Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:15: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 18:21

Συγκέντρωση αντεμβολιαστών στην Αθήνα με πανό, σταυρούς και εικόνες (video)

Την ώρα που η υφήλιος παρακολουθεί την έξαρση της πανδημίας λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, οι πολέμιοι του εμβολιασμού που δεν συμμερίζονται τις απόψεις των επιστημόνων, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και την Ομόνοια, χωρίς αποστάσεις και μάσκες.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας

Εκεί συνωστίστηκαν χιλιάδες πολίτες, άνδρες και γυναίκες, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον εμβολιασμό και την -πιθανή- υποχρεωτικότητά του.

Χωρίς μάσκες, ο ένας δίπλα στον άλλον -χωρίς να τηρούν αποστάσεις, οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν ελληνικές σημαίες και πανό στα χέρια.

Κάποιοι κρατούσαν εικόνες στα χέρια και ένας άλλος έναν ξύλινο σταυρό.

«Η μετάλλαξη των Ελλήνων λέγεται ενότητα», έγραφε το ένα πανό, ένα άλλο: «Οχι, στον υποχρεωτικό εμβολιασμό», ενώ άλλο έκανε λόγο για «ναζιστικά εμβόλια και τσιπάκια».

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται, ενώ η χώρα βρίσκεται στη σκιά της μετάλλαξης Δέλτα και ο κορωνοϊός «καλπάζει», καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν 2.938 νέα κρούσματα.

Την ίδια ώρα, η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων, που συνεδρίασε νωρίτερα, έκρουσε τον κώδωνα για τέσσερις περιοχές, ανάμεσά τους και η Αττική.

Βίντεο – φωτο από τη διαμαρτυρία των αντιεμβολιαστών:

Πηγή: iefimerida.gr

Ο καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης ηγήθηκε πορείας στην Αθήνα, η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Ομονοίας, θα κατευθυνθεί μέσω της οδού Σταδίου στο Σύνταγμα και έπειτα μέσω της Ηρώδου Αττικού, θα καταλήξει στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί ο κ. Βόβολης  επέδωσε, όπως σημείωσε,  «προσωπικά ψήφισμα προς τον νυν Πρωθυπουργό της χώρας».

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση πως η συγκέντρωση στην Αθήνα είχε 50.000 άτομα, αν και οι εκτιμήσεις της Αστυνομίας είναι για πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

agriniopress.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 18:48