Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  6:23: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2021

Η πραγματική κατάσταση στην πολιτική σκηνή στην Ελλάδα αλλάζει ραγδαία και πλέον στόχος δεν είναι πιο κόμμα θα κυβερνήσει αλλά αν θα καταφέρουν ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ να συγκεντρώσουν το 50%+1 των ψήφων ώστε να μπορέσουν να δηλώσουν ότι έχουν την λαϊκή αποδοχή, και όλα αυτά γιατί έτσι  θα μπορέσει να στηριχθεί μια τρικομματική κυβέρνηση πριν την ψήφιση του επομένου προϋπολογισμού που θα είναι ένας προϋπολογισμός λιτότητας "συνταγής" Βερολίνου.

Και φαίνεται ότι όλα είναι "τακτοποιημένα" όπου η κυβέρνηση των τριών θα έχει ένα ξεχωριστό πρόσωπο κοινής αποδοχής σε "στιλ Παπαδήμου".

Μάλιστα Βρυξέλλες και Βερολίνο έχουν ήδη βολιδοσκοπήσει τρία πρόσωπα (εκ των οποίων το ένα γυναίκα) με τους "φακέλους" τους να βρίσκονται υπό επεξεργασία σε Πειραιώς, Κουμουνδούρου και Χαρ.Τρικούπη.

Όπως όλα δείχνουν στον οικονομικό τομέα τα συνεχή lockdown (για τα οποία η αντιπολίτευση ζητά να επιβληθούν ξανά) έχουν εκτροχιάσει την οικονομία, ενώ η ανοχή για επιπλέον "χαλάρωση" των μέτρων εν μέσω αύξησης του πληθωρισμού δεν φαίνεται να ισχύσουν για την επόμενη χρονιά. Και αυτό σημαίνει επίσπευση εκλογών.

Μπορεί οι εκλογές να είναι προγραμματισμένες να γίνουν σε 18 μήνες από τώρα και ο Κ.Μητσοτάκης να δηλώνει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, όμως οι Βουλευτές έχουν ξεκινήσει την "άτυπη εξόρμηση" προς άγρα ψήφων στις εκλογικές τους περιφέρειες. 

Τέλος της άνοιξης/καλοκαίρι είναι οι πιθανές εποχές να δούμε κάλπες (με απλή αναλογική) και με εμβολιασμένους σχεδόν το σύνολο των ψηφοφόρων της ΝΔ ειδικά.

Τώρα τι θα βγάλει αυτή η κάλπη; Την οργή του κόσμου και το ρευστό της κοινωνίας που βρίσκεται επί 2μιση χρόνια υπό την συνεχή πίεση της πανδημίας.

Τα μέτρα της κυβέρνησης και η αδράνεια της αντιπολίτευσης πολλές φορές διαμορφώνουν ένα σκηνικό που σε δημοσκοπήσεις (που διενεργούνται από κόμμα/πρεσβείες) που δεν δημοσιοποιούνται δείχνουν μια ΝΔ στο λίγο πάνω από το 20%, έναν ΣΥΡΙΖΑ με το ζόρι να φτάνει το 20% και το ΚΙΝΑΛ να αγγίζει περίπου το 10% και τέλος.

Αυτά τα κόμματα θα κληθούν να υλοποιήσουν τις "οδηγίες" του Βερολίνου και με έναν δοτό πρωθυπουργό να ετοιμάσουν και πάλι την κοινωνία για λιτότητα.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Η Όμικρον όπως φαίνεται πάει με όλα τα μέτρα όσο παράλογα κι αν είναι. Εμείς απλά πρέπει να τα υποστούμε για το καλό μας παρά το ότι ακόμα και οι πιο φιλοκυβερνητικοί ειδικοί μιλούν για μια μετάλλαξη που είναι κοντά στην γρίπη και όχι στην πνευμονία.

Σε κάθε περίπτωση και όποια και αν είναι η συνταγή των μέτρων η εστίαση ουσιαστικά θα εξαφανιστεί ενώ και ο οικονομικός αντίκτυπος με την αύξηση της ανεργίας (και μάλιστα εν μέσω ακρίβειας) που θα οδηγήσει σε μια συντριβή της κοινωνίας.

Έτσι θα ευχηθούν καλή πρωτοχρονιά;

Η κυβέρνηση λέει μέχρι ώρας ότι απορρίπτει ένα νέο lockdown και δεν συζητά επαναφορά των sms για την κυκλοφορία.  Εκτός συζήτησης παραμένει το ενδεχόμενο μιας νέας καραντίνας, που θα οδηγούσε την οικονομία σε «διασωλήνωση».

Από εκεί και πέρα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Αύριο συνεδριάζει η επιτροπή ειδικών για να κάνει την αποτίμηση της πορείας της πανδημίας μετά τα Χριστούγεννα. Προς το παρόν δίνεται βαρύτητα δίνεται στην ενίσχυση των εμβολιασμών (πρώτης αλλά και τρίτης δόσης), στην υλοποίηση ενός διευρυμένου συστήματος testing (διατίθενται δυο self test την περίοδο των γιορτών) αλλά και στην εντατικοποίηση των μέτρων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ήδη μια σειρά ευρωπαϊκών κρατών έχουν αρχίσει να προχωρούν σε αυστηροποίηση του πλαισίου μέτρων και η Ελλάδα ποτέ δε μένει πίσω.

Συνεπώς στο επόμενο πακέτο μέτρων, φαίνεται να μπαίνουν τα εξής:

Τα νέα μέτρα ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα από τον χώρο της διασκέδασης.

Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι τα εξής:

Τα καταστήματα να κλείνουν νωρίτερα. Είτε στις 23:00, είτε τα μεσάνυχτα, έως και τις 05:00. Πρόκειται για ένα μέτρο που το είχαμε δει στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

Επίσης στα καταστήματα θα επιτρέπονται λιγότεροι πελάτες, ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ακόμα, δεν θα υπάρχουν όρθιοι στα κέντρα διασκέδασης

Τα εν λόγω μέτρα θα έχουν ισχύ για 15 μέρες και από κει και πέρα θα υπάρξει επανεξέταση. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η επανεξέταση να γίνει νωρίτερα.

Αναμένεται λοιπόν να δούμε ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης σε τρία 24ωρα από σήμερα και κατά πόσο τα παραπάνω μέτρα θα αφορούν ακόμα και το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Σίγουρη θεωρείται και η επέκταση της τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς σήμερα μόνο ο ένας στους δέκα μισθωτούς δουλεύει εξ αποστάσεως.

Για τα σχολεία σταθερή θέση της κυβέρνησης είναι πως πρέπει οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία με τη νέα χρονιά. Σε περίπτωση που υπάρξει το επόμενο διάστημα ραγδαία επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων θα ανοίξει εκ νέου η συζήτηση για την επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (σήμερα για να κλείσει ένα τμήμα πρέπει να νοσήσουν πάνω από τους μισούς μαθητές).

Επίσης εξετάζονται:

Η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. Υπενθυμίζεται πως όσοι πολίτες άνω των 60 ετών δεν κάνουν το βήμα προς την επιχείρηση Ελευθερία μέχρι τις 16 Ιανουαρίου θα πληρώνουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα. Από εκεί και πέρα θα εξεταστεί ανάλογα και με την πορεία της μετάλλαξης Όμικρον η εφαρμογή ανάλογων μέτρων και σε άλλες ομάδες (με τη.. σκυτάλη να παίρνουν όπως όλα δείχνουν οι 50ρηδες).

-Η καθιέρωση ημερομηνίας λήξης για το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε περίπτωση που δεν γίνεται τρίτη δόση. Το μέτρο ισχύει ήδη για τους άνω των 60 ετών, που μέσα σε επτά μήνες πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση για να διατηρήσουν το πιστοποιητικό σε ισχύ και να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους.

Η εφαρμογή ενός αυστηρότερου συστήματος testing. Για παράδειγμα εξετάζεται η αύξηση του αριθμού των τεστ που θα πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι (από δύο να πάνε σε τρία την εβδομάδα) για να προσέρχονται στη δουλειά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται κάποια φόρμουλα -πιθανότατα με δωρεάν self test -και για τους εμβολιασμένους, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα απόφαση.

pronews.gr

Η κυρία Σακελλαροπούλου αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας

Μπορεί η πανδημία να θερίζει τη χώρα, οι νεκροί να μην έχουν τελειωμό και τα νοικοκυριά να αναστενάζουν από τις αυξήσεις στην ενέργεια και τις ανατιμήσεις των προϊόντων, ωστόσο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνεχίζει να ζει στον… δικό της κόσμο.

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει, στις αρχές του νέου χρόνου, ταξίδι στο Λουξεμβούργο, συνοδεία περίπου 20 ατόμων, προκειμένου να επισκεφθούν τα… ευρωπαϊκά δικαστήρια! Ναι, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι βρίσκεται πολύ μακριά από την πραγματικότητα και την κοινωνία, δεν αφουγκράζεται τα προβλήματα των πολιτών και απέχει από την αληθινή εικόνα τού… έξω κόσμου, προκαλώντας με τις κινήσεις και τη συμπεριφορά της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Σακελλαροπούλου πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε στα γραφεία της εφημερίδας «Τα Νέα», όπου -άγνωστο με ποια ιδιότητα και με ποια λογική- συμμετείχε στη σύσκεψη της διευθυντικής ομάδας, των αρχισυντακτών και των υπευθύνων των τμημάτων της εφημερίδας για την πρώτη σελίδα του φύλλου που θα κυκλοφορούσε την επομένη. Από πού κι ως πού η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προβαίνει σε μια τέτοια πράξη μόνο από την ίδια θα μπορούσε να εξηγηθεί, ωστόσο προκαλεί εύλογες απορίες.

πηγή: newsbreak.gr

«Η έλλειψη κλινών ΜΕΘ της προκοπής στην Αιτωλοακαρνανία έχει οδηγήσει σε μια τραγωδία με απώλειες ανθρώπινων ζωών, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να σωθούν», αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από τη στιγμή που φρακάρισε το σύστημα στα Γιάννενα και στην Πάτρα η κατάσταση είναι δραματική με ανθρώπους να αναζητούν εναγωνίως μια κλίνη ΜΕΘ», επισημαίνει για να καταδείξει το πρόβλημα με την μεταφορά ασθενών.

Η δήλωση του κ. Βαρεμένου συνεχίζει ως εξής:

«Ακόμη και αν βρεθεί με μεγάλη δυσκολία κάποια κλίνη στην Αθήνα, παρά την προσπάθειες της Διοικητού κα. Φιλιπποπούλου ή του κ. Μητσιάδη στο νοσοκομείο Σωτηρία, μερικές φορές είναι αργά ώστε να μην αντέχει ο ασθενής να μεταφερθεί.

Τι να σου κάνει η κλινική covid στο Αγρίνιο μέσα σε αυτή την τραγική κατάσταση. Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες έστω και στο και πέντε μιας αφόρητης συγκυρίας πρέπει να κάνουν κάτι μέσω επίταξης ή άλλων μέσων για να καταστεί δυνατή η μεταφορά ασθενών σε κλίνες ΜΕΘ και όχι σε απλές κλίνες της παρηγοριάς.

Για να πάψουν τα φετινά Χριστούγεννα να είναι ο επιτάφιος θρήνος για τόσες πολλές οικογένειες».

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε σήμερα το πρωί, 26 Δεκεμβρίου 2021, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

Ο Κάρολος Παπούλιας ήταν και Επίτιμος Δημότης Αγρινίου με την ανακήρυξη του να λαμβάνει χώρα την 9η Μαΐου 2008, με την παρουσία του στο εορτασμό του Πολιούχου του Αγρινίου Αγίου Χριστοφόρου. Στην τελετή του επιδόθηκε και το Χρυσό Κλειδί της Πόλης.

Είχε εκφράσει την ικανοποίηση του για την τιμή που του έγινε από «μια πόλη με πλούσια ιστορική διαδρομή, που έδωσε στη χώρα σημαντικές προσωπικότητες . Μια πόλη που πρωταγωνίστησε σε όλους τους εθνικούς αγώνες και ιδιαίτερα στην Εθνική Αντίσταση με τόσα πολλά θύματα» .

Η θητεία του στην Ελληνική Προεδρία

Στις 12 Δεκεμβρίου 2004 ο Κάρολος Παπούλιας προτάθηκε από τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Υπέρ της πρότασης εκφράστηκε και το ΠΑΣΟΚ.

Στην πρώτη ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή στις 8 Φεβρουαρίου του 2005 ο Κάρολος Παπούλιας εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον πρώτο γύρο με 279 ψήφους. Στις 3 Φεβρουαρίου 2010 ο Κάρολος Παπούλιας επανεξελέγη στο ύπατο αξίωμα της χώρας με 266 ψήφους στο σύνολο των 298 ψηφισάντων. Υπερψηφίστηκε από σύσσωμες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Με το αποτέλεσμα αυτό έγινε ο τρίτος Πρόεδρος που επανεκλέγεται για δεύτερη θητεία. Ήταν νυμφευμένος με τη Μαρία Πάνου και είχε τρεις κόρες.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε ηλικία 92 ετών πέθανε το πρωί της Κυριακής ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. 

Ο Κάρολος Παπούλιας γεννήθηκε στο χωριό Μολυβδοσκέπαστος Ιωαννίνων και ήταν γιος του υποστράτηγου Γρηγορίου Παπούλια. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών

Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου (Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και Διεθνείς Σχέσεις) και στη συνέχεια έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας (Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο).

Η διδακτορική διατριβή του είχε τίτλο: “Erwerb und Verlust des unmittelbaren Besitzes im griechishen und deutschen Recht” («Η κτήση και η απώλεια της Νομής κατά το ελληνικό και γερμανικό δίκαιο»).

Το 1974 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής Ιωαννίνων για 26 χρόνια (1977-2004). Στην πρώτη κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου διορίστηκε Υφυπουργός Εξωτερικών, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1984, για να αναβαθμιστεί στη συνέχεια σε Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών.

Την περίοδο 1985-1989 διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών, ενώ στην οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα 1989-1990 διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Στη θέση του Υπουργού Εξωτερικών επανήλθε το 1993, για να παραμείνει μέχρι το 1996 και την παραίτηση της Κυβέρνησης Παπανδρέου, ενόψει της εκλογής του Κώστα Σημίτη στο αξίωμα του Πρωθυπουργού. Τέλος, διατέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2004 προτάθηκε από τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Υπέρ της πρότασης εκφράστηκε και το ΠΑΣΟΚ. Στην πρώτη ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή στις 8 Φεβρουαρίου του 2005 ο Κάρολος Παπούλιας εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον πρώτο γύρο με 279 ψήφους.

Στις 3 Φεβρουαρίου 2010 ο Κάρολος Παπούλιας επανεξελέγη στο ύπατο αξίωμα της χώρας με 266 ψήφους στο σύνολο των 298 ψηφισάντων. Υπερψηφίστηκε από σύσσωμες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Με το αποτέλεσμα αυτό έγινε ο τρίτος Πρόεδρος που επανεξελέγη για δεύτερη θητεία. Ήταν νυμφευμένος με τη Μαρία Πάνου και είχε τρεις κόρες.

cnn.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ