Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  1:58: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021

Σε δήλωση προέβη ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, με αφορμή την παραδοχή του κ. Αυγενάκη ότι δεν είχε κατατεθεί αίτημα για επανεκκίνηση των προπονήσεων της Γ’ Εθνικής κατηγορίας νωρίτερα από την 13η Ιανουαρίου 2021.

«Αποδεικνύεται περίτρανα η πραγματικότητα», ανέφερε, προσθέτοντας:
«Ενώ επί μήνες η κυβέρνηση παρουσιαζόταν ότι ήθελε να ανοίξει τον αθλητισμό, στην πραγματικότητα αδιαφορούσε.

Κωλυσιεργούσε αδικαιολόγητα, εμπαίζοντας τους ανθρώπους του».

Όπως τόνισε ο κ. Μωραΐτης, «και στον τομέα του αθλητισμού η κυβέρνηση δεν είχε από την αρχή κανένα απολύτως σχέδιο».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Ενώ ο αθλητισμός επί 11 μήνες έχει “κατεβάσει ρολά” και από τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα μόνο η SuperLeague εξελίσσεται κανονικά, oYφ. Αθλητισμού, κ. Αυγενάκης, επιχειρώντας σήμερα να διαψεύσει μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας – που δήλωσε ότι δεν έχει κατατεθεί αίτημα για επανεκκίνηση των προπονήσεων της Γ’ Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου – εκτέθηκε για πολλοστή φορά.

Παραδέχτηκε ευθέως ότι μόλις στις 13 Ιανουαρίου υπέβαλε για πρώτη φορά αίτημα στη σχετική επιτροπή για επανέναρξη των προπονήσεων και της Γ΄ Εθνικής.

Από τον Αύγουστο η αθλητική κοινότητα ζητά την επανεκκίνηση του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα, με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Λαμβάνει όμως επί μήνες την άρνηση του κ. Αυγενάκη που ναι μεν εμφανιζόταν να νοιάζεται για την επανεκκίνηση, σκόνταφτε δε, όπως έλεγε, στην άρνηση των «ειδικών».

Αποδεικνύεται περίτρανα η πραγματικότητα.
Ενώ επί μήνες παρουσιάζονταν ότι ήθελαν να ανοίξουν τον αθλητισμό, στην πραγματικότητα αδιαφορούσαν.

Κωλυσιεργούσαν αδικαιολόγητα εμπαίζοντας τους ανθρώπους του.
Και σε αυτό τον τομέα δεν είχαν από την αρχή κανένα απολύτως σχέδιο.

Οι μάσκες,όμως, έπεσαν».

Θάνος Μωραΐτης

Τομεάρχης Αθλητισμού

Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ειδική ρύθμιση αφορά επιχειρήσεις που κατέβασαν ρολά με κρατική εντολή, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού – Στα €3 δισ. υπολογίζονται τα κορωνοχρέη  – Μετά τη λήξη της παράτασης οι οφειλέτες μπορούν να επιλέξουν 24 άτοκες δόσεις ή 48 με επιτόκιο ύψους 2,5%

Παράταση μέχρι και τα τέλη του 2021 για να αποπληρωθούν οι οφειλές που έχουν παγώσει λόγω κορωνοϊού ανακοίνωσε πως δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για την αποπληρωμή των φόρων συνολικού ύψους 3 και πλέον δισ. ευρώ που δεν πλήρωσαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τον Μάρτιο του 2020 όταν ξέσπασε η πανδημία, έως και τον Μάιο.

Η ειδική ρύθμιση αφορά επιχειρήσεις που κατέβασαν ρολά με κρατική εντολή επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού και είχαν ενταχθεί στη λίστα με τους πληττόμενους ΚΑΔ, εργαζομένους που βρέθηκαν ή παραμένουν σε προσωρινό καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας και είναι δικαιούχοι της ειδικής αποζημίωσης και ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν μειωμένα ενοίκια επαγγελματικής στέγης, πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας:

§ Για οφειλές βεβαιωμένες στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και τα Ελεγκτικά Κέντρα που δεν τελούν σε καθεστώς ρύθμισης και για τις οποίες έχουν χορηγηθεί αναστολή είσπραξης και παράταση καταβολής έως τις 30/4/2021, η περίοδος αναστολής είσπραξης παρατείνεται περαιτέρω μέχρι τις 31/12/2021.

§ Οι ανωτέρω οφειλές μετά τη λήξη της παράτασης (31/12/2021) θα μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα ρύθμισης τμηματικής καταβολής, το οποίο θα προβλέπει επιλογή μεταξύ 24 άτοκων δόσεων ή 48 δόσεων με επιτόκιο ύψους 2,5% (Αντί για 12 έως 24 που ίσχυε αν ξεκινούσαν να πληρώνουν από τον Απρίλιο). Η πρώτη δόση της ρύθμισης αυτής θα καταβληθεί έως την 31η Ιανουαρίου 2022 και οι υπόλοιπες την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών.

§ Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, παρατείνεται η καταβολή και αναστέλλεται η είσπραξη της δόσης του μηνός Φεβρουαρίου ρυθμισμένων στη φορολογική διοίκηση οφειλών για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στους άμεσα πληττόμενους κλάδους, καθώς και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων αυτών των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή. Η πληρωμή της δόσης αυτής θα προστεθεί στο τέλος της αρχικής ρύθμισης. Η λίστα των άμεσα πληττόμενων ΚΑΔ είναι η ίδια που ίσχυσε για αναστολή ρυθμισμένων οφειλών κατά τον μήνα Ιανουάριο 2021.

§ Υπενθυμίζεται ότι για τις δόσεις των ρυθμισμένων οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση για τις οποίες έχει χορηγηθεί παράταση καταβολής και αναστολή είσπραξης κατά τους μήνες Μάρτιο έως Ιούνιο 2020 και Νοέμβριο 2020 έως Ιανουάριο 2021, έχει προβλεφθεί, με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, ότι θα καταβληθούν στο τέλος των τρεχουσών ρυθμίσεων.

Ανακοινώνοντας τα μέτρα αυτά, ο υπουργός Οικονομικών, κύριος Χρήστος Σταϊκούρας τονίζει σε δήλωσή του πως «η Κυβέρνηση, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, βρίσκεται στο πλευρό νοικοκυριών και επιχειρήσεων, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μέτρα που περιορίζουν, όσο γίνεται περισσότερο, τον αντίκτυπο της πρωτοφανούς αυτής, παγκόσμιας, δοκιμασίας.

Μέτρα τα οποία επεκτείνονται και εμπλουτίζονται με όρους κοινωνικής ανταποδοτικότητας και οικονομικής αποτελεσματικότητας, με σύνεση και διορατικότητα, σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στο υγειονομικό πεδίο, αλλά και με γνώμονα την επίτευξη της ταχύτερης και ισχυρότερης δυνατής ανάκαμψης. Αυτό επιβεβαιώνουν και οι νέες παρεμβάσεις που ανακοινώνουμε σήμερα.

Παρεμβάσεις οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο του συνεκτικού και δυναμικού σχεδίου αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. Παρεμβάσεις που ενισχύουν, έγκαιρα και αποφασιστικά, τη σημαντική “χείρα βοηθείας” που τείναμε σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις πριν από τέσσερις μήνες, όταν διαμορφώσαμε ένα νέο πλαίσιο ρύθμισης φορολογικών οφειλών. Πλαίσιο που, πλέον, παρατείνεται και βελτιώνεται, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη “ανάσα” για την πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων, καθώς και δόσεων ρυθμισμένων οφειλών».

Σύμφωνα με τον κ.Σταϊκούρα «με τις παραπάνω παρεμβάσεις, η Κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, αποδεικνύει, έμπρακτα, ότι αντιμετωπίζει υπεύθυνα και ολοκληρωμένα, με κοινωνική ευαισθησία, δικαιοσύνη και μέριμνα για τη διατήρηση της αναγκαίας κουλτούρας πληρωμών, το ζήτημα των οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση.

Βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση, αφουγκράζεται τις ανάγκες νοικοκυριών και επιχειρήσεων και λαμβάνει, στον κατάλληλο χρόνο, τις βέλτιστες δυνατές πρωτοβουλίες, ώστε να κρατήσουμε, στον μέγιστο εφικτό βαθμό, την κοινωνία όρθια και την οικονομία λειτουργική, και τις – προσωρινές – δυσκολίες να διαδεχθεί μια νέα εποχή ισχυρής, διατηρήσιμης, έξυπνης, χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης», καταλήγει η δήλωση του υπουργού Οικονομικών.

Πηγή:protothema.gr

Σκληραίνει τη θέση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καθώς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή τόνισε πως τα μέτρα επιτήρησης τα οποία έχει επιβάλει η κυβέρνηση θα τα ζήλευε μέχρι και ο Τζορτζ Όργουελ. 

«Ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείτε να χειριστείτε τη κοινή γνώμη είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Θα τη ζήλευε ακόμη και ο Όργουελ. Θα είχε φτιάξει το 2021 μετά το 1984. Εκμεταλλεύεστε τις έκτακτες συνθήκες και έχετε επιβάλει ένα καθεστώς φόβου και επιτήρησης. Όλα όσα σας ενοχλούν είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και απαγορευμένα. Ενίοτε επιβάλετε βαριά πρόστιμα και απαγορεύσεις. Όσα δε σας ενοχλούν ή αντίθετα όσες απαγορεύσεις ενοχλούν εσάς ή τους φίλους σας, τις παρακάμπτετε. Για αυτό και δε δίνετε δεκάρα για τις συναθροίσεις στους μεγάλους εργασιακούς χώρους ή στα ΜΜΜ», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ενώ συνέχισε χαρακτηρίζοντας της ομιλία του πρωθυπουργού ως «διχαστική» κατηγορώντας τον για «λαθροχειρία». 

«Είναι θράσος να κάνετε αναφορά στους αγώνες της νεολαίας Λαμπράκη, όταν η δική σας παράταξη ήταν απέναντι. Είναι λαθροχειρία να κάνετε αναφορές, στους νέους που το τότε κατεστημένο χαρακτήριζε «αλήτες με πρησμένα πόδια, όπως τώρα εσείς χαρακτηρίζετε αλήτες τους νέους που διαδηλώνουν», είπε χαρακτηριστικά ο Τσίπρας. 

Ειδική αναφορά έκανε και στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία «Υποκύπτετε στο παράπτωμα μη τήρησης μέτρων για δεύτερη φορά. Χθες δεν είπατε ούτε μία συγγνώμη. Μας είπατε πόσο κουραστικό ήταν το ταξίδι. Ξέρετε τι είναι 45 λεπτά με ελικόπτερο και με ένα Σινούκ που κάνει τόσο θόρυβο; Πολύ κουραστικό. Ενδεχομένως το Σάββατο να ακυρώσατε και το παιχνίδι τένις ή το mountain biking που είχατε κανονίσει. Αλλά μια συγγνώμη δεν μας είπατε. Δεν έχετε ούτε ντροπή ούτε τσίπα γι αυτά που κάνετε. Έπρεπε λοιπόν να σπάσετε τα μέτρα και δεν έχετε μια συγγνώμη».

«Έχετε την αίσθηση μιας ολοκληρωτικής υπεροπλίας. Ξέρετε, θα δώσετε εντολές στα μέσα να σβηστούν όλα αυτά. Ο Ζούλας έδωσε εντολή να αναρτηθεί ένα κείμενο στην ΕΡΤ να μην παίξουν οι εικόνες της Ικαρίας και τους κ. Λιγνάδη με “άλλους”. Ποιοι είναι αυτοί; Γιατί προσπάθησε να το κουκουλώσει η κ. Μενδώνη. Τέτοιες πρακτικές δεν έχει ξαναδεί ο τόπος».

«Ο μέχρι πρότινος κολλητός σας, είναι πλέον ο διοικητής της ΕΡΤ. Αν το έκανα εγώ αυτό, θα λέγατε για σταλινισμούς. Εσείς έχετε το δικαίωμα σε κορωνο-γλέντι, αλλά οι φοιτητές δεν έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν. Γιατί δεν παίρνετε μια διεθνή πρωτοβουλία, σαν αυτή που πήρατε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και φάγατε πόρτα σε όλη την ευρώπη, αφού ο κορωνοϊός κολλάει μόνο στις διαδηλώσεις;»

«Έχετε το θράσος να κατηγορείτε εμένα για κορωνο-συγκεντρώσεις - Με καταγγέλλετε ως διοργανωτή των κορωνο-συλλαλητηρίων. Τέτοιο ήθος δεν έχει δει ο τόπος από τη μεταπολίτευση».

Νομοσχέδιο για πελατεία στα ιδιωτικά συμφέροντα

Σημείωσε δε πως «αυτό που σας ενδιαφέρει είναι πίσω από την ακραία, τη προκλητικά επικίνδυνη λύση που επιχειρείτε να δώσετε, να κρύψετε τη βασική σας επιλογή που είναι η υποβάθμιση των ΑΕΙ».

«Σηκώνετε σκόνη για να κρύψετε από τη δημόσια συζήτηση το συμβόλαιο συμφερόντων που εκτελείτε, παρακάμπτοντας το ίδιο το Σύνταγμα, με τους ιδιοκτήτες κολεγίων τριετούς φοίτησης και μάλιστα αμφιβόλου επιστημονικής και εκπαιδευτικής επάρκειας» προσέθεσε και υπενθύμισε πως «τα πτυχία των οποίων τα εξισώσατε πριν ένα μήνα, σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα με αυτά των ΑΕΙ, αναγκάσατε και τα επιμελητήρια να εγγράψουν τους αποφοίτους και να έχουν ίδια βαρύτητα υπογραφής σε ένα έργο, σε μια μελέτη όσοι έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις και κοπίασαν να πάρουν ένα πτυχίο στα διεθνούς αναγνώρισης Δημόσια ελληνικά Πανεπιστήμια, με όσους δεν έκαναν τίποτα από όλα αυτά, απλά είχαν χρήματα οι γονείς τους».

«Αυτή είναι η μεγάλη σας έγνοια για την αριστεία» υπογράμμισε και συμπλήρωσε «δήθεν κόπτεστε να μην περνάνε με χαμηλούς βαθμούς στα ΑΕΙ αλλά με καθόλου βαθμούς και καθόλου κόπο, με κανένα κριτήριο, παρά μόνο τη συνέπεια στη καταβολή διδάκτρων, δε σας ενοχλεί να κατακτούν κάποιοι ισότιμο σε επαγγελματικά δικαιώματα πτυχίο». «Επιθυμείτε όλο αυτό το σκάνδαλο, να το κρύψετε πίσω από τις προκλητικές παρεμβάσεις του κυρίου Χρυσοχοΐδη και με την εργαλειοποίηση της συζήτησης για την ασφάλεια στα ΑΕΙ».

«Σχεδόν ένας στους τρεις από τους εισακτέους θα μένει σίγουρα εκτός» των πανεπιστημίων είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι αυτοί «θα είναι, ως επί των πλείστων, οι νέοι που δεν ανήκουν στην κάστα των ισχυρών αυτής της κοινωνίας. Οι νέοι που μεγάλωσαν στο Περιστέρι, την Ελευσίνα, τα Δυτικά της Θεσσαλονίκης, στις στις μικρές πόλεις της περιφέρειας. Αυτοί που με κόπο αλλά όχι με τόση οικονομική άνεση για ιδιαίτερα φροντιστήρια, εντούτοις ήταν επιτυχόντες».

«Τώρα θα μένουν εκτός. Και θα έχουν δυο επιλογές. Να εγκαταλείψουν το όνειρό τους για σπουδές. Ή να πουλήσουν οι γονείς τους ότι έχουν και δεν έχουν. Αν έχουν αρκετά σε κάποιο αξιόπιστο ίδρυμα εκτός. Αν έχουν λιγότερα να γίνουν η πελατεία των κολεγίων».

Ανέφερε πως

  • 139 τμήματα σε σύνολο 418 θα έχουν απώλειες φοιτητών,
  • 6 τμήματα δε θα έχουν καθόλου εισακτέους,
  • 50 πόλεις θα χάσουν φοιτητές,
  • 17 από τα 24 ΑΕΙ θα υποστούν σημαντικές απώλειες.

Οι δε ευρύτερες συνέπεις θα είναι;

  • Αύξηση της μαθητικής διαρροής στο Λύκειο και μείωση των αποφοίτων του λόγω της δυσκολίας εισαγωγής στα ΑΕΙ
  • Αύξηση της φοίτησης σε φροντιστήρια και των σχετικών οικογενειακών δαπανών, εμπέδωση της φροντιστηριακής φοίτησης σε όλες τις τάξεις του Λυκείου.
  • Πλήρης ακύρωση του μορφωτικού ρόλου του λυκείου σε όλες τις τάξεις, δεδομένης της έμφασης σε ότι είναι εξεταστικά χρήσιμο.
  • Μείωση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων (δεδομένου ότι αυτή έχει συνδεθεί με τον αριθμό φοιτητών) και άρα σταδιακό κλείσιμο ή συγχώνευση ακόμα και τμημάτων με πολλές δεκαετίες λειτουργίας.
  • Κλείσιμο και συγχώνευση Τμημάτων και άρα περιορισμός του παραγόμενου ερευνητικού έργου των ελληνικών Πανεπιστημίων και αύξηση της «διαρροής εγκεφάλων» (μετανάστευση νέων και εξειδικευμένων ερευνητών).
  • Υποβάθμιση των περιφερεικών πανεπιστημίων που αν δε κλείσουν θα υπολειτουργούν με αποτέλεσμα τον περιορισμό της αναπτυξιακής συνεισφοράς τους στην περιφέρεια.

«Μήπως μπερδέψατε τα ΑΕΚ με το Εθνικό Θέατρο;»

«Φτάσατε στο σημείο να μας πείτε ότι γίνονται βιασμοί στα ΑΕΙ- Μήπως το μπερδέψατε με το Εθνικό θέατρο, δεν ξέρω. Εγώ δεν το έχω ακούσει» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ υπογράμμισε πως «τα κολέγια για χάρη των οποίων νομοθετείτε, δεν έχουν καμία θέση στις λίστες των καλύτερων ιδρυμάτων, αντίθετα με τα δημόσια πανεπιστήμια. Αυτή είναι η αριστεία».

«Δεν είναι τίποτα τρελοί όλοι όσοι αντιδρούν στο νομοσχέδιό σας» και αναγνώρισε πως το ζήτημα της ασφάλειας είναι και υπαρκτό και σοβαρό. «Αλλά αφήστε σας παρακαλώ την υποκρισία. Και δε σας επιτρέπουμε να διεκδικείτε ως παράταξη, εσείς, το μονοπώλιο της ευαισθησίας απέναντι στη βία και ιδιαίτερα στο χώρο της εκπαίδευσης. Και καλό είναι όταν μιλάτε για τη βία και τη παραβατικότητα στα πανεπιστήμια να έχετε το θάρρος να καταδικάσετε και να απολογηθείτε πρώτος για τη δράση και τη συμπεριφορά της δικής σας φοιτητικής παράταξης».

«Αλλιώς είστε απλά υποκριτής. Και δε θα σας πάω στο πολύ μακρινό παρελθόν. Στην εποχή που ο κύριος Βορίδης κυκλοφορούσε με τα μπαλταδάκια στη Νομική σχολή. Ούτε στην εποχή της δολοφονίας του καθηγητή Τεμπονέρα από το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Πάτρας, τον Καλαμπόκα. Θα μιλήσω για πιο πρόσφατα πράγματα» σημείωσε.

Παρέθεσε μια σειρά περιπτώσεων χαρακτηριστικής ανομίας «από τη κλοπή και την αντιγραφή θεμάτων στις εξετάσεις, γιατί και αυτό παραβατικότητα είναι, μέχρι τις βιαοπραγίες σε πρυτάνεις και καθηγητές και το νταβατζηλίκι για να προωθήσουν τους κομματικούς εκλεκτούς στη βαθμίδα».

«Εγώ πάντως κύριε Μητσοτάκη αν είχα κάνει υπουργό που είχε κατηγορηθεί ότι έστειλε τον Πρύτανη της σχολής του στο νοσοκομείο, δε θα μπορούσα να σταθώ. Εσείς όμως που εδώ μας κουνάτε το δάχτυλο για τη βία, μόλις πριν από λίγες εβδομάδες κάνατε υφυπουργό ναυτιλίας τον κο Κατσαφάδο».

Υπενθύμισε πως ο συγκεκριμένος υφυπουργός «έστειλε μαζί με άλλους τον πρύτανη του ΠΑΠΕΙ στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα για αδειάσανε πυροσβεστήρες σε κλειστή αίθουσα για να διαλύσουνε συνεδρίαση του εκλεκτορικού σώματος για την εκλογή μέλους ΔΕΠ. Μια μέρα μετά βέβαια η ΔΑΠ με αίσθηση ευθύνης προς την ακαδημαϊκή κοινότητα αποφάσισε τη διαγραφή του κυρίου Κατσαφάδου. Αλλά εσείς που σήμερα μας παριστάνετε τον ευαίσθητο για θέματα βίας στα πανεπιστήμια τον επιβραβεύσατε και τον κάνατε υπουργό, πριν από λίγες εβδομάδες. Τόσο υποκριτής είστε».

Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στο ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει σκληρές αντιδράσεις «από τους ανθρώπους που όσα μιντια και να χρηματοδοτήσετε για τους καθοδηγήσουν. Όσους ειδικούς φρουρούς και να προσλάβετε για τους επιτηρήσουν. Δε θα τα καταφέρετε. Γιατί η σκέψη και το μυαλό τους δε φυλακίζεται. Θα είναι πάντα ελεύθερο να κρίνει και να αντιστέκεται. Και φοβάμαι ότι συντομα θα έχετε παρόμοια τύχη με όσους πολιτικούς ηγέτες σε μια ελευθερη κοινωνία, όπως η ελληνική επιχείρησαν να επιβληθούν με τον αυταρχισμό και την καταστολή».

πηγή:pronews.gr

Η αναποτελεσματικότητα των lockdown και της απαγόρευσης κυκλοφορίας αποτυπώνεται στα παρακάτω στοιχεία. 

Η χώρα μας κατάφερε να βγάλει αλώβητη το πρώτο κύμα της πανδημίας, μετρώντας ελάχιστους θανάτους. Μάλιστα το καλοκαίρι ο πρωθυπουργός κάλεσε τους ξένους να έρθουν στην Ελλάδα, καθώς χαρακτηριζόταν ως «covid-free» χώρα. 

Τα πράγματα από τότε έχουν αλλάξει αρκετά, όμως η συνταγή αντιμετώπισης της πανδημίας παραμένει η ίδια, τα lockdown. Το μόνο που διαφοροποιείται -ανάλογα την περίοδο- είναι το πόσο σκληρό θα είναι αυτό. 

Η επιτυχία της χώρας μας στο πρώτο κύμα έκανε την κυβέρνηση να πιστέψει πως αυτή είναι και η μοναδική πετυχημένη λύση, κάτι που όπως αποδεικνύεται τους τελευταίους μήνες δεν ισχύει, καθώς και κρούσματα έχουν ανεβεί, αλλά πολύ περισσότερο το ίδιο έχουν κάνει και οι θάνατοι. 

Αντίθετα αν συγκρίνουμε τα στοιχεία σε Σουηδία και Ελλάδα θα παρατηρήσουμε πως υπάρχει μία μικρή μείωση σε θανάτους μεταξύ του πρώτου και του δευτέρου κύματος. 

Συγκεκριμένα η Σουηδία είχε μέχρι τις αρχές του Οκτωβρίου 5.918 θανάτους και πλέον έχει 12.326 θανάτους. Δηλαδή 6.408 άτομα έχασαν τη ζωή τους από το δεύτερο κύμα. 

Αντίθετα η χώρα μας χτυπήθηκε με σφοδρότητα από το δεύτερο κύμα, καθώς μέχρι την 1η Οκτωβρίου μετρούσε 393 θανάτους, ενώ πλέον αυτοί ανέρχονται σε 6.034, δηλαδή κατά τη διάρκεια του δευτέρου κύματος έχασαν τη ζωή τους 5.641 άνθρωποι. 

Και όλα αυτά παρόλο που η χώρα μας βρίσκεται σε lockdown από τον Νοέμβριο (από τον Οκτώβριο σε κάποιες πόλεις). 

Αντίθετα η Σουηδία έχει ακολουθήσει από την αρχή της πανδημίας ένα πιο ελεύθερο τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, που το πλήρωσε φαινομενικά μεν στο πρώτο κύμα, όμως στο δεύτερο δεν εντοπίζεται καμία σχεδόν διαφορά σε θανάτους από την Ελλάδα που ακολουθεί ένα από τα πιο αυστηρά lockdown στον κόσμο. 

Στην Σουηδία να τονίσουμε πως υπάρχει σύσταση εδώ και λίγους μήνες για χρήση μάσκας σε ΜΜΜ και σε δημόσιους χώρους που υπάρχει συνωστισμός. Κατά τ' άλλα η σκανδιναβική χώρα αντιμετωπίζει την πανδημία χωρίς απαγορεύσεις, χωρίς κλειστά μαγαζιά, χωρίς πρόστιμα. 

Τα γηροκομεία και ο ευάλωτος πληθυσμός 

Είναι γνωστό πως ο κορωνοϊός «θερίζει» ένα συγκεκριμένο ποσοστό πληθυσμού, με τον καθηγητή του Στάνφορντ, Ιωάννη Ιωαννίδη, να τονίζει πως υπάρχουν κατηγορίες ατόμων που έχουν 7.000 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τον κορωνοϊό, απ' ότι ένας νέος και υγιής άνθρωπος. 

Όπως δηλαδή καταλαβαίνει κάποιος πολύ εύκολα ένα ποσοστό του πληθυσμού είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στον ιό και προφανώς πρόκειται για το ποσοστό του πληθυσμού που πρέπει να προστατευτεί. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή στην Ελλάδα ευάλωτο στον ιό (ηλικιωμένοι, με χρόνια προβλήματα υγείας κτλ) είναι περίπου 1 εκατ. άνθρωποι, ενώ περίπου άλλοι τόσοι είναι μέτρια ευάλωτο. 

Τα υπόλοιπα 8 περίπου εκατ. του πληθυσμού επί της ουσίας δεν έχουν υψηλό κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό. Παρόλα αυτά η χώρα μας παίρνει οριζόντια μέτρα τα οποία αφήνουν πληγές σε πάρα πολλούς τομείς και με τα οποία «προστατεύει» αυτούς που ουσιαστικά δεν χρειάζονται προστασία. Αντίθετα συνωστίζει σε σπίτια με πιθανούς φορείς του ιού ηλικιωμένους και ευάλωτους που θα έπρεπε να είχαν ιδιαίτερη φροντίδα. 

Η μεγάλη διαφορά της Ελλάδας με τις περισσότερες χώρες είναι η αύξηση νεκρών σε γηροκομεία στο δεύτερο κύμα. Αντίθετα σχεδόν όλες οι άλλες χώρες είχαν πολλούς θανάτους σε γηροκομεία στο πρώτο κύμα και στη συνέχεια αυτοί μειώθηκαν (χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ιταλία). 

Όπως αναφέρεται στον παρακάτω πίνακα που δημοσίευσε ο κύριος Ιωαννίδης ένας τρόφιμος γηροκομείου εάν νοσήσει από κορωνοϊό έχει πιθανότητα 25% (!) να χάσει τη ζωή του. Καταλαβαίνει κανείς πως είναι αναγκαίο να παρθούν δηλαδή μέτρα για την προστασία του συγκεκριμένου πληθυσμού.

Τι έγινε όμως στη Σουηδία; Οι Σουηδοί ομολόγησαν ότι έκαναν λάθος στην αντιμετώπιση του ιού στα γηροκομεία, καθώς στο πρώτο κύμα του κορωνοϊού σχεδόν όλοι οι θάνατοι που καταγράφηκαν ήταν εκεί. 

Η Σουηδία είναι μία χώρα που έχει περίπου τον 6πλάσιο αριθμό ατόμων σε γηροκομεία σε σχέση με την Ελλάδα και στις αρχές της πανδημίας τα άφησε ελεύθερα με πολλούς μάλιστα εργαζομένους να πηγαίνουν από γηροκομείο σε γηροκομείο χωρίς να κάνουν τεστ. 

Οπότε σε μεγάλο βαθμό η διαφορά σε νεκρούς μεταξύ των δύο χωρών οφείλεται σε αυτό το λόγο. 

Στον παρακάτω πίνακα πως χτύπησε το πρώτο-δεύτερο κύμα Ελλάδα-Σουηδία

Η διαφορά κλίματος 

Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι επιστήμονας για να ξέρει ότι Σουηδία και Ελλάδα έχουν τελείως διαφορετικό κλίμα. Ο κορωνοϊός, όπως και οι περισσότερες λοιμώξεις «λατρεύει» το ψυχρό και υγρό κλίμα. 

Ευτυχώς στη χώρα μας το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα υπάρχει ήλιος και ζέστη και έτσι ανέκαθεν όλες τις παρόμοιες λοιμώξεις τις περνούσαμε πιο ήπια από άλλες χώρες. 

Αν παρατηρήσει κάποιος ο Covid-19 έχει «θερίσει» όλες τις βόρειες χώρες σε όλο τον κόσμο, ακόμα και στην αρχή της πανδημία η Ουχάν, που βρίσκεται βόρεια χτυπήθηκε περισσότερο από τις πόλεις της Ασίας που βρίσκονται στο νότιο ημισφαίριο. 

Το ίδιο γίνεται και στην Ευρώπη, με την Αγγλία να είναι μία από τις χώρες που καταγράφουν τους περισσότερους θανάτους, αλλά και στις ΗΠΑ που η Νέα Υόρκη που έχει αρκετά υγρό και ψυχρό κλίμα να βρίσκεται από την αρχή της πανδημίας στο επίκεντρο. 

Άλλωστε και οι «ειδικοί» του υπουργείο Υγείας έχουν υποστηρίξει πως περιμένουμε -εκτός τους εμβολιασμούς- να βελτιωθεί ο καιρός για να αρθούν τα μέτρα. 

Καταστροφή για την ελληνική οικονομία - Ανακάμπτει η σουηδική 

Την ίδια ώρα η χώρα μας αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα και αυτό είναι η οικονομική καταστροφή από τα lockdown. Η ήδη πληγείσα από τα Μνημόνια ελληνική οικονομία βυθίζεται ολοένα και περισσότερο εξαιτίας των lockdown. Ενδεικτικά το κόστος του νέου lockdown μπορεί να φτάσει:

  • τα 1,7 δισ. ευρώ έως το τέλος Φεβρουαρίου ή
  • τα 3 δισ. ευρώ αν η διάρκειά του είναι 30 ημέρες.

Υπό τον φόβο πλήρους εκτροχιασμού της ελληνικής οικονομίας, το οικονομικό επιτελείο έχει παρουσιάσει στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας τα εξής σενάρια:

Σύμφωνα με το δυσμενές σενάριο, το οποίο περιλαμβάνεται στον Προϋπολογισμό του 2021, μια μείωση των εσόδων από τον τουρισμό θα μείωνε την ανάπτυξη στο 3,3% από το 4,8% που προβλέπει το βασικό σενάριο.

Η μείωση του ρυθμού ανάπτυξης κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα συνεπάγεται ότι το ΑΕΠ του 2021 θα διαμορφωθεί σε 169,5 δισ. ευρώ από 162,8 δισ. ευρώ το 2020.

Το βασικό σενάριο για φέτος τοποθετεί το ΑΕΠ στα 171,9 δισ. ευρώ. Σε απόλυτους αριθμούς, μια τέτοια δυσμενής εξέλιξη θα οδηγούσε σε επιπλέον δημοσιονομική επιβάρυνση της τάξης του 1,1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών, η επιστροφή της χώρας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης θα ξεκινήσει από το δεύτερο μισό του 2021, καθώς το χρονικό διάστημα έως τον Ιούνιο θα «σημαδευτεί» από βαθιά ύφεση.

Ήδη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 προβλέπεται ύφεση 11% και μετά την απόφαση για νέο καθολικό lockdown στην Αττική, δεν αποκλείεται ακόμα μεγαλύτερη ύφεση έως το τέλος Ιουνίου. Το έλλειμμα του 2020 διαμορφώθηκε στα 18,2 δισ. ευρώ, ενώ με βάση το… ιστορικό του πρώτου lockdown φαίνεται ότι θα κοστίσει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ στα κρατικά ταμεία.

Το βασικό σενάριο προβλέπει έλλειμμα 6,9 δισ. ευρώ, το οποίο μπορεί να φτάσει ή να ξεπεράσει τα 8-10 δισ. ευρώ, με τον συνολικό λογαριασμό της πανδημίας να εκτοξεύει τα ελλείμματα κοντά στα 30 δισ. ευρώ, ποσά δυσθεώρητα για την οικονομία της Ελλάδας, που θυμίζουν την εποχή της οικονομίας κρίσης με τα Μνημόνια και την έλευση του ΔΝΤ στη χώρα μας.

Αντίθετα η Σουηδία ναι μεν είχε ύφεση, όπως και όλες οι χώρες, λόγω του κορωνοϊού, όμως αυτή ήταν ήπια και ήδη η οικονομία της έχει ξεκινήσει να ανακάμπτει. Αντίθετα η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα αν δεν ακολουθήσουμε άμεσα άλλη στρατηγική θα είναι καταστροφική και όπως έχουν πει αρκετοί επιστήμονες θα οδηγήσει σε θανάτους, λόγω φτώχιας. 

πηγή: pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Μετά τη Θεσσαλονίκη και η Αθήνα και η Πάτρα, αλλά και Ζάκυνθος θα διαδηλώσουν την Κυριακή στις 4 το απόγευμα κατά του lockdown. 

Η χώρα βρίσκεται εδώ και σχεδόν έναν χρόνο σε lockdown και χιλιάδες πολίτες έχουν οδηγηθεί στην φτώχια και στην ανεργία, παράλληλα βασικές ελευθερίες έχουν κατασταλεί. 

Οι πολίτες που βλέπουν πως η χώρα ακολουθεί ένα τυφλό-καταστροφικό τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας επιβάλλοντας συνεχόμενα lockdown αντιδρούν και ανακοινώνουν πως την Κυριακή θα διαδηλώσουν σε αρκετές μεγάλες πόλεις της Ελλάδος. 

Οπότε την Κυριακή στις 4 το απόγευμα θα υπάρχουν μεγάλες διαδηλώσεις κατά του lockdown σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ζάκυνθο, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν παρόμοιες πρωτοβουλίες και σε άλλες πόλεις της χώρας. 

Οι πολίτες διαδηλώνουν με σύνθημα «Ζητάμε τη ζωή μας πίσω». 

Να τονίσουμε πως αυτές είναι επί της ουσίας οι πρώτες μεγάλες και οργανωμένες διαδηλώσεις μετά απ' αυτή που έλαβε χώρα τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη. 

πηγή: pronews.gr
Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Καλές δουλειές στην κυβέρνηση ευχήθηκε από το βήμα της Βουλής ο κ. Γιώργος Βαρεμένος, δείχνοντας την φωτογραφία με τον σωρό των κλειδιών που μάζεψαν οι καταστηματάρχες της εστίασης στην Αιτωλοακαρνανία.

«Για όσους δεν τα παρέδωσαν», πρόσθεσε, «πιθανόν ο κ. υπουργός Ανάπτυξης να διαθέτει αντικλείδια, αλλά μαζί με τα καταστήματα να αναλάβουν και τα χρέη. Μιλάμε, για μια χώρα που διαθέτει έναν θανάσιμο συνδυασμό δημόσιου και ιδιωτικού χρέους, αλλά ο πρωθυπουργός στο ΣΚΑΙ είπε ότι δεν θα πάμε σε μνημόνιο, επικαλούμενος τα σημερινά χαμηλά επιτόκια και το γεγονός ότι οι Έλληνες μέσα στο λοκντάουν αποταμιεύουν», συμπλήρωσε.

«Μάλλον υπάρχει πρόβλημα επαφής με την πραγματικότητα. Εδώ οι παραγωγοί, μέσα στο λοκντάουν, αγωνιούν να διοχετεύσουν τα φρέσκα προϊόντα τους στη αγορά και η κυβέρνηση απεργάζεται να φέρει Ν/Σ για την είσοδο εταιρειών με την μορφή ΣΔΙΤ στις λαϊκές αγορές. Με τέτοια νομοθέτηση και θέλετε να μην υπάρξουν διαμαρτυρίες;» αναρωτήθηκε ο κ. Βαρεμένος.

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Η κυβέρνηση επί 18 μήνες απαξιώνει συστηματικά το Δημόσιο Πανεπιστήμιο», ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.

«Εισάγει το νομοσχέδιο για την Παιδεία με μοναδικό σκοπό να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των κολεγίων και της παραπαιδείας και να αυξήσει την πελατεία τους», τόνισε, λέγοντας πως «στη λογική αυτή μειώνει τον αριθμό των εισακτέων, δρομολογεί το κλείσιμο περιφερειακών τμημάτων ή σχεδιάζει τη μετατροπή τους σε τεχνικές σχολές τριών ετών και κάνει ένα μεγάλο δώρο στην ιδιωτική εκπαίδευση, που είναι ένας από τους βασικούς χρηματοδότες της».

Δε δίστασε να ψέξει τη συμπολίτευση για «αποσιώπηση των σπουδαίων διακρίσεων των ελληνικών Πανεπιστημίων διεθνώς», αλλά και για «υποκρισία στους ισχυρισμούς της πως θέλει καλύτερα Πανεπιστήμια και “μεταρρύθμιση”».

«Αν έτσι ήταν πράγματι», είπε ο βουλευτής, «δε θα μείωνε τους πόρους τους στον Προϋπολογισμό του 2021» και «δε θα προωθούσε την υποστελέχωσή τους, τη στιγμή που η αναλογία φοιτητών – καθηγητών στη χώρα μας είναι η χειρότερη στην Ευρώπη».

«Είναι προφανές», κατέληξε, ότι «το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει τίποτα το μεταρρυθμιστικό».

Όπως επεσήμανε ο κ. Μωραΐτης, «η κυβέρνηση έχει συνειδητά στοχοποιήσει το ελληνικό Πανεπιστήμιο», ενώ «ψάχνει να βρει άλλοθι, για να χτίσει το μύθο της απαξίωσής του». Ταυτόχρονα, κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι «εκμεταλλεύεται μεμονωμένα περιστατικά εισαγόμενης βίας, παρουσιάζοντάς τα ως “κανονικότητα”» και ότι «δημιουργεί συνθήκες αστυνομοκρατίας, φέρνοντας 1.030 ειδικούς φρουρούς και κάμερες επιτήρησης στα αμφιθέατρα», για να «”χαϊδέψει” το ακροδεξιό της ακροατήριο».

Υπογράμμισε, δε, πως «πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι ενάντια στη φύλαξη», ωστόσο εξήγησε πως «είναι άλλο πράγμα η φύλαξη κι άλλο η αστυνομοκρατία και η ανελευθερία».

Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η κυβέρνηση «στερεί λεφτά από την έρευνα για να τα διαθέσει στη “φρούρηση” των Πανεπιστημίων» και πως αυτό αποκαλύπτει ότι «γι’ αυτήν έχει μεγαλύτερη αξία η αστυνόμευση από την έρευνα, την παραγωγή γνώσης, την ενίσχυση των καθηγητών και των ερευνητών μας».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Μωραΐτης είπε ότι «σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία που η ελληνική οικογένεια βιώνει πανδημία, δυσπραγία, ανασφάλεια, φόβο, χρειάζεται να προστατεύσουμε τη δημοκρατία και την ελευθερία, να αγωνιστούμε για το δημόσιο Πανεπιστήμιο» και «να δείξουμε εμπιστοσύνη στη νέα γενιά».

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Έχω μια δουλειά ακόμα να κάνω. Να πρωταγωνιστήσω στη δημιουργία ενός νέου παλλαϊκού ρεύματος. Στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21, είναι καιρός να δώσουμε μια μεγάλη ελπίδα στα παιδιά και στα εγγόνια μας» είπε ο Γιώργος Τράγκας – Στο πλευρό του γνωστού δημοσιογράφου ο Νίκος Νικολόπουλος, πρώην συνοδοιπόρος του Πάνου Καμμένου

Το δικό του κόμμα ανακοίνωσε ότι δημιουργεί ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας «στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21» διότι όπως είπε ο ίδιος «είναι καιρός να δώσουμε μια μεγάλη ελπίδα στα παιδιά και στα εγγόνια μας».

«Κλείνοντας τη μακρά πορεία μου έχω μια δουλειά ακόμα να κάνω»
είπε ο Γιώργος Τράγκας αναφερόμενος στην πολυετή πορεία του στη δημοσιογραφία και διευκρίνισε ότι το κόμμα του θα λάβει το όνομα «Ελεύθεροι Άνθρωποι» αν και ο Νίκος Νικολόπουλος, πρώην υπουργός, πρώην συνοδοιπόρος του Πάνου Καμμένου και πλέον αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος είπε ότι το όνομα του νέου σχηματισμού δεν είναι δεδομένο. «Ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει για το οριστικό όνομα του κόμματος. Σε δέκα ημέρες θα πάμε στο Πρωτοδικείο και το πιθανότερο είναι να είναι το Ελεύθεροι Άνθρωποι» αποκάλυψε ο Αχαιός Νίκος Νικολόπουλος στο protothema.gr.

Μέσα από το διαδικτυακό ραδιόφωνο Crash, ο Τράγκας απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να ενταχθούν στο Κίνημα Ελευθέρων Ανθρώπων και να γραφτούν μέλη, σε όλη τη χώρα, ζητώντας τους να δραστηριοποιηθούν πολιτικά.

Ο Γιώργος Τράγκας είπε χαρακτηριστικά: «Μετά από μια μεγάλη πορεία στην ελληνική δημοσιογραφία, θα είμαι παρών στις εκλογές. Κλείνοντας τη μακρά πορεία μου έχω μια δουλειά ακόμα να κάνω. Να πρωταγωνιστήσω στη δημιουργία ενός νέου παλλαϊκού ρεύματος ανατροπής του ζόφου και όσων ζούμε. Που θα φέρει στην επιφάνεια ελεύθερους ανθρώπους. Όσοι θέλετε μπορείτε να πάρετε μέρος, χωρίς κομματικές ταυτότητες. Στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21, είναι καιρός να δώσουμε μια μεγάλη ελπίδα στα παιδιά και στα εγγόνια μας».

Πριν λίγες ημέρες ο Γιώργος Τράγκας είχε ξαναμιλήσει για την απόφασή του να ιδρύσει κόμμα:

«Ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει για το οριστικό όνομα του κόμματος. Σε δέκα ημέρες θα πάμε στο Πρωτοδικείο και το πιθανότερο είναι να είναι το Ελεύθεροι Άνθρωποι» σχολίασε με τη σειρά του ο Νίκος Νικολόπουλος στο protothema.gr για την κοινή πολιτική κάθοδο με τον Γιώργο Τράγκα: «Ήταν κοινή η απόφαση για να κατέβουμε στις επερχόμενες εκλογές μαζί».

Τη νέα πολιτική πρωτοβουλία με αρχηγό τον Γιώργο Τράγκα είχε ανακοινώσει ήδη, γραπτώς, ο πρώην βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, καθώς θα συνδράμει και ο ίδιος:

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Αγαπητοί συμπατριώτες συμπατριώτισσες,

αγαπητοί συμμαχητές,

τα δύσκολα τελευταία χρόνια (δυστυχώς όχι και λίγα ) είμαι ένας από αυτούς που αντιδρούν , εναντιώνονται , και συνεχίζουν να αγωνίζονται για την απελευθέρωση από τα δεσμά των δανειστών και την υγειονομική δικτατορία των -εντελλομένων – λοιμωξιολόγων. Με την πεποίθηση αυτή πήρα το θάρρος να επικοινωνήσω μαζί σου.

Σε λίγες μέρες ξεκινάμε μια δύσκολη μα και συναρπαστική εθνική προσπάθεια με τον Γιώργο Τράγκα ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ – ΑΡΧΗΓΟ και με πολιτικό όχημα ένα κινηματικό νέο πατριωτικό, που θέλει πάση θυσία να σπάσει το «γύψο» που μας έβαλαν και θα δώσει τη μάχη για να ξαναζήσουμε ΟΛΟΙ με Ελευθερία Δημοκρατία Δικαιοσύνη Ανεξαρτησία.

Αυτά είναι τα τέσσερα ΑΣΤΕΡΙΑ του κόμματος των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ.

Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις όπως γνωρίζεις συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και ο λαός με την ψήφο του με έστειλε στη ΒΟΥΛΗ, όπως αδιάκοπα κάνει από το 1989, που με εκλέγει Βουλευτή Αχαΐας με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στις αλληλοδιάδοχες σκληρές εκλογικές αναμετρήσεις.

Σου θυμίζω ότι παραιτήθηκα και απαρνήθηκα την υπουργική καρέκλα καθώς επίσης όταν και πάλι χρειάστηκε να πω όχι στα μνημόνια διεγράφην από τους ΑΝΕΛ στη 1η ψηφοφορία μαζί με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγουλη.

Αμετακίνητος στις αρχές μου και ασυμβίβαστος προσέρχομαι και σήμερα ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ , με το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα στην νέα συμπαράταξη μάχης με μπροστάρη τον μαχητικό πατριώτη Γιώργο Τράγκα.

Η Ελλάδα μας είναι υπόδουλη στην Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη και απειλείται με «ακρωτηριασμό». Το πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο του τόπου προσβάλλουν συνειδητά την Ορθόδοξη πίστη μας και τις παραδόσεις μας και έχουν οδηγήσει την κοινωνία μας στην αποχαύνωση και την υποτέλεια.

Ζούμε σε μία εποχή, που από μας εξαρτάται ο βηματισμός του Έθνους και το μέλλον των παιδιών μας τις επόμενες δεκαετίες. Είναι η ώρα να στήσει ο λαός τα δικά του αναχώματα και οδοφράγματα στην επέλαση του νεοφιλελευθερισμού και του εθνομηδενισμού.

Καλώ κι εσένα λοιπόν,

να γίνεις ΙΔΡΥΤΙΚΟ μέλος για να γράψουμε μαζί την ιστορία της αντίστασης στους «εισβολείς» της παγκοσμιοποίησης.

Γνωρίζεις από την κόψη του σπαθιού την τρομερή το Γιώργο Τράγκα κι εμένα.

Σε διαβεβαιώ ότι όλοι ΜΑΖΙ, με ΠΙΣΤΗ και ΑΛΗΛΕΓΓΥΗ, εμείς οι «ΜΠΑΡΟΥΤΟΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟΙ»

μπορούμε να τα καταφέρουμε .

Κανένας μόνος !

Στείλε τα στοιχεία σου (μόνο ονοματεπώνυμο και αριθμό δελτίου ταυτότητας) και γίνε σήμερα ιδρυτικό στέλεχος του νέου που γεννιέται. Σήκωσε ψηλά τα λάβαρα της Πατρίδας και της Ορθοδοξίας και στρατεύσου στη ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ αυτού του συναρπαστικού και σκληρού αγώνα για να κρατήσουμε την ΕΛΛΑΔΑ και τους ΕΛΛΗΝΕΣ στη ζωή».

Πηγή: protothema.gr

Συνάντηση με την Οργάνωση Αμπελουργών – Ελαιοπαραγωγών Κρήτης είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός 

Στη συνάντηση μετείχαν τα μέλη του ΔΣ της Οργάνωσης κ.κ. Πρίαμος Ιερωνυμάκης (Πρόεδρος), Γιώργος Βενιεράκης (Α΄Αντιπρόεδρος), Γιώργος Γερωνυμάκης (Β’ Αντιπρόεδρος), Γιώργος Γαβαλάς (Γενικός Γραμματέας), Γιώργος Αθανασάκης (Ειδικός Γραμματέας).

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν μεταξύ άλλων τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών και αμπελουργών και θέματα που αφορούν τη ζωική παραγωγή και τις ελληνοποιήσεις.

Ο ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιος Λιβανός μετά τη συνάντηση δήλωσε: 

«Είχαμε τη χαρά σήμερα να υποδεχτούμε και εκπροσώπους της συνδικαλιστικής οργάνωσης αμπελουργών και ελαιουργών Κρήτης και τον Πρόεδρό της κ. Πρίαμο Ιερωνυμάκη, με τον οποίο συζητήσαμε συνολικά τα ζητήματα της πρωτογενούς παραγωγής στον όμορφο τόπο της Κρήτης.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας και είπαμε με την πρώτη ευκαιρία να κατέβουμε στην Κρήτη για να δούμε και στο πεδίο τα διάφορα θέματα και προβλήματα που προκύπτουν και όπως και σήμερα μαζί και με τον περιφερειάρχη, βάλαμε τις βάσεις για μια καλή συνεργασία, γιατί αγαπάμε την Κρήτη, θέλουμε να βοηθήσουμε την Κρήτη. Πολλές φορές η Κρήτη μας ανοίγει και δρόμους και είναι οδηγός για την πολιτική στον πρωτογενή τομέα,  στη μεταποίηση και στην εμπορία των εξαιρετικών, φανταστικών, ελληνικών προϊόντων μας».

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, αναδείχθηκε ο ιδιαίτερος ρόλος των κρητικών προϊόντων στο brand της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ που προωθεί το ΥΠΑΑΤ  και η σημαντική συμβολή τους στο τουριστικό προϊόν και στο εξαγωγικό εμπόριο.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ελληνικός λαός μοιάζει πλέον με μισοναρκωμένο ακροατήριο μέσα σε ένα θέατρο παραλόγου. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποκαλύπτεται, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι λειτουργεί ως υπηρέτης αλλότριων συμφερόντων, παντελώς αδιάφορη για τις ολέθριες επιπτώσεις της πολιτικής της στη ζωή των πολιτών αυτής της χώρας. Με την απόφαση για “σκληρό lockdown” της Αττικής δίνει τη χαριστική βολή σε χιλιάδες επαγγελματίες, που ήδη στενάζουν από τα συνεχή κλεισίματα, βάζει την ταφόπλακα στον κλάδο της εστίασης και του λιανεμπορίου και καταδικάζει μια ολόκληρη γενιά με το κλείσιμο των σχολείων υποχρεωτικής εκπαίδευσης και τον εγκλεισμό των μαθητών στο ψηφιακό κλουβί της τηλεκπαίδευσης.

Προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στη διατήρηση του απατηλού αφηγήματος της “φονικής πανδημίας COVID-19” και τον μετριασμό της κλιμακούμενης αγανάκτησης του κόσμου, προβαίνει διαρκώς σε σπασμωδικές κινήσεις, αντιφατικές ανακοινώσεις και παράλογα “μέτρα” – μια κατάσταση που έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια της γελοιότητας:

  • Ένα μήνα πριν το lockdown του Νοέμβρη, ο κ. Μητσοτάκης, σε συζήτηση με τον ιστορικό Γιοβάλ Νόα Χαράρι στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum 2020, μας διαβεβαίωνε ότι είναι αδιανόητο να πάμε ξανά σε lockdown. Ένα μήνα μετά ανακοινώνει ολικό lockdown για όλη την χώρα. 
  • Στις 11 Δεκεμβρίου μας ανακοινώνουν ότι θα ανοίξουν κάποια κατάστημα με click away και τα σχολεία και φροντιστήρια με μασκοφορεμένα παιδιά. Φτάνουμε στις 30/12/2020 και, ενώ μας διαβεβαίωναν ότι θα ανοίξει η αγορά με click inside, εμφανίζεται ο κ. Πέτσας στις 2 Ιανουαρίου του νέου έτους να μας δηλώσει ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε, ουσιαστικά από μόνος του, δύο εβδομάδες lockdown. 
  • Έπειτα, ο πρώην τηλεβιβλιοπώλης και νυν υπουργός επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, με αυταρχικό ύφος, θολωμένο από την αλαζονεία της εξουσίας, προκαλεί τους ιδιοκτήτες εστίασης να του παραδώσουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους! 
  • Μόλις ανακοινώνεται το απάνθρωπο μέτρο εγκλεισμού των κατοίκων Αττικής και Θεσσαλονίκης τα Σαββατοκύριακα πριν τις 18:00, μαθαίνει όλη η Ελλάδα για την συμμετοχή του πρωθυπουργού σε κορωνογλέντι με 50 κομματικούς παρατρεχάμενους στον Εύδηλο Ικαρίας. 
  • Και το αποκορύφωμα, η απόφαση για νέα μέτρα στην Αττική για τρεις εβδομάδες, με δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι αν χρειαστεί θα ανοίγουμε και θα κλείνουμε την κοινωνία, ανάλογα με τα  επιδημιολογικά δεδομένα. Τόσο απλά. Δια στόματος κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ενώ μας κάνει κήρυγμα περί “ατομικής ευθύνης”, δεν θεωρεί ότι συντρέχει λόγος να κάνει την παραμικρή αναφορά στο διάγγελμά του στη δική του συμπεριφορά στην Ικαρία, όπως και στις υπόλοιπες στιγμές “ανεμελιάς” του.

Όλα αυτά, τη στιγμή που, βάσει των επίσημων στοιχείων, οι θάνατοι και οι σοβαρές νοσηλείες COVID μειώνονται και το μόνο που αυξάνεται είναι ο αριθμός των διενεργούμενων τεστ PCR! Για να μπορούν να βαφτίζουν “κρούσματα” όλους όσοι βγάζουν ένα θετικό αποτέλεσμα στα τεστ, ασχέτως αν έχουν συμπτώματα ή όχι, κατά παράβαση ακόμα και των οδηγιών του Π.Ο.Υ., τον οποίο υποτίθεται ότι ακολουθούν! Κι επειδή, ακόμα και με αυτήν τη μεθόδευση, ο αριθμός των ημερήσιων “κρουσμάτων” παραμένει σε χαμηλό επίπεδο, αναζητούν το ιικό φορτίο εκεί που πραγματικά τους αρμόζει: στα αστικά λύματα!

Ο εγκλεισμός υγιών ανθρώπων είναι ένα πολιτικό μέτρο καταστολής και δεν έχει καμία σχέση με τη δημόσια υγεία, όπως έχει ήδη αποδειχθεί από την παταγώδη αποτυχία του να ελέγξει την πορεία της επιδημίας, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις χώρες όπου έχει εφαρμοστεί. Είναι ένας ψυχολογικός πόλεμος εναντίον των λαών, με στόχο την υποταγή ακόμα και στην πιο παράλογη αυθαιρεσία των καθεστώτων, τον εθισμό στον έλεγχο κάθε πτυχής της καθημερινότητας, και την αποδοχή της καταστολής με αντάλλαγμα μια ψευδαίσθηση “ασφάλειας”. Και αυτό το βλέπουμε ήδη να συμβαίνει. Ζούμε πλέον σε μια ακήρυχτη δικτατορία ναζιστικού τύπου, που είναι ικανή να φτάσει να δολοφονεί, ακόμα και με όπλα, πολίτες που δεν συμμορφώνονται στα φασιστικά μέτρα.

Καλούμε όλους τους πολίτες που θέλουν να υπερασπιστούν τη δημοκρατία και την ελευθερία να συσπειρωθούν και να ενταχθούν γύρω από την συμμαχία που ξεκίνησε το ΕΠΑΜ με άλλες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, ελεύθερη, απαλλαγμένη από το ανθελληνικό, ξενόδουλο, πολιτικό προσωπικό!

Τώρα. 200 χρόνια απ’ όταν ακούστηκε το ηρωικό “Ελευθερία ή Θάνατος” που άφησε άφωνη την ανθρωπότητα, είναι η στιγμή να πάρουμε πίσω τις ζωές μας!

Αθήνα 10 Φεβρουαρίου 2021

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ