Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  9:38: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022

Tον περασμένο Οκτώβρη,  με αφορμή τη συμπλήρωση 125 χρόνων από την πρώτη κριτική βιβλίου, οι NYT κάλεσαν τους αναγνώστες να διαλέξουν το αγαπημένο τους βιβλίο όλων των εποχών -συμπεριλαμβανομένων διηγημάτων και ποίησης.

Αναγνώστες από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ ψήφισαν, οδηγώντας σε μια λίστα με τους 25 επικρατέστερους τίτλους που δημοσιεύτηκαν τον Νοέμβρη.

Μετά από περίπου 200.000 ψήφους, στην κορυφή αναδείχθηκε το μυθιστόρημα Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (To Kill a Mockingbird) της Χάρπερ Λι, που έχει βραβευτεί με Πούλιτζερ και συγκαταλέγεται στα πιο σημαντικά μυθιστορήματα της σύγχρονης λογοτεχνίας. «Η Λη εξερευνά με αναντίρρητη εντιμότητα και αστείρευτο χιούμορ τον παραλογισμό της στάσης των ενηλίκων απέναντι στις φυλετικές και κοινωνικές διακρίσεις στον Αμερικανικό Νότο της δεκαετίας του '30», (Bell).

Οι αμέσως επόμενοι 4 τίτλοι που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους ήταν οι εξής.

2.Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών – Η συντροφιά του δαχτυλιδιού ( The Fellowship of the Ring) του Τόλκιν.

«Ο πρώτος τόμος της blockbuster τριλογίας. Το αριστούργημα του Τόλκιν για τη θρυλική συντροφιά των Χόμπιτ, τον Άρχοντα του Σκότους και το πανίσχυρο Δαχτυλίδι. Η αιώνια μάχη του Καλού και του Κακού μέσα από ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας και της περιπέτειας», (Κέδρος).

3. 1984 του Τζορτζ Όργουελ

«Επαληθευμένο δυστοπικό όραμα με τη μορφή μυθιστορήματος, το "1984", απ' αυτά τα ελάχιστα έργα που προσδιόρισαν με ακρίβεια τον αιώνα τους, εξακολουθεί να μας προειδοποιεί εβδομήντα και πλέον χρόνια μετά την κυκλοφορία του πως ο ολοκληρωτισμός, μαζί με όλο τον όγκο των ψευδαισθήσεών του, δεν γνωρίζει μέτρο και όρια ούτε ανήκει οριστικά στο παρελθόν», (Οξύ).

4. Εκατό χρόνια μοναξιά (One Hundred Years of Solitude) του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές

«Η ιστορία μιας πόλης, του Μακόντο, και μιας οικογένειας, των Μπουενδία – και μέσα από τα πάθη, τα όνειρα, τις τραγωδίες, τις προδοσίες, τις ανακαλύψεις, τα θαύματα, τα μυστήρια και τις διαψεύσεις τους, η ιστορία μιας χώρας, μιας ηπείρου και ολόκληρου του κόσμου», (Ψυχογιός).

5. Αγαπημένη (Beloved) της Τόνι Μόρισον

«Ποιητικό και σκληρό, τεντωμένο σαν σχοινί, το μυθιστόρημα εξερευνά το ανεξίτηλο τραύμα της δουλείας με τρόπο που καθηλώνει τον αναγνώστη. Ένα από τα σημαντικότερα βιβλία της νομπελίστριας Τόνι Μόρισον, της πιο τολμηρής γυναικείας φωνής στην αμερικανική πεζογραφία», (Παπαδόπουλος).
pronews.gr

Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες. Διαδηλωτές κατέλαβαν το αεροδρόμιο στο Αλμάτι. Κλιμάκωση των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων, που πυροδότησε η αύξηση της τιμής του υγροποιημένου φυσικού αερίου

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σε ολόκληρο το Καζακστάν, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία AFP και RIA, εν μέσω κλιμάκωσης των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην χώρα της κεντρικής Ασίας.

Διαδηλωτές κατέλαβαν το αεροδρόμιο στη μεγαλύτερη πόλη, το Αλμάτι, και σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters έχουν ανασταλεί προσωρινά όλες οι πτήσεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, το υπουργείο Εσωτερικών κάνει λόγο για 8 νεκρούς και 317 τραυματίες μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας.

Υπάρχουν επίσης αναφορές για έφοδο των διαδηλωτών στην προεδρική κατοικία και στο γραφείο του δημάρχου, καθώς και για πυρπόληση των δύο κτιρίων.

Έπειτα από συγκρούσεις με τους διαδηλωτές, οι αστυνομικοί φαίνεται ότι αποχώρησαν από ορισμένους δρόμους της πόλης.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν πολίτες να φωνάζουν συνθήματα κάτω από ένα γιγαντιαίο άγαλμα του πρώην προέδρου Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ, το οποίο έδεσαν με σχοινιά, προσπαθώντας να το ρίξουν.

Σκηνηνικό διάλυσης χάους

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Καζακστάν, Κασίμ Ζομάρτ Τοκάγεφ είχε προειδοποιήσει ότι θα απαντήσει «με τη μέγιστη σκληρότητα» στις διαδηλώσεις, κάνοντας λόγο για «μαζικές επιθέσεις» εναντίων των δυνάμεων της τάξης και για «νεκρούς και τραυματίες» στις τάξεις των αστυνομικών.

Το Ίντερνετ και τα κινητά τηλέφωνα εν τω μεταξύ δεν λειτουργούν από νωρίς σήμερα στη χώρα.

Η παραίτηση νωρίτερα σήμερα της κυβέρνησης, η απομάκρυνση του πρώην προέδρου Ναζαρμπάγεφ από τη θέση του επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας και η ανακοίνωση κρατικής ρύθμισης στις τιμές των καυσίμων φαίνεται ότι δεν αρκούν για να κατευνάσουν την λαϊκή οργή στους δρόμους.

Αν και οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν για σχεδόν διπλασιασμό των τιμών για του υγροποιημένου φυσικού αερίου (βασικό καύσιμο για τα οχήματα) , η ταχεία εξάπλωση της αναταραχής υποδηλώνουν ότι αντικατοπτρίζουν ευρύτερη δυσαρέσκεια στη χώρα που βρισκόταν υπό την κυριαρχία του ίδιου κόμμα από την ανεξαρτησία από τη Σοβιετική Ένωση το 1991.

Το Καζακστάν, η ένατη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο, συνορεύει με τη Ρωσία στα βόρεια και με την Κίνα στα ανατολικά και διαθέτει μεγάλα αποθέματα πετρελαίου, που το καθιστούν σημαντικό στρατηγικά και οικονομικά.

Παρά τον ορυκτό πλούτο, η δυσαρέσκεια για τις κακές συνθήκες διαβίωσης είναι έντονη σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Η Ρωσία, για την οποία το Καζακστάν είναι ένας πολύ σημαντικός οικονομικός εταίρος, απηύθυνε έκκληση να επιλυθεί η κρίση μέσω του διαλόγου και όχι «με ταραχές στον δρόμο».

Η κρίση του υγραερίου

Το κίνημα διαμαρτυρίας ξεκίνησε την Κυριακή, μετά την αύξηση της τιμής του υγραερίου, στην πόλη Ζαναοζέν, στο δυτικό Καζακστάν. Κατόπιν επεκτάθηκε στο Ακτάου, στις όχθες της Κασπίας και στο Αλμάτι.

Η κυβέρνηση προσπάθησε αρχικά να κατευνάσει τα πνεύματα, χωρίς επιτυχία, ανακοινώνοντας τη μείωση της τιμής του υγραερίου στα 50 τένγκε (0,1 ευρώ) το λίτρο, αντί για 120.

Η αύξηση της τιμής θεωρείται άδικη από τους πολίτες, δεδομένου ότι το Καζακστάν διαθέτει τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Σήμερα η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι συνελήφθη ο διευθυντής μιας μονάδας υγραερίου και ένας άλλος αξιωματούχος στην περιφέρει Μανγκιστάου, όπου βρίσκεται η Ζαναοζέν. Κατηγορούνται ότι «αύξησαν την τιμή του αερίου χωρίς λόγο» γεγονός που «υποκίνησε μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα».

Το Καζακστάν, η μεγαλύτερη οικονομία της κεντρικής Ασίας, που στο παρελθόν έβλεπε διψήφια ποσοστά ανάπτυξης, είδε το τένγκε να υποτιμάται και τον πληθωρισμό να εκτινάσσεται, λόγω της μείωσης της τιμής του πετρελαίου και της οικονομικής κρίσης στη Ρωσία. Η περιοχή Μανγκιστάου εξαρτάται από το υγραέριο, το οποίο είναι βασικό καύσιμο για τα αυτοκίνητα και κάθε αύξηση της τιμής του συμπαρασύρει και τις τιμές των τροφίμων που ήδη έχουν αυξηθεί από την αρχή της πανδημίας της Covid-19.

Πηγή: in.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τα πυρά τους διασταύρωσαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο δικηγόρος της οικογένειας Λαγούδη Βασίλης Ταουξής με τον Σπύρο Μπουδρανιωτη, τον δικηγόρο του ανθρώπου, που όλο το προηγούμενο διάστημα, έχει βρεθεί στο επίκεντρο ως ο κύριος ύποπτος για τον θάνατο της.

Τέσσερα χρόνια μετά, ο φάκελος της υπόθεσης δε έχει κλείσει και το ενδιαφέρον της κοινωνίας, παραμένει ζωηρό, μιας και καταγράφονται εξελίξεις.

Όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Λαγούδη, Βασίλης Ταουξής, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ανέλαβε την υπόθεση νέα ανακρίτρια, η οποία ήδη κάλεσε να καταθέσουν τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της γυναίκας. Επίσης, όπως είπε, τρέχει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και θα καλέσει να καταθέσουν κι άλλοι μάρτυρες, που κρίνει εκείνη ότι πρέπει να εξεταστούν.

Ειρήνη Λαγούδη: Παραμένουν τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατό της

Ήταν ανήμερα των Θεοφανίων 2018 όταν η Ειρήνη Λαγούδη εξαφανίστηκε. Προηγουμένως είχε μιλήσει με τον γιο της και του είχε πει ότι θα πήγαινε να αγοράσει γλυκά για να κεράσει στη γιορτή του, που ήταν την επόμενη μέρα.

Τα ίχνη της, όμως, εξαφανίστηκαν και δύο μέρες μετά βρέθηκε νεκρή στο πίσω μέρος του μισοκαμένου αυτοκινήτου της, στην παραλία Φοτμού στη λίμνη Τριχωνίδα, περίπου μιάμιση ώρα μακριά από το σπίτι της.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκινά ένα πρωτοφανές αστυνομικό θρίλερ, που ακόμα, τέσσερα χρόνια μετά, δεν έχει διαλευκανθεί. Η αστυνομία απέδωσε τον θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη σε αυτοκτονία, ωστόσο η οικογένειά της και οι άνθρωποι που τη γνώριζαν καλά τόνιζαν ότι δεν είχε κανένα λόγο να δώσει τέλος στη ζωή της.

Άλλωστε είχε σταθεί στα πόδια της με απίστευτη δύναμη μετά τον θάνατο του συζύγου της, μεγαλώνοντας μόνη της τα παιδιά της. Κανείς από την οικογένειά της δεν πίστεψε πως η γυναίκα που ξεκίνησε να αγοράσει γλυκά για τη γιορτή του γιου της έβαλε τέλος στη ζωή της.
Ειρήνη Λαγούδη: Το σενάριο της αυτοκτονίας και το πρόσωπο που υπήρξε βασικός ύποπτος για τον θάνατό της

Ακούστηκαν πολλά σενάρια για τον θάνατό της. Κάποιοι έκαναν λόγο για ερωτική απογοήτευση, ωστόσο πολλά είναι τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα ακόμη και τώρα. Στο μικροσκόπιο των αρχών τέθηκε και συγκεκριμένο πρόσωπο, με το οποίο η θανούσα φέρεται να διατηρούσε ερωτική σχέση.

Ο δικηγόρος του, Σ. Μπουρδανιώτης, ο οποίος παρενέβη στην εκπομπή, υποστήριξε πως ο πελάτης του έχει στοχοποιηθεί αδίκως και ότι δεν έχει προκύψει σε βάρος του κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο.

Τι είπε ο δικηγόρος του ατόμου που είχε βρεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών

Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για δολοφονία κατά παντός υπευθύνου, αλλά η υπόθεση είχε παγώσει μέχρι πριν λίγο καιρό.

«Έβαλαν την υπόθεση σε χοντρό αλάτι», είπε ο κ. Ταουξής στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», σημειώνοντας ότι τον πρώτο χρόνο των ερευνών ήταν η οικογένεια απέναντι στην αστυνομία που ισχυρίστηκε και την αυτοκτονία.

Η οικογένεια υποπτεύεται συγκεκριμένα άτομα και έχει καταθέσει τα ονόματά τους στις αρχές, ωστόσο δεν έχει προκύψει προς το παρόν κάποιο στοιχείο για να προχωρήσει η υπόθεση.

star.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

του Γιώργου Βαρεμένου*

Πάνω στην κορύφωση της πανδημικής κρίσης, στο νοσοκομείο Αγρινίου εκτυλίχθηκαν θλιβερές σκηνές, μπροστά στην αδυναμία του προσωπικού να αντεπεξέλθει στον αφόρητο φόρτο και τον κόσμο να διαμαρτύρεται και να καταριέται τους πολιτικούς υπευθύνους για την κατάσταση. Πατέρας μου είπε ότι πήγε το παιδί του στο νοσοκομείο και του έβαλαν ορό, περιμένοντας στο αυτοκίνητο μέχρι νάρθει η σειρά του να διαπιστωθεί αν έχει Covid-19.

Στο τέλος της χρονιάς έφυγαν με σύνταξη επτά γιατροί, χωρίς να έχει προγραμματισθεί η αντικατάστασή τους. Δύο εξ αυτών είχαν αιτηθεί την εξάμηνη επιπλέον παραμονή τους αλλά, σε αντίθεση με άλλους, δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους. Μεταξύ των δύο και ο πολύπειρος χειρουργός και διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής. Δεν ήταν το θέλημα κάποιων εκ των παραγόντων που φιλοδοξούν να παραδιοικούν το ατυχές ίδρυμα.

Από τους 78 γιατρούς που αιτήθηκαν στην 6η ΥΠΕ την εξάμηνη παράταση, δεν έγιναν δεκτές οι αιτήσεις τεσσάρων, και οι δύο ήταν από το νοσοκομείο Αγρινίου. Ο φαβοριτισμός ζει και βασιλεύει εν μέσω πανδημίας. Μαζί με τους επτά συνταξιοδοτηθέντες, οι κενές οργανικές θέσεις στο νοσοκομείο Αγρινίου είναι πλέον δεκαέξι. Να σκεφθεί κανείς ότι, με βάση τους συντελεστές σε σχέση με τις ανεπτυγμένες νοσηλευτικές κλίνες, που είναι 230, απαιτούνται επιπλέον 30 τουλάχιστον γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων. Και αυτό σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (ΠΔ 87 του 1986), που έχει μάλιστα χαρακτηρισθεί απαρχαιωμένο. Ας μην μιλήσουμε για τον απαιτούμενο επιπλέον αριθμό νοσηλευτικού προσωπικού, που  προσδιορίζεται σε 70 άτομα.

Ένα άρτιο από κτιριακής άποψης νοσοκομείο οδηγείται σε απαξίωση στα μάτια των κατοίκων της περιοχής και αυτό είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί. Το ερώτημα που τίθεται είναι: Διαρκούσης μίας πανδημίας που έχει ήδη κοστίσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, ποιός θέλει υποβαθμισμένα δημόσια νοσοκομεία και προς όφελος ποίων;

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το κόμμα «Ελεύθεροι Άνθρωποι», που ίδρυσε ο εκλιπών Γιώργος Τράγκας, ανακοίνωσε πως με εισήγηση Πάρι Κουρτζίδη ελήφθη ομόφωνη απόφαση για συνέδριο Εκλογής Προέδρου στις 10 Απριλίου. Η ανακοίνωση:

Την Πολιτική Γραμματεία του Κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», που ενέκρινε το 92,8% των μελών (4.180 από τα συνολικά 4.501), όπως τελικά και τον ίδιον ως μεταβατικό, συγκάλεσε ο νεοκλεγείς Πρόεδρος Πάρις Κουρτζίδης, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.

Εκτός από τον Πρόεδρο Πάρι Κουρτζίδη και τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Δημαρά, οι οποίοι μετέχουν εξ οφίτσιο, την Πολιτική Γραμματεία απαρτίζουν οι:
Νάσια Κόκλα (γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού ΚΕΛΑΝ, διεθνείς σχέσεις)
Χάρις (Χαρά) Αμόργιανου (γραμματέας προγράμματος ΚΕΛΑΝ)
Στάθης Καρυδάκης (επιχειρηματίας, γραμματέας οργανωτικού ΚΕΛΑΝ)
Ανδρέας Κομματάς (οικονομολόγος, πρώην πρόεδρος ΝΑΤ)
Νίκος Γιαννόπουλος (ταμίας Σωματείου Εμπόρων Αθήνας, εκπρόσωπος συγγενών θυμάτων τραγωδίας στο Μάτι)
Γιάννης Τραπεζανίδης (ιδρυτικό μέλος, εκπρόσωπος παμποντιακών σωματείων και ελληνορωσικής φιλίας – διεθνείς σχέσεις ΚΕΛΑΝ)
Μάκης Μοσχοβούδης (δημοσιογράφος, επικοινωνιολόγος)
Βαγγέλης Παπουτσάκης (πρώην διευθυντής πωλήσεων αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας, απόδημος ελληνισμός ΚΕΛΑΝ)
Άγγελος Ρίκος (επιχειρηματίας, ασφαλιστικός σύμβουλος)
Βαγγέλης Νότου (εκδότης)
Βασίλης Πετσανάς (κτηνίατρος, τομεάρχης ΚΕΛΑΝ – Αγροτικής Ανάπτυξης)
Βαγγέλης Κουτουμάνος (Συντονιστής Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Ηρακλείου Κρήτης)
Ηλίας Δίπλας (επαγγελματίας οδηγός, αυτοδιοικητικό στέλεχος)
Παναγιώτης Αναστόπουλος (καθηγητής πολιτικής προστασίας, διεθνείς σχέσεις)
Βασίλης Σιλιόγκας (διευθυντικό στέλεχος επιχειρήσεων)
Ιωάννης Παναγιωτόπουλος (εκπαιδευτικός, λυκειάρχης)
Ιωάννης Αθανασιάδης (παγκόσμιος πρωταθλητής πάλης)
Αγγελική Μπαρμπαγάλου (δικηγόρος)
Γιώργος Μπαρτζώκης (εκπρόσωπος κόμματος δανειοληπτών)
Αθανάσιος Μπίζιος (στέλεχος μιντιακών επιχειρήσεων)

Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτική Γραμματεία συγκλήθηκε σε συνέχεια της σύννομης διαδικασίας για την εκλογή μεταβατικού προέδρου, απευθείας από τη βάση, των μελών του Κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι». Αρχαιρεσία η οποία διεξήχθη ηλεκτρονικά με επιστολικές ψήφους, υπό την Προεδρία στην εφορευτική επιτροπή δικαστικού αντιπροσώπου – δικηγόρου, διορισμένου από το ΔΣΑ, την οποία ενέκρινε για τυπικούς λόγους και η αρμόδια εισαγγελική αρχή του Αρείου Πάγου (από 21 Δεκεμβρίου μέχρι και 27 Δεκεμβρίου 2021).
Κουρτζίδης: Συνεχίζουμε στο δρόμο που χάραξε ο Γιώργος Τράγκας

Ο νεοκλεγείς πρόεδρος, αφού δεσμεύθηκε ότι οι «Ελεύθεροι Άνθρωποι» πρόκειται να συνεχίσουν στο δρόμο προς τις εκλογές και τη Βουλή, που χάραξε ο αείμνηστος – αδικοχαμένος ιδρυτής του Κινήματος, Γιώργος Τράγκας, ζήτησε να πέσουν οι εσωκομματικοί τόνοι, κι όλες και όλοι να κοιτάνε μπροστά και με σηκωμένα τα μανίκια να εργάζονται με προσήλωση και σεμνότητα, αδιαφορώντας για τις όποιες μεμονωμένες υπονομευτικές ενέργειες από αδαείς ή εγκάθετους. Επεσήμανε δε ότι επουδενί πρόκειται να επιτρέψει σε καμία και κανέναν να βλάψουν το Κίνημα ή και να θολώσουν το πολιτικό μήνυμα του κόμματος.

«Η κοινωνία, οι πολίτες, τα χιλιάδες μέλη των Ελεύθερων Ανθρώπων, περιμένουν να συνεχίσουμε με αποτελεσματικότητα ότι ξεκίνησε ο αείμνηστος Γιώργος Τράγκας. Ο ιδρυτής μας συνεχίζει να είναι καθοδηγητής και παραμένει συνοδοιπόρος. Ο Γιώργος ζει, κι εμείς θα τον δικαιώσουμε. Οι λύσεις για τα προβλήματα δεν χωράνε μεμψιμοιρίες, διχαστικά ψευτοδιλήμματα και γραφικότητες. Δεν περισσεύει καμία και κανένας. Κανένας και καμία, όμως, από την άλλη, δεν έχει δικαίωμα, αλλά και δεν μπορεί να σταματήσει το ποτάμι που κυλά με ορμή για να αποκαταστήσει τη Δημοκρατία και να φέρει κοινωνική δικαιοσύνη, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ευημερία, ασφάλεια, ανάπτυξη, χαμόγελο και ηρεμία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρτζίδης, δίνοντας το πολιτικό στίγμα του.

Ομόφωνα η απόφαση για συνέδριο στις 10 Απριλίου

Η Πολιτική Γραμματεία ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του προέδρου για συνέδριο θεσμοθέτησης οργανογράμματος και αρχαιρεσιών, καθώς και διαμόρφωσης αρχών και θέσεων, το οποίο προσδιορίστηκε για τις 10 Απριλίου 2022, χωρίς να αποκλείεται αυτό να μετατεθεί, το αργότερο για Ιούνιο, ανάλογα με τις πολιτικές και υγειονομικές εξελίξεις.
Ο κ. Κουρτζίδης ζήτησε από την Πολιτική Γραμματεία και έλαβε εκ νέου εξουσιοδότηση για διερευνητικές επαφές σημαντικών πολιτικών συμμαχιών, που θα διευρύνουν τους ορίζοντες του Κινήματος και θα βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου, ο οποίος δεν είναι άλλος από την είσοδο του στη Βουλή, προκειμένου να αλλάξουν σημαντικά πράγματα στην Ελλάδα προς το συμφέρον των πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του Κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» δεσμεύθηκε να προχωρήσει άμεσα σε «διεύρυνση της Πολιτικής Γραμματείας με πρόσωπα επαγγελματικά καταξιωμένα απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας, βάζοντας την κοινωνία μέσα στο κόμμα και όχι το κόμμα μέσα στην κοινωνία». Ενώ έλαβε εν λευκώ εξουσιοδότηση, όπως ορίζει το καταστατικό στον εκάστοτε προσωρινό – μεταβατικό πρόεδρο, για άμεσο σχεδιασμό και άμεση υλοποίηση εκλεγμένης κομματικής οργάνωσης ανά κάθε τοπική κοινωνία.
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν ο πρόεδρος και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής Συνεδρίου, ενώ πρόκειται να οριστεί και να συγκροτηθεί ολιγομελές Εκτελεστικό Γραφείο.
Επίσης, αναμένεται να οριστεί νέα/νέος εκπρόσωπος Τύπου, που θα κληθεί να καλύψει το κενό που αφήνει ο νεοκλεγείς Πρόεδρος.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ