Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  8:47: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021

«Η έλλειψη λειτουργικής ΜΕΘ στην Αιτωλοακαρνανία και η πέρα από τα όρια σημερινή κατάσταση των αντίστοιχων κλινικών στα Γιάννενα και την Πάτρα, έχει οδηγήσει σε απώλεια ανθρώπινων ζωών, οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν σωθεί», αναφέρει ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιώργος Βαρεμένος:

Ο κ.Βαρεμένος επικαλείται περιπτώσεις ασθενών που είχαν μεταφερθεί στα Γιάννενα (όταν υπήρχε η δυνατότητα) σε βαρειά κατάσταση, η οποία έμοιαζε μη-αναστρέψιμη, και ευτυχώς τα κατάφεραν.

Η δήλωση του κ.Βαρεμένου:

Η έλλειψη λειτουργικής ΜΕΘ στην Αιτωλοακαρνανία και η πέρα από τα όρια σημερινή κατάσταση των αντίστοιχων κλινικών στα Γιάννενα και την Πάτρα, έχει οδηγήσει σε απώλεια ανθρώπινων ζωών, οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. Η τραγική αυτή πραγματικότητα επιβεβαιώνεται από την θετική πλευρά με τις περιπτώσεις ασθενών που είχαν μεταφερθεί στα Γιάννενα (όταν υπήρχε η δυνατότητα) σε βαρειά κατάσταση, η οποία έμοιαζε μη-αναστρέψιμη.

Επί παραδείγματι, γυναίκα με κατεστραμμένο τον πνεύμονα κατά 90%, την χειρότερη εικόνα που είχαν αντικρύσει όπως μου ειπώθηκε επισήμως, ή η κατάσταση ασθενούς, υπέρβαρου, που εισήχθη πολύ καθυστερημένα. Παρ’ όλα αυτά, μέσω της λειτουργίας της ΜΕΘ και της μεγάλης προσπάθειας των υγειονομικών, οι ασθενείς αυτοί επέστρεψαν από εκεί που φαινόταν ότι δεν υπάρχει επιστροφή -και σίγουρα δεν θα υπήρχε αν έμεναν σε μία απλή κλινική στο Αγρίνιο ή το Μεσολόγγι.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση, μέσα στην ομιχλώδη κατάσταση της πανδημίας, από την σωτηρία μιάς ανθρώπινης ζωής που έμοιαζε χαμένη, όπως δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση και αγανάκτηση όταν δεν λαμβάνονται τα μέτρα για την μεγαλύτερη δυνατή δυναμικότητα σε λειτουργικές κλίνες ΜΕΘ. Αν όχι τώρα, ΠΟΤΕ;

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Αιτωλοακαρνανίας

Η νέα σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αιτωλοακαρνανίας είναι η εξής.
Το νέο Δ.Σ.:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΟΜΜΑΤΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΝΤΑΡΑΝΤΟΥΜΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΘΑΝΟΣ)
ΜΕΛΗ:
ΘΩΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΛΑΧΑΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Ευθύμιος Κομματάς Ευάγγελος Νταραντούμης

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Νέα επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ξανά μέσω Twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

«Με διπλασιασμό των κρουσμάτων σε μία μέρα, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίζει αμέριμνος τις διακοπές του», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τον πρωθυπουργό «να επιστρέψει σήμερα κιόλας, να αφήσει τις ανοησίες για μεταχρονολογημένα μέτρα και να λάβει άμεσα τα ουσιαστικά μέτρα που τόσο καιρό ζητάμε και εμείς και οι επιστήμονες».

Ο πρωθυπουργός, ως γνωστόν αναχώρησε χθες με την οικογένειά του για την Ήπειρο απ’ όπου επιστρέφει αύριο Τετάρτη.

alexis tsipras 28 12 2021 1

Υπενθυμίζεται ότι, ο Αλ. Τσίπρας άσκησε και προηγουμένως κριτική στην κυβέρνηση μέσω ανάρτησης στα social media, με την οποία ανέφερε πως αποδεικνύεται «πολύ λίγη για την κρισιμότητα των στιγμών».

Αυτό προκάλεσε την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος ρώτησε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «πότε πρότεινε μέτρα;» και τον κατηγόρησε για «δημαγωγία, υποκρισία και καιροσκοπισμό».

Πηγή: iefimerida.gr

Ερώτηση για το μείζον ζήτημα του αποκλεισμού 200.000 χαμηλοσυνταξιούχων από τη χορήγηση του επιδόματος των 250 ευρώ κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής υπογραμμίζει ότι για ακόμη μία φορά παρατηρείται ασυνέπεια λόγων και πράξεων από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία εμπαίζει τους χαμηλοσυνταξιούχους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην κατατεθείσα ερώτηση, «στις 22 Νοεμβρίου 2021 ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, ανακοίνωνε εις την διαπασών ότι θα δώσει ένα γλίσχρο έκτακτο επίδομα 250 ευρώ, σε περίπου 800.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Έναν λοιπόν μήνα από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, και ενώ το υπουργείο είχε αρχικώς ανακοινώσει ότι δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος θα είναι τουλάχιστον 830.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, το ποσό της δαπάνης μειώθηκε στα περίπου 158 εκατομμύρια ευρώ και οι δικαιούχοι τελικά ανέρχονται σε 634.027». Ο κ. Κουρουμπλής υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 είχε προχωρήσει στη χορήγηση της 13ης σύνταξης, μία δαπάνη ύψους 900 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αφορούσε μία ολόκληρη σύνταξη για όσους λάμβαναν μέχρι 500 ευρώ.

Η κυβέρνηση, αναφέρει ο βουλευτής, είτε γνώριζε εξαρχής τον πραγματικό αριθμό των δικαιούχων και εξαπάτησε τους πολίτες είτε προχώρησε στη νομοθέτηση ενός επιδόματος μη γνωρίζοντας τη δημοσιονομική επίπτωση της νομοθετικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε. Το συγκεκριμένο επίδομα, το οποίο ακόμα δεν έχει δοθεί στους δικαιούχους, θα έπρεπε να έχει ήδη καταβληθεί προ των εορτών και για την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης.

Καταλήγοντας την ερώτησή του, ο κ. Κουρουμπλής ερωτά τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

Δεσμεύτηκε ή όχι η κυβέρνηση ότι θα δοθεί το επίδομα των 250 ευρώ σε 830.000 χαμηλοσυνταξιούχους, με αρχική πρόβλεψη δαπάνης 210 εκατομμύρια ευρώ;
Θα προβούν, έστω και τώρα, στην αποκατάσταση της εν λόγω αδικίας η οποία προσβάλλει βάναυσα τη νοημοσύνη 200.000 χαμηλοσυνταξιούχων;

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προκλητικό έγγραφο από τους Θεματοφύλακες προς τη φρουρά της Βουλής για διώξεις εσχάτης προδοσίας.

Επίταξη του Νομισματοκοπείου και αναστολή λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Αυτά ονειρεύονται σε πολυσέλιδο προκλητικό έγγραφο, το οποίο έχουν αναρτήσει στο διαδίκτυο οι αποκαλούμενοι “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”.

“Διατάσσω τη φρουρά της Βουλής σε επιφυλακή σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του Κοινοβουλίου έως την ολοκλήρωση των διώξεων Εσχάτης προδοσίας και Βίαιης κατάλυσης του Συντάγματος”, αναφέρεται στο έγγραφο το οποίο μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open.

“Θεματοφύλακες” απειλούν δημάρχους

“Ο δήμαρχος δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται”, δήλωσε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, μετά από απειλητικό έγγραφο που εστάλη στο δημαρχείο από τους “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”.

Όπως ανέφερε ο κ. Κυριακίδης, στα μέσα Δεκεμβρίου εστάλη επιστολή στο δημαρχείο που περιλάμβανε απειλές όχι μόνο προς τον ίδιο, αλλά και προς τοπικούς φορείς, δημοσιογράφους κ.ά., με το οποίο τους καλούν να απόσχουν από πράξεις, που υποτίθεται ότι παραβιάζουν το Σύνταγμα και απειλούν πως θα λάβουν το νόμο στα χέρια τους. Το ίδιο έγγραφο κοινοποιήθηκε επίσης στην εισαγγελία και το αστυνομικό τμήμα.

Ο κ. Κυριακίδης, με τη σειρά του, απέστειλε αναφορά για το περιστατικό στον εισαγγελέα και την αστυνομία ώστε να επιληφθούν επί των απειλών. “Υπάρχουν νόμοι και διατάξεις στο Σύνταγμα που πρέπει όλοι να υπακούμε. Θα επιληφθούν οι αρμόδιοι και οι δικαστικές αρχές”, συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Δείτε παρακάτω το προκλητικό βίντεο με μέλη των διαβόητων “Θεματοφυλάκων του Συντάγματος” όπου καλούν σε “ένοπλο αγώνα”.

thetoc.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ