Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  1:38: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιήσουν αύριο, Δευτέρα 1η Μαρτίου, στις 12.30, οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και άλλοι δικηγόροι, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική στάση ως προς τη λήψη μέτρων στήριξης του κλάδου κατά την περίοδο της καραντίνας.

Η συγκέντρωση γίνεται μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος (20.2.2021), σε εκτέλεση της από 5.2.2021 απόφασης της Ολομέλειας και λαμβανομένου υπόψη ότι μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί θετικά στα αιτήματα του κλάδου.

Οι Πρόεδροι όλων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας θα λάβουν μέρος στην κινητοποίηση αυτή, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Συντάγματος και το ν. 4703/2020 και με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό.

Οι εκπρόσωποι των δικηγόρων θα επιδώσουν σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό, το οποίο έχουν υπογράψει ως τώρα περισσότεροι από 10.000 ενεργοί δικηγόροι-μέλη του ΔΣΑ, του ΔΣ Πειραιώς κ.ά.

Πηγή: newist.gr
Φωτογραφία: Intime News

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Την παραίτησή του από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου υπέβαλε ο Χρήστος Ταραντίλης.

Στην επιστολή του ο κ. Ταραντίλης επικαλείται οικογενειακούς λόγους που δεν του επιτρέπουν να ασκεί τα καθήκοντά του.

Χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου θα εκπληρώνει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Η επιστολή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κ. Ταραντίλης αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τη μεγάλη τιμή να με ορίσετε Υφυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Οικογενειακοί λόγοι που προέκυψαν έκτοτε δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ασκώ αυτά τα καθήκοντα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από τα βουλευτικά έδρανα θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειάς μας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα, τιμώντας πάντοτε την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.

Με τιμή,
Χρήστος Ταραντίλης»

agrinionews.gr

Ολοκληρώθηκαν σήμερα , Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021, το μεσημέρι οι εργασίες της διήμερης  Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η Συνδιάσκεψη διεξήχθη διαδικτυακά και προέβλεπε και την εκλογή της 41μελούς Νομαρχιακής Επιτροπής .

Ωστόσο καρποφόρησαν οι διεργασίες των τελευταίων ημερών και κατατέθηκε συναινετική πρόταση η οποία και έγινε δεκτή καθώς σε αυτή τη συγκυρία δεν ήταν εφικτό το στήσιμο καλπών.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή για το λόγο αυτό χαρακτηρίζεται “ειδικού σκοπού” με οκτάμηνη θητεία

Τα 41 μέλη του νέου οργάνου  είναι τα ακόλουθα:

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ ΑΛΕΞΙΑ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΣΑ
ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΖΑΜΠΑΡΑΣ ΜΙΛΤΟΣ
ΖΕΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΚΑΛΑΒΡΟΥΖΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΡΑΤΣΩΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΠΑΝΟΣ
ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΚΟΣΥΦΑΣ ΘΥΜΙΟΣ
ΚΡΑΒΑΡΙΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΛΑΓΑΡΗ ΝΟΡΑ
ΜΑΝΔΕΛΟΣ ΠΑΝΟΣ
ΜΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΑΡΓΑΡΗ ΡΙΑ
ΜΑΡΙΦΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΙΚΡΟΒΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΜΥΖΗΘΡΑΣ ΠΑΝΟΣ
ΜΥΛΩΝΙΔΗΣ ΘΥΜΙΟΣ
ΝΟΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΞΕΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΘΑΝΟΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ
ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΠΛΑΚΙΔΑ ΙΩΑΝΝΑ
ΡΗΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΤΑΦΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΤΑΦΛΑΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΤΣΟΥΚΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΥΦΑΝΤΗ ΡΟΥΛΗ
ΦΑΦΟΥΤΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΧΑΛΑΣΤΑΝΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΧΡΙΣΤΑΚΗ ΒΑΣΩ
ΨΕΙΜΑΔΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την πρόταση έχει διατυπώσει ο πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης και νυν βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, ως μια άμεση απάντηση στη βούληση της Πολιτείας να αυστηροποιήσει το πλαίσιο τιμωρίας τέτοιων εγκλημάτων.

Να προστεθεί επιβαρυντική περίσταση στο άρθρο του Ποινικού Κώδικα περί βιασμού (το οποίο με το νέο ΠΚ καταλαμβάνει και ενήλικους και ανήλικους) που θα οδηγεί την αποτρόπαια αυτή πράξη κατά ανηλίκου έως 16 ετών, σε ποινή ακόμα και ισόβιας κάθειρξης, μελετά η κυβέρνηση.

Την πρόταση έχει διατυπώσει ήδη δημόσια και εξηγεί στο dikastiko.gr, ο πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης και νυν βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, ως μια άμεση απάντηση στη βούληση της Πολιτείας να αυστηροποιήσει το πλαίσιο τιμωρίας τέτοιων εγκλημάτων.

Η πρόταση

Η πρόταση του κ. Καραγκούνη έχει δυο σκέλη: Το ένα αφορά τη δημιουργία αυτοτελούς κεφαλαίου για τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων που θα περιλαμβάνει κάθε μορφή και παράνομη πράξη σε βάρος ανηλίκου : “Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις γενετήσιας εκμετάλλευσης ανηλίκων στην χώρα μας και της ιδιαίτερης κοινωνικής απαξίας που επέχουν στο κοινωνικό σύνολο εγκληματικές πράξεις με θύματα ανήλικα παιδιά νομίζω ότι θα πρέπει να κινηθούμε στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός κεφαλαίου στον ΠΚ περί εγκλημάτων σε βάρος ανηλίκων που θα περιλαμβάνει κάθε μορφή και παράνομη πράξη σε βάρος ανηλίκου και βεβαίως θα επισύρει ποινές ανάλογες της ιδιαίτερης απαξίας των εγκλημάτων σε βάρος παιδιών”, αναφέρει ο κ. Καραγκούνης.

Χρόνος

Όμως “η παραπάνω εργασία δηλαδή η δημιουργία νέου κεφαλαίου στον ΠΚ είναι σύνθετη και χρονοβόρα θα απαιτηθεί κάποιο ικανό διάστημα προπαρασκευής

Μέχρι τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα το έγκλημα του βιασμού σε βάρος ανηλίκου πράξη την όποία αντιμετωπίζει σήμερα ως γεγονός η κοινωνία μας. Δεν νοείται ο βιασμός κατά ανηλίκου παιδιού να αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο της ποινής ακριβώς όπως και ο βιασμός σε βάρος ενηλίκου. Δεν είναι το ίδιο πράγμα δεν περιέχει της ίδιας έντασης κοινωνική αποδοκιμασία”.

Γιαυτό ο βουλευτής της ΝΔ και δικηγόρος, προτείνει “μια σύντομη λύση θα ήταν σήμερα η τροποποίηση του άρθρου 336 του Ποινικού Κώδικα περί βιασμού και στην παράγραφο 3 όπου εισάγεται επιβαρυντική περίσταση του εγκλήματος (δηλαδή 2 περιπτώσεις που ο βιασμός επιφέρει βαρύτερη ποινή) να προστεθεί και η περίπτωση του βιασμού ανηλίκου (ηλικίας μέχρι 16 ετών) έγκλημα που θα επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης ή και τουλάχιστον 15 ετών”.

Σε αυτή την περίπτωση δηλαδή ο δράστης ενός τέτοιου εγκλήματος θα κινδυνεύει με ισόβια!

Υπενθυμίζεται πως το άρθρο 336 ΠΚ με τη σημερινή του μορφή αναφέρει:

1. Όποιος με σωματική βία ή με απειλή σοβαρού και άμεσου κινδύνου ζωής ή σωματικής ακεραιότητας εξαναγκάζει άλλον σε επιχείρηση ή ανοχή γενετήσιας πράξης τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.

2. Γενετήσια πράξη είναι η συνουσία και οι ίσης βαρύτητας με αυτήν πράξεις.

3. Αν η πράξη της παραγράφου 1 έγινε από δύο ή περισσότερους δράστες που ενεργούσαν από κοινού ή είχε ως συνέπεια τον θάνατο του παθόντος, επιβάλλεται κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη τουλάχιστον δέκα ετών.

4. Όποιος, εκτός από την περίπτωση της παραγράφου 1, επιχειρεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντος, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη.

Πηγή: dikastiko.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Η Αμφιλοχία άγγιξε το κόκκινο με την συρροή κρουσμάτων, αλλά για να φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση, χρειάστηκε η συρροή λαθών και παραλείψεων σε ανεπίτρεπτο βαθμό», υποστηρίζει σε δήλωση του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Υγείας του  ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος.  Η ανακοίνωση του:

Η Αμφιλοχία άγγιξε το κόκκινο με την συρροή κρουσμάτων, αλλά για να φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση, χρειάστηκε η συρροή λαθών και παραλείψεων σε ανεπίτρεπτο βαθμό.

Μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων στην Κατούνα, οι διδάσκοντες εκεί αλλά και στην Αμφιλοχία, εξακολουθούσαν να μετακινούνται από και προς τα αντίστοιχα σχολεία, χωρίς το παραμικρό μέτρο και τα απαραίτητα τεστ.

Δεν υπήρχαν έγγραφες αναφορές στους υπεύθυνους για τον covid στα Γυμνάσια της Αμφιλοχίας, παρα μόνο αν κάποιος γονιός ανέφερε κάτι προφορικά. Αν δεν, ουδέν περαιτέρω μέτρο πρόληψης ή προστασίας.

Συμβάντα όπως η κηδεία στα Σαρδίνια συνέβαλαν στην διασπορά στην κοινότητα, αλλά δεν σημαίνει ότι αυτό ήταν αναπόφευκτο.

Οι εκ των υστέρων ανακοινώσεις των αρμοδίων και η επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης δεν προσφέρουν την πρόληψη του κακού, αλλά αντιθέτως συμβάλλουν στην εκκόλαψη του.

Σε πρόσφατη δήλωσή μου επισήμανα ότι όσοι ασχολούνται με ανάλυση στοιχείων, ανησυχούσαν για την περίπτωση να έχουμε στην Αιτωλ/νία εφαρμογή  της θεωρίας  των «παρθένων περιοχών».

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ