Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  3:32: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 22 Μαϊος 2021 22:00

Περί πατριωτικού μετώπου

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η πατριωτική παράταξη, από την μεταπολίτευση και μετά, υπέστη μια συντριπτική ιδεολογική ήττα από την κομμουνιστική αντεθνική αριστερά και απώλεσε σημαντικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας. 

Σε αυτό ήρθε να προστεθεί και η κατακλυσμιαία επίδραση της εγκαθίδρυσης  της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, από τη δεκαετία του 2000 και μετά, η οποία συμπαρέσυρε το κεντροδεξιό λεγόμενο κόμμα εξουσίας στην δίνη της διεθνιστικής παγκοσμιοποίησης. 

Έτσι έχουμε το μοναδικό φαινόμενο του αντεθνικού ιδεολογικού μονοπολισμού, αφού την εποχή αυτή που βιώνουμε, ο μαρξιστικός διεθνισμός συμβαδίζει με τον καπιταλιστικό διεθνισμό (δηλ. την παγκοσμιοποίηση) με μεγάλο εχθρό και των δύο τα εθνικά κράτη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βάλλονται λυσσαλέα από τα κόμματα εξουσίας και τα δικά τους καλοπληρωμένα ΜΜΕ οι παράγοντες της εθνικής μας συνείδησης, δηλ. η θρησκεία, η γλώσσα, η κοινωνική συνοχή, η καταγωγή, η ιστορική μας κληρονομιά, οι παραδόσεις μας. 

Παράλληλα, αποτελεί ουτοπία να μιλάμε πλέον για έννοιες ή και ιδεολογίες «δεξιά-κέντρο-αριστερά», αφού έχουν πάψει ουσιαστικά να υφίστανται.

Από την άλλη πλευρά, ο πατριωτικός χώρος διακατέχεται από πολλές και ποικίλες παθογένειες. Και τούτο γιατί, κατά κύριο λόγο, λείπει η ενότητα και απουσιάζουν η ειλικρίνεια και η ανιδιοτέλεια. Αντιθέτως, βασιλεύουν η φιλαρχία, η φιλαυτία, η ιδιοτέλεια, ο εγωκεντρισμός και διάφορες παραφυάδες των κομμάτων εξουσίας. Θα έλεγα λοιπόν ότι ο πατριωτικός χώρος στην πατρίδα μας νοσεί θανάσιμα. Δεν είναι τυχαίο επομένως που η χώρα μας βρίσκεται στην τραγική αυτή κατάσταση.

Η λύση είναι μια και μοναδική. Ο πατριωτικός χώρος χρειάζεται άμεση θεραπεία και ίαση. Είναι αδήριτη ανάγκη να συγκροτηθεί ένα αγνό και άδολο δυναμικό Πατριωτικό Μέτωπο!

Οι Έλληνες πατριώτες, όσοι δηλαδή τοποθετούν τον αγιασμένο τούτο τόπο πάνω από τα προσωπικά και συλλογικά τους συμφέροντα, επιβάλλεται  να αφυπνισθούν, να ενωθούν και να οργανωθούν πολιτικά. Να εξέλθουν από τα χαρακώματα της εκ του ασφαλούς κριτικής, της έλλειψης θάρρους και της πολιτικής αδιαφορίας και να αγωνιστούν για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να επιτύχουν ένα σημαντικό προγεφύρωμα στην πολιτική σκηνή, να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας και να απομακρύνουν το υπάρχον εξαιρετικά επικίνδυνο πολιτικό προσωπικό που καταστρέφει συνειδητά την πατρίδα μας και το λαό της.

Η ανάγκη για την συγκρότηση του Πατριωτικού αυτού Μετώπου είναι αδήριτη όσο ποτέ άλλοτε!

Ένα σάλπισμα χρειάζεται!

 

Νικόλαος Ταμουρίδης
Αντιστράτηγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
Αντιπρόεδρος ΔΕ Ελεύθερης Πατρίδας
 
Διαβάστηκε 663 φορές