Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:40: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν εντελώς αυθόρμητα, παρά το δριμύ ψύχος, με ένα κάλεσμα που ξεκίνησε νωρίς το πρωί στα κοινωνικά δίκτυα το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν κατά του lockdown, όπως επίσης και σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ νωρίτερα υπήρξε συγκέντρωση και στη Ζάκυνθο

Οι περίπου 3.000 πολίτες στο Σύνταγμα, με κεντρικό σύνθημα «Θέλουμε την ζωή μας πίσω», ζητούσαν τη άμεση άρση της καραντίνας και την επιστροφή της ομαλότητας στην χώρα. Στην Θεσσαλονίκη ήταν πάνω από 1000 άτομα, στην Πάτρα 400 και στην Ζάκυνθο τουλάχιστον 200.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης υπήρξε ένταση μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των διαδηλωτών, όταν η ΕΛΑΣ του κάλεσε να αποχωρήσουν και τα ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα και άρχισαν να κτυπούν αναίτια τους πολίτες, νέους στην μεγάλη τους πλειοψηφία.

Πολλοί κτυπήθηκαν και λιποθύμησαν από τα δακρυγόνα.

Δείτε τις αποκλειστικές φωτό όπως τις κατέγραψαν οι ρεπόρτερ του pronews.gr που κατέγραφαν τα γεγονότα:

Oι Έλληνες έπαυσαν με τις σημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας να είναι ο μόνος λαός στην Ευρώπη που δεν είχε ξεσηκωθεί κατά των απαγορεύσεων και της ανωμαλίας που έχει προκαλέσει η λήψη των ακραίων μέτρων.

Στο παρακάτω βίντεο από το Σύνταγμα μπορείτε να δείτε γυναίκα διαδηλώτρια να δέχεται εν ψυχρώ κλωτσιά από αστυνομικό! 

Ένταση και ρίψη δακρυγόνων και στη Θεσσαλονίκη 

Εκατοντάδες πολίτες, παρά την κακοκαιρία και τα χιόνια στη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώνονται αυτή την ώρα στον Λευκό Πύργο για να διαμαρτυρηθούν κατά του lockdown. 

Πολίτες έδωσαν ραντεβού έπειτα από διαδικτυακά καλέσματα στην πλατεία του Λευκού Πύργου, ενάντια σε ένα νέο επικείμενο lockdown.

” Ζητάμε τη ζωή μας πίσω” αναγράφει το διαδικτυακό κάλεσμα.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα όπως “Κάτω η χούντα του κορωνοϊού”.

Ένταση υπήρξε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης με τις δυνάμεις ασφαλείας να ρίχνουν δακρυγόνα και χημικά προς τους διαδηλωτές. 

Κινητοποίηση κατά του lockdown και στην Πάτρα

Παρόντες παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες στο ραντεβού που είχαν δώσει μέσω του διαδικτύου είναι αρκετοί Πατρινοί που συμμετέχουν στη διαμαρτυρία ενάντια στο καθεστώς των lockdown.

Όπως αναφέρει το the best η συγκέντρωση πραγματοποιείται στην πλατεία Γεωργίου ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα υπήρξε ένταση ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις αστυνομικές δυνάμεις.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ξεκίνησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Δείτε φωτό και βίντεο: 

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην Ζάκυνθο, πορεία διαμαρτυρίας κατά του lockdown

Οι διοργανωτές που τόνισαν ότι δεν ανήκουν σε καμία κομματική παράταξη προσκάλεσαν τον κόσμο μέσω των social media όλη την εβδομάδα που μας πέρασε με κύριο αίτημα τους τα σκληρά κυβερνητικά μέτρα για τον κορωνοϊό. 

Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το πρωί στην πλατεία Σολομού και αμέσως μετά ξεκίνησε πορεία διαμαρτυρίας στην παραλιακή οδό της πόλης φτάνοντας έξω από το κτήριο της Ελληνικής Αστυνομίας φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των σκληρών μέτρων, ενώ τραγούδησαν και τον Εθνικό Ύμνο. 

Οι διαδηλωτές συνέχισαν κατά μήκος της Αλεξάνδρου Ρώμα και κατέληξαν έξω από το βυζαντινό μουσείο, όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία των διοργανωτών.

Δείτε βίντεο: 

πηγή: pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Η Pipelife Hellas έκλεισε το εργοστάσιό της στη Θήβα έπειτα από 29 χρόνια, απολύοντας 70 εργαζόμενους, οι τράπεζες από το 64 μειώθηκαν σε 39, ενώ αποχώρησε το σύνολο των ξένων τραπεζών με δίκτυα εξυπηρέτησης πελατών, εκτός από την HSBC, με πιο χαρακτηριστικές τη Citigroup και την BNP Paribas.

Η Εκτός Ελλάδας βρέθηκαν τραπεζικοί κολοσσοί όπως η Credit Agricole, που είχε την πλειοψηφία της Εμπορικής Τράπεζας, η Societe Generale, που είχε μεγάλο ποσοστό στη Γενική Τράπεζα, και η πορτογαλική Banco Commercial Portugues, που είχε ποσοστό στη Millenium Bank.

Τα σούπερ μάρκετ έμειναν ελάχιστα ως αλυσίδες: Η γερμανική αλυσίδα λιανεμπορίου Aldi ήταν η πρώτη ξένη αλυσίδα των σούπερ μάρκετ που αποχώρησε τα τελευταία χρόνια από την Ελλάδα, ακυρώνοντας ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο ανάπτυξης ύψους 1,5 δισ. που είχε ανακοινώσει μόλις δύο χρόνια νωρίτερα. Μία ακόμα γερμανική αλυσίδα, η εκπτωτική Plus, η οποία πούλησε τα καταστήματά της στην ΑΒ Βασιλόπουλος, καθώς και η Dia που απορροφήθηκε από την Carrefour Μαρινόπουλος.

Το καλοκαίρι του 2012 έφυγε από τη χώρα μας η Carrefour και ο όμιλος Μαρινόπουλου κατέρρευσε και έκλεισε.

Δύο χρόνια αργότερα, το 2014 αποχώρησε και η γερμανική Makro, με τα καταστήματά της να περνούν στον Σκλαβενίτη. Το 2010 αποχώρησε από την Ελλάδα και η γαλλική αλυσίδα ηλεκτρονικών, τεχνολογίας και πολυμέσων Fnac. Η κοινοπραξία του ομίλου Μαρινόπουλου και του ομίλου Ρinault – Ρrintempts – Redoute (ΡΡR) σταμάτησε τη λειτουργία και των τριών καταστημάτων που διατηρούσε υπό το βάρος συσσωρευμένων ζημιών ύψους 20.000.000 ευρώ και η γαλλική αλυσίδα τερμάτισε την πεντάχρονη παρουσία της στην Ελλάδα.

Αλλη μια αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών που αποχώρησε από τη χώρα μας ήταν και η Saturn, με την εταιρία όμως να μένει στην Ελλάδα με το δίκτυο της Media Markt. Η γερμανική εταιρία Contitech, γνωστή από τα ελαστικά Continental, αποφάσισε τον Μάρτιο του 2016 να σταματήσει ύστερα από 44 χρόνια τη λειτουργία του εργοστασίου, που απασχολούσε περισσότερους από 130 εργαζομένους.

Ως λόγους για το «λουκέτο», η γερμανική πολυεθνική ανέφερε τη μειωμένη ζήτηση για τα προϊόντα που παράγει, λόγω της παγκόσμιας ύφεσης στην εξορυκτική βιομηχανία. Επίσης, σταμάτησε τη λειτουργία της η μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία προϊόντων χάρτου Softex (Αθηναϊκή Χαρτοποιία). Η πολυεθνική Bolton Group που είχε τον έλεγχο της εταιρίας αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο του Βοτανικού ύστερα από μια μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει τον Ιούλιο του 2015.

Αποχώρησαν, επίσης, από την Ελλάδα έπειτα από δεκαετίες παρουσίας στην εγχώρια αγορά, η βρετανική BP και η αγγλοολλανδική Shell, (πούλησαν όλες τους τις δραστηριότητες στην Ελλάδα αντίστοιχα σε Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil), περιορίστηκαν οι ρυθμοί ανάπτυξής πολλών όπως π.χ. McDonald’s ή Starbucks.

Από τις αλυσίδες της εστίασης που εξαφανίστηκαν από την ελληνική αγορά ξεχωρίζουν τα Applebee’s, τα οποία σταμάτησαν έπειτα από 15 χρόνια λειτουργίας στη χώρα μας. Τέλος, η εταιρία Bacardi αποφάσισε τον Ιανουάριο του 2016 να σταματήσει την αυτόνομη παρουσία της στην Ελλάδα έπειτα από 18 χρόνια και να δώσει τη διανομή των προϊόντων της σε άλλες εταιρίες.

Η NIKE αποφάσισε τον δραστικό περιορισμό των σημείων πώλησης κατά 300, ενώ έχουν προηγηθεί άλλα 200 καταστήματα που αγόραζαν προϊόντα μέσω Folli Follie και η συνεργασία διακόπηκε μόλις προέκυψαν προβλήματα στην εταιρία, παρά το γεγονός ότι η Folli Follie διατήρησε τα καταστήματα αποκλειστικής πώλησης προϊόντων NIKE.

πηγή: pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Xθες το απόγευμα, αντιπροσωπεία της ΔΑΚΕ Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας συναντήθηκε με το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Καραγκούνη στο γραφείο του στο Μεσολόγγι μετά από πρόσκληση του βουλευτή.

Οι συνάδελφοι Κώστας Κατσαρός, Παναγιώτης Μυλωνάς και Νώντας Πανάς, ενημέρωσαν αναλυτικά για όλα τα θέματα του χώρου με κυρίαρχα τα προβλήματα στην τηλεργασία, τις παρενέργειες του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση τόσο στις περιφερειακές σχολές και τμήματα όσο και στους μαθητές της Γ Λυκείου, αλλά και το θέμα της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

Τα μέλη της παράταξης εξέφρασαν τις θέσεις της παράταξης αλλά και τους προβληματισμούς τους για όλα τα θέματα. Ειδικότερα, για το θέμα της τηλεκπαίδευσης, ενημέρωσαν για τα προβλήματα παρακολούθησης, τις ελλείψεις στον εξοπλισμό και την ανάγκη έμπρακτης υποστήριξης τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών και ειδικότερα των προερχόμενων από ευάλωτα κοινωνικά στρώματα. Κατέθεσαν πρόταση για δωρεάν συνδέσεις στο διαδίκτυο για εκπαιδευτικούς και μαθητές, χορήγηση voucher για εξοπλισμό ή προμήθεια υπολογιστών και ψηφιακών γραφίδων στα σχολεία για να καλυφτούν στο ακέραιο οι μεγάλες ανάγκες των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών. Για το θέμα της αυτοαξιολόγησης κατατέθηκε στον βουλευτή υπόμνημα με τις θέσεις της παράταξης και τονίστηκε η λάθος χρονική συγκυρία που επιλέχτηκε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Συζητήθηκε επίσης η απόφαση για εφαρμογή από φέτος του διπλού μηχανογραφικού που θα έχει σοβαρές και απρόβλεπτες συνέπειες.

Τα μέλη της παράταξης εξέφρασαν τις σοβαρές ενστάσεις για την επιλογή της Πολιτικής Ηγεσίας να προχωρά χωρίς διάλογο σε πολλά και σοβαρά ζητήματα.

Το ενδιαφέρον του βουλευτή ήταν έντονο και ο διάλογος διήρκεσε περίπου μια ώρα.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον κορονωϊό.

ΔΑΚΕ Α ΕΛΜΕ

Αιτωλοακαρνανίας

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ