Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  1:38: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021

Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στο τοίχο του σπιτιού του βουλευτή της ΝΔ, Χριστόδουλου Στεφανάδη στην Ικαρία

Συνθήματα στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ Χριστόδουλου Στεφανάδη στην Ικαρία έγραψαν άγνωστοι, όπως μπορείτε να δείτε και εσείς σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι άγνωστοι έγραψαν την Τρίτη το βράδυ στους τοίχους του σπιτιού τα συνθήματα “πρόστιμο 15.000” και “Δεν φτάνει που τα έχετε κάνει σκ@τ@ με την πανδημία μας κοροϊδεύετε κιόλας”. Την Τετάρτη το πρωί συνεργείο καθαρισμού ξεκίνησε τις εργασίες για να σβηστούν τα συνθήματα.

“Κάθε δυνατή φροντίδα για να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα”

Υπενθυμίζουμε ότι στην βεράντα της οικείας του βουλευτή είχε γευματίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνεργάτες του στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψης σε Ικαρία, Φούρνους και Θύμαινα για να παρακολουθήσει ο ίδιος τη διαδικασία του εμβολιασμού στις ακριτικές περιοχές.

Το γεύμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις για τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να διευκρινίζει ότι “στις μελλοντικές περιοδείες του Πρωθυπουργού θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα”.

Πηγή: thetoc.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 00:16

Βαρουφάκης: Να καταργηθεί η ΔΑΠ

Η απάντηση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στον Γιάνη Βαρουφάκη

Πυρά προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα της Βουλής, μάλιστα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 πρότεινε την κατάργηση της ΔΑΠ, σημειώνοντας ότι εάν η Νέα Δημοκρατία ενδιαφερόταν για την αναβάθμιση των Πανεπιστημίων θα καταργούσε την παράταξη, την οποία χαρακτήρισε «μεγάλη πληγή των ΑΕΙ» αλλά και «ραχοκοκαλιά του πανεπιστημιακού παρακράτους».

«Αν όντως ενδιαφερόσασταν για αυτό, το πρώτο που θα κάνατε θα ήταν να καταργήσετε την μεγάλη πληγή των ΑΕΙ, την Αριστεία της Κομματικής Αναρρίχησης, την ΔΑΠ η οποία καθημερινά συναλλάσσεται με επίορκους καθηγητές, με τους οποίους μάλιστα δημιουργούν κυκλώματα διασπάθισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων από τα οποία αμείβουν τον κομματικό σας στρατό, προσφέρουν υπηρεσίες αντιγραφής σε φοιτητές, στήνουν τραπεζάκια έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας με γκέτο μπλάστερς που παίζουν σκυλάδικα στην διαπασών όταν μάθημα στην διπλανή αίθουσα πασχίζει να κάνει μάθημα καθηγήτρια ή καθηγητής που δεν τους έκανε τα χατίρια, δεν πέρασε τους δικούς τους, δεν έκανε τα στραβά μάτια κατά την διάρκεια επιτήρησης στις εξετάσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Η απάντηση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στον Γιάνη Βαρουφάκη

Λίγο αργότερα, το γραφείο Τύπου της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ απάντησε με ανακοίνωση σε όσα υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο Γιάνης Βαρουφάκης. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες ο γνωστός κομπογιαΝίτης (με ένα ν) επέλεξε να συκοφαντήσει από το βήμα της Βουλής τη μεγαλύτερη φοιτητική νεολαία της χώρας. Με χυδαίες εκφράσεις, με ψεύδη και το γνωστό του ύφος που κόντεψε να στείλει τη χώρα στα βράχια, ζητά την κατάργηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, προσβάλλοντας την πλειοψηφία των φοιτητών που επί τρεις και πλέον δεκαετίες στηρίζουν με την ψήφο τους την πρόοδο και την ακαδημαϊκή ελευθερία.

Κατανοούμε το μίσος του. Όσο αναβαθμίζεται το επίπεδο των σπουδών σύμφωνα με τις προτάσεις μας, τόσο μειώνονται οι πολίτες που κινδυνεύουν να εξαπατηθούν από τη δημιουργική του ασάφεια. Δεν θα έπρεπε να ασχοληθούμε με τον γνωστό κομπογιαΝίτη (με ένα ν) – εξάλλου, η κριτική που μπορεί να ασκηθεί προς το πρόσωπό του έχει εκφύγει εδώ και χρόνια από το πεδίο των πολιτικών και οικονομικών επιστημών. Ο μόνος λόγος που το κάνουμε είναι διότι το θράσος που τον χαρακτηρίζει ερμηνεύει την αδιαφορία μας ως αδυναμία.

Αρκούμαστε να επαναλάβουμε ότι όλοι εμείς στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θεωρούμε παράσημο τη στάση μας την περίοδο 2012-2015. Τότε που ο γνωστός κομπογιαΝίτης (με ένα ν) μαζί με τον τότε πολιτικό του προϊστάμενο Αλέξη Τσίπρα δικαιολογούσαν και ενθάρρυναν τη στοχοποίηση, τους προπηλακισμούς, τις απειλές, ακόμα και τις χειροδικίες σε βάρος απλών πολιτών που στέκονταν εμπόδιο στην απόπειρα να διαλύσουν τη χώρα».

Πηγή: ethnos.gr

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στην παρουσία του στην Ικαρία και τις αντιδράσεις που υπήρξαν, τονίζοντας πως η εικόνα πλήγωσε τους πολίτες και δεν θα επαναληφθεί.

Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργός τόνισε: «Δε νομίζω ότι το λέει κανείς εκδρομή αναψυχής, ότι ξύπνησα ένα πρωί και πήγα στην Ικαρία να φάω ντολμαδάκια γιαλαντζί.

Θα δεχθώ απόλυτα ότι η εικόνα πλήγωσε τους πολίτες. Δεν θα επαναληφθεί. Η εικόνα αδίκησε τις προθέσεις μου».

Για το αν νιώθει την ανάγκη να πει συγγνώμη απάντησε: «Τα ίδια άτομα που ήμασταν στο ελικόπτερο, ήμασταν σε ένα γεύμα 15 λεπτών.

Δεν είναι δυνατόν αυτό το θέμα να παίρνει τη διάσταση που πήρε την ίδια στιγμή που η αντιπολίτευση καλούσε σε συγκεντρώσεις στην Ικαρία. Είδατε κανέναν από τη ΝΔ να το αναδεικνύει. Η χώρα χρειάζεται σοβαρή αντιπολίτευση. Στέκομαι στην πρόθεση της κριτικής και είμαι ανοιχτός στην κριτική. Όμως δεν πρόκειται να φτάσουμε και στο άλλο άκρο».

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός είπε: «Υπάρχει η κριτική για ένα φάουλ που έγινε και υπάρχει και η απόσταση όλων αυτών που λέει η αντιπολίτευση».

Πηγή: newsbeast.gr

Για πρώτη φορά μετά το 2015 υπάρχουν σημάδια κοινωνικής αναταραχής

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη πραγματοποιείται από τις 17:00 το απόγευμα με αντικείμενο τον σχεδιασμό νέων μέτρων καταστολής και την αύξηση της αστυνόμευσης, καθώς ανησυχούν ότι μπορούν να υπάρξουν εξεγέρσεις, μικρότερες ή μεγαλύτερες, ανάλογα με την περιοχή και την οργάνωση των εξεγερμένων κατά του νέου lockdown.

Μέχρι στιγμής η Ελλάδα είναι η «φωτεινή» ή «σκοτεινή», όπως το πάρει ο καθένας, εξαίρεση της Ευρώπης καθώς είναι το μοναδικό κράτος που δεν έχουν υπάρξει μικρότερες ή μεγαλύτερες λαϊκές εξεγέρσεις κατά των μέτρων καταστολής και περιορισμού των δημοκρατικών ελευθεριών με την επίκληση της ανάγκης «περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού».

Είναι γεγονός ότι η χώρα όταν την κτύπησε η πανδημία, βρισκόταν σε φάση ανάρρωσης από τα δέκα χρόνια των Μνημονίων, ενώ μετά το 2015 και την ήττα που υπέστη το λαϊκό κίνημα όταν το δημοψήφισμα με 62% να ψηφίζει πρακτικά υπέρ της αποχώρησης από την ευρωζώνη ή και από την ΕΕ ανατράπηκε και υπεγράφη νέο Μνημόνιο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την στήριξη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, δεν υπήρξε κανενός είδους έντονη διαμαρτυρία των πολιτών.

Είναι σαν να είναι ακόμα «ζαλισμένοι» οι Έλληνες από την «σφαλιάρα» του 2015, ενώ είναι γεγονός ότι τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στα οποία κυριαρχούν τα έξι μεγάλα κανάλια και τα τρία κυβερνητικά ελέγχουν ασφυκτικά την ενημέρωση σε επίπεδο που συγκρίνεται μόνο με τις περιόδους 1967-1974 και 1981-1989, ανεξάρτητα από την ποιότητα και το είδος της διακυβέρνησης της χώρας.

Αλλά πλέον η κυβέρνηση λαμβάνει «σήματα» ότι πλησιάζει στο σημείο «τήξης» η ανοχή των πολιτών και αυτό καταγράφεται κυρίως στα social media, όπου οι μέχρι χθες υπάκουοι πολίτες έχουν «εξεγερθεί».

Με φόντο την σφοδρή πιθανότητα διεξαγωγής εκλογών μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου, ο έλεγχος των μαζών αποκτά κρίσιμο στοίχημα για την κυβέρνηση που είδε σε μία περίπτωση που «ξέφυγε» η κατάσταση, όπως συνέβη στην Ικαρία, να το πληρώνουν ακριβά σε επικοινωνιακό επίπεδο

Στην Μακεδονία, δύσκολα θα κάνουν προεκλογική εκστρατεία οι κυβερνητικοί λόγω Σκοπιανού και παράνομης μετανάστευσης.

Μην ξεχνάμε τις εξεγέρσεις σε Λέσβο και Χίο πέρσι τέτοια εποχή που τα νησιά ουσιαστικά κήρυξαν «αυτονομία» από την Αθήνα και η «επαναφορά» στον κυβερνητικό έλεγχο έγινε μόνο μετά τα γεγονότα στον Έβρο, που κατά κάποιο τρόπο έβγαλε από το αδιέξοδο την κυβέρνηση.

Ο Έβρος, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, λαϊκές περιοχές της Αθήνας και η Μακεδονία είναι οι περιοχές που αντιμετωπίζει μεγαλύτερο πρόβλημα η ΝΔ αυτή την στιγμή. 

Ποιος θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μία τέτοια εξέγερση; Καλώς ή κακώς οι δυνάμεις της Αριστεράς και της άκρας Αριστεράς είναι οι μοναδικές «ανέπαφες» από την «εκκαθάριση» των αντιδρώντων των πρώτων ετών των Μνημονίων καθώς οι «σκληροπυρηνικές» δυνάμεις της εθνικιστικής δεξιάς, διαλύθηκαν με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και την γενικότερη στοχοποίηση της «σκληρής» δεξιάς.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η Γενική Γραμματέα Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη, καθώς και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.

πηγή: pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Το νέο lockdown το οποίο ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκη, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τους Θεσσαλονικείς να ετοιμάζουν διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά των περιοριστικών μέτρων την Κυριακή. 

Στην κοινωνία επικρατεί οργή μετά και τα νέα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν, τα οποία έρχονται λίγα 24ωρα μετά το περίφημο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ικαρία και ήδη ανακοινώθηκε η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του lockdown. 

Συγκεκριμένα γίνεται διαδικτυακό κάλεσμα για διαμαρτυρία κατά του lockdown την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στον Λευκό Πύργο. Το ραντεβού των διαδηλωτών δίνεται στις 16:00 στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

Αυτή επί της ουσίας είναι η πρώτη διαμαρτυρία που γίνεται στη χώρα μας μετά από αρκετούς μήνες (να θυμίσουμε πως το Νοέμβριο επίσης είχε διοργανωθεί διαμαρτυρία κατά του lockdown στη Θεσσαλονίκη), ενώ πριν από λίγο καιρό είχαμε επεισόδια στον Ασπρόπυργο. 

Μάλιστα την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ευρώπη ένα κύμα διαδηλώσεων κατά του lockdown και το πιστοποιητικού εμβολιασμού που έχει προτείνει ο Κ.Μητσοτάκης. 

Να σημειώσουμε πως αναμένεται να κατεβούν χιλιάδες πολίτες στον Λευκό Πύργο, κάτι που έχει σημάνει «συναγερμό» στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

«Ζητάμε την ζωή μας πίσω», αναφέρει η φωτογραφία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο.

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί παρόμοιες πρωτοβουλίες σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά δεν είναι διόλου απίθανο να ακολουθήσει και η Αθήνα.

πηγή: pronews.gr
Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τα παιδιά λατρεύουν τα παιχνίδια όπως οι κονσόλες και τα απίθανα φουτουριστικά gadgets όπως τα παιδικά smartwatch και οι γονείς λατρεύουμε να τα βλέπουμε χαρούμενα και ευτυχισμένα! Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν ξέρουμε κι από έξυπνες αγορές! Στο ηλεκτρονικό κατάστημα Katabra μπορείτε να βρείτε ότι χρειάζεστε για να κάνετε πραγματικότητα το όνειρο του παιδιού σας χωρίς να σας κοστίσει ακριβά.

Συγκεκριμένα, μέσα στη μεγάλη ποικιλία από ηλεκτρονικά είδη και gadgets σε ασυναγώνιστες τιμές, θα βρείτε απίθανη παιχνιδοκονσόλα με 2 χειριστήρια και 400 παιχνίδια αλλά και το εκπληκτικό smartwatch t80s για παιδιά, με απίθανο στυλ αλλά και δυνατότητα εντοπισμού για να ξέρεις ανά πάσα στιγμή ότι το παιδί σου είναι ασφαλές!

Στο katabra σε περιμένουν οι καλύτερες προσφορές για κονσόλες και smartwatch παιδικά που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Παίζουμε μαζί – περνάμε δημιουργικό χρόνο

Τα βιντεοπαιχνίδια έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στο να αναπτυχθούν οι δεξιότητες των παιδιών και η καλύτερη συνεργασία ματιών και χεριών από τις νηπιακές ακόμα ηλικίες! Εξασφαλίστε την καλύτερη εξέλιξη του παιδιού σας και βοηθήστε το να ακονίσει την κρίση και την σκέψη του, διασκεδάζοντας μαζί του και περνώντας δημιουργικό χρόνο ως γονείς και παιδιά.

Η παιχνιδοκονσόλα με 2 χειριστήρια και 400 παιχνίδια που θα βρείτε στο katabra προσομοιάζει το αγαπημένο όλων playstation και έχει ειδικά επιλεγμένους τίτλους που στοχεύουν στην εξάσκηση των παιδιών, τόσο από κινητικής όσο και από νοητικής πλευράς, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο διασκεδαστικό σύστημα κίνησης και σκέψης που μπορείτε να απολαύσετε μαζί σε σοκαριστική τιμή που δε θα βρείτε πουθενά αλλού!

Το γκάτζετ που ενθουσιάζει αλλά και προστατεύει

Όλοι έχουν smartwatch μαμά! Γιατί όχι κι εγώ; Ενδώστε στην ανάγκη του παιδιού σας εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι θα είναι προστατευμένο και θα ξέρετε πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή! Τα παιδικά smartwatch έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που πλέον μπορούν να αποτελέσουν έναν πολύτιμο σύμμαχο στην ασφάλεια του παιδιού σας, πέρα από ένα διασκεδαστικό gadget.

Με το πρωτοποριακό smartwatch t80s, την νέα τεχνολογία στα παιδικά smartwatch έχετε το απόλυτο γκάτζετ για το παιδί σας! Με οθόνη που δείχνει την ώρα αλλά και μηνύματα, απόλυτα αδιάβροχο και με συσκευή εντοπισμού GPS μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι το παιδί σας είναι απόλυτα ασφαλές και γνωρίζετε πού βρίσκεται κάθε στιγμή.

Επισκεφθείτε σήμερα το ηλεκτρονικό κατάστημα Katabra και βρείτε μεγάλη ποικιλία σε κονσόλες και smartwatch παιδικά σε ασυναγώνιστες προσφορές!

Αποκαλυπτική εκπομπή του PRONEWS για το σκάνδαλο της νέας καραντίνας

Για να στηρίξουν την απόφασή τους στην κυβέρνηση για το νέο lockdown στην Αττική, διενεργήθηκαν σήμερα 52.000 τεστ, αριθμός-ρεκόρ! Και ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε μόλις 1.526 νέα κρούσματα κορωνοϊού που σημαίνει ότι εντοπίστηκε ότι μόλις το 3% των ελεγχομένων έχει νοσήσει!

Δείτε στην εκπομπή PRONEWS στο κανάλι του pronews TV στο YouTube και στο Bεργίνα ΤV στις 00.10 το βράδυ τις αποκαλύψεις για το μέγα σκάνδαλο του νέου lockdown από τον τ.αντιπροέδρο της Βουλής, Δημήτρη Καμμένο που μιλά στον Τάσο Γκουριώτη.

Να σημειώσουμε επίσης ότι από το 3% των ελεγχομένων (που εντοπίζονται σε περιοχές με αυξημένη παρουσία Ρομά και νυν ή πρώην παράνομων μεταναστών), όπως όλες οι έρευνες έχουν καταδείξει, ένα ποσοστό περί το 90% είναι ασυμπτωματικοί, δηλαδή δεν εκδηλώνουν «ούτε συνάχι»!

Και από το υπόλοιπο 0,3%, σοβαρό πρόβλημα με πιθανότητα νοσηλείας, αντιμετωπίζουν μόνο οι άνω των 79 ετών, ένα ποσοστό κάτω του 0.1%!

Σήμερα τo 85.2% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Τέλος, η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Και με αυτό το ποσοστό η κυβέρνηση Μητσοτάκη επεκτείνει ή εξακολουθεί την αναστολή των ελευθεριών των πολιτών στο 80% του γενικού πληθυσμού της χώρας!

Σε ότι αφορά το τι γίνεται σε άλλες χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση, όπως δεν έχει καμία σχέση η εξέλιξη της πανδημίας στην βόρειο Ιταλία με την κεντρική και τη νότιο Ιταλία.

Δηλαδή έχουμε τελείως διαφορετικά καθαρά γεωμορφολογικά και κλιματολογικά δεδομένα από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Δανία κλπ. που είναι κρίσιμα και καθοριστικά σε ότι αφορά την ένταση της πανδημίας,

Εξ ου και ο χαμηλός αριθμός νοσούντων, συν βέβαια τα ευεργετικά αποτελέσματα που εξακολουθεί να δίνει το εμβόλιο κατά της φυματίωσης που ήταν υποχρεωτικό στην Ελλάδα μέχρι το 2016 από την ηλικία περί των 6 ετών.

Θα διερωτηθεί κανείς: «Μήπως αυτό οφείλεται στα έκτακτα κυβερνητικά μέτρα περιορισμού των ατομικών ελευθεριών και της οικονομικής δραστηριότητας των πολιτών;». Απόλυτα ανακριβές.

Ενώ στα όμορα κράτη, Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία, Τουρκία η μοναδική σχέση που έχουν με την Ελλάδα σε ότι αφορά τις απαγορεύσεις στον πληθυσμό (χώρες που δεν φημίζονται και για την δημοκρατική τους παράδοση) είναι η εκτεταμένη χρήση μασκών (αλλά σίγουρα και αυτή όχι όπως στην Ελλάδα) τα αποτελέσματα αντιμετώπισης της πανδημίας σε σύνολο πληθυσμού, είναι πολύ καλύτερα από την Ελλάδας στο κρίσιμο μέγεθος: Τον αριθμό των πολιτών που έχουν αποβιώσει από τις επιπλοκές που προκαλεί ο κορωνοϊός!

Κι ενώ όλο το εμπόριο είναι ανοικτό, οι υπηρεσίες το ίδιο, στη Τουρκία μόνο σαββατοκύριακα περιορίζεται η κίνηση και η εστίαση, στην Βουλγαρία λειτουργούν μέχρι και τα χιονοδρομικά, στα Σκόπια άνοιξαν όλα πριν μερικές ημέρες και απομένουν ελάχιστες απαγορεύσεις σε ότι αφορά την βραδινή διασκέδαση και τα αποτελέσματα αντιμετώπισης της πανδημίας είναι σε αναλογία πληθυσμού, ίδια, καλύτερα ή απλώς συγκρίσιμα με την Ελλάδα που στενάζει από τις απαγορεύσεις!

Μάλιστα και οι τέσσερις όμορες χώρες έχουν πολύ βαρύτερο χειμώνα από την άνοιξη διαρκείας που έχει η Ελλάδα εφέτος σε πείσμα όλων των  μετεωρολόγων.

Τι άλλο χρειάζεται για να καταδειχθεί η κυβερνητική αποτυχία στον πανδημία του κορωνοϊού, μετά από σχεδόν ένα χρόνο lockdowvn; Και τι είναι σημαντικότερο; Η ελευθερία ή τα νούμερα του ΕΟΔΥ;

Για το φιάσκο των εμβολίων δεν χρειάζεται να επεκταθούμε, το βιώνουμε όλοι καθημερινά: Ούτε πήραν τον αναγκαίο αριθμό λόγω ιδεοληψιών αρνούμενοι και ραγιαδισμού, αρνούμενοι να αγοράσουν εμβόλια από Ρωσία και Κίνα, όπως έκανε η Ουγγαρία, μέλος της ΕΕ, ούτε το εμβόλιο Pfizer/BioNTech, σταματά την μετάδοση (πέρα από τις σοβαρότατες παρενέργειες που έχει).

Το ερώτημα όμως είναι γιατί συμβαίνει αυτό: Πέρα από την προσωπικότητα και την ψυχογραφικό διάγραμμα των πρωταγωνιστών του δράματος, κυβερνητικών και επιδημιολόγων, υπάρχει η διαρκής ανάγκη ισοπέδωσης του φρονήματος των πολιτών.

Για να γίνει πιο εύκολος ο κεντρικός σχεδιασμός του Βερολίνου για τα ελληνοτουρκικά και ο ολοκληρωτικός έλεγχος και αξιοποίηση από την Γερμανία των νυν και μελλοντικών βιώσιμων παραγωγικών κέντρων της χώρας: Τουρισμό και κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Τυχαίο που έχουν πάψει όλες οι διαδικασίες έρευνες προς ανεύρεσή τους σε Ιόνιο, νοτιοδυτική Ελλάδα, Ήπειρο και νότια της Κρήτης;

πηγή: pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Πρώτος ιδιοκτήτης του πίνακα ήταν ο αείμνηστος ιδρυτής της καπνοβιομηχανίας και μεγάλος ευεργέτης του Αγρινίου

Ο  γιος του Θανάση Γκέρτσου και της Χάριτος Παπαστράτου, κόρης του ιδρυτή της ιστορικής ομώνυμης καπνοβιομηχανίας, δώρισε τον πίνακα που είχε αποκτηθεί πριν από 100 χρόνια

Η «Δόξα των Ψαρών» -ή απλώς η «Δόξα», όπως είναι ευρύτερα γνωστή η πολύτιμη ελαιογραφία που φιλοτέχνησε ο Νικόλαος Γύζης γύρω στο 1898- βρίσκεται από σήμερα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, έπειτα από δωρεά, στην οποία προχώρησε ο μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης της, Δημήτρης Γκέρτσος.

Με μια «χειρονομία ευγενούς προσφοράς και υψηλού εθνικού συμβολισμού», όπως είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την παράδοση του πίνακα, ο Δημήτρης Γκέρτσος έκανε πράξη μια σκέψη, την οποία ο ίδιος -όπως είπε- έβλεπε σαν καθήκον: «Να μην περπατά η “Δόξα” μονάχη σε ένα σπίτι, αλλά ανάμεσα στους Έλληνες. Πόσο μάλλον στην Προεδρία της Δημοκρατίας».

Η «Δόξα» είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα τέχνης που φιλοτέχνησαν Έλληνες ζωγράφοι. Ο Νικόλαος Γύζης δημιούργησε τη «Δόξα» λίγο πριν από την εκπνοή του 19ου αιώνα, συλλαμβάνοντάς την ως ενσάρκωση της Δόξας του Διονυσίου Σολωμού.

Πρώτος ιδιοκτήτης του πίνακα ο Ευάγγελος Παπαστράτος

Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το επίγραμμα «Η καταστροφή των Ψαρών» (1825) του εθνικού μας ποιητή και συγκεκριμένα ο στίχος «Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη, περπατώντας η Δόξα μονάχη», ενώ λέγεται ότι ο Γύζης ζωγράφισε τον πίνακα ενώ αισθανόταν βαθιά θλίψη για την ήττα του ελληνικού στρατού από τον τουρκικό, το 1896-’97.

Η ελαιογραφία αποτελεί ιδεαλιστική δημιουργία της ύστερης περιόδου του ζωγράφου, ενώ είναι ο ένας από τους δύο πίνακες με το ίδιο θέμα και τον ίδιο τίτλο. Ωστόσο, είναι ο μόνος που ήταν προσιτός, αφού ο άλλος, που ανήκε στη Συλλογή των Ανακτόρων, είναι αφανής εδώ και χρόνια.

Τον πίνακα είχε αγοράσει πριν από περίπου 100 χρόνια ο παππούς του Δ. Γκέρτσου, Ευάγγελος Παπαστράτος, με προτροπή της συζύγου του, Καίτης Δαμβέργη –μίας από τις πρώτες γυναίκες που φοίτησαν στη Σχολή Καλών Τεχνών.

Στη συνέχεια, ο πίνακας κληροδοτήθηκε στη μοναχοκόρη τους Χάρι και τον σύζυγό της Θανάση Γκέρτσο και έμεινε στην οικογένεια επί δεκαετίες.

«Πρέπει να σας πω ότι η προσωπικότητα της Προέδρου μας με ενέπνευσε στο να προχωρήσω τελικά σε αυτή την κίνηση», είπε ο Δημήτρης Γκέρτσος κατά την παράδοση του πίνακα στην Προεδρία της Δημοκρατίας. «Εσείς την αποδεχτήκατε, όχι μόνο την αναγνωρίσατε, αποδώσατε στη “Δόξα” την ανώτερη τιμή. Αισθάνομαι και εγώ μια περηφάνια που θα βρίσκεται σ΄αυτόν τον χώρο και σήμερα νομίζω πιο ευτυχής από όλους θα ήταν ο ίδιος ο Νικόλαος Γύζης. Να είστε καλά».

Στυλοβάτες της ελληνικής βιομηχανίας

Ο Δημήτρης Γκέρτσος είναι γιος του Θανάση Γκέρτσου και της Χάριτος Παπαστράτου, κόρης του ιδρυτή της ομώνυμης καπνοβιομηχανίας. Το όνομα Παπαστράτος προέρχεται από τον ιερέα παπά-Στρατή, που έφτασε στο Αγρίνιο στις αρχές του 19ου αιώνα. Τα τέσσερα εγγόνια του, παιδιά του Αναστάσιου και της Χαρίκλειας, έγιναν γνωστοί ως Αφοί Παπαστράτου και ήταν οι Επαμεινώνδας, Ιωάννης, Σωτήριος και Ευάγγελος.

Ο μικρότερος ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε με το εμπόριο του καπνού στις αρχές του 20ού αιώνα, όταν τέλειωσε το Σχολαρχείο. Έφτιαξε την εταιρεία «Παπαστράτος & Αυγερινός», στην οποία αργότερα συμμετείχαν και τα αδέλφια του, όταν οι δουλειές άρχισαν να πηγαίνουν πολύ καλά και η έδρα μεταφέρθηκε στην Αθήνα.

Κατά το διάστημα 1924 – 1926 χτίστηκαν οι μεγάλες αποθήκες καπνού στο Αγρίνιο, ενώ αργότερα χτίστηκαν κι άλλες στον Πειραιά, όπως και εργοστάσια. Η εταιρεία έγινε η σημαντικότερη βιομηχανία τσιγάρων στη χώρα και έκανε γνωστό τον καπνό του Αγρινίου και στο εξωτερικό.

Οι αδελφοί Παπαστράτου βοήθησαν τη γενέθλια πόλη τους με πλήθος έργων και δωρεών, ενώ το 2004 ο Δημήτρης Γκέρτσος, ως πρόεδρος της Ανωνύμου Εταιρίας Αξιοποίησης Ακινήτων «Αφοί Παπαστράτου Α.Ε.», δώρισε στον δήμο Αγρινίου το σύγχρονο κτίριο των καπναποθηκών, συνολικού εμβαδού 9.835τ.μ., που κατασκευάστηκε το 1969.

Επίσης, ο κ. Γκέρστος ήταν παρών στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαΐου του 2013 στο πρώην κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας, ‘όπου η εταιρεία Παπαστράτος και η οικογένεια Παπαστράτου παραχώρησαν τη διοίκηση του Ιδρύματος Παπαστράτος στους πολίτες του Αγρινίου καθώς επίσης και τα δύο κτίρια 6.000 τ.μ. στο κέντρο της πόλης και 1,5 εκατομμύριο ευρώ που διαθέτει το Ίδρυμα.

«Η “Δόξα” αποτελεί προσφορά στο κοινωνικό σύνολο»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παραλαμβάνοντας τον πίνακα που δώρισε ο Δημήτρης Γκέρτσος, τόνισε: «Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση υποδεχόμαστε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τον πίνακα του Νικολάου Γύζη “Δόξα”, δωρεά του ως σήμερα κατόχου του έργου, κ. Δημήτρη Γκέρτσου».

Πρόσθεσε δε ότι ο Δημήτρης Γκέρτσος αποχωρίστηκε ένα πολύτιμο οικογενειακό κειμήλιο, με τη σκέψη ότι -όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά- ένας πίνακας με τόσο «μεγάλη εθνική διάσταση και αναγνώριση, δεν μπορούσε να του ανήκει».

Όπως σημείωσε η κ. Σακελλαροπούλου, «η “Δόξα” είναι μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες παραστάσεις που συνδέονται με την εικονογραφία του Αγώνα της Ανεξαρτησίας και έχει ταυτιστεί με την εικόνα της Ελλάδας. Μιας Ελλάδας ηρωϊκής, που αγωνίζεται και δεν πτοείται στη δυσκολία, αναγεννάται και πορεύεται στην Ιστορία ελεύθερη και περήφανη».

Τέλος, τόνισε ότι «η δωρεά της “Δόξας” είναι μια προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Ενδυναμώνει τη σχέση του πολίτη με τους θεσμούς, συνδέει τον ιδιωτικό χώρο με τη δημόσια σφαίρα και υπογραμμίζει τον ρόλο που μπορεί να παίξει η υψηλή τέχνη στην αυτογνωσία μας».

www.newmoney.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Το αίτημα της «Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας» (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ.)  για δωρεάν διέλευση από τα διόδια Ακτίου, μετέφερε στην Βουλή ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Γιώργος Βαρεμένος, με σχετική αναφορά του.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στον αρμόδιο υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Κ. Καραμανλή, αναφέρεται στα σχετικά αιτήματα της Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ., η οποία ζητά:

α. Έκδοση κάρτας για τους στρατιωτικούς του Ακτίου με δωρεάν επιστροφή και την επόμενη ημέρα.

β. Πλήρη απαλλαγή των στρατιωτικών του Ακτίου σε περιπτώσεις που υπάρχουν έκτακτα μέτρα λόγω πανδημίας και μετακινούνται υποχρεωτικά με οχήματα ιδιωτικής χρήσης και όχι υπηρεσιακά λεωφορεία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

«Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον κ. Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών

Θέμα: «Διέλευση Στρατιωτικού Προσωπικού από τα Διόδια Ακτίου»

Ο Βουλευτής Γεώργιος Βαρεμένος καταθέτει ως Αναφορά, κατ’ άρθρο 125 ΚτΒ, προς τον κ. Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών την Επιστολή που απέστειλε στις  22.01.2021 η «Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας» (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ.), με τίτλο «Μέριμνα Στρατιωτικού Προσωπικού – Διέλευση από Διόδια Ακτίου» και υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο, κ. Χονδρογιάννη Βασίλειο, και τον Γεν. Γραμματέα, κ. Μπόσμο Χρυσοβαλάντη.

Στο κείμενο της Επιστολής γίνεται μνεία στο με αριθμ. Πρωτ. 37/22.11.2020 Έγγραφο της ΕΣΠΕΑΙΤ –το οποίο επίσης σας επισυνάπτουμε-, στο οποίο το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών αλλά και η εποπτευόμενη από αυτό «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» δεν απάντησαν επί της ουσίας των διατυπωθέντων αιτημάτων, τα οποία ήσαν:

α. Έκδοση κάρτας για τους στρατιωτικούς του Ακτίου με δωρεάν επιστροφή και την επόμενη ημέρα.

β. Πλήρη απαλλαγή των στρατιωτικών του Ακτίου σε περιπτώσεις που υπάρχουν έκτακτα μέτρα λόγω πανδημίας και μετακινούνται υποχρεωτικά με οχήματα ιδιωτικής χρήσης και όχι υπηρεσιακά λεωφορεία.

Για αυτούς τους λόγους, η ΕΣΠΕΑΙΤ καλεί εκ νέου την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να τοποθετηθεί επίσημα στα εξής ερωτήματα που θέτει από πλευράς της:

α. Θα αναλάβει το Υπουργείο πρωτοβουλίες ώστε να εφαρμοστεί η “κάρτα ημέρας”;

β. Θα ληφθεί υπ’ όψιν από το Υπουργείο η ιδιαιτερότητα των στρατιωτικών σε σχέση με τις 24ωρες υπηρεσίες που εκτελούν;

Αντίγραφο των δύο ως άνω αναφερόμενων επιστολών επισυνάπτονται στο παρόν.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας, καθώς και για την σχετική ενημέρωσή μας.

Αθήνα, 09 Φεβρουαρίου 2021.

Ο Καταθέτων Βουλευτής

Βαρεμένος Γεώργιος»

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό κατέθεσε η βουλευτής Β’ Πειραιά και Γραμματέας της ΚΟ του ΜέΡΑ25, Φωτεινή Μπακαδήμα με θέμα​ τα «αδέσποτα δήμου Μεσολογγίου​».

Το κείμενο της ερώτησης:

Αναμένοντας ακόμη τα στοιχεία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και το Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, τα οποία και ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 77664/12-11-2020 έγγραφό του για να απαντήσει σε καίριες ερωτήσεις που αφορούν στη διαχείριση των αδέσποτων της συγκεκριμένης περιοχής, επανέρχομαι στο θέμα των αδέσποτων του δήμου Μεσολογγίου, λόγω νέων περιστατικών που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, σε νέες καταγγελίες σε βάρος της δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου, προχώρησε ο Σύλλογος “Εθελοντές Φιλόζωοι Μεσολογγίου η Ελπίδα”, σχετικά με την διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων. Με βάση την καταγγελία, αντιδήμαρχοι φέρεται να μετέφεραν αδέσποτα από το Μεσολόγγι και το Αιτωλικό στην περιοχή της Στράτου, κοντά στον Αχελώο, με την δημοτική αρχή του Αγρινίου να μην γνωρίζει τίποτε. Να σημειωθεί πάντως πως τα αδέσποτα αυτά, δεν εντοπίστηκαν στο χώρο στην Στράτο.

Η καταγγελία έχει ως εξής: «Η ηγεσία του Δήμου Μεσολογγίου προχώρησε για μια ακόμα φορά στον αντιφιλοζωϊκό αγώνα της βάζοντας σε κίνδυνο οκτώ ανυπεράσπιστα πλάσματα για τα οποία αγνοείται η τύχη τους Μετά από καταγγελίες επώνυμες το γνωστό συνεργείο παράνομης περισυλλογής μάζεψε από την περιοχή Λιντλ Μεσολογγίου και τις γείτονες στο Αιτωλικό οκτώ ψυχές στο σύνολο. Μετά από ειρωνείες, εμπαιγμούς και ψέματα και μετά από πιέσεις πολιτών για το πού πήγε τα αδέσποτα και εφόσον δεν πήγαν στην Κατοχή ο Αντιδήμαρχος Καραπάνος Νικόλαος αποκάλυψε ότι τα μετέφεραν στον Αχελώο, στο Αγρίνιο. Μαζί στην παράνομη περισυλλογή συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Αιτωλικού κ. Μασαουτης. Μέλη του Συλλόγου μετέβησαν εκεί ψάχνοντας τα εξαφανισμένα αδέσποτα. Δυστυχώς τα ζώα δεν είναι πουθενά… Σε ερώτηση του Συλλόγου στον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παπαναστασίου και στον Αντιδήμαρχο κ. Φλώρο αν υπήρξε ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Μεσολογγίου για την μεταφορά αδέσποτων ζώων απάντησαν και οι δύο αρνητικά.
Για μια άλλη φορά και αυτή την φορά εγκληματικά ο Δήμος Μεσολογγίου ενήργησε αυθαίρετα με αποτέλεσμα να αγνοούνται οκτώ αδέσποτα ζώα που η εξαφάνιση τους γεννά πλέον ερωτήματα ακόμα και για την ζωή τους. Το βασικό ερώτημα είναι που βρίσκονται “κύριοι” του Δήμου Μεσολογγίου τα αδέσποτα ζώα και αν είναι εν ζωή.»

Να σημειώσω πως στην υπ’αριθμ.85248/7-12-2020 απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στην υπ.αριθμ. 1351/2-11-2020 ερώτησή μου με θέμα «Καταγγελίες για παράνομο καταφύγιο στο Μεσολόγγι και παράνομες περισυλλογές ζώων» αναφέρεται: «Ο Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 605/15-01-2020 αίτημά του, κατέθεσε πρόταση για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων, συνολικού ποσού 450.000,00 €, εκ των οποίων τα 372.000,00 € θα χρηματοδοτηθούν από το ανωτέρω Πρόγραμμα, ενώ το αίτημα βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης. Σας γνωρίζουμε επίσης, ότι με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 24891/16-04-2020 (Α.Δ.Α.: Ω68746ΜΤΛ6- ΑΩ2) απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, κατανεμήθηκε σε Δήμους της χώρας συνολικό ποσό 1.410.500,00€, εκ των οποίων, ποσό ύψους 7.500,00 € στο Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, για την κάλυψη αναγκών αναφορικά με την προστασία των αδέσποτων ζώων, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19.».

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί:

  1. Τι ακριβώς συνέβη με τα οκτώ αδέσποτα ζώα;
  2. Ποιος, πώς, γιατί, με τίνος την εντολή τα περιμάζεψε και πού τα μετέφερε;
  3. Τι ποσό διαθέτει ο δήμος μηνιαίως για τη φροντίδα των αδέσποτων και πώς αξιοποίησε την έκτακτη ενίσχυση των 7.500 €;
  4. Πώς αποφασίζεται η περισυλλογή αδέσποτων του δήμου; Υπάρχει στο δήμο 5μελής επιτροπή για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων; Αν ναι, πότε συστάθηκε, ποιοι την αποτελούν και ποιο το έργο της;
  5. Υπάρχει νόμιμο καταφύγιο ζώων στο δήμο ι.π. Μεσολογγίου; Αν ναι, πόσα ζώα φιλοξενούνται εκεί, σε τι συνθήκες (κλουβιά, στεγασμένος χώρος…), ποιος τα περιθάλπει και πόσα άτομα προσωπικό απασχολούνται;
  6. Αν όχι, πού τοποθετούνται τα ζώα που περισυλλέγονται από το δήμο;
  7. Πόσα αδέσποτα υπάρχουν στο δήμο ι.π. Μεσολογγίου;

Η ερωτώσα βουλευτής

Φωτεινή Μπακαδήμα

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σελίδα 1 από 2