Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  11:18: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022

Την καταγγελία έκανε ο αναπληρωτής τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος και αφορά σε ένα mail που έστειλε το Υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως αναφέρει ο Πάνος Σκουρολιάκος οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού έλαβαν ενόψει της κακοκαιρίας Ελπίδα, ένα mail από το υπουργείο με οδηγίες χρήσης των αλυσίδων και πως μπορούν αυτές να τοποθετηθούν.

Μάλιστα όπως λέει ο κ. Σκουρολιάκος η φωτογραφία που συνόδευε το κείμενο για τις αλυσίδες των αυτοκινήτων ήταν άκρως σεξιστική αφού έδειχνε μια πανέμορφη ξανθιά γυναίκα με μίνι φούστα να προσπαθεί να αλλάξει αλυσίδες στο αυτοκίνητο της.

Και ο κ. Σκουρολιάκος αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού έλαβαν ένα μήνυμα στο υπηρεσιακό τους ταχυδρομείο με «συνοπτικές οδηγίες προστασίας από την επικείμενη επιδείνωση του καιρού».

Σεξιστικό περιεχόμενο

Στην ενότητα «πότε και πώς χρησιμοποιούμε τις αλυσίδες» είχε τη φωτογραφία μιας γυναίκας που βάζει αλυσίδες στο αμάξι της με συγκεκριμένη αμφίεση».

Και συνεχίζει: «Το ΥΠΠΟΑ υπό την ηγεσία της κ. Μενδώνη δε σταματά να μας εκπλήσσει αρνητικά. Μετά τις φωτογραφίες της Υπουργού με εμπλεκόμενους σε υποθέσεις σεξουαλικών σκανδάλων και βιασμών, έχουμε οδηγίες με φωτογραφίες σεξιστικού περιεχομένου. Αν θέλησαν με αυτή τη φωτογραφία να κάνουν ένα αστείο, μάλλον πρέπει να ξαναδούν το χιούμορ τους. Τέτοια «αστεία» σε αυτές τις καιρικές συνθήκες μας παγώνουν ακόμα περισσότερο».

Η απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού

Το υπουργείο ΠΟλιτισμού απάντησε άμεσα στα όσα του καταλογίζει ο Πάνος Σκουρολιάκος και σε ανακοίνωση του αναφέρει:

«Το μήνυμα στο οποίο αναφέρεται η κ. Τομεάρχης εστάλη από υπάλληλο της ΓΓΑ o οποίος δεν έχει καμία σχετική εξουσιοδότηση, και για τον οποίον ήδη έχει κινηθεί, με εντολή της Υπουργού προς τον αρμόδιο για τον Αθλητισμό Υφυπουργό, η προβλεπόμενη εκ του νόμου πειθαρχική διαδικασία.»

Πηγή: in.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας λειτουργίας της Αττικής Οδού

«Ως προϊστάμενος ενός ολόκληρου μηχανισμού αισθάνομαι την ανάγκη να διευκολύνω την εταιρεία και να υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ευχόμενος τα καλύτερα στον αντικαταστάτη μου, τονίζει σε δήλωσή του

Η πρώτη παραίτηση για το «μεγάλο φιάσκο» της Αττικής Οδού, ήταν εκείνη του διευθύνοντος συμβούλου της ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε, Βασίλη Χαλκιά, που ανακοινώθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Χαλκιάς αναφέρει ότι μετά από την ολοκλήρωση του απεγκλωβισμού και των τελευταίων οδηγών από τον αυτοκινητόδρομο, αισθάνθηκε την ανάγκη να διευκολύνει την εταιρεία, υποβάλλοντας την παραίτησή του.

Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου – αλλά και δια του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή – έχει μιλήσει για ευθύνες της εταιρείας που δεν κατόρθωσε να αποτρέψει τον εγκλωβισμό εκατοντάδων οδηγών εντός του αυτοκινητόδρομου  στην διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίς». Η διαδικασία του απεγκλωβισμού ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης.

O κ. Καραμανλής ανήγγειλε την συγκρότηση ειδικής επιτροπής που θα αναλάβει το ζήτημα των κυρώσεων  προς την εταιρεία, με βάση τα προβλεπόμενα από τον νόμο, ενώ νωρίτερα, με παρέμβασή του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει από την εταιρεία να δώσει αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε όχημα που εγκλωβίστηκε στον αυτοκινητόδρομο, πράγμα που έγινε αμέσως αποδεκτό.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., που συνεδρίασε εκτάκτως, την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, ο κ. Βασίλειος Χαλκιάς, Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, από την ίδρυσή της το 1999, υπέβαλλε την παραίτησή του.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαλκιάς στην επιστολή του:

«Προ ολίγου διασφαλίστηκε η ασφαλής απομάκρυνση και των τελευταίων ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό.

Ως όμως προϊστάμενος ενός ολόκληρου μηχανισμού αισθάνομαι την ανάγκη να διευκολύνω την εταιρεία και να υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ευχόμενος τα καλύτερα στον αντικαταστάτη μου.

Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα τις ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. σε αυτό το εμβληματικό έργο της Αττικής Οδού».

Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού ευχαρίστησε τον κ. Β. Χαλκιά για την 20ετή του προσφορά στην εταιρεία έκανε δεκτή την παραίτησή του και αποφάσισε την ανάληψη και άσκηση των καθηκόντων του κ. Β. Χαλκιά, από τον κ. Αριστοφάνη Παπαδημητρίου, Διευθυντή Κυκλοφορίας της εταιρείας, μέχρι την επιλογή νέου Διευθύνοντος Συμβούλου.

Ποιος είναι ο Βασίλης Χαλκιάς

Ο Βασίλης Χαλκιάς διατέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Λειτουργίας και Συντήρησης της Αττικής Οδού (Αττικές Διαδρομές A.E.) από το 1999, ενώ από το 1996 μέχρι το 1999 υπήρξε Τεχνικός Διευθυντής της «Αττική Οδός ΑΕ». Ήταν μέλος του ΔΣ της «ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ» από το 2008 και Αντιπρόεδρος από το 2018.

Παράλληλα είχε επιτελικές θέσεις σε κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς όπως στην Παγκόσμια Οδική Ομοσπονδία “International Road Federation” (IRF) με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας στην οποία διατέλεσε Πρόεδρος και στην Ένωση των Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοδρόμων (ASECAP).

Υπήρξε από το 2014 έως το 2019 επίσης ο πρώτος Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων με Διόδια (HELLASTRON), η οποία ιδρύθηκε το 2014 με τη συμμετοχή όλων των Αυτοκινητοδρόμων και Υποδομών.

Διατέλεσε ακόμη μέλος για δεύτερη τετραετία του ΔΣ της Διεθνούς Ένωσης Γεφυρών και Σηράγγων και Αυτοκινητοδρόμων με Διόδια (ΙΒΤΤΑ), της Επιτροπής Λειτουργίας Αυτοκινητοδρόμων του Transportation Research Board (TRB) των ΗΠΑ καθώς και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.

Είναι διπλωματούχος Τοπογράφος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1981) με Μεταπτυχιακές Σπουδές στις ΗΠΑ από το Πανεπιστήμιο “New Jersey Institute of Technology”.

protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 20/01/2022

Των:    Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:    Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ:    «Η ευαγγελιζόμενη κλιματική μετάβαση αποδεικνύεται φενάκη για την ελληνική ενέργεια»

Κύριε Υπουργέ,

Η τιμή του Φυσικού Αερίου και μέχρι προσφάτως του πετρελαίου αυξάνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα να συμπαρασύρεται η τιμή του ρεύματος σε δυσθεώρητα ύψη, έχοντας ως συνέπεια την αδυναμία πληρωμής του από οικιακούς καταναλωτές, επιχειρήσεις, που πολλές οδηγούνται σε παύση λειτουργίας συμπαρασύροντας στα ύψη την ανεργία. Ένεκα δε αυτής της αυξήσεως, παρατηρείται έλλειψη τροφίμων, αύξηση του πληθωρισμού και των γεωργικών προϊόντων. Ταυτοχρόνως, οι Η.Π.Α. εξέφρασαν την αρνητική άποψή τους για τον αγωγό Eastmed και παγώνουν επ’ αόριστον οι έρευνες υδρογονανθράκων στα θαλάσσια οικόπεδα νοτιοδυτικά της Κρήτης. Παραλλήλως, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προβλέπει αύξηση της ζητήσεως ενέργειας κατά 30% έως το 2040 και ως εκ τούτου η ανεξήγητη και ακατανόητη εμμονή της Κυβερνήσεώς σας στο αφήγημα περί κλιματικής αλλαγής και πράσινης ενέργειας καθίσταται έωλη και προκαλεί σκέψεις. Όσες επιδοτούμενες ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά να τοποθετηθούν είναι αδύνατον να καλύψουν έστω και στο ελάχιστο τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας, που με την τακτική που ακολουθείτε στη βιαστική και άνευ σχεδίου και προγραμματισμού «απολιγνιτοποίηση» την οδηγείτε στη συνεχή εισαγωγή ενέργειας σε υψηλές τιμές και την εξάρτησή της στο ενεργειακό από ξένες χώρες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Προτίθεσθε να ανακαλέσετε το ταχύτερον όλες τις αποφάσεις σας για την απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων Πτολεμαΐδας και Μεγαλόπολης, με ορίζοντα λειτουργίας όλων των λιγνιτικών μονάδων της χώρας έως το 2060;
  2. Προτίθεσθε να απαιτήσετε από τους ευρωπαϊκούς φορείς να περιορισθεί το «ρυπογόνο τέλος σε ένα λελογισμένο ποσό των 10 έως 15 ευρώ/t διοξειδίου του άνθρακα το οποίο θα αφορά τις λιγνιτικές μονάδες, καθώς και αυτές του φυσικού αερίου;
  3. Προτίθεσθε να περιορίσετε τις αφειδώς παρεχόμενες επιδοτήσεις για την αιολική και την ηλιακή ελληνική ενέργεια οι οποίες εξαρτώνται άμεσα από τις καιρικές συνθήκες (άπνοια, συννεφιά, χειμώνας);

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 20/01/2022

Των:    Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:    Τον κ. Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου

ΘΕΜΑ:    «Η έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Μεταναστεύσεως ψέγει τη χώρα μας για το αυτονόητό της δικαίωμα φυλάξεως των συνόρων»

Κύριε Υπουργέ,

Στην εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» της 12ης Ιανουαρίου 2022 και στο πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της δημοσιεύει περίληψη της εκθέσεως του Διεθνούς Οργανισμού Μεταναστεύσεως (Δ.Ο.Μ.) με στοιχεία αφορούντα τη χώρα μας. Κατά την έκθεση οι καταγεγραμμένοι μετανάστες οι οποίοι διαβιούν στη χώρα μας αντιπροσωπεύουν το 12,9% του πληθυσμού των 10,72 εκατομμυρίων κατοίκων της πτωχευμένης Ελλάδος. Στη Γαλλία, η οποία έχει πληθυσμό 67,39 εκ., ανήκει στους G7 και είναι πυρηνική δύναμη, το ποσοστό είναι το ίδιο, στην Ιταλία των 59,55 εκ. ανήκουσα και αυτή στους G7 κατά δυο μονάδες μικρότερο. Οι αιτούντες άσυλο στη χώρα μας ανέρχονται στις 200.000, καταλαμβάνοντας την 7η πανευρωπαϊκά θέση. Βεβαίως, η έκθεση δε δύναται να υπολογίσει τον ανεξακρίβωτο αριθμό παρανόμως διαβιούντων και ψέγει τη χώρα μας για την επιστροφή μεταναστών στην Τουρκία στις αρχές του 2021 αλλά και για τη φύλαξη των συνόρων της με τεχνολογία ηχητικών κανονιών, χαρακτηρίζοντάς τα υπερβολικά και αμφιλεγόμενα μέτρα τα οποία προκαλούν ανησυχίες για τον αντίκτυπό τους στους αιτούντες άσυλο. Βεβαίως, η έκθεση δε διασαφηνίζει για το πού γίνονται πόλεμοι και εξ αυτών να προσέρχονται στα σύνορά μας πρόσφυγες. Αντιστοίχως, ψέγει και το Η.Β, καθώς και τη Δανία.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Πόσες και ποιές δομές στη χώρα μας ελέγχονται από τον Δ.Ο.Μ. και για ποιόν λόγο;
  2. Προτίθεσθε να αφαιρέσετε τον έλεγχο δομών του Δ.Ο.Μ. και να τον αναλάβει άλλος φορέας; Σε αρνητική απάντηση να μας πληροφορήσετε για τον λόγο.
  3. Υποσχεθήκατε στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της Σιντικής Σερρών ότι η δομή στο Κλειδί Προμαχώνα θα είναι προσωρινή. Αντ’ αυτού έγινε μόνιμη και σε ένα τριήμερο από την κατασκευή της παραδόθηκε στον Δ.Ο.Μ. Πότε θα κλείσει η«προσωρινή» και ελεγχόμενη από τον Δ.Ο.Μ. δομή του Κλειδιού - Προμαχώνα;
  4. Θα συστήσετε στον Δ.Ο.Μ. να σταματήσει να ψέγει τη χώρα μας η οποία πράττει το αυτονόητο δικαίωμα να προστατεύει τα σύνορά της τα οποία είναι και σύνορα της Ευρώπης;
  5. Θα ζητήσετε από τον Δ.Ο.Μ. να ερευνήσει ποιες χώρες της υφηλίου δύνανται να δεχτούν αυτούς που αποκαλεί «αιτούντες πολιτικού ασύλου», να μεσολαβήσει για αποδοχή τους από αυτές για να ανακουφισθεί η χώρα μας από το δυσανάλογο αυτό βάρος το οποίο επωμίζεται;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η έλλειψη οδηγών, που έχει ως συνέπεια την αδρανοποίηση οχημάτων του ΕΚΑΒ, με δραματικά σε μερικές περιπτώσεις αποτελέσματα, παραμένει ένα πρόβλημα που, για πόλεις της Αιτωλοακαρνανίας, αναζητεί την λύση του. Αντ’ αυτής, οι αρμόδιοι αποφάσισαν την μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ Αγρινίου στην Πάτρα, με το επιχείρημα του καλύτερου συντονισμού και της εξοικονόμησης προσωπικού.

Σε αυτή την καταγγελία προχωρά ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος. Σχολιάζοντας μάλιστα την εξέλιξη αυτή ο βουλευτής απορεί πώς θα γίνει εξοικονόμηση προσωπικού, όταν τα 5 άτομα που της συγκεκριμένης υπηρεσίας μπορούν, λόγω ειδικών προβλημάτων, να δουλέψουν μόνο στο τηλεφωνικό κέντρο, ενώ στην Πάτρα θα χρειασθεί επιπλέον βάρδια.

Στη δήλωσή του αναφέρει :

Ως προς τον συντονισμό, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Αγρινίου απαντούν ότι όχι μόνο δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα, αλλά ήταν και αποτελεσματικότερος λόγω καλής γνώσης της περιοχής. Η απορία είναι πώς θα γίνει εξοικονόμηση προσωπικού, όταν τα 5 άτομα που της συγκεκριμένης υπηρεσίας μπορούν, λόγω ειδικών προβλημάτων, να δουλέψουν μόνο στο τηλεφωνικό κέντρο, ενώ στην Πάτρα θα χρειασθεί επιπλέον βάρδια.

Η αλήθεια είναι ότι, σε πολλούς τομείς, και ειδικά στο θέμα της υγείας, αποδείχθηκε ότι ο υπερσυγκεντρωτισμός υπηρεσιών οδήγησε σε ελλείψεις και αναποτελεσματικότητα, που σε συνθήκες πανδημίας είχαν μοιραίες πολλές φορές επιπτώσεις. Επειδή τον τελευταίο καιρό είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για συγχωνεύσεις νοσοκομείων ή υποβάθμισή τους σε Κέντρα Υγείας επειδή γειτνιάζουν με άλλα νοσοκομεία, οι λόγοι ανησυχίας είναι κάτι παραπάνω από εύλογοι και βάσιμοι.

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιχείρηση τα ξημερώματα από τους άνδρες της Αστυνομίας ώστε να απεγκλωβιστεί ένα κοριτσάκι το οποίο το πρωί της Τρίτης έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ομάδα της ΟΠΚΕ κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο πεζή και να μεταφέρει το κοριτσάκι, κουβαλώντας το στην πλάτη καθώς είχε εγκλωβιστεί από την κακοκαιρία Ελπίς.

Ο πατέρας του παιδιού είχε εγκλωβιστεί με το όχημά του στην Περιφερειακή Υμηττού και ενημέρωσε ότι βρίσκονται για ώρες στο χιόνι και το κοριτσάκι έπρεπε το πρωί να πάει σε νοσοκομείο για να χειρουργηθεί. Οι αστυνομικοί κινήθηκαν πεζή αρκετά χιλιόμετρα με κουτί πρώτων βοηθειών, καθώς η προσέγγιση με όχημα ήταν αδύνατη, τους εντόπισαν και μετέφεραν το κορίτσι στην πλάτη τους μέχρι τη Δουκίσσης Πλακεντίας, απ’ όπου μαζί με τον πατέρα της παρελήφθησαν από άλλους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο σπίτι τους!

Παράλληλα, η ίδια ομάδα Ο.Π.Κ.Ε., μέσω οδηγιών προσανατολισμού εντόπισε και στρατιωτικό ιατρό, ο οποίος λόγω προβλήματος υγείας, είχε έντονη δυσφορία και έχριζε άμεσης φροντίδας. Μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησής της, ο ομάδα παρείχε τα προσωπικά της εφόδια σε νερό και φαγητό σε πολίτες που τα είχαν ανάγκη.

Πηγή: reader.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ