύνη σε σχέση με το φιάσκο; Είχε ή δεν είχε το γενικό πρόσταγμα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας; Θα ρίχνει  το ανάθεμα, σιωπηρά, μόνο στον Πατούλη; Ο τελευταίος, από πού έπαιρνε εντολές ή έστω οδηγίες; Όχι από τον νέο υφυπουργό; Όχι αυτόν που άρον-άρον του δόθηκε από την κυβέρνηση η ελληνική υπηκοότητα, “τιμής ένεκεν”, για να υπουργοποιηθεί, καθότι είναι ο πλέον ειδικός σε ζητήματα κλιματικής αλλαγής και ειδικότερα διαχείρισης κρίσεων, με τη σφραγίδα μάλιστα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής; Δεν έχει καμιά ευθύνη;

Φαίνεται πως όχι: και η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ και ο νέος υφυπουργός, θα επιχειρηθεί να διασωθούν με τα δύο χιλιάδες ευρώ που ο πρωθυπουργός της Χώρας παρότρυνε την εν λόγω εταιρεία να προσφέρει, ως συνολική αποζημίωση και με παραίτηση κάθε άλλης απαίτησης, σε κάθε συμπολίτη μας που θα αποδείξει ότι εγκλωβίστηκε σε αυτήν. Για αυτούς που εγκλωβίστηκαν, ταλαιπωρήθηκαν και κινδύνεψαν σε όλους τους υπόλοιπους δρόμους της Αθήνας, δεν έχει ακουστεί ακόμη κάποια ανάλογη πρόβλεψη. Έτσι, ακόμα και οι υπερασπιστές της “ιδιωτικής πρωτοβουλίας”, επεμβαίνουν, τελικά, στη λειτουργία της, “όταν χρειάζεται”. Δεν το κάνουν όμως προς αποκατάσταση αυτών που προσβλήθηκαν. Το ζητούμενο είναι να διασωθεί ο ιδιωτικός χαρακτήρας εκμετάλλευσης της οδού. Να συνεχίσει ο κόσμος να πληρώνει τα διόδια, αγόγγυστα, στον ιδιώτη. Να αποφύγει η εταιρεία δικαστικές διαμάχες, έξοδα αποζημιώσεις αγωγές και μηνύσεις. Εξάλλου, τα δέκα εκατομμύρια ευρώ που ίσως πληρώσει (τόσο φαίνεται να είναι το σύνολο των αποζημιώσεων), θα τα βγάλει πολύ γρήγορα και όχι μόνο από τα διόδια. Επιπλέον, σώζεται και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας. Φαίνεται πως έχει “έργο” μπροστά του να υλοποιήσει, για το οποίο εξάλλου και κλήθηκε. Και αυτό δεν είναι η Πολιτική Προστασία.

Το Συμπέρασμα είναι ένα: Δεν υπάρχει Πολιτική Προστασία στην χώρα.

Και αυτό είναι αποτέλεσμα του ξεπουλήματος των υποδομών της Χώρας σε διαπλεκόμενα ιδιωτικά κεφάλαια που τις νέμονται μέσω σκανδαλωδών συμβάσεων εκχώρησης τους.

Κανένας ιδιώτης δεν θα ασχοληθεί ποτέ  με την Πολιτική προστασία και τα κοινωνικά αγαθά!

Τα φιάσκα που ανέδειξε ο πρόσφατος χιονιάς έχουν όνομα!

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεπουλήθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016, έναντι του σκανδαλώδους τιμήματος των 45 εκατομ. ευρώ.

Η Αττική Οδός, όπως όλοι οι οδικοί άξονες της Χώρας, έχουν παραχωρηθεί σε διαπλεκόμενα ιδιωτικά συμφέροντα που τα λυμαίνονται,  ενώ ο λαός έχει υποχρέωση να καταβάλει υπέρογκα τέλη διοδίων.

Η  ΔΕΗ εκχωρήθηκε στον ιδιωτικό CDC, τίποτα πια δεν θα έχει κοινωφελή χαρακτήρα,  με τα δυσμενή για το λαό αποτελέσματα, ήδη, ορατά.

Το ΕΠΑΜ ανέκαθεν προειδοποιούσε  και κατήγγειλε κάθε ξεπούλημα και τις συνέπειές του.

Όσο ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα και εθελόδουλα το ξεπούλημα των υποδομών της Χώρας μας, του δικού μας πλούτου,  θα βιώνουμε καταστροφές, θα διαμαρτυρόμαστε και θα επαιτούμε αποζημιώσεις. Και το πολιτικό προσωπικό θα προχωρά ακάθεκτο στο επόμενο ξεπούλημα αφήνοντας το λαό έρμαιο στο πρώτο χιόνι, στην πρώτη φωτιά, στην πρώτη πλημμύρα.

Η πρόταση του ΕΠΑΜ ήταν και  παραμένει ξεκάθαρη:

- Εθνικοποίηση των υποδομών της Χώρας

- Διερεύνηση σε βάθος όλων των συμβάσεων εκχώρησης - ξεπουλήματος των υποδομών της Χώρας και ανάδειξη των σκανδάλων διαπλοκής των  εκάστοτε κυβερνήσεων με ημέτερα ιδιωτικά συμφέροντα

- Απόδοση ευθυνών και  τιμωρία των ενόχων.

Ας προτάξουμε λοιπόν την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας, και ας διώξουμε αυτό το  πολιτικό προσωπικό που μας εξαπατά, κοροϊδεύει, καταλύει τις ελευθερίες μας και τα δικαιώματά μας και ξεπουλά τον πλούτο της Χώρας· τον δικό μας πλούτο. 

Aς αναδείξουμε, επιτέλους,  υγιείς πολιτικές δυνάμεις και μια πατριωτική κυβέρνηση από το Λαό για το Λαό.

 

Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2022
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Θα λάβετε τις απαντήσεις από τη Βουλή και την κυβερνητική πλειοψηφία για όλα τα ψέματα που είπατε πριν», είναι η απάντηση που έδωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης στον Αλέξη Τσίπρα μετά την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση. Σταματά η συνεδρίαση και αύριο ξεκινάει η συζήτηση. Θα λάβετε τις απαντήσεις από τη Βουλή και την κυβερνητική πλειοψηφία για όλα τα ψέματα που είπατε πριν».

agrinionews.gr

Πρόταση μομφής: Υπό τον όρο «πρόταση μομφής» ή «πρόταση δυσπιστίας» αναφέρεται η πρόταση που καταθέτει κόμμα της αντιπολίτευσης στη Βουλή των Ελλήνων, με σκοπό το Σώμα να άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση ή από μέλος της.

Το καθεστώς που διέπει τη διαδικασία της πρότασης μομφής περιγράφεται πρωτίστως στο άρθρο 84 του Συντάγματος και με πιο αναλυτικό τρόπο στο άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής.

Βάσει του άρθρου 84, η πρόταση δυσπιστίας κατατίθεται, εφόσον φέρει την υπογραφή του 1/6 του όλου αριθμού των βουλευτών (δηλαδή από 50 βουλευτές) και πρέπει να περιλαμβάνει με σαφήνεια τα θέματα, για τα οποία οι βουλευτές αίρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση εν συνόλω ή από κάποιο μέλος της.

Οι βουλευτές καταθέτουν την πρόταση μομφής προς τον Πρόεδρο της Βουλής κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας συνεδρίασης του Σώματος.

Σε περίπτωση που η πρόταση υπογράφεται, όπως προαναφέρθηκε, από τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, τότε η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της για δύο ημέρες, εκτός κι αν η κυβέρνηση ζητήσει να ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Σε ό,τι αφορά τα χρονικά περιθώρια, ο Κανονισμός της Βουλής επισημαίνει πως η συζήτηση στην Ολομέλεια ολοκληρώνεται το αργότερο τη δωδεκάτη νυκτερινή της τρίτης ημέρας από την έναρξή της με ονομαστική ψηφοφορία.

Σύμφωνα, πάντα με το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας ξεκινά με την ομιλία δύο τουλάχιστον βουλευτών από εκείνους που την υπέγραψαν.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος της ομιλίας των δύο βουλευτών, συντάσσεται ο πλήρης κατάλογος των ομιλητών που θα τοποθετηθούν ενώπιον της Ολομέλειας.

Προκειμένου να γίνει δεκτή η πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης εν συνόλω ή κατά κάποιου μέλους, θα πρέπει να έχει υπερψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151 βουλευτές).

Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι δεν μπορεί να υποβληθεί εκ νέου πρόταση μομφής, εάν δεν έχει συμπληρωθεί χρόνος έξι μηνών, από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με αφορμή την κακοκαιρία ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας. Αφορμή τόσο η διαχείρηση της πανδημίας όσο και της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Παίρνοντας εκτάκτως το λόγο στη Βουλή το πρωί της Πέμπτης (27.01.2022), ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας “Ελπίδα” και το γεγονός πως ακόμη και σήμερα πολίτες μένουν χωρίς ρεύμα, για τη διαχείριση της πανδημίας με τον αριθμό των νεκρών να είναι πάνω από τους 100 καθημερινά τις τελευταίες μέρες αλλά και λόγω της ακρίβειας για την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν κάτι τίποτα. Γι’ όλους αυτούς τους λόγους, κατέθεσε πρόταση μομφής.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε επίσης λόγο για ερντογανοποίηση και ορμπανοποίηση της πολιτικής ζωής, σημειώνοντας πως η κοινωνία δεν μπορεί πια να περιμένει τίποτα από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

“Δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη” σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει, το συντομότερο δυνατό, πριν να είναι πολύ αργά για την κοινωνία, τη χώρα, τη Δημοκρατία, για όλους μας.

“Να φύγετε γιατί έχετε κοστίσει και συνεχίζετε να κοστίζετε ακριβά, σε χρήμα, ζωές, σε δικαιώματα, σε φόβο και ανασφάλεια. Δεν αξίζει σε αυτή τη χώρα τόση παρακμή”.

Πηγή: newsit.gr

Παρά τα κρούσματα ρεκόρ και τον αυξανόμενο αριθμό νοσηλειών, η Δανία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα άρει όλους τους περιορισμούς στο εσωτερικό της χώρας κατά της Covid-19 από την 1η Φεβρουαρίου, κρίνοντας πως η εμβολιαστική κάλυψη είναι επαρκής μπροστά στη μικρότερη σοβαρότητα της παραλλαγής Όμικρον.

«Αποχαιρετάμε τους περιορισμούς και καλωσορίζουμε τη ζωή που γνωρίζαμε πριν από τον κορονοϊό», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν.

«Η μεγάλη αποδοχή του εμβολιαστικού προγράμματος αποδείχθηκε πως είναι αυτό που σκεφτόμασταν: ένα «σούπερ όπλο» και μας έδωσε μια γερή άμυνα εναντίον της νόσου, η οποία συνεχίζει να υφίσταται», επισήμανε η ίδια. «Για αυτό ακριβώς η κυβέρνηση αποφάσισε ότι ο κορονοϊός δεν πρέπει να θεωρείται πλέον ως μια απειλητική για την κοινωνία ασθένεια», συμπλήρωσε.

Από την 1η Φεβρουαρίου αίρονται όλοι οι περιορισμοί, σε εθνικό επίπεδο, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ισχύ, όπως το υγειονομικό πάσο, η χρήση της μάσκας ή το πρόωρο κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων. Η δανική κυβέρνηση θέλει μονάχα να διατηρήσει, για ακόμη τέσσερις εβδομάδες, ορισμένους περιορισμούς για την είσοδο στη χώρα, δηλαδή τη διεξαγωγή τεστ ή/και την επιβολή καραντίνας, ανάλογα με το καθεστώς ανοσοποίησης.

Στη Δανία θα συστήνεται η αυτοαπομόνωση για 4 ημέρες, στην περίπτωση ενός θετικού τεστ, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Υγείας. Η χρήση της μάσκας και το υγειονομικό πάσο θα συστήνονται για τις επισκέψεις στο νοσοκομείο. Με περισσότερα από 46.000 νέα κρούσματα χθες, ο δείκτης μόλυνσης είναι ιδιαίτερα υψηλός στη χώρα. «Όμως, πετύχαμε τον στόχο να διαχωρίσουμε τον αριθμό των νέων κρουσμάτων από εκείνον των νοσηλειών», τόνισε ο υπουργός Υγείας Μάγκνους Χόνικε, που εκτιμά πως η επιδημία θα φθάσει σύντομα στην κορύφωσή της.

Σχεδόν το 60% των 5,8 εκατομμυρίων Δανών έχει λάβει αναμνηστική δόση, έναν μήνα νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που είχαν ορίσει οι υγειονομικές αρχές, οι οποίες θεωρούν ότι το 80% του πληθυσμού είναι προστατευμένο από τις σοβαρές μορφές της νόσου. Ο αριθμός των νοσηλειών από την Covid-19 συνέχισε να αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες και ξεπέρασε τους 9.000 ασθενείς, όμως οι υγειονομικές αρχές πιστεύουν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν το φορτίο.

Πηγή: protagon.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ύστερα από σχεδόν 60 ώρες, φτάνει η ώρα να ανοίξει ολοκληρωτικά η Αττική Οδός. Αυτό γίνεται από τις 08:00 το πρωί της Πέμπτης (27.01.2022), όπως ανακοίνωσε η εταιρία, ενημερώνοντας και τους οδηγούς για το πώς θα πάρουν πίσω τα αυτοκίνητα που εγκατέλειψαν στο χιόνι που έφερε η κακοκαιρία Ελπίδα.

Την πλήρη λειτουργία της Αττικής Οδού από το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας ανακοίνωσε η εταιρία. Από τις 08:00 το πρωί, θα αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου (σ.σ. κάποια τμήματα δόθηκαν από χθες).

Μέχρι την Κυριακή στις 23:59, οι διελεύσεις από την Αττική Οδό θα γίνονται χωρίς οι οδηγοί να πληρώνουν διόδια.

Όσον αφορά στον απεγκλωβισμό των αυτοκινήτων, όσα έχουν μείνει στην Αττική Οδό γιατί οι οδηγοί τους δεν μπόρεσαν να πάνε να τα πάρουν, θα μεταφερθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του parking του αεροδρομίου πίσω από τα καταστήματα ΙΚΕΑ και Κωτσόβολος.

Οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να πάνε στο “Δαχτυλίδι”, στην Κηφισίας, από τις 09:00 έως τις 19:00, για να τους παραλάβουν οχήματα της Αττικής Οδούς και να τους μεταφέρουν στο αεροδρόμιο.

Δείτε την ανακοίνωση της Αττικής Οδού

Η Αττική Οδός ενημερώνει ότι από την Πέμπτη 27/01 στις 8:00 το πρωί θα τεθούν σε λειτουργία και τα υπόλοιπα τμήματά της, με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται πλήρως σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου. Οι διελεύσεις θα πραγματοποιηθούν άνευ καταβολής διοδίων έως και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 23:59, προς διευκόλυνση όλων των οδηγών λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων σε περιφερειακές οδούς.

Επισημαίνεται επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς εκτός Αττικής Οδού των εναπομεινάντων οχημάτων. Η επιχείρηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρωί με τη μεταφορά των οχημάτων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του parking Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» πίσω από τα καταστήματα ΙΚΕΑ και ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, στα Σπάτα.

Προς διευκόλυνση των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι παρακαλούνται να τα παραλάβουν, πραγματοποιούνται δρομολόγια προς το σημείο, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω οχημάτων που εκκινούν από τον κόμβο της Λ. Κηφισίας («Δαχτυλίδι») από τις 9:00 έως τις 19:00.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ