Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:39: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Μούδιασμα και οργή μετά τις καταγγελίες για νοθεία Έχει πράγματι τη διάθεση ο πρώην πρωθυπουργός να ανατινάξει την εκλογική διαδικασία; Οι συνεργάτες του είναι κατηγορηματικοί. Η υπόθεση είναι σοβαρή και θα πρέπει να εξεταστεί.

Που το πάει ο Γιώργος Παπανδρέου;» Η καταγγελία του πρώην πρωθυπουργού με την οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ κάνει λόγο για νοθεία κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών προκάλεσε προβληματισμό αλλά και ανησυχία στο Κίνημα Αλλαγής.

Μετά τις προσωπικές επιθέσεις κατά του Νίκου Ανδρουλάκη έρχεται τώρα αυτή η καταγγελία που επί της ουσίας θέτει, όπως λέγεται, τη βάση για αμφισβήτηση του αποτελέσματος των εκλογών της Κυριακής.

Έχει πράγματι τη διάθεση ο πρώην πρωθυπουργός να ανατινάξει την εκλογική διαδικασία; Οι συνεργάτες του είναι κατηγορηματικοί.

Η υπόθεση είναι σοβαρή και θα πρέπει να εξεταστεί. «Όταν υπάρχουν καταγγελίες και τα στοιχεία δείχνουν ότι άλλος είναι ο αριθμός των διαπιστευμένων και άλλος ο αριθμός των ψηφοδελτίων που έπεσαν στις κάλπες δεν γίνεται να μην εξεταστεί» τονίζουν και επισημαίνουν ότι η διερεύνηση των καταγγελιών «είναι θέμα διαφάνειας και δημοκρατίας».

Τονίζουν μάλιστα, με έμφαση ότι η καταγγελία δεν αφορά κάποιον από τους υποψηφίους και ο στόχος της είναι να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής.

Όμως, το οξυμένο κλίμα των τελευταίων ημερών γεννά πολλά σενάρια για την επόμενη μέρα και για τις προθέσεις του κ. Παπανδρέου. Γιατί επέλεξε την τακτική της όξυνσης;

Για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του και να διεκδικήσει τη νίκη ή να αποφύγει μια ήττα μεγάλων διαστάσεων;

Η μήπως στρώνει το έδαφος για μια μελλοντική ρήξη και αποχώρηση στη συνέχεια;

Οι συνομιλητές του κ. Παπανδρέου θεωρούν αστεία αυτή τη σεναριολογία.

Όμως, το κλίμα έχει αρχίσει να μυρίζει μπαρούτι. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ήδη ξεκινήσει ένας πόλεμος. Οι «παπανδρεικοί» έχουν σηκώσει το ζήτημα της «νοθείας» μιλώντας για επιστροφή στην εποχή της ..ΕΡΕ.

Οι υποστηρικτές του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και άλλα κομματικά στελέχη δηλώνουν απογοητευμένοι για το επίπεδο αντιπαράθεσης που έχει επιλέξει ο κ. Παπανδρέου.

Είναι πάντως φανερή η οργή που υπάρχει σε μεγάλο μέρος της βάσης για το σκηνικό έντασης που έχει στηθεί από τη Δευτέρα.

Το κλίμα ενότητας που υπήρχε αρχίζει να πηγαίνει περίπατο και δυστυχώς, όπως αναφέρουν έμπειρα κομματικά στελέχη, έχει αρχίσει να θυμίζει μέρες του 2007. Είναι αυτή η επιδίωξη του κ. Παπανδρέου, αναρωτώνται.

Θα ανέβουν και άλλο οι τόνοι τις επόμενες μέρες; Φαντάζει το πλέον πιθανό. Και η επόμενη μέρα μοιάζει να γίνεται όλο και δυσκολότερη για τον νέο αρχηγό.

Αντίδραση Ανδρουλάκη

Οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη σχολιάζοντας την καταγγελία τονίζουν ότι αυτή γίνεται τρείς μέρες μετά την επικύρωση των αποτελεσμάτων από την ΕΔΕΚΑΠ στην οποία, όπως τονίζουν, έχει την πλειοψηφία η πλευρά Παπανδρέου.

Αναλυτικά η επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ:

«Μου γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό μου στην ΕΔΕΚΑΠ, ότι κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή σας καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής.

Άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων.

Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν – διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζητώ από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής».

Δείτε τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γ.Παπανδρέου

tanea.gr

Την αντίθεση του με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εξέφρασε ο καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας, Επιστημών Δεδομένων, και Στατιστικής στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, Ιωάννης Ιωαννίδης.

Ο καθηγητής μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του κυπριακού τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ τόνισε πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν θα βοηθήσει σε τίποτα ειδικά σε ανθρώπους που έχουν καταστραφεί οικονομικά και πιεστεί ψυχολογικά. Επίσης ο καθηγητής Ιωαννίδης σημείωσε αναφορικά με τους εμβολιασμούς παιδιών μικρής ηλικίας πως πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι οι γονείς να αποφασίσουν τι θα κάνουν στα παιδιά τους.

Για την μετάλλαξη Όμικρον, ο καθηγητής είπε ότι δεν υπάρχει ακόμα ολοκληρωμένη εικόνα ωστόσο όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει λόγος πανικού καθώς μπορεί να υπάρχουν περισσότερα κρούσματα, ωστόσο, οι θάνατοι και τα σοβαρά περιστατικά είναι λιγότερα.

Ο καθηγητής τόνισε μάλιστα, ότι δεν αποκλείεται η Ελλάδα να έχει περισσότερους θανάτους την άνοιξη, όχι όμως και η Κύπρος η οποία φαίνεται να έχει διαχειριστεί καλύτερα την πανδημία, κυρίως λόγω των πολλών τεστ που διενεργεί. Όπως πρόσθεσε μάλιστα, κάθε χώρα πρέπει να κάνει τεστ σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που νοσούν χωρίς να έχουν συμπτώματα. Μπορεί το εμβόλιο να προστατεύει όπως είπε από σοβαρή νόσηση ή θάνατο, ωστόσο έχει μέτρια αποτελεσματικότητα στο να μην μολυνθεί κάποιος.

Μιλώντας για την τρίτη δόση, ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε ότι θα ωφελήσει ανοσοκατεσταλμένους, καθώς πολλοί από αυτούς δεν απέκτησαν αρκετά αντισώματα με τις δύο δόσεις του εμβολίου. Βέβαια, όπως τόνισε: «το όφελος σε απόλυτο μέγεθος μειώνεται όσο κατεβαίνουμε σε μικρότερες ηλικίες».

Για τους εμβολιασμούς παιδιών

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς των παιδιών, ο κ. Ιωαννίδης επεσήμανε ότι είναι ελάχιστοι οι κίνδυνοι για τα παιδιά που θα νοσήσουν από κορωνοϊό, ενώ ταυτόχρονα, οι κλινικές μελέτες που έχουν γίνει έως τώρα, απέδειξαν ότι οι πιθανότητες παρενεργειών είναι λίγες. Τόσο οι κίνδυνοι από τη νόσο, όσο και οι κίνδυνοι από τις παρενέργειες είναι ελάχιστοι, σημείωσε ο καθηγητής, και τόνισε ότι οι γονείς πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι αν θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους. «Δεν θα πρέπει να δαιμονοποιήσουμε το εμβόλιο, να πούμε ότι σκοτώνει ανθρώπους αβέρτα» πρόσθεσε.

Ο καθηγητής απαντώντας στην ερώτηση για το πόσο προαστεύει η χρήση μάσκας τα παιδιά, διευκρίνισε ότι υπάρχει περίπου 10% μείωση της πιθανότητας να κολλήσει κάποιος τον ιό όταν φοράει μάσκα: «Μιλάμε για ένα μικρό όφελος που θα πρέπει να ζυγιστεί απέναντι στην συνολική ψυχολογία και λειτουργικότητα μιας εκπαιδευτικής διαδικασίας. Δεν μπορώ να δώσω απόλυτη θέση», τόνισε και πρόσθεσε: «Η δική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να αποφύγουμε τις υπερβολές, απ΄ την άλλη πλευρά θα πρέπει να αποφύγουμε επίσης τις συγκρουσιακές καταστάσεις και να έχουμε ανθρώπους να τσακώνονται».

Καταστρεπτική συνταγή η υποχρεωτικότητα

Τέλος, ο κ. Ιωαννίδης ξεκαθάρισε ότι δεν τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, καθώς αντί να λύνει το πρόβλημα, δημιουργεί μεγαλύτερο. Η υποχρεωτικότητα, όπως τόνισε «σε ανθρώπους που έχουν καταστραφεί κοινωνικά, οικονομικά, ψυχολογικά και πάνω σε αυτό έρχεται ”κερασάκι” να τους ρίχνουμε πρόστιμα, να χάνουν τις δουλειές τους, να πρέπει να γίνουν ακόμη πιο περιθωριοποιημένοι», είναι λάθος και καταστρεπτική συνταγή.

Τέλος ο καθηγητής επεσήμανε πως οι πολίτες πρέπει να μάθουν να ζουν με τον κορωνοϊό καθώς αυτός θα εξελιχθεί ενδημικός.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

«Διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας» αναφέρει σε επιστολή του ο Γιώργος Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ.

Αναλυτικά η επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ:

«Μου γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό μου στην ΕΔΕΚΑΠ, ότι κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή σας καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής.

Άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων.
Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν – διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζήτω από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής».

agriniopress.gr

Η Εφορευτική Επιτροπή που εκλέχτηκε από την εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του Σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Αγρινίου «Η Ένωση» αποφάσισε και κάνει γνωστές στα μέλη του σωματείου τις μέρες και ώρες διεξαγωγής των εκλογών του Σωματείου.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 11, 12, 17, 18 και 19 Δεκεμβρίου, στα παρακάτω σημεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

– Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2021 , 12 π.μ. έως 8 μ.μ. στο Ε.Κ.Α.
– Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2021, 12 π.μ. έως 8 μ.μ. στο Ε.Κ.Α.
– Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2021 , 12 π.μ. έως 8 μ.μ. στο Ε.Κ.Α.
– Σάββατο 18 Δεκέμβρη 2021, 12 π.μ. έως 8 μμ. στο Ε.Κ.Α.
– Κυριακή 19 Δεκέμβρη 2021, 12 π.μ. έως 8 μ.μ. στο Ε.Κ.Α.
– Κυριακή 19 Δεκέμβρη 2021, 11 π.μ. έως 7 μ.μ. στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ
– Κυριακή 19 Δεκέμβρη 2021, 11 π.μ. έως 7 μ.μ. στο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

Οι εκλογές στο Εργατικό Κέντρο του Αγρινίου θα διενεργηθούν στα γραφεία του Σωματείου.

Το κάλεσμα του απερχόμενου Δ.Σ.:

«Δυναμώνουμε με την παρουσία και την εγγραφή μας στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου τη συλλογική και οργανωμένη δράση, τη μοναδική διέξοδο στα προβλήματά μας. Βάζουμε εμπόδιο στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, μπαίνουμε μπροστά για να ξεκινήσει η αντεπίθεση για τη ζωή που μας στερούν, τη ζωή που μας αξίζει, για νέες κατακτήσεις.

Μέσα από τις μάχες που δώσαμε σε συνθήκες πανδημίας αποκαλύψαμε το χαρακτήρα των μέτρων της κυβέρνησης, όπου με νόμους και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου επεδίωξε να διασφαλίσει τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών, αδιαφορώντας για την υγεία και το εισόδημα μας. Συμβάλλαμε να μην περάσει το κλίμα φόβου, μοιρολατρίας, ανοχής και αναμονής. Μέσα από αγώνες εμποδίσαμε την εργοδοτική ασυδοσία, δώσαμε μάχες και αποσπάσαμε κατακτήσεις.

• Πετύχαμε με παρεμβάσεις μας να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να παρέχονται μέσα προστασίας και τεστ δωρεάν με έξοδα της εργοδοσίας, όπου σε supermarket και πολυκαταστήματα εμπορίου διεξαγόταν όργιο παραβάσεων και επικίνδυνων για την υγειά καταστάσεων.

• Διεκδικήσαμε και συνεχίζουμε σε αυτό το δρόμο την ανανέωση των συνάδελφων μας συμβασιούχων στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

• Δώσαμε μάχες κόντρα στο κλίμα φόβου και καταστολής που καλλιεργούσαν κυβέρνηση και εργοδοσία, με αποκορύφωμα την Πρωτομαγιά του 2020,τις απεργιακές συγκεντρώσεις του τελευταίου Ιούνη, όπου διαδηλώσαμε την αντίθεση μας στο νόμο Χατζηδάκη και τους δεκάδες άλλους νόμους που διαλύουν τα δικαιώματά μας, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Δεν ρίχνουμε τον πήχη των διεκδικήσεων και δεν υποχωρούμε από την πάλη για ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Προχωρούμε τώρα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στη διεκδίκηση μέτρων προστασίας από την πανδημία, καθολικό εμβολιασμό με ασφαλή εμβόλια, χωρίς διακρίσεις και χωρίς να αποτελεί αφορμή για απολύσεις. Καμία απόλυση, καμιά αναστολή σύμβασης! Όχι στη αξιοποίηση της πανδημίας για την υλοποίηση αντεργατικών σχεδίων. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.

Να μην μείνει ούτε ένας συνάδελφος ανοργάνωτος, μόνος, μακριά από τον αγώνα ενάντια στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, στη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, στα ατέλειωτα απλήρωτα 10ωρα και 12ωρα, στο απαράδεκτο καθεστώς των νέων ατομικών συμβάσεων ευέλικτης και 6ημερης εργασίας, που αποτελούν εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη.

Κάνουμε καθολικό αίτημα σε κάθε μικρό ή μεγάλο χώρο δουλειάς τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με κατάργηση όλων των μορφών συμβάσεων που θέλουν να μας κάνουν δούλους του 21ου αιώνα. Απαιτούμε σταθερό ωράριο εργασίας, 7ωρο- 5ήμερο- 35ωρο, 6ωρο – 5ήμερο – 30ωρο για τα Βαριά και Ανθυγιεινά, επαναφορά και κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Βάζουμε στο επίκεντρο τον αγώνα για διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων σε δεκάδες χώρους δουλειάς, με μείωση του εργάσιμου χρόνου και αυξήσεις στους μισθούς.
Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ ως αφετηρία για την ουσιαστική αύξηση του. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των ΣΣΕ για όλους και της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών.

Κλιμακώνουμε την πάλη για να μείνουν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι στα χαρτιά, να διεκδικήσουμε Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια και υποχρεωτική. Λεμέ όχι στο τζογάρισμα των ασφαλιστικών μας εισφορών. Κατάργηση των νόμων Βρούτση, Κατρούγκαλου και Χατζηδάκη, όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Άμεση κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη. Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και στην ηλεκτρονική ψηφοφορία στα σωματεία. Καμία ηλεκτρονική λίστα με ονόματα και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα στο κράτος και στους εργοδότες. Υπερασπίζουμε την ελευθερία επιλογής και τη μυστικότητα της ψήφου μας στις αρχαιρεσίες του σωματείου, το δικαίωμα ενεργής συμμετοχής στις μαζικές διαδικασίες, τη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων.
Απαιτούμε τώρα φθηνό ρεύμα – Καμία ανατίμηση στα βασικά αγαθά. Η ακρίβεια ροκανίζει τους μισθούς μας, που δεν αρκούν ούτε για τα στοιχειώδη, αφού δυσκολευόμαστε να πληρώσουμε το νοίκι, το ρεύμα, τη θέρμανση, τα βασικά είδη διαβίωσης μας. Συνεχίζουμε με εμπιστοσύνη στη δύναμη που έχουμε όταν διεκδικούμε οργανωμένα και συλλογικά. Ενισχύουμε την οργάνωσή μας, μαζικοποιούμε ακόμα περισσότερο το σωματείο μας, συμμετέχουμε στις εκλογές του Σωματείου μας. Βγαίνουμε πιο δυνατοί, εξοπλισμένοι με θάρρος για τους αγώνες που έρχονται.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ // ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ // ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ

Ψηφίζουμε Μαζικά στις Αρχαιρεσίες του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου».

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Ο Ανδρέας Ξανθός, τομέαρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ πήρε αποστάσεις από τις καταγγελίες του κόμματός του περί ρεζερβέ ΜΕΘ για υψηλά πρόσωπα.

Μιλώντας στο δελτίο του Kontra ο πρώην υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Τσίπρα ανέφερε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε 440 ΜΕΘ και παρέδωσε 570, μέσα σε συνθήκες μνημονίων, ενώ το πρόβλημα σήμερα είναι η ανεπαρκής στελέχωση. Για τις καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ για vip ΜΕΘ είπε:

«Αυτό υπερβαίνει κάθε λογική. Δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχει και δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρξει. Κατά την άποψή μου, δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα. Αυτό το οποίο οφείλουμε να διασφαλίσουμε και οφείλει να το διασφαλίσει και το κίνημα των υγειονομικών, τα σωματεία, τα συνδικάτα των γιατρών, των εργαζομένων, αλλά και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και να απαιτήσουμε, είναι να υπάρχουν συνθήκες διαφάνειας».

Πλεύρης: «Ελεεινό ψεύδος η επιλογή ασθενών στις ΜΕΘ

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Alpha, στην οποία αναφέρθηκε αναλυτικά σε όσα καταγγέλθηκαν περί «επιλογής ασθενών» στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

«Αυτό το οποίο ειπώθηκε για την επιλογή ασθενών στις ΜΕΘ είναι ελεεινό ψεύδος. Για να γίνει αυτή τη στιγμή μια μεταφορά σε κλίνη ΜΕΘ ακολουθείται η εξής διαδικασία: Όταν ένα νοσοκομείο δεν έχει κενή κλίνη ΜΕΘ και ο θεράπων ιατρός κρίνει ότι ένα περιστατικό πρέπει να μπει σε κλίνη ΜΕΘ, το ανεβάζει στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ και γίνεται αποδοχή από νοσοκομείο το οποίο έχει κενή κλίνη, όπου και εκεί γιατρός πάλι κρίνει ότι πρέπει να εισέλθει στην κλίνη ΜΕΘ.

»Άρα, αυτός που κατήγγειλε ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ για VIP, στην πραγματικότητα κατηγορεί γιατρούς που αυτή τη στιγμή δίνουν αγώνα. Είναι ψευδέστατο και επειδή εγώ δεν θα σταθώ μόνο στο ψεύδος, οι συγκεκριμένοι που τα διακινούν θα κληθούν ή να αποδείξουν αυτά που λένε ή να λογοδοτήσουν για αυτά που λένε», είπε ο υπουργός στον παρουσιαστή Αντώνη Σρόιτερ.

Και συνέχισε: «Δεν είναι δυνατόν να προσβάλλονται γιατροί που δίνουν αγώνα αυτή τη στιγμή ότι δήθεν είναι σε συνεννόηση με κάποιους τρίτους για να κρατούν κλίνες ΜΕΘ και ότι παίρνουν εντολές από πολιτικούς προϊστάμενους για το ποιοι ασθενείς θα μπουν και ποιοι δεν θα μπουν.

»Όσοι κάνουν αυτές τις καταγγελίες, μάλλον έχουν συνηθίσει να μη βρίσκονται σε χώρους εργασίας που δίνουν τη μάχη οι γιατροί, αλλά να βρίσκονται σε άλλα επίπεδα. Οφείλω να πω ότι πληροφορήθηκα πως πήρε απόσταση η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ από τις συγκεκριμένες καταγγελίες και είπε ότι δεν υπάρχουν τέτοια περιστατικά, ακριβώς γιατί είναι γιατρός».

Πηγή: www.iefimerida.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Δίκαιες οι διαμαρτυρίες του εμπορικού κόσμου στο Αγρίνιο», αναφέρει σε δήλωση του ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας Γιώργος ΒαρεμένοςΑναλυτικά η δήλωση:

Δικαίως διαμαρτύρονται οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου στο Αγρίνιο για την απόφαση να ανοίγουν τα καταστήματα τους μετά τις 10 το πρωί. Ακόμη και να μην ίσχυε το επιχείρημά τους ότι η αστική συγκοινωνία είναι ελλιπούς πληρότητας – που φαίνεται να ισχύει- το μέτρο θα έπρεπε να είναι αντίστροφο να κατευθύνεται δηλαδή στην κατανομή του φόρτου στα λεωφορεία. Άσε που τα super markets που εξακολουθούν να πουλάνε είδη του λιανεμπορίου, ανοίγουν κανονικά από τις 8 το πρωί.

Απ’ ότι φαίνεται κάποιοι αρμόδιοι παίρνουν τις αποφάσεις μέσα σε γραφεία με κλειστά τα παράθυρα προς την πραγματικότητα της καθημερινής ζωής των κατοίκων, ιδίως εκείνων που έρχονται από τα χωριά στην πόλη νωρίς το πρωί για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους και να επιστρέψουν. Μπροστά σε μια αγορά που στενάζει κάτω από την παρατεταμένη έξαρση της πανδημίας, οι κυβερνώντες επαναλαμβάνουν ότι δεν πρόκειται να ισχύσει lockdown, αγνοώντας επιδεικτικά ότι ορισμένα μέτρα μπορούν να οδηγούν σε ένα ιδιόμορφο lockdown με περαιτέρω καταστροφικά αποτελέσματα για μια μικρομεσαία τάξη που σφαδάζει βιώνοντας ένα παρατεταμένο υπαρξιακό δράμα.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ