Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  12:30: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Από το 2018 είχα συμφωνήσει με την ηγεσία το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την παραχώρηση των κτιρίων του Καπνικού Σταθμού Αγρινίου, με σκοπό την δημιουργία ενός πολυχώρου, που θα συστέγαζε και Μουσείο Καπνού. Μετά από συνάντηση με την τότε Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο της, είχε συμφωνηθεί η συνέργεια και του Πανεπιστημίου στο όλο project και δεν πρέπει να συνεχίσει ο γάτος να κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια των κτιρίων του Καπνικού Σταθμού για να γίνει κατανοητό για ποιόν ακριβώς λόγο επιδίωκα και την εμπλοκή του Πανεπιστημίου, μαζί με το Δήμο και την Αρχαιολογική Εταιρεία.

Η επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανού με τον δήμαρχο Αγρινίου στον χώρο των κτιρίων, πρέπει να δώσει το έναυσμα για την υλοποίηση του έργου, που θα είναι μία πολιτιστική και όχι μόνον προίκα, τόσο για την πόλη του Αγρινίου, όσο και για την ευρύτερη περιοχή. Είναι προφανές ότι ούτε δια της αφαίρεσης (π.χ. Πανεπιστημιακών Τμημάτων) ούτε δια της διαίρεσης δυνάμεων, μπορεί να γίνει κάτι απαραίτητο για τον τόπο σε καιρούς χαλεπούς.

sinidisi.gra

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με απόφαση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργου Στεργίου αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των Δήμητρας Ακριτίδου και Δρόσου Τσαβλή καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν.

Μετά τις αποφάσεις του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, για τη Δήμητρα Ακριτίδου και το Δρόσο Τσαβλή και η Νέα Δημοκρατία επιβάλει κυρώσεις σε ένδειξη δυσαρέσκειας, μετά την φερόμενη εμπλοκή τους στην υπόθεση των εμβολιασμών εκτός σειράς στα ιδρύματα “Άγιος Δημήτριος” και “Άγιος Παντελεήμονας”, υπόθεση για την οποία έχει παρέμβει ο εισαγγελέας.

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας “Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργου Στεργίου αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των Δήμητρας Ακριτίδου και Δρόσου Τσαβλή καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν”.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Παράταση κατά μία εβδομάδα στο lockdown στην Αττική εισηγούνται οι «ειδικοί»

Η Αττική βρίσκεται σε ολικό lockdown από τις 11 Φεβρουαρίου και αναμένεται να βρίσκεται τουλάχιστον έως και τις 7 Μαρτίου, καθώς η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει αυτή την ώρα φέρεται να προτείνει την παράταση του κατά μία εβδομάδα και δηλαδή έως τις 7 του Μάρτη. 

Η χώρα είναι σε καραντίνα εδώ και έναν χρόνο και όμως μέχρι και σήμερα η μοναδική «λύση» για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι το lockdown. 

Ένα lockdown το οποίο δεν δείχνει να έχει αποτέλεσμα, καθώς τα κρούσματα δεν πέφτουν και το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να καταστρέφεται η οικονομία και η ψυχολογία των πολιτών, κάτι που σύμφωνα με πολλές έρευνες θα οδηγήσει σε χιλιάδες θανάτους μέσα στα επόμενα χρόνια. 

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση επιμένει σε αυτή τη λύση. 

Χαρακτηριστικό της αποτελεσματικότητας του lockdown το οποίο έχει επιβληθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Αττική είναι πως δεν έχει καταφέρει σε καμία περίπτωση να ρίξει τον δείκτη θετικότητας, αντιθέτως μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι αυτός έχει ανεβεί! 

Και να σκεφτούμε πως τις προηγούμενες ημέρες ο κόσμος έμεινε έτσι και αλλιώς σπίτι του εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια». Στην πρώτη εβδομάδα που επιβλήθηκε το lockdown (11 έως 17 Φεβρουαρίου) ο δείκτης θετικότητας ήταν 2,95%, ενώ πριν επιβληθεί το lockdown (1 έως 7 Φεβρουαρίου) ήταν στο 2,81%. 

Ταυτόχρονα βλέπουμε πως μέσα στο lockdown έχει εκτιναχθεί ο δείκτης θετικότητα, καθώς για την εβδομάδα 18 έως 24 Φεβρουαρίου έφτασε στο 3,75%. Ο δείκτης θετικότητας για χθες ήταν 3,55%. 

Όπως δηλαδή λένε οι αριθμοί, αντί να περιορίζεται η πανδημία με το lockdown εξαπλώνεται! Χαρακτηριστικό είναι πως οι «ειδικοί» πριν από την έναρξη της κακοκαιρίας «Μήδεια» εξέφραζαν την ανησυχία τους, τονίζοντας πως θα αυξηθούν τα κρούσματα γιατί υπάρχει ενδοοικογενειακή διασπορά. Άρα το μεγάλο πρόβλημα είναι το να κλείνουν τους πολίτες στα σπίτια. 

Το είχε πει και ο ίδιος ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας πως ελάχιστα από τα κρούσματα προέρχονται από μεταδόσεις που γίνονται σε εξωτερικό χώρο. Οπότε ποιος ο λόγος για απαγόρευση κυκλοφορίας; Γιατί κλείνουν την Αττική (και άλλες περιοχές της χώρας) από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα, κάτι που ουσιαστικά οδηγεί σε μεγαλύτερο «συνωστισμό» στα σούπερ μάρκετ κτλ, καθώς οι πολίτες αμέσως μετά το τέλος των δουλειών τους τρέχουν για να προλάβουν να κάνουν τα ψώνια τους; 

Μέτρα τα οποία όπως λένε και οι ίδιοι οι επιστήμονες δεν έχουν καμία επιστημονική λογική! Παρόλα αυτά η κυβέρνηση αντί να αλλάξει σχέδιο επιμένει στο να επιβάλει μέτρα τα οποία καταπατούν τα δικαιώματα των πολιτών. 

Το γιατί... είναι κάτι το οποίο χρειάζεται συζήτηση. 

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Νέα πτήση τουρκικών μαχητικών F-16 πάνω από τη νήσο Παναγιά και τις Οινούσσες στα ανατολικά της Χίου.

Σε μία νέα πρόκληση προέβησαν το μεσημέρι της Παρασκευής δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16.

Ωρα 13:22, τα δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι στα Δωδεκάνησα. Η πτήση έγινε σε ύψος 22.700 ποδών πάνω από το νησί.

Την ίδια ώρα, τυπικώς έχει ξεκινήσει η ναυτική άσκηση των Τούρκων με την επωνυμία «γαλάζια πατρίδα», στην οποία τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι θα λάβουν μέρος περισσότερα από 80 πλοία, αθροίζοντας βοηθητικά και δευτερεύοντα πλοία του τουρκικού στόλου. Μέχρι αυτή την ώρα, περίπου 13:30 μεσημέρι Παρασκευής καμία τουρκική μονάδα κρούσης δεν έχει εμφανιστεί στην περιοχή του Αιγαίου.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ
Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 18:45

Απάντηση Π.Πολάκη στον Αλ. Κούγια

Μετά την απάντηση σε ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, που προσέτρεξε με περισσή αμετροέπεια να δημοσιεύσει ο δικηγόρος που ανέλαβε να υπερασπίσει στα δικαστήρια τον Δ. Λιγνάδη και να τον «ξεπλύνει» στα κανάλια κατά τον προσφιλή του τρόπο, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τηρώντας την υπόσχεσή του ότι θα μιλήσει ανοιχτά και χωρίς περιστροφές, δήλωσε τα παρακάτω:

«Επειδή εγώ τις υποσχέσεις μου τις τηρώ, άκου Αλέξη Κούγια:

  • Υπερασπίζεσαι ένα παιδεραστή-βιαστή, κάτι που δεν θα έκανες ποτέ όπως δήλωνες σε συνέντευξη σου το 2017 (κυκλοφορεί το βίντεο)
  • Εκφοβίζεις και σπιλώνεις τα θύματα με χαρακτηρισμούς, απειλείς με αγωγές όσους βοήθησαν στην αποκάλυψη του βόρβορου, κάνεις σώου όπως είναι πάγια τακτική σου από το παρελθόν, γυρνώντας τα «πρόθυμα» κανάλια, μετατοπίζεις τη συζήτηση από την ουσία στις δικονομικές πτυχές, για να αθωώσεις το Λιγνάδη! Τακτική που ακολούθησες (ανεπιτυχώς) και στην υπεράσπιση του δολοφόνου του 16χρονου Γρηγορόπουλου, σε μια δίκη την οποία δεν ανέφερες στο μανιφέστο της απάντησης σου σε μένα, ως απόδειξη της δουλειάς σου...
  • Εγώ σε δικαστήρια δεν χειροκροτώ δικηγόρους… και βέβαια αυτό που ανερυθρίαστα γράφεις πως έκανα για σένα, απλά δεν υπάρχει παρά μόνο στη φαντασία σου
  • Τολμάς να με εμφανίζεις στο κείμενο σου ως δήθεν «κατασκευαστή» του υπαρκτού σκανδάλου της Novartis (αν θέλεις, σου στέλνω να διαβάσεις τις αποφάσεις του Αμερικανικού Δικαστηρίου, στις οποίες φαίνεται ότι η Νovartis ομολόγησε τις δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων στην Ελλάδα και πλήρωσε 315 εκ. δολάρια ως αποζημίωση. Ή μήπως δεν έχεις χρόνο να τις διαβάσεις από τα πολλά σουλάτσα στα ΜΜΕ;) Η μήπως επειδή είσαι και δικηγόρος του Κουρτάκη σε μηνύσεις εναντίον μου, επειδή έστειλα στα δικαστήρια τις παράνομες χρηματοδοτήσεις που πήρε από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενημερώνεσαι μόνο από αυτόν για τη διαφθορά στο χώρο της Υγειας;

Αν δεν ανακαλέσεις άμεσα την αναφορά σου σε «σκευωρία», θα είσαι ο πρώτος που θα του κάνω αγωγή και μήνυση. Πάμε τώρα και στα πιο προσωπικά:

  • Μην μου προβάλλεις εμένα τη φτωχική καταγωγή σου και το αριστερό παρελθόν της οικογένειας σου, γιατί το θέμα δεν είναι μόνο από που ξεκινά κανείς αλλά και το αν γίνεται «γενίτσαρος» των ιδεών του όταν μεγαλώσει!
  • Εγώ δεν έγινα γνωστός επειδή έκανα σουλάτσο στα κανάλια αυτοπαρουσιαζόμενος ως «μοντελοπνίχτης» (δική σου δήλωση), ούτε επειδή σκαρφάλωνα κάγκελα καναλιών για να παρέμβω, ούτε επειδή έκανα το οικογενειακό μου πρόβλημα πανελλήνιο θέαμα στα πρωϊνάδικα, ούτε επειδή κατήγγειλα τα στημένα στο ποδόσφαιρο και μετά την έκανα γυριστή 180 μοιρες! Εγώ έγινα γνωστός γιατί άσκησα την Ιατρική με ανθρωπιά και τιμιότητα. Γιατί νοσήλευσα και έσωσα χιλιάδες ανθρώπους και συνεχίζω και σήμερα. Γιατί οι συμπατριώτες μου με έβγαλαν Δήμαρχο δύο φορές και αλλάξαμε μαζί την εικόνα του τόπου μας, γιατί συγκρούστηκα ευθέως και με τεράστιο προσωπικό κόστος με τη διαφθορά και τη διαπλοκή, χωρίς να κάνω βήμα πίσω. Γιατί ξαναβγήκα Βουλευτής με την ψήφο και τη στήριξη του λαού, όταν όλο το σύστημα που εσύ υπηρετείς πιστά, είχε πέσει να με φάει!
  • Με βάση αυτά λοιπόν, ναι, στους κύκλους που εσύ συναγελάζεσαι και στηρίζεις με τη δουλειά σου, είμαι «παγκοσμίως άγνωστος», αλλά ταυτόχρονα και μεγάλος κίνδυνος όπως φάνηκε σήμερα και από τις τοποθετήσεις του Μητσοτάκη στη Βουλή.

Και ξέρεις και κάτι Αλέξη Κούγια... εμείς οι δύο δεν μπορούμε να συγκριθούμε για ένα λόγο γιατί εγώ…:

  • και όταν έβγαζα πολλά χρήματα ως ιδιώτης γιατρός και όταν έγινα Βουλευτής και Υπουργός, δεν θαμπώθηκα, ούτε προσκύνησα τον πολιτισμό των σαλονιών της άρχουσας τάξης, που πίσω από τον αστραφτερό πλούτο και την γυαλιστερή πολυτέλεια κρύβεται εκμετάλλευση, διαφθορά και ανηθικότητα!
  • μέχρι σήμερα τη δουλειά μου συνεχίζω να την κάνω με αρχές, επιστημονική επάρκεια και ανθρωπιά και όχι με βάση το «πόσα θα πάρω»!
  • συνεχίζω να ζω όπως ζούσα 
  • όταν το «αφεντικό» μου στον ιδιωτικό τομέα που δούλευα μου είπε πως λόγω επιχειρηματικών σχεδίων θα κρατούσε ως μισθωτούς στη ΜΕΘ εμένα και τη γυναίκα μου και θα απέλυε όλους τους άλλους συνεργάτες μου, του είπα «ή όλους ή κανέναν» και έφυγα, βοηθώντας να βρούμε όλοι μαζί πάλι δουλειά!
  • συνεργάτες και συναδέλφους δεν πρόδωσα ποτέ!

Εσύ υπάρχει περίπτωση να έκανες κάτι τέτοιο, «παγκοσμίως γνωστέ» δικηγόρε της ψευτο-γκλαμουριάς των μεσημεριανάδικων;

Αυτά και τέλος… και περιμένω!»

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η μήνυση κατά του Γιώργου Τράγκα από κυβερνητικό στέλεχος και δη υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, στην οποία μάλιστα ο μηνυτής εμφανίζει τον πρωθυπουργό ως άμεσα θιγόμενο από τα ερωτήματα που έθεσε ο δημοσιογράφος, κάνει σαφές ότι η δίωξη ενορχηστρώνεται, δίχως καν να κρατιούνται τα προσχήματα, από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο καθεστώς της ασυδοσίας, της αυθαιρεσίας και της συστηματικής παραπληροφόρησης που έχει επιβληθεί στη χώρα μας, είναι φυσικό επακόλουθο η με κάθε τρόπο φίμωση κάθε ανεξάρτητης δημοσιογραφικής φωνής. Το ότι όμως θα κινητοποιούνταν η κρατική ασφάλεια από τα χαράματα έξω από το σπίτι δημοσιογράφου για να τον συλλάβει, επειδή δέχθηκε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, διαψεύδει όσους νόμιζαν μέχρι τώρα ότι πρακτικές αυτού του είδους εφαρμόζονται μόνο σε καθεστώτα τύπου Ερντογάν.     

Από όποια πολιτική ή ιδεολογική σκοπιά κι αν κρίνει κανείς τον Γιώργο Τράγκα, δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχει φέρει πολλές φορές σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση το καθεστώς με τις στοιχειοθετημένες καταγγελίες του. Καταγγελίες για τις οποίες θα έπρεπε να είχε ξεσηκωθεί σάλος από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και θα έπρεπε να κινηθεί αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας, καλώντας τον να προσκομίσει τα τεκμήρια που επικαλείται για να επιβεβαιωθούν ή όχι. Αντί γι αυτό, τον εγκαλούν για μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ένας από τους παρατρεχάμενους του πρωθυπουργού, αποσκοπώντας στην ολοκληρωτική φίμωση της φωνής του και της πένας του.

Η δίωξη κατά του Γιώργου Τράγκα είναι πολιτική και ως τέτοια θα καταγραφεί, άσχετα με τις προφάσεις που θέλουν να προβάλλουν. Το καθεστώς του ζόφου που βιώνουμε, δεν μπορεί να ανεχθεί καμιά δημόσια ανεξάρτητη φωνή και καμία κριτική, παρά μόνο την ελεγχόμενη δημοσιογραφία. 

Οι δικτατορικές μέθοδοι διακυβέρνησης, ο καθημερινός έλεγχος των πολιτών με μεθόδους που θα ζήλευε ακόμη και η χούντα και οι απόπειρες πάταξης κάθε διαφορετικής φωνής, δεν είναι πλέον σχέδια επί χάρτου αλλά η απτή, γκρίζα και καθημερινή πραγματικότητα στη χώρα μας.

Ο μόνος τρόπος αποτίναξης του ζυγού αυτού, είναι η ανάπτυξη μιας ισχυρής πατριωτικής και δημοκρατικής συμμαχίας, στόχος που το ΕΠΑΜ και οι συμπορευόμενες με αυτό δυνάμεις, έχουν θέσει και υλοποιούν μέρα με τη μέρα.

Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2021
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοίνωση σχετικά με την Πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών για τα ακαδημαϊκά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσε το ΜέΡΑ 25 Αιτωλοακαρνανίας.

Αυτή αναφέρει:

Η υποβάθμιση των Πανεπιστημιακών τμημάτων της Αιτωλοακαρνανίας άρχισε από το 2013, κλιμακώθηκε το 2019 και ολοκληρώνεται με τη σημερινή κυβέρνηση. Γι’ αυτό το λόγο, ας σταματήσει η υποκρισία των βουλευτών της Αιτωλοακαρνανίας που συμμετείχαν σε όλες αυτές τις κυβερνήσεις.

Ο τελευταίος νόμος «Κεραμέως», που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, μειώνει κατά προσέγγιση 25.000-30.000 τον αριθμό των εισακτέων τους οποίους και στέλνει «δώρο» στο πελατολόγιο των ιδιωτικών κολεγίων. Ο αλγόριθμος δε, με τον οποίο καθορίζεται η χρηματοδότηση των τμημάτων από το Υπουργείο και εξαρτάται από τον αριθμό των φοιτητών και το έργο που επιτελούν, θα επιβάλλει εντός της επόμενης διετίας το κλείσιμο όλων σχεδόν των Τμημάτων εκτός από αυτών του νομού Αχαΐας.

Το ΜέΡΑ25 ζητά:

Α) την ενδυνάμωση αυτών των τμημάτων με την άμεση αλληλεπίδραση των φοιτούντων σε αυτά με τους τομείς της οικονομίας (Γεωργία-Αλιεία κ.α.) και της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς που διαθέτει ο νομός.

Β) την άμεση ανάκληση του αλγόριθμου που καθορίζει τον τρόπο χρηματοδότησης με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των τμημάτων.

Γ) την άμεση πρόσληψη μελών ΔΕΠ.

Το ΜέΡΑ25 στέκεται δίπλα στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας που διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των τμημάτων και την επακόλουθη υποβάθμιση του νομού.

Το ΜέΡΑ25 στέκεται δίπλα στους πτυχιούχους των τμημάτων που οδηγούνται σε κατάργηση γεγονός που θα καταστήσει το πτυχίο τους ένα λευκό χαρτί χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα.

agrinionews.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 16/02/2021

Του:    Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:    Τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

ΘΕΜΑ:    «Να εκδοθούν άμεσα όλες οι εκκρεμείς συντάξεις απαιτούν οι Συνταξιούχοι του ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας»

Κύριε Υπουργέ,

Από χρόνια γινόμαστε μάρτυρες των υποσχέσεων των Κυβερνήσεων για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων. Τη σκυτάλη των «εκσυγχρονιστικών» μέτρων, τώρα, την έχει πάρει η σημερινή Κυβέρνηση και το σήριαλ των εκκρεμοτήτων συνεχίζεται. Καθυστερεί δύο, τρία, ακόμη και πέντε χρόνια απόδοσή τους, με αποτέλεσμα οι εν δυνάμει συνταξιούχοι να ζουν στην εξαθλίωση. Η προηγούμενη Κυβέρνηση, στην πενταετή σχεδόν θητεία της, δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να λύσει το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων. Σήμερα, οι εκπρόσωποί της ασκούν κριτική, πως ενώ εκείνη άφησε 250.000 καθυστερημένες εγκρίσεις, η τωρινή Κυβέρνηση τις αύξησε σε πάνω από 300.000, επικαλούμενη την πανδημία και τις άδειες ειδικού σκοπού. Αυτή είναι η μόνη διαφορά τους, μας καταγγέλλουν πολλοί υποψήφιοι συνταξιούχοι από την Αιτωλοακαρνανία, ενώ, όπως ισχυρίζονται ενώπιόν μας οι ως άνω, και οι δύο κυβερνήσεις, διαχρονικά, κορόιδεψαν τους ηλικιωμένους δικαιούχους, αδιαφορώντας για το πώς επιβιώνουν οι εν λόγω. Η σημερινή Κυβέρνηση, ενώ υποσχόταν, όπως διαμαρτύρονται οι ανωτέρω, πως οι εκκρεμείς συντάξεις θα βγουν άμεσα με «ένα κλικ», εξήγγειλε, τώρα, δια του νέου Υπουργού, πως μετά από 2 - 3 μήνες θα ξεκινήσει να δίνει στους δικαιούχους 345 - 384 ευρώ τον μήνα, μετά θα δοθεί η προσωρινή κύρια σύνταξη και αργότερα, άγνωστο πότε, η οριστική. Οι υποψήφιοι συνταξιούχοι αιτούνται: «Να μπει τέλος στον εμπαιγμό, την ταλαιπωρία χιλιάδων συνταξιούχων και σταθερά να εξυπηρετηθεί η ανάγκη γρήγορης έκδοσης των συντάξεων τους», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να προβείτε στην άμεση στελέχωση των υπηρεσιών των κατά τόπους επίμαχων υποκαταστημάτων του ΕΦΚΑ με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, φροντίζοντας για την κατάλληλη εκπαίδευσή του και παρέχοντάς του τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε αφενός, να εκδοθούν άμεσα όλες οι εκκρεμείς συντάξεις (κύριες, επικουρικές, εφάπαξ), και αφετέρου, να δοθεί ένα τέλος στον εμπαιγμό και την ταλαιπωρία χιλιάδων συνταξιούχων;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΤΟΥ: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Πλημμελής συντήρηση της παλαιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Καταγγελίες σε τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι, πολλά τμήματα της παλαιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, που εντάσσονται στα συνοδά έργα της Ιόνιας Οδού, δεν έχουν ακόμη παραληφθεί διοικητικά, με αποτέλεσμα να καταγράφεται, έκτοτε (από το 2017 δηλαδή μέχρι σήμερα), η πλημμελής συντήρησή τους. Ανάλογη με την εικόνα του κόμβου του Κεφαλόβρυσου, (ελλιπής φωτισμός κ.τ.λ.), όπως καταγγέλλεται, είναι η κατάσταση και στον κόμβο Χαλαζιά, αλλά και στον κόμβο της Αγριλιάς, έξω από το Μεσολόγγι. Τους προηγούμενους μήνες, έχουν καταγραφεί κάποιες μικρές παρεμβάσεις από την πλευρά της Περιφέρειας, σε κάποια σημεία, αλλά η ολοκληρωμένη συντήρηση εκκρεμεί ακόμη, όπως, εξάλλου, η διοικητική παραλαβή.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Ποιοι είναι οι ακριβείς λόγοι της καθυστέρησης της διοικητικής παραλαβής από την αρμόδια Περιφέρεια της ως άνω οδικής αρτηρίας;
  2. Προτίθεσθε να προβείτε άμεσα στην δρομολόγηση των απαραίτητων διαδικασιών συντήρησης και αποκατάστασης της ως άνω, παλαιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής, καθώς και των επισκεπτών της;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 14:59

Τουρκική απειλή και ελληνική εξάρτηση

Συνέντευξη του Νίκου Ιγγλέση στο radio neakriti 98,4 και το δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη

http://ellinikiantistasi.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ