Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:44: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 22:40

Ο Κωνσταντόπουλος θυμίζει τις εκκρεμότητες στην Αιτωλοακαρνανία και «χαλάει» το κυβερνητικό πάρτι στα μεγάλα έργα

Ο Κωνσταντόπουλος θυμίζει τις εκκρεμότητες στην Αιτωλοακαρνανία και «χαλάει» το κυβερνητικό πάρτι στα μεγάλα έργα

Παρέμβαση έκανε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝΑΛ στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών για τους οδικούς άξονες και τον Ε65.

Η κυβέρνηση μπορεί σε πανηγυρικούς τόνους να προωθεί τον Ε64 αλλά και τον οδικό άξονα της Κρήτης που είναι τα μόνα μεγάλα οδικά έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης όμως ο Δ. Κωνσταντόπουλος εκτίμησε ότι «η κύρωση της σύμβασης τροποποίησης για τον Ε65, θα περιμέναμε να εντάσσεται σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική εκ μέρους της Κυβέρνησης για την υλοποίηση των μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας».

Θέτοντας την αναγκαιότητα κατασκευής του οδικού άξονα Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία-Ε65, ο Δ. Κωνσταντόπουλος θύμισε ότι πρόκειται για ένα άξονα «που ανήκει στους αναγνωρισμένους διευρωπαϊκούς οδικούς άξονες από το 1995, γεγονός που επαναβεβαιώθηκε και το 2005».

«Η ουσία είναι να μη χαθεί άλλος χρόνος. Όχι στα μπρος-πίσω. Ιδίως δε για τη σύνδεση Αγρινίου και Ιόνιας Οδού, να θυμίσω τις μεγάλες δεσμεύσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χωρίς αποτέλεσμα. Σήμερα κρίνεστε εσείς κι εσείς αποφασίζετε.

Γιατί είναι σημαντικό το έργο να προχωρήσει άμεσα και να τρέξουν οι  επικαιροποιημένες μελέτες» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στο Υπ. Υποδομών και πρόσθεσε : «Δεν είναι δυνατόν σήμερα, το Αγρίνιο, το μεγάλο αστικό κέντρο της Δυτικής Ελλάδας, να μένει εκτός του έργου της Ιόνιας Οδού.

Δεν είναι δυνατόν, να υπονομεύεται η προοπτική ανάπτυξης του λιμένα του Πλατυγιαλίου εξαιτίας της έλλειψης σύνδεσής του με ένα σύγχρονο οδικό άξονα. Ένα οδικό δίκτυο που δεν τιμά κανέναν μας.

Δεν είναι δυνατόν οι μετακινήσεις στο Τμήμα Αγρίνιο – Καρπενήσι -Λαμία να γίνονται με ένα τόσο επικίνδυνο οδικό δίκτυο.Είναι ώρα για πράξεις και το έργο αυτό, θα μπορούσε να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και να αποτελέσει προτεραιότητα όπως οι άλλοι οδικοί άξονες».

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr