Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  9:06: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021

Η εσπευσμένη και τσάτρα-πάτρα ανάρτηση των δασικών χαρτών έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην Αιτωλοακαρνανία, από το Θέρμο έως το Νιχώρι και επέκεινα. Ελαιώνες και άλλα καλλιεργήσιμα χωράφια φέρονται σαν δασικά, με μεγάλες διαφορές από τις διπλανές ιδιοκτησίες. Εν πάση περιπτώσει, αφού εν μέσω Covid τέθηκε προθεσμία υποβολής ενστάσεων, υποχρεούνται οι αρμόδιοι να ενημερώσουν κατά τόπους τους κατοίκους και να εξηγήσουν όσα σε κάποιους φαντάζουν ανεξήγητα. Η διαδικασία πρέπει να είναι δωρεάν, όπως άλλωστε είχε προβλεφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι, ακόμη και μετά την παρέλευση της προθεσμίας ενστάσεων και την κύρωση των δασικών χαρτών, μπορούν να διεκδικήσουν αυτά που θεωρούν ότι δικαιούνται, έστω κι αν από λάθος ή προχειρότητα, δεν απεικονίζονται ορθά στον δασικό χάρτη.

Γιώργος Βαρεμένος

Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρέμβαση με επιστολή της στον επίτροπο Εργασίας και Κοινωνικών Δικαιωμάτων N. Σμιτ, πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και με γραπτή Ερώτησή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαιτώντας την άμεση ανανέωση των συμβάσεων των 36.500 εργαζόμενων του προγράμματος του ΟΑΕΔ για την Κοινωφελή Εργασία με την μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου και την κατάργηση των μέτρων της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων που ανακυκλώνουν την ανεργία.

Στην επιστολή τους οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος σημειώνουν τα εξής:

«Αυτή την περίοδο λήγει η σύμβαση 36.500 εργαζομένων του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας 2020 του ΟΑΕΔ στους δήμους, τις Περιφέρειες της χώρας, στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας (ΚΚΠΠ) και σε άλλους φορείς, που συνέβαλλαν αποφασιστικά στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών, και στην εξυπηρέτηση των πολιτών, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες των φορέων.

Οι εργαζόμενοι μετά από 8μήνες εργασίας στο πρόγραμμα πρόκειται να μείνουν άνεργοι, όπως και οι χιλιάδες εργαζόμενοι των αντίστοιχων προγραμμάτων των προηγούμενων ετών, την ώρα που η ανεργία εν μέσω οικονομικής κρίσης και της πανδημίας που την επιτάχυνε, έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

Έχοντας υπόψη τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στους ΟΤΑ, στις Περιφέρειες και στους φορείς θέτουμε το αίτημα των 36.500 αυτών εργαζομένων για Παράταση του Κοινωφελούς Προγράμματος έως τουλάχιστον το τέλος του τρέχοντος έτους 2021 και τη μετατροπή των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Οι υπηρεσίες αυτές έχουν ανάγκη προσωπικό με εργασιακή εμπειρία, δεν πρέπει να απογυμνωθούν, εντείνοντας ακόμα περισσότερο τις μεγάλες ελλείψεις καθώς έχει ανακοινωθεί πως δεν θα υπάρξει ανάλογο πρόγραμμα μέσα στο 2021, στο οποίο μάλιστα το προσωπικό αυτό δεν θα είχε δικαίωμα συμμετοχής. Είναι ανάγκη να καταργηθούν άμεσα οι αντεργατικές διατάξεις που ανακυκλώνουν την ανεργία κι έχουν θεσπίσει οι κυβερνήσεις με οδηγίες της ΕΕ ώστε να αποφεύγονται οι 3 διαδοχικές συμβάσεις που δίνουν δικαίωμα για μονιμοποίηση των υπαλλήλων σε αυτές τις υπηρεσίες, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις εργαζομένων. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και στην περίπτωση των εργαζομένων κοινωφελούς εργασίας, που η μαζική πλειοψηφία των 36.500 εργαζομένων συνεχίζει να εργάζεται πλήρες ωράριο παρά τις συνθήκες της πανδημίας, προσφέροντας αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους.

Καθώς το πρόγραμμα είναι στα πλαίσια ταμείων της ΕΕ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ταμείο Συνοχής και Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) ζητούμε άμεσα την παράταση της σύμβασης μέχρι το τέλος του 2021 και παράλληλα τη μετατροπή της σε αορίστου χρόνου συμβάλλοντας στη βέλτιστη λειτουργία των φορέων και εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών».

902.gr

Τα σύννεφα μετεξέλιξης της Ε.Ε. σε ένα μόρφωμα ολοκληρωτικού καθεστώτος διακρατικού ελέγχου και εμβέλειας, βαραίνουν όλο και περισσότερο πάνω από τον ουρανό της Ευρώπης. Η αντισυνταγματική απαξίωση δικαστικών αποφάσεων στην Ολλανδία, το πραξικοπηματικό εμφύτευμα διεθνούς τραπεζίτη ως πρωθυπουργού - εντολοδόχου των Βρυξελλών στην Ιταλία, οι σοκαριστικές αποκαλύψεις της Die Welt στη Γερμανία ή της Le Monde στη Γαλλία, δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου για όσα εις βάθος συντελούνται στη δρομολόγηση της πλήρους κατάλυσης του κράτους δικαίου στην Ε.Ε.

Μετά από μια βδομάδα εντυπωσιακών κινητοποιήσεων στην Ολλανδία και συγκρούσεων με την αστυνομία, δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε στις 16/2 την άμεση άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9:00 μμ που είχε επιβάλει η κυβέρνηση Ρούτε. Η δικαστική απόφαση, αναφέρει στο σκεπτικό της ότι πολιτική απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι αδιανόητη και δεν έχει εφαρμοστεί στην Ολλανδία από την εποχή της ναζιστικής κατοχής. Ενδεικτικό της αλαζονείας της κυβέρνησης, είναι το ότι πριν ακόμη εφεσιβάλει την απόφαση και χωρίς ακόμη να έχει κριθεί η προσφυγή, ο κ. Ρούτε δήλωνε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει ως έχει, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, κάτι πρωτοφανές μέχρι τώρα για μια δυτικοευρωπαϊκή χώρα.

Στην Ιταλία έχουν προβεί για άλλη μια φορά σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα τοποθετώντας τον κ. Ντράγκι στη θέση του «πρωθυπουργού», παρά και ενάντια στη θέληση του ιταλικού λαού. Για άλλη μια φορά μετά τον Μουσολίνι, η Ιταλία γνωρίζει ξανά ένα μονοκομματικό κράτος. Με πολυκομματικό φτιασίδωμα αυτήν τη φορά και την πρόθυμη σύμπραξη όλων των κομμάτων της βουλής, που αποζημιώθηκαν με υπουργικές θέσεις στην εκ Βρυξελών ελεγχόμενη «κυβέρνηση». Και με δεσπόζουσα θέση των επιχειρηματιών της αρπαχτής στην πολιτική ζωή, παρά το ότι κάτι τέτοιο αντιτάσσεται σε οποιαδήποτε έννοια και κανόνα δικαίου.

Στην Γερμανία έχει ξεσπάσει σάλος με τις αποκαλύψεις της Die Welt, για την εν κρυπτώ συνεννόηση της γερμανικής κυβέρνησης με ερευνητικά ινστιτούτα και τη στρατολόγηση επιστημόνων από το υπ. Εσωτερικών, προκειμένου να δικαιολογήσουν με στημένα επιστημονικοφανή στοιχεία την προειλημμένη πολιτική απόφαση των σκληρών περιοριστικών μέτρων. Εξαπατώντας το λαό να αποδεχθεί τη στέρηση των ελευθεριών του μέσω της τεχνητής τρομοκράτησης και μετατρέποντας την επιστήμη, όπως επί λέξει αναφέρει η κυριακάτικη Die Welt, σε εκτεταμένο βραχίονα της πολιτικής. Σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις στη Γαλλία από την Le Monde, για τις ασφυκτικές πιέσεις και τους εκβιασμούς που δέχονταν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) από την Επίτροπο Υγείας της Ε.Ε. και την κα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να εγκρίνουν τα γενετικής τεχνικής «εμβόλια» της Pfizer-BioNTech και της Moderna, αναδεικνύεται σε όλο της το μεγαλείο η διασάλευση των θεσμών που εξασφάλιζαν το κράτος δικαίου, η έννοια του οποίου καταρρέει πλέον με ταχείς ρυθμούς στην Ευρώπη.

Ο Έλληνας βέβαια δεν γνωρίζει τίποτα από αυτά, αφού τα ντόπια ΜΜΕ τον εξαπατούν συστηματικά με απόλυτα ελεγχόμενη δημοσιογραφία, απόκρυψη ειδήσεων και συνεχή παραπληροφόρηση. Και είναι επόμενο κάτι τέτοιο, αφού το κράτος δικαίου στη χώρα μας έχει καταλυθεί ολοκληρωτικά στα χρόνια των μνημονίων. Παρόμοια συνωμοσία με αυτήν που αποκαλύπτει με πηχυαίους τίτλους η Die Welt για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, έγινε και στη χώρα μας με τη σύμπραξη της λεγόμενης «επιστημονικής επιτροπής» και της κυβέρνησης προκειμένου να εφαρμοστούν τα καταστροφικά λοκντάουν, αλλά εδώ δεν βρέθηκε κανένας δημοσιογραφικός οργανισμός που να έχει την εντιμότητα να καταγγείλει τη συμπαιγνία. Με μεθοδεύσεις που δεν διαφέρουν από αυτές που καταγγέλλει η Le Monde και παρά την έλλειψη στοιχείων για την αποτελεσματικότητα ή τις παρενέργειες τους, η κυβέρνηση προχώρησε με φούρια στην έγκριση των ίδιων γενετικών ιδιοσκευασμάτων χάριν της κερδοφορίας φαρμακευτικών πολυεθνικών. Επιβάλλοντας συνεχώς σκληρά μέτρα γενικής καταστολής του υγιούς πληθυσμού, που δεν έχουν καμιά σχέση με επιλογές υγειονομικής αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά αποτελούν καθαρά πολιτικές επιλογές.

Στην Ελλάδα δεν θα βρεις πλέον εύκολα δικαστές που να έχουν το θάρρος να πουν το αυτονόητο: ότι απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών υπήρξε μόνο στη ναζιστική κατοχή της χώρας μας και είναι αδιανόητο να επανέρχεται σε συνθήκες –υποτιθέμενης έστω- δημοκρατίας. Στην Ελλάδα η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι πλέον φράση κενή περιεχομένου, αφού το δικαστικό σώμα, σχεδόν στην ολότητά του, έχει πλήρως αποδεχθεί το βιασμό του ελληνικού λαού. Κρίνοντας νόμιμα τα μνημόνια υποδούλωσης της χώρας, κλείνοντας τα μάτια και τ’ αφτιά στην αδρανοποίηση και άρα την ντε φάκτο κατάλυση του συντάγματος, κρίνοντας χιλιάδες αποφάσεις σε βάρος του λαού και υπέρ των τραπεζικών του βιαστών.

Αν κάπου προηγούμαστε και αποτελούμε «πρότυπο μίμησης» για τους ταγούς της Ε.Ε., είναι στις αυταρχικές μεθόδους διακυβέρνησης σε συνδυασμό με την εθελούσια παραλυσία του κοινοβουλίου και την φίμωση κάθε αντίθετης φωνής στα δημόσια φόρα, που αφού οι επικυρίαρχοι τις εφάρμοσαν με επιτυχία εδώ με τη συνέργεια των ντόπιων πολιτικών τους ανδρεικέλων, τις αναπαράγουν πλέον ταχύτατα και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Την πραξικοπηματική τοποθέτηση τραπεζίτη στον πρωθυπουργικό θώκο, άνευ εκλογών και λαϊκής συναίνεσης, την πρωτοεφάρμοσαν στην Ελλάδα με τον Παπαδήμο πριν νιώσουν έτοιμοι να την εξάγουν με τον Ντράγκι στην Ιταλία. Η επιστροφή στο μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς είναι πλέον γεγονός στη χώρα μας. Αφενός με την ασυδοσία και την αυθαιρεσία της εκτελεστικής εξουσίας, αφετέρου με τη μετάλλαξη της δικαιοσύνης αλλά και όλων των πολιτειακών θεσμών, σε μηχανισμούς καταστολής του λαού και των δικαιωμάτων του, με μεθόδους εφαρμογής που θα ζήλευε ακόμη και η χούντα.

Η μόνη διαφορά από το αλήστου μνήμης κράτος της δεξιάς της 10ετίας του ’60, είναι ότι τότε η αριστερά, πατριωτική μέσα από το εαμικό της παρελθόν, είχε ταυτιστεί με τα δίκαια και τους αγώνες του λαού για κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική ανεξαρτησία. Σήμερα οι ηγεσίες της σύγχρονης αριστεράς, σε όλες τις ιδεολογικές αποχρώσεις της, αποτελούν το στυλοβάτη του καθεστώτος υποταγής και ταπείνωσης του λαού και της χώρας, συμβάλλοντας τα μάλα στην καταρράκωση του κράτους δικαίου και στη θεσμοθέτηση μέτρων εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας. Ας μην αμφιβάλλουμε όμως ότι αν κριθεί πως κινδυνεύει η σταθερότητα της σημερινής μονοκομματικής βουλής των έξι ομοειδών κομμάτων, όπως επίσης αν κριθεί ως αναγκαίο για την παράδοση τμημάτων της εθνικής επικράτειας (Αιγαίου, ΑΟΖ) στους Τούρκους, θα είναι κοντά η μέρα που θα δούμε να μας φοριέται κι εδώ το «ιταλικό κουστούμι»: Κοινή κυβέρνηση αποτελούμενη απ’ όλο το φάσμα του κοινοβουλίου, δεξιού κι αριστερού φυράματος. Προκειμένου, είτε να νιώσουν παγιδευμένοι οι πολίτες χωρίς να έχουν εναλλακτικές, είτε η ομερτά απεμπόλησης εθνικών δικαίων και εθνικής κυριαρχίας, να είναι μοιρασμένη στις ευθύνες όλων των κομμάτων, για να νιώσει ανήμπορος ο Έλληνας να αντιταχθεί. 

Το παρακράτος έχει πλήρως αποκατασταθεί για άλλη μια φορά στην Ελλάδα. Ένα παρακράτος εντεταλμένων από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες που κατοικοεδρεύει όχι μόνο στα υπουργεία, αλλά επικάθεται και σε κάθε υπηρεσία ή οργανισμό μέσα από έναν εσμό παρατρεχάμενων και κολαούζων, καταλαμβάνει θέσεις-κλειδιά σε κομματικά γραφεία και στους εποπτικούς μηχανισμούς ΜΚΟ και ιδρυμάτων, διαχεόμενο μέχρι και τον έλεγχο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Ένα παρακράτος που κατευθυνόμενο από την γραφειοκρατία των Βρυξελλών, επεκτείνεται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., χρησιμοποιώντας τις πολιτικές δομές των κρατών/μελών ως ξενιστές για να αναπτύσσεται. Με στόχο να πειστούν και να αποδεχθούν οι λαοί, ειδικά τώρα με πρόσχημα την πανδημία, την απεμπόληση θεμελιωδών ελευθεριών τους και την ντε φάκτο αλλοίωση των θεσμικών πλαισίων των χωρών τους για λόγους «έκτακτης ανάγκης». Φτάνοντας έτσι μέχρι την πλήρη κατάλυση της έννοιας του κράτους δικαίου στις χώρες της Ευρώπης, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των ισχυρών της Ε.Ε. και των πολιτικών επιλογών τους. Η μετεξέλιξη αυτή αποτελεί τον ορισμό του ολοκληρωτικού καθεστώτος, στον οποίο συνειδητά, με αυτοκρατορική έπαρση και ταχείς ρυθμούς, οδεύει το μόρφωμα της Ε.Ε.

Όλη αυτή η έκταση του παρακράτους που δίνει την εντύπωση πολύπλοκου και ισχυρού ιστού, είναι πανεύκολο να αποκοπεί απ’ τον ομφάλιο λώρο του και να ξηλωθεί εν μία νυκτί σαν τα πουλόβερ. Διότι δεν στηρίζεται πουθενά παρά μόνο στην εθελοδουλία ντόπιων και ασπόνδυλων επιτηρητών σαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και χαμαίζηλων βαστάζων σαν τα μέλη της κυβέρνησής του. Αυτά τα ασπόνδυλα ερπετά πρέπει να αποτινάξει από το σβέρκο του ο ελληνικός λαός, για να χορέψει πάνω απ’ το πολιτικό κουφάρι τους την ελευθερία του και να ξαναβρεί την υγειά του που την υπόσκαψαν και την ζωή του που του στέρησαν. Για να επανακτήσει το κράτος δικαίου που το διέλυσαν και να αποτινάξει τον ολοκληρωτισμό στον οποίο τον οδηγούν. 

Μετά από 11 χρόνια κατατρεγμών, ανέχειας και απόλυτης καταστροφής, ήρθε ο καιρός για την ανατροπή τους. Συσπειρωμένοι όλοι γύρω από τη Συμμαχία των Δημοκρατικών και Πατριωτικών δυνάμεων που οικοδομείται και αναπτύσσεται μέρα τη μέρα, να δώσουμε τέλος στους χαλεπούς καιρούς για να ανατείλει η Ημέρα της Ελευθερίας για τον λαό και τον τόπο.

Το ΕΠΑΜ και οι συμμαχικές πολιτικές δυνάμεις, παραμένουν στις επάλξεις του αγώνα μέχρι την τελική νίκη.


Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2021
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε μία κίνηση «ξεκάρφωμα» που υπαγορεύθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου στο οποίο άλλωστε διοικητικά υπάγεται απ'ευθείας, η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ειρήνη Αγαπηδάκη, η περίφημη «Εθνική Συντονίστρια» στο κυβερνητικό σχέδιο για τα «ασυνόδευτα προσφυγόπουλα», κατέθεσε υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, σχετικά με τη εμπλοκή «δομών ανήλικων προσφύγων σε μαθήματα στο θέατρο του Λιγνάδη».

Βέβαια, δεν ζητεί να διερευνηθεί η περίοδος Μητσοτάκη, όπου ο ηθοποιός και σκηνοθέτης είχε διοριστεί καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου «για λόγους δημοσίου συμφέροντος» (!), αλλά ζητεί να διερευνηθεί η περίοδος που ο Λιγνάδης ήταν απλός πολίτης, επί ΣΥΡΙΖΑ το 2018 και δεν είχε δυνατότητα να αγγίζει τις δομές με τα ανήλικα.

Zητά να διερευνηθεί αν ο Λιγνάδης έκανε εγκλήματα, αλλά πριν αποκτήσει το «όπλο» του διορισμένου από την κυβέρνηση, στελέχους!

Γιατί το έκανε αυτό, πλην της εντολής του Μαξίμου; Μήπως υπήρξαν καταγγελίες κατά της ΜΚΟ Solidarity Νow του Τζορτζ Σόρος (που διοικεί η εξαδέλφη του πρωθυπουργού, Νίκη Λυμπεράκη).

Κι έρχεται τώρα η Ε.Αγαπηδάκη, που ήταν υπάλληλος του Τ.Σόρος και εν συνεχεία ανέλαβε να συντονίσει την εγκατάσταση στην Ελλάδα ασυνόδευτων παιδιών, με την ίδρυση σχετικής Γενικής Γραμματείας από τον πρωθυπουργό, η οποία υπάγεται απ'ευθείας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να προβαίνει σε κίνηση «αθώωσης» της Solidarity Now που επίσης ανήκει στον Τζορτζ Σόρος, αλλά και της εξαδέλφης του πρωθυπουργού!

Πόσο τυχαία είναι όλα αυτά;

Εκτός βέβαια, από το αυτoνόητο: Ότι αν υπήρξαν κακοποιήσεις και εξαφανίσεις ασυνόδευτων παιδιών επί των ημερών της, η Ε.Αγαπηδάκη έχει ακέραιες ποινικές ευθύνες.

Πόσα ασυνόδευτα παιδιά έχουν εξαφανιστεί; Θα μας πει; Πόσα καταγράφηκαν και πόσα δεν ξέρουν αυτή την στιγμή που βρίσκονται; Ζουν;

Ή ο σωλήνας που τα βίαζε ο Δ.Λιγνάδης προχώρησε πιο μέσα στο κορμάκι τους;

Και γιατί τόση πρεμούρα να «αθωώσει» την ΜΚΟ Solidarity Now;

Μήπως διότι η Ειρήνη Αγαπηδάκη, ψυχολόγος στο επάγγελμα η οποία ανακοινώθηκε ως «Εθνική Συντονίστρια» στο κυβερνητικό σχέδιο για τα «ασυνόδευτα προσφυγόπουλα», βάσει των στοιχείων του βιογραφικού της, ήταν υπάλληλος... του Τζορτζ Σόρος; Και άρα ενδιαφέρεται σφόδρα για την αθώωση της ΜΚΟ του Τ.Σόρος;

Συγκεκριμένα η Ειρήνη Αγαπηδάκη ήταν Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο ανήκει σε fund, ιδιοκτησίας του Τζορτζ Σόρος, όπως αποκάλυψε το pronews.gr στις 25 Νοεμβρίου 2019.

Από όλη την Ελλάδα επιλέχθηκε αυτή για να «συντονίσει» την εγκατάσταση στην χώρα 6.000 παιδιών μουσουλμάνων που μυστηριωδώς βρέθηκαν ασυνόδευτα στην Ελλάδα!

Να τονίσουμε ότι ο τίτλος της «Εθνικής Συντονίστριας» είναι ανώτερος από αυτόν του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ισότιμος με αυτόν υπουργού και όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, «θα αναφέρεται κατ'ευθείαν στο πρωθυπουργικό γραφείο»!

Δηλαδή όταν μιλάμε για πρωθυπουργικές πολιτικές ευθύνες είναι πολύ συγκεκριμένο αυτό: Για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που είχαν πέσει θύμα του Δ.Λιγνάδη, υπεύθυνο ήταν το γραφείο του πρωθυπουργού, κατόπιν απόφασης του ιδίου του πρωθυπουργου, όπως είδαμε, ο οποίος είχε διορίσει την πρώην υπάλληλο του Τ.Σόρος Ειρήνη Αγαπηδάκη, ως Ειδική Γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Και βιαστής τους ήταν ο Δ.Λιγνάδης, ο οποίος επίσης διορίστηκε με πρωθυπουργική εντολή «για λόγους δημοσίου συμφέροντος» στο Εθνικό Θέατρο, καταργώντας μάλιστα τον σχετικό διαγωνισμό (για την φιλία με τον άλλο παιδόφιλο πρώην βουλευτή της ΝΔ και υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Ν.Γεωργιάδη, έχουμε κάνει ήδη τις σχετικές αποκαλύψεις).

Και φυσικά επί δύο εβδομάδες μέχρι την παραίτησή του καλυπτόταν «με νύχια και με δόντια» από την κυβέρνηση και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Απίστευτες είναι οι σκηνές που διαδραματίστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (22.02) έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ, όπου ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομία και φοιτητές.

Συγκεκριμένα, φοιτητές είχαν καταλάβει την πρυτανεία του ΑΠΘ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νόμο Κεραμέως, με αποτέλεσμα ο πρύτανης να ζητήσει επέμβαση, η οποία κατέληξε σε επεισόδια με χημικά, τουλάχιστον 30 προσαγωγές, λιποθυμία μιας γυναίκας και εικόνες σαν αυτές που ακολουθούν.

Βίντεο και φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, καταγράφουν καρέ καρέ την αστυνομική βία σε βάρος ενός από τους φοιτητές.

Ο άνδρας είναι πεσμένος στο δρόμο, χωρίς μπλούζα και φωνάζει στους αστυνομικούς. Από πάνω του είναι τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί και όταν τον νεαρό πλησιάζουν τρία άτομα κάποιος ψεκάζει με χημικά και επικρατεί πανζουρλισμός.

Οι αστυνομικοί παίρνουν τον νεαρό σηκωτό και σε ένα σημείο, ενώ τον απομακρύνουν, η πλάτη και το κεφάλι του σέρνονται στο δρόμο!


Την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων στη διάρκεια της επέμβασης της αστυνομίας στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, ζητάει το ΚΚΕ, το οποίο καταλογίζει ευθύνες στην πρυτανεία του Αριστοτελείου για την είσοδο αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο του Πανεπιστημίου.

«Δεν πρόφτασε να στεγνώσει το μελάνι του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και έχουμε τα πρώτα αποτελέσματά του. Σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις μετά από κάλεσμα της πρυτανείας εισήλθαν στο χώρο του ΑΠΘ για να διαλύσουν την κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων που ζητούσαν το άνοιγμα των σχολών και την έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας όπως επίσης και τη μη εφαρμογή του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια. Προχώρησαν μάλιστα σε προσαγωγές φοιτητών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Είναι τεράστιες οι ευθύνες της πρυτανείας του ΑΠΘ. Οι μάσκες της κυβέρνησης έπεσαν πολύ γρήγορα. Ο πραγματικός στόχος του νέου νόμου δεν είναι η “εγκληματικότητα” μέσα στα πανεπιστήμια αλλά όσοι αγωνίζονται, αντιστέκονται και αντιδρούν στην πολιτική τους», επισημαίνει.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «απρόκλητη επίθεση από την αστυνομία» σε βάρος φοιτητών μέσα στο ΑΠΘ.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χημικά και προέβησαν σε προσαγωγές φοιτητών. Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία, η οποία αποτελεί έκφραση της αντιδημοκρατικής εκτροπής της κυβέρνησης και την κατάφωρη παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και των δημοκρατικών ελευθεριών», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Τονίζει ακόμη πως ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και ζητάει «την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των προσαχθέντων χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία».

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

«Χείμαρρος» ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας κατά τη διάρκεια της σημερινής ραδιοφωνική εκπομπής του. 

Ο Γ.Τράγκας σχολίασε τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο παιδεραστίας Δ.Λιγνάδη, τονίζοντας πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πέσει, ενώ υποστήριξε παράλληλα πως θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις, καθώς υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο. 

Παράλληλα δήλωσε πως «εκατομμύρια πολίτες αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν αυτός ο πρωθυπουργός να επιλέγει για διάφορα αξιώματα, για θέσεις δίπλα του ή για υψηλά πόστα παιδόφιλους», ενώ αναφέρθηκε και στη σχέση του Κ.Μητσοτάκη με τον Ν.Γεωργιάδη. 

Αναλυτικά όσα είπε: 

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πέσει. Τώρα μόλις άρχισαν οι αποκαλύψεις. Υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο. Οι μυστικές υπηρεσίες έχουν όλα τα στοιχεία. Καλώ τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ερευνήσει όλα τα στοιχεία για τις αποχρώσες ενδείξεις και τις πληροφορίες που έρχονται από παλιά.

Πόσο άρρωστος, αλήθεια, πρέπει να είσαι, πόσο εφιαλτικός, πόσο κολασμένος, πόσο καταραμένος και απάνθρωπος, για να κάνεις παρέα ή να καλύπτεις τη δράση παιδόφιλων, ανώμαλων εγκεφάλων που κακοποιούν παιδικές ψυχές; Πόσο, αλήθεια, νοσηρός είσαι κάνοντας παρέα επί σειρά ετών ή προωθώντας ή καλύπτοντας νοσηρά μυαλά ή αποδεχόμενος εγκλήματα κατά ανηλίκων;

Ένας μεγάλος αριθμός παιδιών βασανίστηκαν από ανώμαλους γνωστούς και φίλους του πρωθυπουργού. Ένας αριθμός παιδιών ή νέων ανθρώπων ατιμάστηκε και κακοποιήθηκε χωρίς αυτός ποτέ να κραυγάσει ή να σπεύσει να καταγγείλει ή να προστατεύσει αυτές τις τρυφερές ψυχές. Επί χρόνια έκανε και κάνει παρέα ή ανέχεται όλους αυτούς τους ανώμαλους τύπους που τραυματίζουν τις ψυχές παιδιών ή τα παρασύρουν σε αποκλίνουσες συμπεριφορές, χωρίς τα ίδια να θέλουν ή να είναι στο κύτταρό τους. Είναι πραγματικά φρικτό να σκέφτεται κάποιος ότι αυτός που αποφασίζει για τη τύχη των παιδιών του μετέχει ή ανέχεται ή για οποιοδήποτε λόγο καλύπτει τη δράση κακοποιών προσωπικοτήτων.

Σίγουρα ο κύριος Δημήτρης Λιγνάδης δεν δίδαξε καλή ορθοφωνία τον πρωθυπουργό της χώρας. Βέβαια όλο αυτό το κύκλωμα που κατηγορείται ότι κακοποιούσε και βίαζε ακόμη και με σωλήνες ανήλικα και ασυνόδευτα παιδιά, δεν μπορεί να κρύψει την ενοχή του, τη διαπλοκή του και τις αρρωστημένες σχέσεις του.

Επί σειρά ημερών η κυρία Λίνα Μενδώνη, με εντολές του ιδίου του πρωθυπουργού, επεδίωκε να καλύψει ιδιαζόντως ειδεχθή εγκλήματα του κυρίου Δημήτρη Λιγνάδη, φίλου του πρωθυπουργού της Ελλάδος.

Και όταν ενημερώθηκαν ότι τα εγκλήματα αυτά δεν έχουν παραγραφεί, τότε η κυρία Λίνα Μενδώνη έσπευσε να καταγγείλει τον κύριο Δημήτρη Λιγνάδη, και ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης έτρεξε στο γραφείο της κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, για να δείξει το ενδιαφέρον του προς τις τρυφερές ηλικίες, τις οποίες διαχρονικά κακοποιούν, κατά σύμπτωση, φίλοι του, σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις και καταγγελίες, όπως ο κύριος Νίκος Γεωργιάδης, ο κύριος Δημήτρης Λιγνάδης, ο κύριος Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και άλλοι που σίγουρα θα έρθουν στο φως.

Όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος είτε στο διαδίκτυο είτε απευθείας με δηλώσεις δείχνει τις παλιές παρέες του πρωθυπουργού: Ένα κύκλωμα κακοποιών ψυχών και πνευμάτων που είναι πιο άρρωστοι και θανατηφόροι για τους ανθρώπους από τους κινέζικους ιούς.

Αυτή η ιστορία αποκαλύπτει και ένα απέραντο trafficking που γίνεται με τα ασυνόδευτα παιδάκια που φέρνουν εκατομμύρια χρήματα σε διάφορες τσέπες, και ταυτόχρονα γίνονται βορά και λεία για ανώμαλες ψυχές. Δεν είναι τυχαίο ούτε συμπτωματικό ότι ο σημερινός πρωθυπουργός κινείται συνεχώς και επί σειρά ετών μέσα σε κύκλο δυσδιάκριτων ορίων μεταξύ ομοφυλόφιλων και παιδεραστών. Γύρω του και στη διάρκεια της ζωής του, ο κύριος Μητσοτάκης είναι συνεχώς ή επιλέγει ανθρώπους που κινούνται μεταξύ ενήλικης και ελεύθερης ομοφυλοφιλίας και παράνομης κακουργηματικής παιδοφιλίας.

Όπως λένε στο διαδίκτυο, ήταν σε γνώση πολλών από αυτά που συμβαίνουν. Ήταν σε γνώση όλων αυτών των πράξεων που ξεπηδάνε μέσα από σελίδες του Μαρκήσιου ντε Σαντ. Παιδόφιλοι και σαδιστές. Άραγε κατανοεί ότι σίγουρα οι μυστικές υπηρεσίες διαθέτουν περισσότερα στοιχεία από όσα φαντάζεται για τους φίλους του και τον ίδιο; Ήδη μιλάνε για βίντεο και για υλικό από κάμερες που υπήρχαν εκεί στη γειτονιά στον Άγιο Παύλο. Του έχει πει ο κύριος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για εκείνη την έφοδο και το μαχαίρωμα από άγνωστο που υπέστη ο κύριος Δημήτρης Λιγνάδης; Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας, κύριο Λευτέρης Οικονόμου, του έχει μιλήσει περί αυτού του γεγονότος; Τι μέτρα έπαιρνε ο σημερινός πρωθυπουργός στη διάρκεια της ζωής του για να αποφεύγει ανθρώπους με ανώμαλες σεξουαλικές ορέξεις; Τον ενόχλησε καθόλου ότι έμενε στο σπίτι κάποιου που είχε κατηγορηθεί για παιδοφιλία; Μήπως πρέπει να απαντήσει πριν συμπαρασυρθεί από οχετό αποκαλύψεων;

Όλη η χώρα αναρωτιέται για τις διαχρονικές στενές σχέσεις του πρωθυπουργού με παιδόφιλους και γενικά με νοσηρές προσωπικότητες

Βαριά σκιά πέφτει πάνω στο Μέγαρο Μαξίμου από την υπόθεση του κυρίου Δημήτρη Λιγνάδη. Όλη η χώρα αναρωτιέται γιατί ο κύριος Δημήτρης Λιγνάδης επί σειρά ημερών εκαλύπτετο πλήρως από το Υπουργείο Πολιτισμού και την αρμόδια υπουργό Λίνα Μενδώνη, και για το ποιος έδωσε εντολή να γίνει αυτό. Δηλαδή να σκεπάζεται ποικιλότροπα ένας άνθρωπος ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς και κακοποίηση ανηλίκων παιδιών.

Όλη η χώρα αναρωτιέται γιατί, ξαφνικά και μετά από παρατεταμένη ένοχη σιωπή, ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να δηλώσει ενώπιον της φίλης του και διορισμένης από τον ίδιο, Προέδρου της Δημοκρατίας, συμπάθεια προς τα θύματα γνωστών και φίλων του. Προφανώς τόσο η αποκαλυπτική διάθεση της κυρίας Λίνας Μενδώνη όσο και η ξαφνική κινητοποίηση του πρωθυπουργού οφείλονται στην πληροφόρηση από την εισαγγελία ότι είναι πολύ βαριά και τεκμηριωμένα τα στοιχεία εναντίον του κυρίου Δημήτρη Λιγνάδη. Όλη η χώρα αναρωτιέται για τις διαχρονικές στενές σχέσεις του πρωθυπουργού με παιδόφιλους και γενικά με νοσηρές προσωπικότητες οι οποίες έχουν κατηγορηθεί ή και καταδικαστεί για παιδοφιλία.

Εκατομμύρια πολίτες αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν αυτός ο πρωθυπουργός να επιλέγει για διάφορα αξιώματα, για θέσεις δίπλα του ή για υψηλά πόστα παιδόφιλους, ή καταγγελλόμενους για παιδεραστία ή για πράξεις αξιόποινες και ηθικά κολάσιμες. Ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και πολλά χρόνια έχει επιδείξει από συμπάθια μέχρι ανοχή, και από στενή φιλία μέχρι πολιτική προτίμηση σε ανθρώπους που έχουν κατηγορηθεί για παιδοφιλία. Υπάρχουν «καυτά» ερωτήματα και συρροή πληροφορίων και γεγονότων, τα οποία γνωρίζουν όλες οι μυστικές υπηρεσίες και τα οποία ρίχνουν βαριά σκιά στον σημερινό πρωθυπουργό.

Πρέπει να μας απαντήσει γιατί επέλεξε τον καταγγελθέντα και καταδικασθέντα ως παιδόφιλο Νίκο Γεωργιάδη ως διευθυντή του γραφείου του, τον οποίο αποχωρίστηκε μετά από σύγκρουση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη όταν κέρδισε την αρχηγία της ΝΔ. Ήθελε να τον πάρει μαζί του στα γραφεία της ΝΔ αλλά προσέκρουσε στην άρνηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει γιατί έδινε οδηγίες στην κυρία Λίνα Μενδώνη να καλύψει τον κύριο Δημήτρη Λιγνάδη, και ποιες ήταν οι σχέσεις του μαζί του, καθώς υπάρχουν φωτογραφίες με τον συλληφθέντα παιδόφιλο.

Ο κύριος πρωθυπουργός πρέπει να απαντήσει γιατί επέλεξε για τα ασυνόδευτα παιδιά την κυρία Ειρήνη Αγαπηδάκη η οποία έχει μέντορα τον κύριο Απόστολο Δοξιάδη, ο οποίος, στη διάρκεια της μετωπικής σύγκρουσής του με την πρώην σύζυγό του, Βάσια Παναγοπούλου, είχε καταγγελθεί από την κυρία Παναγοπούλου ως ομοφυλόφιλος, και είχε υποστηριχθεί από τον αείμνηστο Χρήστο Λαμπράκη και το συγκρότημα Χρήστου Λαδά.

Όλοι αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ο σημερινός πρωθυπουργός να έχει στενούς φίλους ή προσωπικές επιλογές παιδόφιλους, και πώς είναι δυνατόν να κρατάει προσωπικά ο ίδιος στο γραφείο του, σε ένα επιτελικό κράτος, την ΕΥΠ και τα ασυνόδευτα παιδιά, με σλόγκαν «κανένα παιδί μόνο του»!

Υπάρχουν «καυτά» ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν γιατί θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν συνομιλίες, φωτογραφίες, βίντεο και μαρτυρίες που θα ωθήσουν περαιτέρω τις πολιτικές εξελίξεις.

Είναι γνωστή η στενή σχέση του κυρίου Μητσοτάκη με τον καταδικασθέντα ως παιδόφιλο Νίκο Γεωργιάδη, ο οποίος παρέμεινε δίπλα του επί σειρά ετών και για ένα διάστημα ήταν ο διευθυντής του γραφείου του. Σύμφωνα με όσα λέγονται από απόφοιτος του κολεγίου, και διαρρέουν από πλήθος πηγών, Μητσοτάκης και Γεωργιάδης γνωρίζονται από τη δεκαετία του ‘80 στο κολέγιο Αθηνών. Εκεί έγιναν ένα ως παρέα στην οποίαν μπήκε και ο κύριος Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, σκηνοθέτης. Όταν πάει Τρίτη Λυκείου ο Νίκος Γεωργιάδης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι Πρώτη ή Δευτέρα Λυκείου, και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης Τρίτη Γυμνασίου.

Ο κύριος Νίκος Γεωργιάδης είναι το παιδί θαύμα του κολεγίου. Ο απόλυτος σταρ, με γαλανά μάτια και ξανθά μαλλιά. Όταν τραγουδάει, τραγουδάει όλο το κολέγιο το «children playing having fun». Ο Νίκος Γεωργιάδης ήταν επικεφαλής μιας οργάνωσης που λεγόταν ΑΝΕΚΑ, «Ανεξάρτητοι Έλληνες Κολεγίου Αθηνών». Οι συμμαθητές του την έλεγαν ΑΛΕΚΑ. Απέναντί τους ήταν οι «Ελεύθεροι Μαθητές» του Μάκη Βορίδη.

Το ‘85, ’86, ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατάφερε να βγάλει τον γιο του πρόεδρο των σπουδαστών του κολεγίου απέναντι στον Γιώργο Βαρδινογιάννη. Τότε όμως διαγράφηκε από τους ΜΑΚΙ, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, γιατί στήριξε τον Γιώργο Βαρδινογιάννη. Όπως λένε οι συμμαθητές τους, τόσο ο Νίκος Γεωργιάδης όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τέλειωσαν το κολέγιο χωρίς να τους βλέπουν με γυναίκες.

Στο τέλος της δεκαετίας του ‘80, κάπου στο ‘88, ‘89, ο κύριος Κωστής Κέρτσικωφ γνώρισε την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο σημερινός πρωθυπουργός τελείωσε το Χάρβαρντ και έκανε μεταπτυχιακό στο Stanford.

Ο κύριος Νίκος Γεωργιάδης, πάντα κολλητός του Κυριάκου Μητσοτάκη, πήγε στην αρχή στο κόμμα που ίδρυσε ο Στέφανος Μάνος, τους «Ταύρους», ως πολιτική απάντηση στον Κώστα Καραμανλή. Στο ίδιο κόμμα, πήγε ως Γενικός διευθυντής ο κολλητός της οικογενείας Μητσοτάκη, ο κύριος Θόδωρος Σκυλακάκης, κολλητός των Γερμανών.

Το 2004 ο Νίκος Γεωργιάδης βγήκε βουλευτής με τη ΝΔ στην Κέρκυρα, και εισήλθε στο Κοινοβούλιο μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι τότε δούλευε στην Εθνική Τράπεζα, και ο Νίκος Γεωργιάδης στην Planet, μια ΠΑΣΟΚική εταιρεία που ασχολείτο με τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Το 2007 δεν εκλέγεται ο Νίκος Γεωργιάδης και ξαναγυρνάει στα οικονομικά, αναπτυξιακά προγράμματα πηγαίνοντας σχεδόν πάντα στα Ανατολικά κράτη. Ξαφνικά, όπως θυμούνται πολλά παλιότερα στελέχη της ΝΔ, το 2010 εμφανίζεται στον Πρόεδρο του DEREE, τον κύριο Ντέιβιντ Χόρνερ και ζητάει να γίνει σύμβουλος. Παράγοντες της ΝΔ συνιστούν στον κύριο Χόρνερ να τον στείλουν σε δουλειές εκτός κολεγίου, στο εξωτερικό.

Στην περίοδο 2007-2008, όταν χωρίζουν ο κύριος Μητσοτάκης με την κυρία Μαρέβα, ο σημερινός πρωθυπουργός φιλοξενείται αρχικά στον φίλο του Αλέξανδρο Αθανασίου, ο οποίος υπάρχει σε μια φωτογραφία στην ορκωμοσία του Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού, στο Μαξίμου, μαζί με τις τρεις αδελφές του. Και στη συνέχεια φιλοξενείται στο σπίτι του Νίκου Γεωργιάδη. Ο κύριος Αλέξανδρος Αθανασίου πάντα είχε μια μοναδική και καλή φίλη, την κυρία Μαρή, η οποία παντρεύτηκε τον κύριο Σταύρο Παπασταύρου με κουμπάρο τον κύριο Αντώνη Σαμαρά. Ο κύριος Αλέξανδρος Αθανασίου, όπως λένε οι παλιοί συμμαθητές του, είχε το παρατσούκλι «η Λουλού».

Παραμονές Χριστουγέννων, ο διευθυντής του DEREE ειδοποιεί παράγοντα της ΝΔ να πάει επειγόντος στο γραφείο του στο DEREE, και ταυτόχρονα σπεύδουν εκεί στο γραφείο του κυρίου Χόρνερ Αμερικανοί διπλωμάτες. Ο κύριος Ντέιβιντ Χόρνερ έχει ειδοποιηθεί από τις  γερμανικές αρχές ότι συνελήφθη ο κύριος Νίκος Γεωργιάδης μετά από ένταλμα του εισαγγελέα της Μολδαβίας για βιασμούς και κακοποίηση δύο ανηλίκων στη Μολδαβία. Ο κύριος Νίκος Γεωργιάδης υποστήριξε στις γερμανικές αρχές ότι εργάζεται για το αμερικανικό ίδρυμα και για αυτό κινητοποιήθηκε όλη η πρεσβεία. Ο κύριος Νίκος Γεωργιάδης καταδικάστηκε σε 28 μηνών φυλάκιση από ελληνικό δικαστήριο, και μετά από χρόνια παραγράφηκε η υπόθεση του αλλά δεν αθωώθηκε.

Ο κύριος Μητσοτάκης, έχοντας πάντα λατρεία στον κύριο Νίκο Γεωργιάδη, τον προσέλαβε διευθυντή στο πολιτικό γραφείο του στο Παγκράτι. Στη συνέχεια, όταν έγινε αρχηγός της ΝΔ, τον έφερε μαζί του στα γραφεία της ΝΔ. Τον τοποθέτησε στη Γραμματεία Σχεδιασμού και Προγράμματος, αλλά μετά από σύγκρουση με τον κύριο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κύριος Νίκος Γεωργιάδης δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά στη ΝΔ.

Βαριά είναι η σκιά και πολλά τα «καυτά» ερωτήματα που τίθενται από χιλιάδες ανθρώπους. Ήταν ή δεν ήταν επιλογή του κυρίου Μητσοτάκη ο παιδόφιλος κύριος Δημήτρης Λιγνάδης; Αληθεύει ότι τον επέλεξε να του κάνει μαθήματα ορθοφωνίας και κινησιολογίας; Γνώριζε ο κύριος Νίκος Γεωργιάδης τον Κύριο Λιγνάδη; Γιατί ο πρωθυπουργός ανεχόταν την ύπαρξη τόσων παιδόφιλων ή ομοφυλόφιλων στο περιβάλλον του; Γνώριζε ότι οι αστυνομικές αρχές είχαν ασχοληθεί με επίθεση που δέχτηκε ο κύριος Δημήτρης Λιγνάδης στο σπίτι του από άγνωστο άνδρα που τον μαχαίρωσε; Τι ξέρει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο τότε επικεφαλής της αστυνομίας Λευτέρης Οικονόμου για αυτήν την υπόθεση; Πόσα γνώριζε για το διαμέρισμα στον Άγιο Παύλο, εκεί που κακοποιούσε παιδιά ο Δημήτρης Λιγνάδης και άκουγαν τις οιμωγές τους οι γείτονες; Ο κύριος πρωθυπουργός ξέρει ότι εδώ και πολύ καιρό οι κάμερες της περιοχής έχουν αποτυπώσει τον κύριο Δημήτρη Λιγνάδη, τα άτυχα παιδιά και κάποιους φίλους του που έμπαιναν στο διαμέρισμα;

Ο πρόεδρος της σημερινής κυβέρνησης, αυτή η νοσηρή προσωπικότητα, γνωρίζει ότι οι μυστικές υπηρεσίες έχουν βίντεο από κατορθώματα φίλων του; Τι είναι εκείνο που κάνει τον κύριο Μητσοτάκη να επιλέγει τον Νίκο Γεωργιάδη, τον Δημήτρη Λιγνάδη, τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, τον Απόστολο Δοξιάδη, αλλά και ένα πλήθος άλλων με αποκλίνουσα συμπεριφορά και δυσδιάκριτα όρια μεταξύ ενήλικης ομοφυλίας και άκρατης κακουργηματικής παιδοφιλίας;

Είναι δυνατόν ο σημερινός πρωθυπουργός να έχει τέτοιες συμπάθειες και τέτοιες αρρωστημένες επιλογές που θυμίζουν οπαδούς του Μαρκήσιου Ντε Σαντ; Γιατί κρατούσε τον Νίκο Γεωργιάδη, ενώ υπήρχαν τέτοιες κατηγορίες εναντίον του; Γιατί κάλυπτε τον κύριο Δημήτρη Λιγνάδη επί μέρες; Γιατί κρατούσε ο ίδιος το πρόγραμμα ασυνόδευτων παιδιών; Αληθεύει ότι πήγαιναν παιδιά από Δομή Ασυνόδευτων για να τους διδάξει θεατρική παιδεία  ο κύριος Δημήτρης Λιγνάδης»;

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης πήρε εκ νέου θέση για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη και μέσω ανάρτησης που έκανε στο Instagram, εκτός από την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη εκτίμησε πως πιθανόν να πέσει και η κυβέρνηση εξαιτίας της υπόθεσης Λιγνάδη.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης σε story στο instagram:

«Η παραίτηση της Μενδώνη είναι σχεδόν βέβαιη. Η υπόθεση Λιγνάδη όμως είναι τόσο μεγάλη και υπάρχουν τόσοι πολλοί εμπλεκόμενοι που είναι πιθανόν να ρίξει την κυβέρνηση».


Πηγή: thecaller.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Δήλωση στήριξης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς τους μαθητές της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αγρινίου

Δήλωση στήριξης προς τους μαθητές της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αγρινίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, οι οποίοι, όπως τόνισε «διεκδικούν το αυτονόητο».

«Ο κατάπτυστος Νόμος της Κεραμέως κατακερματίζει την επαγγελματική εκπαίδευση, μετατρέπει τα πτυχία της σε απλές βεβαιώσεις, μεθοδεύει τη συρρίκνωση του δημόσιου χαρακτήρα της» κι «αποτελεί ένα ακόμη δώρο προς τους κολεγιάρχες», ανέφερε.

Όπως υπογράμμισε, «ο Ν. 4763/21-12-2020 στερεί στους νέους το δικαίωμα στη σφαιρική και στέρεη γενική εκπαίδευση, τους μερικοποιεί και τους αναγκάζει να αποκτήσουν εξειδίκευση βιαστικά και βεβιασμένα, ανοίγοντας, παράλληλα, την κερκόπορτα στην ανασφάλιστη εργασία».

Τέλος, δήλωσε ότι «ο ανάλγητος κι αναχρονιστικός αυτός Νόμος της Κεραμέως θα είναι από τους πρώτους που θα καταργήσει η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία».

Ολόκληρη η δήλωση:

«Στο πλευρό των μαθητών της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αγρινίου, που διεκδικούν το αυτονόητο: τη διακοπή της διαρκούς υποβάθμισης των πτυχίων τους.

Ο κατάπτυστος Νόμος της Κεραμέως κατακερματίζει την επαγγελματική Εκπαίδευση, μετατρέπει τα πτυχία της σε απλές βεβαιώσεις και μεθοδεύει τη συρρίκνωση του δημόσιου χαρακτήρα της. Είναι ολοφάνερο ότι αποτελεί ένα ακόμη δώρο προς τους κολεγιάρχες. Είναι ένα ακόμη νομοθέτημα κομμένο και ραμμένο σε δούναι και λαβείν μεταξύ ‘ημετέρων’, που αφήνει εκτός κάδρου τους άμεσα ενδιαφερόμενους: τους μαθητές, τους νέους.

Η κυβέρνηση τους έχει στοχοποιήσει εδώ και μήνες:

Αφού τους παρουσίασε συστηματικά ως ‘ανεύθυνους’ κι ‘ανώριμους’, ακόμη κι ως ‘υπαίτιους για την έξαρση της πανδημίας’, τους κόβει τα φτερά και τα όνειρα.

Ο Ν. 4763/21-12-2020 τούς στερεί το δικαίωμα στη σφαιρική και στέρεη γενική εκπαίδευση, τους μερικοποιεί και τους αναγκάζει να αποκτήσουν εξειδίκευση βιαστικά και βεβιασμένα, ανοίγοντας, παράλληλα, την κερκόπορτα στην ανασφάλιστη εργασία.

Ο ανάλγητος κι αναχρονιστικός αυτός Νόμος της Κεραμέως θα είναι από τους πρώτους που θα καταργήσει η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία.

Η μεθόδευση για τη δημιουργία μιας Ελλάδας δύο ταχυτήτων, η απαξίωση των νέων ανθρώπων, το κόψιμο των φτερών και ο κατακερματισμός των ονείρων τους, είναι στο χέρι μας να σταματήσει δια παντός».

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αίτημα για «ενίσχυση και όχι κατάργηση στα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών» εκφράζουν οι Οργανώσεις Μελών Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Ελλάδας. Η ανακοίνωση:

Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται ένας δύσκολος χρόνος για τη λειτουργία των πανεπιστημιακών δομών σε όλη τη χώρα που έχουν αναστείλει τη δια ζώσης εκπαιδευτική δραστηριότητα. Όλο αυτό το προηγούμενο διάστημα με συνοπτικές διαδικασίες η ΝΔ προχώρησε σε αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα η ΝΔ μείωσε την κρατική επιχορήγηση σε σχέση με το 2019 με τα πανεπιστήμια να έρχονται αντιμέτωπα με οικονομικό αδιέξοδο. Οι νομοθετικές μεταρρυθμίσεις ολοκληρώθηκαν με τη θεσμοθέτηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, το αυστηρό όριο φοίτησης, την ισοτίμηση πτυχίων με αυτά των κολεγίων αλλά και την επαναφορά της βάσης του 10% με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό από την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για πάνω από 20.000 υποψήφιους εισακτέους.

Ξεκίνησαν πάλι οι δημόσιες αντιπαραθέσεις για μετακινήσεις τμημάτων σε άλλες πόλεις ή ακόμα και συγχωνεύσεις, που πλέον αυτές οι συζητήσεις έχουν κουράσει τις τοπικές κοινωνίες. Ιδιαίτερα στον Νομό Ηλείας σχεδιάζεται η πλήρης εξαφάνιση από τον ακαδημαϊκό χάρτη. Παράλληλα στην Αιτωλοακαρνανία από τα ήδη υπάρχοντα τμήματα προτείνεται η συγχώνευση 2 ή 3 τμημάτων σε μόλις 1 ακόμα και η μεταφορά τμημάτων στο campus της Πάτρας. Να θυμίσουμε ότι από το Σχέδιο Αθηνά το 2013 πάλι με κυβέρνηση ΝΔ καταργήθηκαν σωρεία περιφερειακών τμημάτων και δημιουργήθηκαν νέα με ακαθόριστο γνωστικό αντικείμενο που και σήμερα δημιουργούν προβλήματα στους αποφοίτους με την εργασιακή τους αποκατάσταση.

Οι οργανώσεις μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Ελλάδα καταδικάζουν τις πρακτικές μεταφοράς ή συγχώνευσης τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών. Ζητούμε την άμεση ενίσχυση με μέλη διδακτικού προσωπικού και υλικοτεχνικές υποδομές. Αρκετό χρόνο έχει χάσει η ΝΔ χωρίς να έχει μεριμνήσει για την ομαλή μετάβαση στην μετά COVID-19 εκπαιδευτική λειτουργία, διότι αν είχε μεριμνήσει για μόνιμες θέσεις καθηγητών θα είχαν περατωθεί όλες οι διαδικασίες επιλογής. Για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη επίσης η επαναλειτουργία των τριών καταργηθέντων τμημάτων του ΤΕΦΑΑ στην Ηλεία, της Νομικής στην Πάτρα και της Γεωργικής Βιοτεχνολογίας στην Αιτωλοακαρνανία ενώ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποδώσει θέσεις μελών διδακτικού προσωπικού και η Σύγκλητος είχε αποφασίσει την έναρξη λειτουργίας από το ακαδημαϊκό έτος 2020-21.

Τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών έχουν δημιουργηθεί με στόχο αφενός την ενίσχυση και κάλυψη γνωστικών αντικειμένων αλλά αφετέρου και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα δραστηριοποίησης σε τομείς έρευνας εναρμονισμένους με τα τοπικά χαρακτηριστικά. Ας αφουγκραστεί επιτέλους η κυβέρνηση τις επιθυμίες των φοιτητών, των αιρετών, των παραγωγικών φορέων και τις τοπικές κοινωνίες. Οι βλέψεις για έμμεσο σχέδιο Αθηνά 2 θα βρουν την φοιτητική κοινότητα προετοιμασμένη αποτρέποντας τέτοιες λανθασμένες επιλογές του παρελθόντος.
Οι οργανώσεις μελών Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Τ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων σπουδαστών της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αγρινίου. Αναφέρει σχετικά σε ανακοίνωση:

Η Τ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων σπουδαστών της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αγρινίου που διεκδικούν την κατάργηση του νόμου 4763/21-12-2020 που ψήφισε η κυβέρνηση το Δεκέμβριο του 2020.

Ο νόμος αυτός απαξιώνει ακόμη περισσότερο τις σχολές ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ που αντί για πτυχίο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα δίνει στους σπουδαστές μία απλή βεβαίωση πιστοποίησης και θα ισχύει για τους σπουδαστές που φοιτούν στην Α και στη Β τάξη.

Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας , αντί να πάρει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων συνολικά στην παιδεία, ψηφίζει νόμους που απαξιώνουν το δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας, βάζουν φραγμούς στη μόρφωση, ενισχύουν την καταστολή, και στο όνομα της ασφάλειας φέρνει την αστυνομία στα Πανεπιστήμια.

Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα. Ο κοινός αγώνας μαθητών – σπουδαστών- φοιτητών- εκπαιδευτικών- γονιών- εργαζομένων θα καταργήσει αυτούς τους νόμους στην πράξη.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΝ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ Τις ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ!

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σελίδα 1 από 2