Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  5:14: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021

Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 19:04

Η σωστή παρατήρηση του Δ. Κωνσταντόπουλου

Αυτή τη διάσταση, αν δεν μας διαφεύγει κάποια άλλη παρέμβαση σχετική με το θέμα, την έβαλε για πρώτη φορά ο Δ. Κωνσταντόπουλος. Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ παραθέτοντας την ερώτησή του για τη χιλιομετροχρέωση στην Ιόνια Οδό, διαπίστωσε ότι στη Δυτική Ελλάδα έχουν διαμορφωθεί δύο ταχύτητες… Αφού η χιλιομετροχρέωση στην Ολυμπία Οδό υφίσταται ήδη, ενώ στην Ιόνια όχι.

«Δεν μπορεί από τη Ναύπακτο για να πάει στο Μεσολόγγι και να γυρίσει ξανά στη Ναύπακτο να πληρώνει 6 ευρώ, όταν θα πλήρωνε αναλογικά 1,2 ευρώ. Δεν μπορεί από το Αγρίνιο για να πάει στη Ρίγανη, σε δημοτικό διαμέρισμα, να πληρώνει 7 ευρώ, όταν με τα αναλογικά διόδια θα πλήρωνε 0,80 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Κωνσταντόπουλος.

Δηλαδή, όταν η διαδρομή Αγρίνιο – Ρίγανη κοστίζει 7 ευρώ, στην Ολυμπία Οδό η διαδρομή Αίγιο – Ακράτα κοστίζει μόνο 3 ευρώ (μιλάμε και στις δύο περιπτώσεις για πήγαινε – έλα)…  Σωστά, λοιπόν, ο Δ. Κωνσταντόπουλος λέει ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έχει δημιουργήσει μεγάλες αδικίες και δύο ταχύτητες.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε συγνώμη μέσω Twitter για την «αναστάτωση» που προκλήθηκε, ανέφερε δε ότι η διόρθωση ενός λάθους δείχνει δύναμη και όχι αδυναμία.

«Η δυνατότητα να βλέπεις ότι κάτι είναι λάθος και να το διορθώνεις όσο πιο γρήγορα γίνεται δεν είναι αδυναμία αλλά δύναμη. Αδυναμία είναι η επιμονή στο λάθος για λόγους επικοινωνίας. Εμείς κάναμε λάθος και το διορθώσαμε πριν γίνει ζημιά. Αφήστε τώρα τους γνωστούς να γκρινιάζουν».

Αυτό απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, απαντώντας σε σχόλια χρηστών σχετικά με τις ανακοινώσεις του υπουργείου για το take away.

Ο κ. Γεωργιάδης, λίγο νωρίτερα είχε γράψει: «Συγγνώμη για την αναστάτωση αλλά αυτό το μέτρο που αποφασίστηκε χθες υπό τις προτάσεις της επιτροπής δεν μπορούσε πρακτικά να υλοποιηθεί. Ασφαλώς πρέπει να τηρούνται από όλους όμως τα υγειονομικά μέτρα».

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αναφέρει η τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αίρεται η απαγόρευση για το take away: «H Kυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του “take away” θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το “take away” θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα».

Πάντως πριν από αυτή την απόφαση, είχαν προηγηθεί διαφορετικές και αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις και αποφάσεις που δημιούργησαν σύγχυση.

ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει ο Μητσοτάκης μόλις γυρίσει από τις διακοπές στην Ικαρία

Με αιχμές για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ικαρία, όπου ξεκίνησε ο οριζόντιος εμβολιασμός όλων των κατοίκων κατά του κορονοϊού, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την απαγόρευση του take away.

«Το σημερινό αδιανόητο αλαλούμ με την εστίαση και το take away, το οποίο η κυβέρνηση απαγόρευσε και, εν τέλει, επέτρεψε δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες, είναι ενδεικτικό της αντιμετώπισης που έχει σε όλη τη διαχείριση της πανδημίας.

Εργαζόμενοι και επιχειρηματίες της εστίασης, πνιγμένοι στην απόγνωσή τους, δεν έχουν απέναντί τους κυβέρνηση, αλλά περιφερόμενο θίασο.

Ίσως την απάντηση για το τι ισχύει τελικά για την εστίαση και το take away να μπορεί να την δώσει ο κ. Μητσοτάκης όταν επιστρέψει από τις διακοπές του στην Ικαρία»., ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

newsit.gr

foto newsit.gr
Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 18:40

Σκέψεις ευκαιρίας

Τις τελευταίες ημέρες, διενεργούνται οι διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Το γεγονός αυτό, το αποτέλεσμα του οποίου είναι ένας εκ των παραγόντων που θα επηρεάσουν την μετέπειτα πορεία της χώρας μας, Oδηγεί τους εχέφρονες ανθρώπους στην έρευνα για την δημιουργία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ούτως ώστε να υπάρχει μια συνολική αντίληψη για την σημερινή πολιτική της Τουρκίας και των στρατηγικών της συμμάχων, όπως η Αλβανία.

Καταρχήν,η ύπαρξη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δεν βασίστηκε μόνο στους βίαιους εξισλαμισμούς και τις κατακτήσεις. Στηρίχθηκε και σε παρελκυστικές πολιτικές, όπως τα προνόμια σε αυτούς που δεν αντισταθήκαν, καθώς και τη δωροδοκία σε χρήμα ή γη. Ως εκ τούτου , οι περισσότεροι που ονομάζονταν τότε Τούρκοι από τους Έλληνες και τους λοιπούς Βαλκανικούς λαούς, ήσαν οι εξωμότες και αρνησίθρησκοι συμπατριώτες τους.

Οι πλέον απτές αποδείξεις της ανωτέρω Οθωμανικής πολιτικής, αν και με διαφορές σε πολλά σημεία, είναι οι Κρυπτοχριστιανοί Ελληνικής καταγωγής που εκτείνονται από την Κωνσταντινούπολη ως τον Πόντο, καθώς και οι Αλβανοί.

Οι τελευταίοι -αντίθετα από τους Κρυπτοχριστιανούς που αγωνίζονται να επιβιώσουν και να διατηρήσουν λάθρα την πίστη τους- έχοντας ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την αίσθηση του κακώς νοουμένου συμφέροντος, εξισλαμίστηκαν ταχέως και απετέλεσαν ίσως τον κύριο βραχίονα ισχύος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τόσο σε διοικητικό (βλ. Αλή Πασάς στα Ιωάννινα, Καπλάν Πασάς στο Δέλβινο κλπ), όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο (βλ. Σουλεϊμάν Τσαπάρης, Αλή Τσεκούρας κ.α.), με ισχυρά τεκμήρια την δράση τους εναντίον των Σουλιωτών, οι οποίοι έχοντας απωλέσει για την Ελληνική Λευτεριά το 90% του πληθυσμού τους, απετέλεσαν ένα από τα κύρια θεμέλια του νέου Ελληνικού κράτους .

Οι Αλβανοί επίσης, απετέλεσαν τους πρωτεργάτες της προσπάθειας καταστολής της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Μαχμούτ Πασάς της Σκόδρας που αντιμετώπισε ο Καραϊσκάκης.

Ενώ, σε ένα διάστημα 100 ετών, από την Εθνεγερσία ως την Μικρασιατική Εκστρατεία, θα μπορούσαμε να έχουμε επιλύσει πλήρως τις διαφορές μας με τους Οθωμανούς – αποτρέποντας ταυτόχρονα στο ενδιάμεσο την δημιουργία του αλβανικού κράτους, η οποία οδήγησε όχι μόνο στην συνέχεια της υποδούλωσης, αλλά και στην κακόβουλη αμφισβήτηση της Ελληνικότητας των Βορειοηπειρωτών (παρά τους αγώνες τους υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, με ηγέτες όπως οι Σπυρομήλιοι, ο Κωνσταντίνος Χορμοβίτης, ο + Μητροπολίτης Σεβαστιανός κλπ) -πολλές από τις ενέργειές μας , οδήγησαν στην κατ’ουσίαν διατήρηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όχι ως εδαφικής και πολιτειακής οντότητας (και τούτο διότι ο Κεμάλ ανέτρεψε το σουλτανικό καθεστώς), αλλά ως συνόλου εθνικοτήτων, ουσιαστικά άνευ εθνικής συνείδησης .

Επομένως, αν θέλουμε να ανατραπεί αυτή η κατάσταση υπέρ μας, η Εθνική και Λαϊκή Ενότητα, είναι μονόδρομος, καθώς αποτελεί την απαρχή της συνέχειας μας στην Υφήλιο.

Μετά Τιμής
Νικόλαος Λάμπρου Κουτσονίκας
Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγρινίου “Το Σούλι”

agrinionews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Οπωσδήποτε η ατάκα του Νίκου βούτση για τον 35χρονο ημιπιτσιρίκα ήταν βούτυρο στο ψωμί των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για να αρχίσουν το σχετικό τρολάρισμα.

Όμως δεν θα πρέπει να μείνουμε καθόλου σε αυτό, γιατί το πιο προκλητικό από όσα είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δεν είναι ο 35χρονος ημιπιτσιρικάς, αλλά το γεγονός ότι οι ημιπιτσιρικάδες δεν έλεγαν και δεν έκαναν τίποτα φοβερό και επιλήψιμο –πάντα κατά το Ν. Βούτση- απλώς έλεγαν ότι «η ζωή των κρατουμένων είναι σημαντική και μετράει….»

Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με ημιπιτσιρικάδες, οι οποίοι λένε ότι η ζωή των κρατουμένων μετράει, υπερασπιζόμενοι τα αιτήματα του απεργού πείνας και καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δημήτρη Κουφοντίνα. Όμως η ζωή των 11 ανθρώπων που εκτελέσθηκαν από το 45αρι της 17 Νοέμβρη για τους ημιπιτσιρικάδες δεν μετρούσε και τόσο. Λοιπόν αυτή η λογική των ημιπιτσιρικάδων, που κρίνουν ποιων η ζωή μετράει και ποιων, όχι δεν απέχει και πολύ από τη λογική της τρομοκρατίας.

Η μόνη διαφορά είναι ότι η τρομοκρατία κρατάει 45αρια και εκτελεί, ενώ οι πιτσιρικάδες και οι ημιπιτσιρικάδες, απλώς πετούν μερικά τρικάκια στο δρόμο και το πολύ-πολύ να σπάσουν κάποιο τζάμι (δεν χάλασε κι ο κόσμος). Ο «ιδεολογικός» πυρήνας και η σκέψη της τρομοκρατίας από τη μια και των ημιπιτσιρικάδων από την άλλη είναι ακριβώς η ίδια. Και δυστυχώς αυτή τη σκέψη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν την καταδικάζουν, αντιθέτως την εκκολάπτουν, “θωπεύοντάς” την.

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ
Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 14:27

ΑΡΚΕΤΑ!

γράφει η Χρύσα Τριανταφυλλοπούλου

ΑΡΚΕΤΆ

Η μέρα μουντή, σαν την καρδιά μου.

Πόσο πεθύμησα μια ανέμελη βόλτα, έναν καφέ σε μια πλατεία, ένα τσιπουράκι σε ένα ουζερί!

Η μέρα γκρι σαν την καθημερινότητα μου. Ζω την κάθε μέρα σαν την μέρα της μαρμότας.

Επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια απλά και μόνο για να κυλάει ο χρόνος σαν νερό. Οι μέρες ανούσιες.

Κοιτάζω τα παιδιά που η υπομονή τους εξαντλήθηκε πια.Τα παιδιά που για τόσους μήνες, ζουν σε ένα κρεβάτι, έναν καναπέ, ένα γραφείο. Πού ξέχασαν τι πάει να πει ξεγνοιασιά, παιχνίδι, φιλιά. Μεγαλύτερα σε μια οθόνη και μικρότερα στο σπίτι και μόνο στο σπίτι. Η μέρα μου θυμίζει συννεφιά.

Η μέρα αυτή του Σαββάτου δεν σηκώνεται πια. Τί κι αν είναι Σάββατο, τί κι αν είναι Τρίτη;

Κι εδώ πίνοντας τον καφέ μου σε ένα αθόρυβο πρωινό σκέφτομαι πόσο αθόρυβα πέρασε ένας χρόνος και πόσο αθόρυβα πέρασε κάθε είδους αντιδημοκρατικό μέτρο σε όλους μας.

Αθόρυβα, σαν ξύλινα στρατιωτάκια να βηματιζουμε σύμφωνα με εκείνους που ορίζουν ακόμα και το πώς θα αναπνέουμε.

Σήμερα λοιπόν αποφάσισα πως δεν αντέχω άλλο! Εσείς; Πόσο ακόμα; Πόσα μέτρα ακόμα; Ανίκανοι κυβερνήτες και ανίκανοι πολίτες! ΟΧΙ το παιδί μου σχολείο. Ούτως ή άλλως δεν έμαθε τίποτα φέτος.

ΟΧΙ τα παιδιά μας πειραματόζωα!

ΟΧΙ άλλη ανοχή στην ανικανότητα σας να αντιμετωπίσετε μια κατάσταση.

ΟΧΙ στο κλείσιμο άλλων επιχειρήσεων.

ΟΧΙ στα ψίχουλα που δίνετε στους εργαζόμενους σε αναστολή.

ΟΧΙ στην διαφθορά.

ΟΧΙ άλλα βοθροκάναλα.

ΟΧΙ άλλη πείνα.

ΟΧΙ στην βία στα πανεπιστήμια.

ΟΧΙ στην εξαθλίωση του αστυνομικού σώματος που με δικές σας εντολές δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους χρυσαυγιτες. Εδώ να σημειώσω πως η αστυνομία πρέπει να εμπνέει ασφάλεια και σεβασμό στον πολίτη και όχι τρόμο.

ΟΧΙ να σκέφτεσαι καν αν θα τους κοιτάξεις κατάματα μην σε περιλάβουν με τα γκλομπ.

ΟΧΙ άλλα μνημόνια.

ΟΧΙ άλλο δούλεμα.

ΟΧΙ στο ξεπούλημα της εθνικής μας κληρονομιάς.

ΟΧΙ στην ανεργία.

Μπορώ να πω τόσα όχι που να βαρεθεις να με διαβάζεις.

Η μέρα σήμερα έχει τίτλο για μένα.

ΑΡΚΕΤΑ!

Σταματήστε να μιλάτε από τις καρέκλες σας και κάντε ότι πρέπει να κάνετε.

Όλοι μαζί σαν μια μπουνιά δεμένη να σπάσουμε την κακοδιαχείριση στην ρίζα της.

Τι περιμένετε ρε παιδιά; Εκλογές; Σοβαρά τώρα;

Τι περιμένετε Έλληνες να αλλάξει πια;

Ποιος θα ανέβει πάνω να μας τα κάνει όλα ρόδινα;

Ποιος μπορεί;

Ξέρετε πόσα χρόνια χρειάζονται για να γίνει κάτι σε αυτή την χώρα;

Τι περιμένετε;

Γιατί κόβετε μέρες από την ζωή σας;

Η μέρα σήμερα λοιπόν είναι μαύρη!

Κάθε σκέψη σκουραίνει το χρώμα της.

Η μέρα σήμερα πρέπει να βάλει το ρούχο της απόφασης.

Και δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως δεν θα κάτσω με τα χέρια σταυρωμένα.

Καλό Σαββατοκύριακο

Χρύσα Τριανταφυλλοπούλου

 

 

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αποδέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, την πρόταση που του κατέθεσε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ) Κρήτης, Γιάννης Κουράκης, για τη διατήρηση του ορίου εκλογής Τοπικών Συμβουλίων στις Κοινότητες με 300 κατοίκους , που του υπέβαλε κατά τη συνάντηση που είχαν (5/2) στο υπουργείο.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ουσιαστική συζήτηση για γενικότερα θεσμικά θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ ακολούθως ο κ. Κουράκης μετέφερε στον υπουργό όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους ΟΤΑ της Κρήτης.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΠΕΔ αναφέρθηκε στο ζήτημα της επικαιρότητας που είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου στην Αυτοδιοίκηση και ανέπτυξε στον κ. Βορίδη τις βασικές αρχές που κατά την άποψη του θα πρέπει να το διέπουν (συνεννόηση- σύνθεση – συνεργασία) αλλά και η αναλογική εκπροσώπηση που πρέπει να επιτυγχάνεται στο συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Κουράκης έθεσε το θέμα της κατάργησης των Τοπικών Συμβουλίων σε Κοινότητες κάτω των 500 κατοίκων και πρότεινε αυτό να ισχύσει για αυτές με πληθυσμό κάτω των 300 . « Ο κ. Υπουργός αποδέχτηκε την παραπάνω πρόταση», τονίζεται στην ανακοίνωση του προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης.

Να ακολουθήσει η επίλυση κρίσιμων ζητημάτων

Στη συνέχεια , ο κ. Κουράκης , επεσήμανε στον υπουργό ότι θα πρέπει άμεσα να ακολουθήσει η επίλυση των βασικών ζητημάτων που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση όπως είναι οι αρμοδιότητες, η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, το κρίσιμο θέμα των πόρων αλλά και η αλλαγή των κριτηρίων κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων.

Από τον κ. Κουράκη τονίστηκε επίσης ότι ο βασικός πυρήνας των αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι η εν γένει αναβάθμιση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης αλλά και του ρόλου των εκπροσώπων της, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια νέα σύγχρονη και ισχυρή αυτοδιοίκηση που θα βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και θα επιλύει τα ζητήματα σε τοπικό επίπεδο με βάση την αρχή της εγγύτητας.

Επίσης ο κ. Κουράκης έθεσε και μια σειρά ζητημάτων που χρήζουν παρέμβασης από το Υπουργείο Εσωτερικών όπως για παράδειγμα η κινητικότητα, ενώ ιδιαίτερη συζήτηση έγινε γύρω από τις εξελίξεις για τον ΒΟΑΚ, όπου ο κ. Βορίδης εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του στις προσπάθειες της αυτοδιοίκησης της Κρήτης για την επίσπευση των διαδικασιών κατασκευής του.
Τέλος ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης γνωστοποίησε στον υπουργό τις απόψεις που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών στα πλαίσια διερευνητικής γνωμοδότησης, με θέμα τις εμπειρίες και τα διδάγματα που αντλήθηκαν από τις περιφέρειες και τις πόλεις κατά της διάρκεια της υγειονομικής κρίσης του Covid-19.
Ο κ. Κουράκης μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη έκανε την ακόλουθη δήλωση :

« Κατά τη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών είχα την ευκαιρία να αναπτύξω- αλλά και να ανταλλάξουμε απόψεις- για μια σειρά κρίσιμων θεσμικών θεμάτων που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση άλλα και ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της Κρήτης.
Η επίλυση τους προϋποθέτει την ύπαρξη στενής συνεργασία μεταξύ των φορέων της Αυτοδιοίκησης και του κεντρικού Κράτους.
Ο κ. Βορίδης άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που τέθηκαν, τα οποία και έχουν προέλθει από τη συνεργασία της ΠΕΔ με το σύνολο των αιρετών του νησιού μας, και δεσμεύτηκε ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη στην επεξεργασία προτάσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου προκειμένου να επιλυθούν προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.»

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την πρόεδρο του ΕΟΤ, κ. Άντζελα Γκερέκου δέχθηκε την Παρασκευή το απόγευμα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιος Λιβανός.

Κατά τη διάρκεια τη συνάντησης  η κυρία Γκερέκου ενημέρωσε τον Υπουργό για θέματα της αρμοδιότητας του ΕΟΤ, με έμφαση στη διαφημιστική προβολή της Ελλάδας, κυρίως για ζητήματα που αφορούν την ελληνική διατροφή.