Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  9:28: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 11:10

Με το παράδειγμα του ΔΠΠΝΤ ο Κωνσταντόπουλος θύμισε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά της Κεραμέως

Με το παράδειγμα του ΔΠΠΝΤ ο Κωνσταντόπουλος θύμισε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά της Κεραμέως  

Στη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝΑΛ για άλλη μια φορά προκάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να δείξει έμπρακτα την αντίθεσή της με τις πολιτικές αποφάσεις στο χώρο της Παιδείας, θυμίζοντας την πολιτική απόφαση Γαβρόγλου για κατάργηση του Τμήματος ΔΠΠΝΤ στο Αγρίνιο, απόφαση που επί της ουσίας η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου την αποδέχθηκε.

«Κάθε αλλαγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεν μπορεί να γίνεται ερήμην των Πανεπιστημίων που αφορά.

Πρέπει να γίνεται με σεβασμό στις ανεξάρτητες αρχές και συγκεκριμένα στην ΕΘΑΑΕ σήμερα, με διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, να εντάσσεται σε έναν μακρόπνοο σχεδιασμό βασισμένο σε αντικειμενικά κριτήρια.

Δεν πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις κατά το δοκούν και ιδιαίτερα πολιτικές αποφάσεις που καταστρατηγούν τις ανεξάρτητες αρχές για την εκπαίδευση, όπως την ΑΔΙΠ παλαιότερα και πλέον ΕΘΑΑΕ» είπε αρχικά ο Δ. Κωνσταντόπουλος και πρόσθεσε:

«Να σας θυμίσω επί Γαβρόγλου, το Γενάρη του 2019 πιστοποιείται από την ΑΔΙΠ το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο.

Τμήμα με 18 μέλη ΔΕΠ, επαγγελματικά δικαιώματα, πιστοποιημένο από την ΑΔΙΠ, με 1000 αποφοίτους και 500 φοιτητές, μεταπτυχιακό πρόγραμμα, διδακτορικό σε εξέλιξη. Κι όμως όλα αυτά στον κάλαθο, με μία πολιτική απόφαση του κ. Γαβρόγλου που έκλεισε το Τμήμα».

Ενώ απευθυνόμενος στη Ν. Κεραμέως ο Δ. Κωνσταντόπουλος την επέκρινε για τη στάση της  σημειώνοντας : «Και εσείς κα Υπουργέ, που λέτε ότι δεν ενστερνίζεστε τις πολιτικές αποφάσεις, να θυμίσω ότι με μια πολιτική απόφαση κλείσατε τη Νομική στην Πάτρα που ίδρυσε ο κ. Γαβρόγλου. Ενώ το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών στο Αγρίνιο δεν το επανιδρύσατε. Δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν.»

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr