Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  7:02: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021

Τη μήνυση κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ε.ά. Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος είναι γονέας μαθητή που έδωσε Πανελλήνιες το περσινό καλοκαίρι

Γονέας κατέθεσε μήνυση κατά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως υποστηρίζοντας ότι είναι μη νόμιμη η εφαρμογή του συντελεστή Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά την περασμένη εισαγωγική περίοδο, καθώς έπρεπε να εφαρμοστεί το επόμενο σχολικό έτος.

Τη μήνυση κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ε.ά. Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος είναι γονέας μαθητή της Γ΄ Λυκείου της σχολικής χρονιάς 2020-2021 και υποψήφιου φοιτητή στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2021.

Όπως, επισημαίνει ο νόμος 4777/2021 αναφέρει ότι «η ελάχιστη και μέγιστη τιμή του συντελεστή της Ε.Β.Ε. των σχολών, τμημάτων και εισαγωγικών κατευθύνσεων ορίζονται με απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται έως τις 30 Ιουνίου και αφορά στις προϋποθέσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του επόμενου σχολικού έτους».

Δηλαδή, σύμφωνα με τις διατάξεις του εν λόγω νόμου, η Ε.Β.Ε. έπρεπε να εφαρμοστεί από το επόμενο σχολικό έτος, όμως «με τέχνασμα και αντιδεοντολογικό και μη σύννομο», τρόπο η υπουργός Παιδείας, την εφήρμοσε αιφνιδιαστικά (την Ε.Β.Ε.) το περασμένο καλοκαίρι.

Αναφέρει ακόμη, ότι ο Συνήγορος του Πολίτη επικαλούμενος τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, έχει εκφράσει την γνώμη ότι «πρέπει να διατηρείται για ορισμένο χρονικό διάστημα το καταργούμενο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι όποιες αλλαγές πρέπει να ρυθμίζονται σε χρόνο ικανώς απέχοντα από την διενέργεια των εξετάσεων και όχι μεσούντος του αντίστοιχου διδακτικού έτους, πολλώ δε μάλλον κατά την λήξη του».

Ο μηνυτής υποστηρίζει ότι από την πλευρά της υπουργού Παιδείας έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενες αξιόποινες πράξεις και εάν οι εισαγγελικές αρχές συναινούν στο ότι συντρέχει περίπτωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων, να αποστείλουν αμελλητί την μήνυση στη Βουλή, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών και να διαχωριστεί η δικογραφία ως προς τα μη πολιτικά εμπλεκόμενα πρόσωπα (υπηρεσιακούς παράγοντες, ηθικούς αυτουργούς, κ.λπ.).

Πηγή: protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο θεατρικός μονόλογος “Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17” της Θάλιας Αντωνοπούλου, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας στο Μεσολόγγι, στις 7:30μμ και την Τετάρτη 29 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Δημαρχείου Αστακού, στις 7:30μμ.

Η ανακοίνωση της Τ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ συνεχίζει ως εξής:

Το μονόλογο αυτό παίζει η Σταματίνα Πιτσούλια και τη μουσική επιμέλεια έχει η Έλενα Γκάτση. Το έργο αυτό που συγκινεί ιδιαίτερα τους θεατές όπου ανεβαίνει, αφορά την Αθηνά Χατζηεσμέρ ή Εσμερίδου, παιδί προσφύγων από τη Μικρασία, που μεγάλωσε κι έζησε στα Γερμανικά των Νέων Σφαγείων του Ταύρου, στην Αθήνα. Ήταν μέλος της ΕΠΟΝ, όταν συνελήφθη από ταγματασφαλίτες που στη συνέχεια την παρέδωσαν στην Γκεστάπο.

Την βασάνισαν για να προδώσει τους συνεργάτες της. Δεν το έκανε. Φυλακίστηκε στις φυλακές Χατζηκώστα κι εκτελέστηκε στις 2 Οκτώβρη 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ήταν μόλις 17 χρονών.

Στην εκδήλωση θα τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανακοινώθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 17-12-2021, μετά τη συγκρότησή του σε σώμα. Πρόεδρος επανεξελέγη η Β. Νταουσάνη,

Το Δ.Σ. διαμορφώθηκε ως εξής:

Νταουσάνη Βασιλική, Πρόεδρος

Μπίμπας Βασίλης, Αντιπρόεδρος

Παπακωστόπουλος Δημήτρης, Γ. Γραμματέας

Γιαννόπουλος Δημήτρης, Ταμίας

Δημητρόπουλος Θανάσης, Μέλος

Κυρίτση Άννα-Μαρία, Μέλος

Παπαγεωργακόπουλος Νίκος, Μέλος

Πηγή φωτογραφίας: doridanews.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Με νέα μέτρα θα κάνουμε Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, με νέα μέτρα… μέρος Β’ θα μπούμε στο 2022. Όλα εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον.

Γιάννης Οικονόμου και Θάνος Πλεύρης ανακοινώνουν τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο, παραμονή Χριστουγέννων, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί όσο είναι δυνατόν η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊου.

Τις τελευταίες δυο μέρες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων, είπε ο Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας ότι οι ειδικοί προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν. Καλύτερη εικόνα για τη μετάλλαξη Όμικρον θα υπάρξει σε 10 με 15 μέρες.

Άνω του 72% των πολιτών έχει κάνει την τρίτη δόση, ενώ γενικά ο εμβολιασμός είναι στο 80% στον ενήλικο πληθυσμό και στο 70% στο γενικό πληθυσμό.

Ο Θάνος Πλεύρης επιβεβαίωσε ότι το πρώτο σκέλος των νέων μέτρων θα ισχύει από αύριο και το δεύτερο από τις 3 Ιανουαρίου.

Από αύριο στις 06:00 έως το πρωί της 3ης Ιανουαρίου

Η μάσκα είναι υποχρεωτική και στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους. Αυτό αφορά και στους ανοιχτούς χώρους εστίασης και στα γυμναστήρια.
Στα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας Ν95.
Απαγορεύονται οι εκδηλώσεις Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Οι ταξιδιώτες που θα μπαίνουν στην Ελλάδα με PCR test θα υποχρεούνται να το επαναλαμβάνουν τη δεύτερη μέρα από την άφιξή τους και την τρίτη μέρα.
Παραμένει ισχυρή σύσταση για self test πριν από κάθε έξοδο.

Από τις 3 Ιανουαρίου θα υπάρξουν νέα μέτρα, περιοριστικά όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης, που θα αφορούν στο ωράριο στη διασκέδαση, στις αθλητικές εκδηλώσεις, την τηλεργασία αλλά και γενικότερα μέτρα που θα αφορούν δραστηριότητες που δεν είναι αναγκαίες.

Αλλά όλα αυτά θα αποσαφηνιστούν στις 27 Δεκεμβρίου όταν θα συνεδριάσει ξανά η Επιτροπή για να εξετάσει τα νέα δεδομένα και αναλόγως να εισηγηθεί.

Δείτε την ανακοίνωση των νέων μέτρων όπως μεταδόθηκε απ’ ευθείας:

sinidisi.gr

Συγκρότηση νέου Δ.Σ. του συλλόγου ”Έπαχτος” πραγματοποιήθηκε την 19η/12/2021 στη Γενική Συνέλευση του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ – «ΕΠΑΧΤΟΣ».

Έγινε ο απολογισμός πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ., ο οικονομικός απολογισμός, η έγκρισή του και η απαλλαγή ευθύνης των μελών του Δ.Σ.

Στη συνέχεια και παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου, πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες με εκλογή

εφορευτικής επιτροπής και ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου, μελών Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής

για την επόμενη τριετία.

Με την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Για το Δ.Σ.:

Νάκης Παναγιώτης, Πρόεδρος
Μπερετάνου Ελένη, Αντιπρόεδρος
Κατσιγιάννης Παύλος, Γενικός Γραμματέας
Σφήκας Σπυρίδων,Ταμίας
Ντάρλας Δημήτριος, Μέλος

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή

Δούρος Νικόλαος
Δημητρόπουλος Νικόλαος
Πατσαούρας Κών/νος

Το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται σε όλους Υγεία, Kαλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ