Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  7:07: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 17:47

«18 φάρμακα μπορούν να εξαλείψουν τον κορωνοϊό ακόμα και σχεδόν 100%» λένε Ισραηλινοί επιστήμονες (βίντεο)

Στην Ελλάδα σε λίγο θα στέλνουν εξορία τους ανεμβολίαστους

Έρευνα πανεπιστημίου της Χεβρώνα του Ισραήλ δείχνει ότι υπάρχουν συνολικά 18 φάρμακα που μπορούν να ανακόψουν σχεδόν κατά 100% την εξάπλωση της νόσου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Jerusalem Post». 

Τίθεται άμεσα το ερώτημα γιατί η ελληνική κυβέρνηση έχει επενδύσει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και όχι στην εισαγωγή φαρμάκων για την θεραπεία των νοσούντων;

Επιβάλει με κάθε έμμεσο και άμεσο τρόπο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες χωρίς να τους δίνει το δικαίωμα επιλογής να αποφασίσουν οι ίδιοι για το σώμα τους και την υγείας τους.

Σημειώνεται ότι ήδη από πέρσι Αμερικανοί ερευνητές είχαν εντοπίσει περίπου 40 φάρμακα που μπορούν να θεραπεύσουν τον κορωνοϊό

Τώρα στο Ισράηλ, εάν τα νέα φάρμακα περάσουν με επιτυχία τις κλινικές δοκιμές για τη νόσο COVID- 19, είναι πιθανό να παραμείνουν αποτελεσματικά για την καταπολέμηση διαφόρων μεταλλάξεων, όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες.

Στο μεταξύ όμως αναφέρουν οι Times του Ισραήλ, τα φάρμακα που θα μπορούν να φρενάρουν την εξάπλωση της νόσου είναι τρία και στοχεύουν πρωτεΐνες που αλλάζουν λίγο μεταξύ των μεταλλάξεων. 

Η ισραηλινή εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει τρία υπάρχοντα φάρμακα που έχουν καλές προοπτικές ως θεραπείες COVID-19, αναφέροντας ότι έδειξαν υψηλή ικανότητα καταπολέμησης του ιού σε εργαστηριακές εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τους Times του Ισραήλ, «έδειξαν ότι τα φάρμακα μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρα από την επίθεση από τον ιό με σχεδόν 100% αποτελεσματικότητα, γεγονός που σημαίνει ότι, σχεδόν το 100% των κυττάρων επιβίωσαν παρά το ότι είχαν μολυνθεί από τον κορωνοιό», δήλωσε ο καθηγητής Ισαία Αρκίν, βιοχημικός του Εβραϊκού Πανεπιστημίου, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα.

Αντιθέτως, υπό κανονικές συνθήκες, περίπου τα μισά κύτταρα θα είχαν πεθάνει ύστερα από δύο ημέρες μετά την επαφή με τον κορωνοϊό. Ο Αρκίν πρόσθεσε ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι τα φάρμακα θα είναι ισχυρά έναντι των μεταλλάξεων.

Ο Ισραηλινός επιστήμονας, μέλος ενός κέντρου Εβραϊκού Πανεπιστημίου που ειδικεύεται στην χρήση υπαρχόντων φαρμάκων για άλλες θεραπείες, υποστήριξε ότι εξέτασε περισσότερα από τρεις χιλιάδες φάρμακα για την καταλληλόλητά τους.

«Έχουμε το εμβόλιο, αλλά δεν πρέπει να επαναπαυτούμε στις δάφνες μας και θα ήθελα να δω αυτά τα φάρμακα να γίνουν μέρος του οπλοστασίου που χρησιμοποιούμε για την καταπολέμηση του κορωνοϊού», επισημαίνει ο Αρκίν εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι τα φάρμακα θα αποδειχθούν αποτελεσματικά έναντι μελλοντικών μεταλλάξεων.

Κατά την αντιμετώπιση του SARS CoV 2, τρία φάρμακα – το darapladib, που αντιμετωπίζει επί του παρόντος την αθηροσκλήρωση, το φάρμακο για τον καρκίνο «Flumatinib» κι ένα φάρμακο για τον ιό ΗΙV-δεν στοχεύουν την ακίδα πρωτεΐνης. Για το λόγο αυτό, τα φάρμακα αυτά, που στοχεύουν τους ιούς, είναι πιθανό να παραμείνουν αποτελεσματικά παρά τις μεταλλάξεις, υπογράμμισε ο Αρκίν.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πολλοί γιατροί θεωρούν λάθος τον παγκόσμιο εμβολιασμό όσο η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη, ακριβώς επειδή δημιουργεί μεταλλάξεις.

Περίτρανα αποδείχτηκε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα βαίνει προς αποτυχία (όπως και παγκοσμίως) καθώς οι εμβολιασμοί αδυνατούν να «χτίσουν» το τείχος ανοσίας που ευαγγελίζονταν το ιατρικό κατεστημένο.

Αυτό που επετεύχθη με τον εμβολιασμό εν μέσω πανδημίας, να δημιουργηθούν μεταλλάξεις σε μια προσπάθεια του ιού για να επιβιώσει. Μεταλλάξεις οι οποίες δεν καλύπτονται από τα εμβόλια (τα οποία πρέπει να αναφέρουμε ότι δημιουργήθηκαν μέσα σε λίγους μήνες).

Εύλογη είναι λοιπόν η απορία γιατί δεν αξιοποιήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση όλα τα μέσα που υπήρχαν στην διάθεσή της για την πάταξη του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση επιμένει στην αύξηση των εμβολιασμών κάτι που δεν προσέφερε τίποτε το ουσιαστικό στην περίπτωση της ολοκληρωτικά «εμβολιασμένης» Μυκόνου.

Το 4ο κύμα της πανδημίας είναι εδώ, προκαλεί έκρηξη στον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά και μεγάλη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. 

Ακόμα όμως και σήμερα, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εντάξει στο οπλοστάσιό της ένα από τα σημαντικότερα όπλα που διαθέτει για την ίαση της ασθένειας. Το όπλο αυτό δεν είναι άλλο από το φάρμακο και τη θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα, θεραπεία η οποία έχει αποσιωπηθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, εξαιτίας μιας ιδιότυπης πολιτικής και επιστημονικής «ομερτά» που έχει επιβληθεί ατύπως στη χώρα μας.
 
pronews.gr
Διαβάστηκε 706 φορές