Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  1:52: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021

Συγκεκριμένη πρόταση για λειτουργία πανεπιστημιακού campus στην Αιτωλοακαρνανία, προσανατολισμένο σε θέματα φυτικής παραγωγής, αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης, κατέθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός. Στη συνεδρίαση μετείχαν οι βουλευτές του Νομού και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης

Ο κ. Λιβανός εξέφρασε την αντίθεσή του στην πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών και κάλεσε τους μετέχοντες στη συνεδρίαση, να συγκροτηθεί  μια Επιτροπή  Παιδείας, Ανάπτυξης και Λογικής, που θα έχει τη μορφή Επιτροπής Αγώνα για να διεκδικήσει η Αιτωλοακαρνανία τη δικής της Σχολή.

Στην Επιτροπή πρότεινε να μετέχουν ο Περιφερειάρχης, οι Δήμαρχοι Μεσολογγίου και Αγρινίου, οι Βουλευτές και 3 ή 4 Πανεπιστημιακοί προκειμένου να διαμορφωθεί μια τελική πρόταση που θα είναι αναπτυξιακή.

Ως βάση διαλόγου ο κ. Λιβανός κατέθεσε την παρακάτω πρόταση:

Να λειτουργήσει στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι μια Σχολή Βιώσιμης Ανάπτυξης  με τα εξής τμήματα:

Στο Μεσολόγγι:

1.Τμήμα Φυτοϊατρικής ή Γεωπονίας

2.Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής (αυτό που υπάρχει σήμερα στο Μεσολόγγι)

3.Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας και Υδατοκαλλιργειών, το οποίο επίσης υπάρχει και

4.Τμήμα Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής

Στο Αγρίνιο:

1.     Τμήμα Αειφόρου  Ανάπτυξης (το οποίο περιλαμβάνεται στην πρόταση του πανεπιστημίου ως αϊειφορικής γεωργίας)

2.     Τμήμα Γεωργικής Βιοτεχνολογίας που έχει συσταθεί αλλά είναι σήμερα σε αναστολή, να δουλέψουμε έτσι ώστε να είναι λειτουργικό  και

3.     Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (το οποίο υπάρχει πρέπει να  παραμείνει ως έχει)

Παράλληλα, στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων (με κατεύθυνση τη Γεωργική Οικονομία) να λειτουργήσουν στο Αγρίνιο:

1.     Σχολές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (Υπάρχει σήμερα να παραμείνει)

Σ΄ αυτό νομίζω έχουν συμφωνήσει το σύνολο ή η πλειοψηφία μελών ΔΕΠ, η τοπική κοινωνία και η τοπική παραγωγική δύναμη το αγκαλιάζει και το θέλει.

2.     Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (υπήρχε, καταργήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ , η πρόταση είναι – την έχω εκφράσει αρκετές φορές δημόσια- να επανιδρυθεί και να παραμείνει ως είχε στο Αγρίνιο, γιατί είναι σημαντική η ύπαρξή του για το όραμά μας, τη σχέση με την τοπική παραγωγή, τον πολιτισμό και την ανάπτυξη και βεβαίως γιατί εμπεδώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των σημερινών αποφοίτων και κάποιων παλαιοτέρων εκ των φοιτητών που σήμερα φοιτούν εκεί.

Το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας προτείνε ο κ. Λιβανός να επαναπροσδιοριστεί  και να πάει στην Πάτρα, όπως θα ήθελε όπως έχω καταλάβει η Πρυτανεία. Ακολουθώντας αυτή την πρόταση εκτιμά ότι η Αιτωλοακαρνανία αποκτά γεωτεχνικά τμήματα και τμήματα υποστηρικτικά προς αυτά (αγροτικής οικονομίας και διοίκησης)

Και κατ αυτόν τον τρόπο τα τμήματα γεωτεχνικού ενδιαφέροντος λειτουργούν σε έναν ενιαίο χώρο πλέον και άρα η εκπαίδευση καθίσταται συνεκτική. Γίνεται πιο ομαλή η διαχείριση της εκπαίδευσης, γιατί δεν έχει διασπορά εργαστηριακών μονάδων, δεδομένου ότι τα τμήματα έχουν μεγάλο αριθμό κοινών μαθημάτων και δεν απαιτείται σε πολλές των περιπτώσεων διπλάσιος αριθμός ΔΕΠ. Γίνεται πιο ομαλή η διαχείριση της έρευνας, λόγω της συγκέντρωση των εργαστηρίων και του ερευνητικού εξοπλισμού σε διπλανούς χώρους χωρίς να απαιτείται μεταφορά δειγμάτων.

Οι δομές στην Αιτωλοακαρνανία πληρούν όλες τις προδιαγραφές για την υποστήριξη μιας γεωτεχνικής σχολής δεδομένου ότι εκτός των κτιριακών υποδομών, διαθέτουν και περί τα 400 στρέμματα όμορα του campus, για έρευνα πεδίου για εκπαιδευτικούς, για αγρούς καινοτομίας για πολλά πράγματα τα οποία θέλουμε να κάνουμε και εμείς στο Υπουργείο και βεβαίως μπορεί να βρεθούν και αντίστοιχες εκτάσεις και στο Αγρίνιο.

Αν υλοποιηθεί η πρόταση που καταθέτω, όπως υποστηρίζει ο κ. Λιβανός, θα χρειάζεται λιγότερο και αποτελεσματικότερο τεχνικό προσωπικό, προσωπικό καθαριότητας  και φύλαξης που σημαίνει μείωση του κόστους λειτουργίας και συντήρησης και καλύτερη αξιοποίηση των υπαρχουσών κτιριακών εγκαταστάσεων που σήμερα -κτίρια και εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί από το υστέρημα του ελληνικού λαού- καταρρέουν.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης χαρακτήρισε την πρόταση που κατέθεσε «οραματική, αναπτυξιακή και πάνω απ’ όλα πραγματική»

Καταλήγοντας ο κ. Λιβανός τόνισε ότι «για όλους τους παραπάνω λόγους κι επειδή ο μεγαλύτερος παραγωγικός νομός στην Ελλάδα πρέπει να έχει επιστημονική υποστήριξη για να πετύχει την πράσινη, αειφόρο ανάπτυξη που προσδοκά και η ΕΕ με την πολιτική του Green Deal, θεωρώ ότι η πρόταση αυτή είναι πλήρης, παραγωγική, τεκμηριωμένη και αποτελεσματική».

sinidisi.gr

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, μαζί με άλλους εννέα βουλευτές του κόμματος, για την πορεία και την εξέλιξη της διαδικασίας των εμβολιασμών στο Νομό του, ο οποίος επεσήμανε ότι «είναι τελευταίος στους εμβολιασμούς στην 6η ΥΠΕ από την αρχή της διαδικασίας έως και σήμερα».

Μεταξύ άλλων, ρωτά τον Υπουργό εάν προτίθεται «να αξιοποιήσει τις δημόσιες δομές του Δήμου Αγρινίου και της Ι.Π. Μεσολογγίου, ώστε να λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα», καθώς και να «εκπονήσει σχέδιο εμβολιασμού  κατ’ οίκον, όπου απαιτείται, όπως για παράδειγμα, για πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας κι όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που διαμένουν σε απομακρυσμένα χωριά του Νομού Αιτωλοακαρνανίας».

Ολόκληρη η Ερώτηση του κ. Μωραΐτη:

Διαρκώς τελευταία βρίσκεται η Αιτωλοακαρνανία στο ποσοστό των εμβολιασμών επί του πληθυσμού, από την αρχή της διαδικασίας έως και σήμερα.

Μάλιστα, εάν προστεθούν και τα ποσοστά των εμβολιασμένων που έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση, τα στατιστικά είναι ακόμη χειρότερα για το Νομό.

Η Αιτωλοακαρνανία ανήκει στην 6η ΥΠΕ, η οποία είχε ανακοινωθεί ότι θα διαθέτει 176 εμβολιαστικά κέντρα, 20 από τα οποία θα λειτουργούσαν στο Νομό μας.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, ο Δήμος Αγρινίου αρχικά θα διέθετε τέσσερα κέντρα εμβολιασμού: το Κ.Υ. Αγρινίου, την και την ΤΟΜΥ Αγρινίου, καθώς και τη ΤΟΜΥ Αγρινίου Γαβαλούς.

Ο Δήμος της Ι.Π. Μεσολογγίου θα διέθετε δύο, το Κ.Υ. Μεσολογγίου (σε συνεργασία με ΤΟΜΥ Μεσολογγίου) και το Κ.Υ. Αιτωλικού.

Κάτι που τελικά δεν ίσχυσε, καθώς η Αιτωλοακαρνανία έμεινε για την πρώτη φάση των εμβολιασμών με τρία εμβολιαστικά κέντρα, το Νοσοκομείο και το ΚΥ Αγρινίου και το Νοσοκομείο Ι.Π. Μεσολογγίου.

Στις 10/2 άνοιξε η πλατφόρμα των εμβολιασμών της ηλικιακής ομάδας 60 – 64 με το εμβόλιο της AstraZeneca, για το οποίο θα λειτουργήσει άλλος σχεδιασμός από αυτόν που θα ακολουθηθεί για το εμβόλιο της Pfizer.

Όσοι πολίτες έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού στην Αιτωλοακαρνανία, παρατήρησαν πως η διαδικασία θα λάβει χώρα στα ΚΥ Μεσολογγίου, Θέρμου, Αιτωλικού, Ναυπάκτου και Αμφιλοχίας. Για τους πολίτες του Αγρινίου, δε, ορίζονται ραντεβού εμβολιασμού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί είτε στο ΚΥ Θέρμου είτε στο κέντρο υγείας Αιτωλικού. Αυτό σημαίνει πως οι δημότες του Αγρινίου θα πρέπει να διανύσουν απόσταση 60 χιλιομέτρων, προκειμένου να εμβολιαστούν, με ό, τι σημαίνει αυτό για τη δαπάνη χρόνου, για κόστος -το οποίο θα πρέπει να καλύψουν οι ίδιοι-  αλλά και δυσκολία στη μετακίνηση, αφού δε διαθέτουν όλοι μεταφορικό μέσο.

Σημειώνεται, επίσης, ότι στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Ι. Π. Μεσολογγίου οι συμπολίτες μας πουν ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 75-79 δεν μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμούς.

Πρόβλημα παρουσιάζεται και στο ΚΥ Αγρινίου, στο οποίο τα ραντεβού είναι κλεισμένα μέχρι 4 Απριλίου. Το μέγεθος της έλλειψης γίνεται εμφανές αν ληφθεί υπόψη ότι το Αγρίνιο, ένα αστικό κέντρο 100.000 κατοίκων, διαθέτει μόνο δύο εμβολιαστικά κέντρα, αντί για τέσσερα.

Παράλληλα, σε όλο το Νομό Αιτωλοακαρνανίας, από τα 20 εμβολιαστικά κέντρα που ήταν ενταγμένα στον αρχικό σχεδιασμό, έως τώρα χρησιμοποιούνται τα 8.

Η τεράστια έλλειψη δομών και υγειονομικού προσωπικού που αναγκάζει τους πολίτες να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να εμβολιαστούν, η ταλαιπωρία, τα έξοδα, η ανασφάλεια των ηλικιωμένων συμπολιτών μας για ενδεχόμενες παρενέργειες, για τις  οποίες δύσκολα θα λάβουν τις πρώτες βοήθειες, αφού τα εμβολιαστικά κέντρα βρίσκονται μακριά από το μέρος διαμονής τους, η υπερφόρτωση του συστήματος, είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας βρίσκεται σταθερά στην τελευταία θέση στους εμβολιασμούς στην 6η ΥΠΕ, από την αρχή της διαδικασίας έως και τις 17/2/2021.

Εάν, μάλιστα, ληφθούν υπόψη τα ποσοστά των συμπολιτών μας που έχουν κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου, γίνεται κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος.

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι το ποσοστό των συμπολιτών μας στο Νομό που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, είναι ο ίδιος από τις 13/2.

Επειδή το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι εδώ κι απαιτείται επειγόντως  η άμεση λήψη μέτρων, προκειμένου να περιοριστεί δραστικά η  διασπορά του κορωνοϊού, να προετοιμαστεί κατάλληλα το ΕΣΥ, αλλά και να επιτευχθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται το λεγόμενο «ανοσιακό τείχος»  στο γενικό πληθυσμό.

Επειδή τα ελάχιστα εμβολιαστικά κέντρα «σηκώνουν» συνολικά το βάρος των εμβολιασμών στην Αιτωλοακαρνανία, καλύπτοντας τις υγειονομικές απαιτήσεις πέραν των εμβολιασμών, που είναι αυξημένες.

Επειδή μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για το αν και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν και τα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα στο Νομό.

Επειδή ήδη το υγειονομικό προσωπικό των λειτουργούντων εμβολιαστικών κέντρων εργάζεται καθημερινά στα όριά του.

Επειδή η διαδικασία των εμβολιασμών στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας προχωρά πολύ αργά, γεγονός που θέτει τους πολίτες του σε κίνδυνο και απομακρύνει διαρκώς χρονικά την επίτευξη της πολυπόθητης ανοσίας.

Επειδή ο εμβολιασμός δε θα πετύχει δίχως ένα ενισχυμένο ΕΣΥ, με την πλήρη αξιοποίηση όλων των δημόσιων δομών ΠΦΥ ως εμβολιαστικά κέντρα, με την πλήρη συμμετοχή των ΚΥ και των ΤΟΜΥ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.     Προτίθεται να αξιοποιήσει δομές του Δήμου Αγρινίου και της Ι.Π. Μεσολογγίου, ώστε να λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί μεγαλύτερος αριθμός συμπολιτών μας και να κυλήσει γρηγορότερα η διαδικασία;

2.     Για ποιο λόγο τα  εμβολιαστικά κέντρα που ανήκαν στον αρχικό σχεδιασμό των εμβολιασμών έως τώρα δε συμμετέχουν στη διαδικασία;

3.     Προτίθεται να ενεργήσει άμεσα, προκειμένου να δώσει λύση στην έλλειψη αποκέντρωσης και να αξιοποιήσει τις δημόσιες δομές ΠΦΥ ως εμβολιαστικά κέντρα; Να στελεχώσει τις ΤΟΜΥ του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και όλα τα ΚΥ,  με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θα επιτρέψει τόσο την ομαλή λειτουργία τους, τόσο ως εμβολιαστικά κέντρα, όσο και ως κέντρα εξυπηρέτησης όλων των υγειονομικών περιστατικών; Ποιος ο σχεδιασμός;

4.     Πότε θα ενταχθούν στη διαδικασία  και ποια θα είναι αυτά, ώστε να αποσυμφορηθεί ο μεγάλος εμβολιαστικός όγκος που «σηκώνουν» αυτά που ήδη συμμετέχουν, αλλά και να διασφαλίζεται η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαδικασία;

5.     Προτίθεται να εκπονήσει σχέδιο εμβολιασμού  κατ’ οίκον, όπου απαιτείται, όπως για παράδειγμα, για πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας κι όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που διαμένουν σε απομακρυσμένα χωριά του Νομού Αιτωλοακαρνανίας;

6.     Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει την έλλειψη διαθέσιμων ημερομηνιών για το κλείσιμο ραντεβού,  μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Μωραΐτης Θάνος

Βαρδάκης Σωκράτης
Καλαματιανός Διονύσης
Καφαντάρη Χαρά
Μάλαμα Κυριακή
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Παπαδόπουλος Αθανάσιος
Πούλου Παναγιού Γιώτα
Ραγκούσης Γιάννης
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου   συναντήθηκε στις 2:00μμ με τον Δήμαρχο της πόλης. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η πρόταση για το Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών με ό,τι συνεπάγεται και για το νομό Αιτωλοακαρνανίας .

Ο στρατηγικός σχεδιασμός επιφυλάσσει για το νομό μας ακαδημαϊκή αποψίλωση και αφανισμό οποιασδήποτε αναπτυξιακής προοπτικής και επιβάλλεται να επιστραφεί ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!!!!

Αυτή η εξέλιξη δεν αποτελεί έκπληξη. Ο «νόμος Κεραμέως» βάζει ταφόπλακα σε όλα τα περιφερειακά πανεπιστήμια με την δραματική μείωση εισακτέων (βάση του 10) και την συγχώνευση – μεταφορά τμημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, στο Νομό μας οι σχολές από 5 περιορίζονται σε 4 και στο Μεσολόγγι από 3 γίνονται 2. Το δε πανεπιστήμιο Πατρών που υπάγονται οι σχολές αυτές, αντί να ζητά πρόσθετη χρηματοδότηση και μέλη ΔΕΠ για την ενίσχυση τους, συναινεί στον σχεδιασμό της υπουργού.

Η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας από την άλλη, παρά το «μνημόνιο συνεργασίας» που είχε συνάψει με το πανεπιστήμιο Πατρών, κωφεύει και δια της διολισθήσεως επικροτεί τις αρνητικές εξελίξεις.

Όλα δείχνουν ότι θα ξαναβιώσουμε τον ακρωτηριασμό των περιφερειακών πανεπιστήμιων και της δημόσιας εκπαίδευσης

προς όφελος των ιδιωτικών κολλεγίων.

Αλήθεια που είναι όλοι εκείνοι οι λαλίστατοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες που υπερθεμάτιζαν για ένα Αυτόνομο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας;;;

Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε την δημόσια παιδεία

Έχουμε χρέος να οικοδομήσουμε ένα μέτωπο τοπικής αυτοδιοίκησης- φορέων- πολιτών ενάντια στην ερημοποίηση που μας επιφυλάσσουν.

ΥΣ. Είναι βαθιά νυχτωμένοι όσοι πιστεύουν ότι η όποια διαπραγμάτευση θα γίνει πίσω από κλειστές πόρτες αποκλείοντας το Μεσολόγγι.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε δυο επισημάνσεις προχώρησε ο ηθοποιός – σκηνοθέτης στην απάντηση που έδωσε στην κυρία Λίνα Μενδώνη η οποία το πρωί της Παρασκευής στη διαδικτυακή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε αναφέρθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη είπε:

«Προσωπικός μου φίλος ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν υπήρξε ποτέ. Ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν προέκυψε ξαφνικά στο Εθνικό Θέατρο το 2019. Ο Λιγνάδης έχει μια σχέση αδιάλειπτη με το Εθνικό Θέατρο» και πρόσθεσε: ««Η πρωταγωνίστρια του στους Πέρσες ήταν η πρώην υπουργός Πολιτισμός του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου. Τότε δεν είδα ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, αλλά αυτό προέκυψε τώρα».

Η απάντηση του Δημήτρη Λιγνάδη ήρθε μέσω της εκπομπής «Live News» του Mega.

«Δύο πράγματα θα ήθελα να επισημάνω. Πρώτα απ’ όλα οφείλω να πω ότι θεωρώ την κυρία Μενδώνη επαρκέστατη και άψογη στη δουλειά της» ανέφερε στην αρχή της απάντησης του και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Από εκεί και πέρα για το δεύτερο που θα ήθελα να σας πω, εάν το είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να το περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες».

Πηγή: newsbeast.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Αυτό προκύπτει τώρα» είπε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί.

Η κ. Μενδώνη ξεκαθάρισε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν είναι προσωπικός της φίλος και ότι δεν γνώριζε για τις φήμες που υπήρχαν σχετικά με την προσωπική του ζωή.

«Ήρθε η ώρα να σπάσει η σιωπή. Να κόψουμε τον γόρδιο δεσμό. Να μην ανεχτούμε να υπάρξουν άλλα θύματα. Στο υπουργείο Πολιτισμού είναι δεδομένο ότι όπου χρειαστεί θα ανανεωθεί το θεσμικό πλαίσιο και θα μπουν κανόνες που θα καθορίζουν με ακρίβεια τις διευθυντικές θέσεις. Δεν έχει κανείς το ελευθέρας να κατακεραυνώνει κανενός την προσωπικότητα. Έχω προτείνει να υπάρξει αναγνώριση των καλλιτεχνικών σχολών. Πρέπει να δούμε με έναν διαφορετικό τρόπο τις εργασιακές σχέσεις» ανέφερε η υπουργός.

Προσωπικός μου φίλος ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν υπήρξε ποτέ. Ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν προέκυψε ξαφνικά στο Εθνικό Θέατρο το 2019. Ο κ. Λγινάδης έχει μια σχέση αδιάληπτη με το Εθνικό Θέατρο.

Η πρωταγωνίστρια του στους Πέρσες ήταν η πρώην υπουργός Πολιτισμός του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου. Τότε δεν είδα ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, αλλά αυτό προέκυψε τώρα;.

Όταν τοποθετήσαμε τον Λιγνάδη στη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου βγάλαμε προκήρυξη. Με αντίστοιχες προκηρύξεις θα τοποθετούνται οι διευθυντές των οργανισμών.

Ακούω ότι η βασική κατηγορία είναι ότι συγκαλύψαμε. Τι να συγκαλύψουμε; Γιατί εμείς δεν ξέραμε. Αν αυτοί ήξεραν. Αυτοί συγκάλυψαν. Το υπουργείο Πολιτισμού δεν διαθέτει τμήμα σεξουαλικού εγκλήματος. Εμείς γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη και όχι την προσωπική του ζωή.

Από την στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες τον πιέσαμε πολύ να μας πει την αλήθεια. Μας εξαπάτησε, με εξαπάτησε. Με υποκριτική τέχνη προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν έχει σχέση με αυτά. Ότι οι φήμες δεν αφορούν αυτόν. Και ενώ οι φήμες πολλαπλασιάζονταν για την ανάρμοστη δράση του αυτός εξακολουθούσε να επιμένει. Όταν παραιτήθηκε, ήταν μετά την συνέντευξη του Ν.Σ».

η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα καταθέτοντας αναφορά και θέτοντας στη διάθεση των ανακριτικών αρχών τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου αλλά και τους εποπτευόμενους φορείς προκειμένου, όπως επισημαίνει, τα θύματα να μιλήσουν και οι θύτες να εντοπιστούν.

Η κ. Μενδώνη ζήτησε – και αυτή από την πλευρά της –   να διερευνηθεί η υπόθεση των σεξουαλικών κακοποιήσεων σε βάθος από τη δικαιοσύνη. Η αναφορά της διαβιβάζεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελία της Αθήνας για σειρά καταγγελιών, ενώ τη Δευτέρα έχει κληθεί να εξεταστεί ως μάρτυρας και να καταθέσει ό,τι στοιχεία διαθέτει ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας. Η εξέταση του θα γίνει από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο που έχει αναλάβει την έρευνα.

https://eleftherostypos.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 15:25

Ερειπωμένη Ελλάς!

Σύγχρονη Ελλάς! Σωρός ερειπίων! Αγνώριστη η χώρα η παινεμένη! Ερείπια πολιτικά, εθνικά, πνευματικά, ηθικά, κοινωνικά, οικονομικά, πάσης φύσεως ερείπια!

Η ελλαδική κομματοκρατία πνέει πλέον τα λοίσθια! Οι υπάρχουσες δυνάμεις στην πολιτική γεωγραφία της χώρας σωροί ερειπίων, απλοί όγκοι άμορφοι, ασχημάτιστοι, άνευ συνειδήσεως, άνευ παλμών και άνευ ζωής, σέρνονται επί των συντριμμάτων του εθνικού οικοδομήματος. 

Αισθάνονται ότι η απαξίωσή τους απειλεί αυτή την ύπαρξή τους και γι αυτό προσπαθούν να διασωθούν με κρύφιους ή και φανερούς μηχανισμούς, επενδύοντας στο ψέμα, στον φόβο και στην τρομοκρατία.

Η Ελλάδα μας βρίσκεται στην πιο κρίσιμη περίοδο της πολυχιλιόχρονης ιστορίας της. Η παλαιόθεν Ελληνίς χώρα μας απειλείται με αφανισμό των γηγενών κατοίκων της, με επιπλέον ακρωτηριασμό και συρρίκνωση και με απώλεια της δύναμης της θάλασσας του ελληνικότατου Αιγαίου.

Μοιραία η αγωνιώδης εθνική ερώτηση: Ποιος φταίει; 

«Καί τις πταίει, η γλαυξ η θρηνούσα επί των ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος», έγραφε το 1896 ο πάντα επίκαιρος σεβάσμιος Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Και συνέχιζε για την φίλτατη πατρίδα: «Εκ της παρούσης ημών γενεάς τις ημύνθη περί πάτρης; Άμυνα περί πάτρης θα ήτο η ευσυνείδητος λειτουργία των θεσμών, η εθνική αγωγή, η χρηστή διοίκησις, η καταπολέμησις του ξένου υλισμού και του πιθηκισμού, του διαφθείραντος το φρόνημα και του εκφυλίσαντος σήμερον το έθνος, καθώς και η πρόληψις της χρεοκοπίας».

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχια», λέγει ο θυμόσοφος λαός. Ο εχθρός της Ελλάδας βρίσκεται εντός των τειχών. Και είναι αυτοί που έπλασαν τα ερείπια. Όλοι αυτοί οι γόνοι των πολιτικών τζακιών, οι ανεπάγγελτοι επαγγελματίες της πολιτικής, τα αλαλάζοντα κύμβαλα της λαϊκής παραπλάνησης και του ψεύδους.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να απαλλαγεί η Ελλάδα από την αλαζονική πολιτική νομενκλατούρα και να επενδύσει σε πρόσωπα που είναι βαπτισμένα εντός της εθνικής κιβωτού.

Ήρθε η ώρα να σταματήσει η καταστροφή και η Ελλάδα μας, το οικοδόμημα αυτό που κλυδωνίζεται και παραπαίει, να οικοδομηθεί από την αρχή!

Όλοι εμείς, η τεράστια πλειοψηφία των υγιώς σκεπτομένων Ελλήνων, να απλώσουμε τα χέρια μας και να σχηματίσουμε την μεγάλη λυτρωτική αλυσίδα. Να γείρουμε όμως πρώτα, να ταπεινωθούμε. Άρχοντες να γίνουμε της ψυχής και της βούλησής μας, και εξουσιαστές των παθών αυτών που μας οδήγησαν σ' αυτή την τρομερή αλλοτρίωση τα τελευταία χρόνια. Και έτσι λυτρωμένοι, ο καθένας από εμάς να γίνει ένας από τους αμέτρητους στύλους του μεγάλου του έργου του ενωτικού. 

Όλοι ενωμένοι,  έξω από τα χαρακώματα της εξυπηρέτησης κομματικών και ατομικών συμφερόντων, να δουλέψουμε μαζί για να στεριώσουμε το εθνικό οικοδόμημα, να δώσουμε νέα πνοή στη χώρα μας, να διαμορφώσουμε το μέλλον που οφείλουμε στη νέα γενιά, να παλινορθώσουμε την Ελλάδα!

Να κάνουμε πράξη για την πατρίδα μας την ρήση του Ν. Καζαντζάκη: «Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δεν σωθεί, εγώ θα φταίω»!

Η ιστορία δεν μας παρέχει επιπλέον χρόνο! Ή τώρα ή ποτέ!

 

Νικόλαος Ταμουρίδης
Αντιστράτηγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
Αντιπρόεδρος ΔΕ Ελεύθερης Πατρίδας

 

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 10/02/2021

Του:    Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:    Τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κ. Πιερρακάκη

Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ:    «Κλείνουν σταδιακά τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ στη χώρα μας»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με πληροφορίες συμπολιτών μας, κατοίκων του Δήμου Ανατολικής Σάμου - Πυθαγόρειου - Πύργου - Καρλοβασίου, του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και του Δήμου Μεσολογγίου, στην Αιτωλοκαρνανία, οι τοπικές ταχυδρομικές υπηρεσίες των ΕΛΤΑ υποβαθμίζονται συνεχώς, άλλοτε λόγω της μη ανανέωσης στις συμβάσεις των ταχυδρόμων και άλλοτε, λόγω ενός ήδη τετελεσμένου ή επικείμενου κλεισίματος υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ στις εν λόγω περιοχές. Οι άνω συμπολίτες μας βλέπουν να υποβαθμίζονται οι περιοχές τους, ενώ προβληματίζονται, καθώς, παρατηρούν να κλείνει στην περιοχή τους το ένα υποκατάστημα Δημοσίων Υπηρεσιών μετά το άλλο, ενώ βιώνουν μεγάλες καθυστερήσεις αλλά και ταλαιπωρία στην εξυπηρέτησή τους, όσον αφορά στην διεξαγωγή των συναλλαγών τους και στην διεκπεραίωση της αλληλογραφίας τους, κυρίως οι συνταξιούχοι και οι υπερήλικες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεσθε να στελεχώσετε επαρκώς τα ανωτέρω υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ, ώστε, αφενός, να μπορούν να εξυπηρετούνται στις συναλλαγές τους όλοι οι Δημότες των επίμαχων περιοχών, και αφετέρου, να μην αποδυναμωθεί το δίκτυο της δημόσιας ταχυδρομικής διανομής στους παραπάνω Δήμους;
  2. Προτίθεσθε να προβείτε στο οριστικό κλείσιμο των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ στις παραπάνω περιοχές;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ